Voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"

.koffie erover? echt waar....haha anny je bent een slechte moeder ;-) "

Die koffie ging over het eten van onze herder , lang geleden. Brood , vlees en beetje koffie. 
En Lance die sloebert heel erg graag s morgens ook een koffielepelke koffie op. Ja zeg, t beesteke mag ook iets hebben heé. 
Zit ik op een terrasje, dan is het melkkuipje half om half met koffie en melk voor hem . Hij kan haast niet wachten . 
En dat deed ik al bij mijn twee vorige yorkjes ook. :-D Ja....k weet het wel.......;-)
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik ben het ermee eens dat al die speciale rassen brokken van Royal Canin niet echt verschillend zijn. Zou ook liever hebben dat hij zgz  gezondere brokken eet.....maar als hij ze niet lust ? heb al zovele aangebroken zakjes weggegeven. Van   KVV aanhoudend diaree.......
Nu ben ik tevreden en Lance héél tevreden.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Eens...

Max heeft een tijd op rauwe voeding gestaan en dat ging gewoon niet.. Het vuil spoot bij wijze van uit zijn oren. Maakte niet uit welke diersoort...
Nu staat hij op Renske vers en het gaat heel goed... Hij heeft nog steeds wat vuile oren, maar dat maak ik eens per 2 weken schoon en dat is ook genoeg....

Op zijn Renske brokken deed hij het ook onwijs goed..... We geven gewoon hetgeen waar hij het goed op doet... ;-)

Sommige mensen doen het toch ook goed wanneer de dagelijks Mc Donalds eten? ;-) 
Ik ga bijv overgeven van bloemkool, maar dat is wél gezond... Tja, daarvoor ga ik het echt niet eten hoor ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Groot gelijk je moet niet eten waar je je beroerd door voelt geeft gewoon al aan dat je lichaam daar niet goed op reageert, klaar. Bij honden precies zo.

Ik vind zelf deze stelling erg belangrijk en ben het er mee eens (heb m zelf ingediend)
Er wordt zo vaak op en neer gewezen over voer en ik denk dat daarbij soms vergeten word dat het om de hond gaat, die moet het er goed op doen.

Onze Sadi krijgt nu Pins Pro Care super en als ze volgroeid is gaat ze naar dog lovers gold (afhankelijk van hoe zij het daar op doet) Waarom wij maken die keus o.a. om de verhouding die beter is voor de groei van een grote hond. Ook daar zullen de meningen over verschillen. Hoe dan ook ze doet het er supergoed op.  

Maar ook ik heb honden gezien die het goed doen op bijvoorbeeld voer van de aldi, als ze het er goed op doen, ben ik niet de degene die er wat van zal zeggen. Maar die keus respecteren. 

Iedereen baseert een keus op wat hij zij dnekt dat goed is en waar de hond het goed op doet, en dat er over dat voer vele meningen zijn is duidelijk dat geldt voor elk voer. Maar het gaat om de hond en niet om wat wij per definitie vinden.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Eens.

Jet heeft ruim een jaar diverse KVV merken gegeten; HaaksBarf, Bandit, Alaska, All Animal, Tinlo, Kiezebrink, Darf, Carnibest. Dit zijn toch wel veel van de betere merken. Maar na verloop van tijd werd ze sloom, lusteloos, niet willen spelen, niet willen wandelen. Na een weekendje brok (Orijen) was ze weer vol energie... 

Uiteindelijk heeft ze ook blaasgruis ontwikkeld terwijl ze op vers vlees stond. Op diverse fora's lees je; Blaasgruis? Dan moet je vers gaan voeren. Dat verlaagd de pH waarde in de urine. Nou, dat gaat voor Jet helaas niet op. Een pH van 9 wordt je niet blij van. Toen ze gruis-vrij was heb ik weer 2 weken vers gevoerd, met als resultaat een hond die weer sloom en lusteloos was, niet wilde spelen en geen zin had in wandelen en buiten dat alweer struviet had aangemaakt zonder een blaasontsteking te hebben en alweer een pH van rond de 8 te hebben ondanks extra verzuren. 

Dus Jet staat weer op brok (Royal Canin, nu nog de Urinary S/O variant), al een aantal maanden. En het gaat super met d'r.

Dus nouja, mijn moraal: voer waar je hond het goed op doet. Is dat vers? Prima. Is dat een graanvrije brok? Prima. Is dat Royal Canin e.d.? Prima.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"


geld dat ook niet voor de mens ? hebben we het er daarover ? nee toch. kankerverwekkend voedsel dat geven wij onze dieren niet en ook eten wij dat zelf toch niet ? verantwoord voedsel, is gekeurd. en wat je schrijft 99% krijgt de hond vroeg of laat kanker, gaat wel heel erg ver, dan zou dat ook voor de mens geleden toch ?

Bamse is mijn vijfde grote hond, geen een hond heeft bij mij kanker ontwikkeld, zelfs geen bultje, en ik geef echt niet het allerduurste voer wat er te koop is. verantwoorde voeding , daar hebben we het toch over.

ik ken mensen en ook honden die gezond hebben gegeten en toch kanker hebben ontwikkeld.

. "


Jij hebt het over de mens, ik niet.

De vraagstelling was of voer goed is wanneer je hond het er van buiten gezien goed op doet. Ik reageerde hierop met oneens omdat je van buiten niet kunt zien wat er binnen in gebeurd. Het ontwikkelen van kanker is vaak pas te zien als het te laat is.
Door je hond vanaf moment 1 voeding te geven dat bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen bevat, voorkom je voor een groot deel dat je hond kanker krijgt.

Goedgekeurd voedsel is zeker niet verantwoord voedsel!! Niet voor de dieren en niet voor de mens. Koop dit boekje maar eens en ga dat maar eens lezen: http://www.bol.com/nl/p/wat-zit-er-in-uw-eten/1001004005600642/
Dus inderdaad is het ook voor de mens zo dat bepaalde toevoegingen in voeding absoluut ongezond zijn en ook daadwerkelijk ziektes veroorzaken.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

" Jij hebt het over de mens, ik niet.

De vraagstelling was of voer goed is wanneer je hond het er van buiten gezien goed op doet. Ik reageerde hierop met oneens omdat je van buiten niet kunt zien wat er binnen in gebeurd. Het ontwikkelen van kanker is vaak pas te zien als het te laat is.
Door je hond vanaf moment 1 voeding te geven dat bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen bevat, voorkom je voor een groot deel dat je hond kanker krijgt.

Goedgekeurd voedsel is zeker niet verantwoord voedsel!! Niet voor de dieren en niet voor de mens. Koop dit boekje maar eens en ga dat maar eens lezen: http://www.bol.com/nl/p/wat-zit-er-in-uw-eten/1001004005600642/
Dus inderdaad is het ook voor de mens zo dat bepaalde toevoegingen in voeding absoluut ongezond zijn en ook daadwerkelijk ziektes veroorzaken. "


Hier ben ik het op zich ook wel mee eens. Voedsel voor mensen dat goed wordt gekeurd is maar zelden echt goed. Het is niet voor niets dat 1 op de 3 volwassen mensen tegenwoordig vroeg of laat kanker krijgt. Als al die kankerverwekkende producten al worden goedgekeurd bij mensen, kun je nagaan hoe dat bij dieren is. En maak je borst maar nat want er is net een zoetstof goedgekeurd die tot voor kort verboden was omdat elk testdier er kanker van heeft gekregen. Waarom is deze goedgekeurd? Omdat er een bedrijf miljoenen in heeft geïnvesteerd die 't graag terug wil verdienen.
Controles zijn onzin en vooral bij dieren en richten zich alleen op de ziektes op de korte termijn. Zelfs jouw dierenarts weet dat de kans op kanker enorm toeneemt als je 'm die jaarlijkse injectie geeft en ze weten ook dat die injecties onzin is. We leven in een rare wereld waar de levens van mensen en dieren veel minder waard zijn dan je denkt.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ik heb geloof ik nog nooit zoveel onterechte aannames gelezen in 1 reactie ':-)

" Voedsel voor mensen dat goed wordt gekeurd is maar zelden echt goed. Het is niet voor niets dat 1 op de 3 volwassen mensen tegenwoordig vroeg of laat kanker krijgt.  "


juist. dus 1 op de 3 mensen krijgt kanker, en dat komt door de voeding? 
ook kanker is een multifactoriele aandoening, en ook hiervoor geldt: andere factoren spelen een veel grotere rol dan voeding. genetische achtergrond, bijvoorbeeld. kijk maar naar de rol van tumorsupressorgenen bij het ontstaan van borstkanker.
omgevingsinvloeden spelen natuurlijk wel degelijk een (grote) rol, maar ook hier zijn andere factoren minstens zo niet veel belangrijker dan voeding: roken, lichaamsbeweging, overgewicht, beroep, woonomgeving, etcetera

" Controles zijn onzin en vooral bij dieren en richten zich alleen op de ziektes op de korte termijn. Zelfs jouw dierenarts weet dat de kans op kanker enorm toeneemt als je 'm die jaarlijkse injectie geeft en ze weten ook dat die injecties onzin is.  "


ja, met deze wetenschappelijke benadering van de feiten komen we vooruit in het bestrijden van infectieziekten...
kans op kanker neemt ENORM toe? de incidentie van vaccine associated sarcoma is 1 op de 10.000 bij katten, en deze aandoening is zo zeldzaam bij de hond, dat er wereldwijd enkele casussen zijn, waarbij het mogelijk een VAS-gerelateerde tumor betreft. enig idee hoeveel honden er wereldwijd worden gevaccineerd? dat maakt de incidentie van VAS bij honden zo ontzettend, bijna niet meetbaar laag, dat de kans groter is, dat bij het wandelen iemand een container met BARF op je hond laat vallen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tibetaanse Mastiff
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^