Tibetaanse Mastiff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo ik en mijn fam. hebben al heel lang Tibetaanse Mastiffs. Sinds 1988. Ik kan je zeggen die grote harige Chinese "Chow Chows" zag je vroeger niet. Dat noem ik meer een Chinese Mastiff dan een originele Tibetaanse Mastiff. Natuurlijk zitten er wel goede Chinese fokkers bij met normale goede TM's maar de meesten zijn grote pup fabrieken van dat nieuwe Chinese type omdat rijke Chinezen daar grif voor betalen. Gezondheidstesten is ook niet zoals hier. Denk dat het ook niet goed is voor hoe oud het ras wordt als het groter en extremer wordt. Nu mag je zeker rekenen op 10 als er geen gekke dingen gebeuren en gemiddeld 12. Keurig denk ik voor een grote hond. Ik vraag me af of dat zo blijft als de invloed van zulke honden te groot wordt. Op zich zijn die ook niet volgens de FCI standaard.
En er wordt veel photoshop gebruikt om te verkopen!
Daarvan is een leuk bewijs geleverd op facebook.
Heb ook foto's gezien op facebook waar men zich er niet voor schaamt een foto te laten zien van TM die gedekt wordt door ander ras. Dus ik ben persoonlijk heel voorzichtig om daar wat te halen.
Die hond Big Splash van het topic is trouwens al overleden.
De eigenaar was zo gek ja je gelooft het niet PLASTISCHE CHIRURGIE te doen op die hond!!!!!!!!! Om hem mooier te maken. De hond is overleden aan de narcose / operatie.
De dierenkliniek is aangeklaagd.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Hallo ik en mijn fam. hebben al heel lang Tibetaanse Mastiffs. Sinds 1988. Ik kan je zeggen die grote harige Chinese "Chow Chows" zag je vroeger niet. Dat noem ik meer een Chinese Mastiff dan een originele Tibetaanse Mastiff. Natuurlijk zitten er wel goede Chinese fokkers bij met normale goede TM's maar de meesten zijn grote pup fabrieken van dat nieuwe Chinese type omdat rijke Chinezen daar grif voor betalen. Gezondheidstesten is ook niet zoals hier. Denk dat het ook niet goed is voor hoe oud het ras wordt als het groter en extremer wordt. Nu mag je zeker rekenen op 10 als er geen gekke dingen gebeuren en gemiddeld 12. Keurig denk ik voor een grote hond. Ik vraag me af of dat zo blijft als de invloed van zulke honden te groot wordt. Op zich zijn die ook niet volgens de FCI standaard.
En er wordt veel photoshop gebruikt om te verkopen!
Daarvan is een leuk bewijs geleverd op facebook.
Heb ook foto's gezien op facebook waar men zich er niet voor schaamt een foto te laten zien van TM die gedekt wordt door ander ras. Dus ik ben persoonlijk heel voorzichtig om daar wat te halen.
Die hond Big Splash van het topic is trouwens al overleden.
De eigenaar was zo gek ja je gelooft het niet PLASTISCHE CHIRURGIE te doen op die hond!!!!!!!!! Om hem mooier te maken. De hond is overleden aan de narcose / operatie.
De dierenkliniek is aangeklaagd.
"


.claudia wat een ongelooflijk verhaal!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Claudia wat een ongelofelijk leuk verhaal! Mooie hond heb je! :-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Claudia wat een ongelofelijk leuk verhaal! Mooie hond heb je! :-) "


Bedankt hoor!!!! we zijn er heel gek mee :-)
Jij hebt ook een leuke hond zo to zien. Ziet er stoer en sportief uit.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

Plastische chirurgie???
Die Chinezen zijn echt gek!

honden page profiel Atlas en PhoebeAtlas en Phoebe 3 doggies

honden foto van Atlas en Phoebe

Het was niet de Big Splash die de plastische chirurgie kreeg en overleed. Big Splash is voor zover ik weet nog in leven, het was een andere arme TM (die naar verluidt rond 107.000 euro's heeft gekost).
Maar veel kranten gebruikten de foto van Big Splash toen ze met dit nieuws naar buiten kwamen. Dus vandaar die verwarring.
Hier nog het artikel over die arme hond: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2278055/Chinese-dog-owner-sues-clinic-90-000-Tibetan-mastiff-died-facelift-make-pet-look-attractive.html

Te triest voor woorden en wat nog erger is, blijkbaar gebeuren dit soort dingen wel vaker in China.
Waar onethische Chinese TM fokkers plastische chirurgie bij hun TM's in het geheim laten uitvoeren zodat deze nog extremer uitziet. En zodat ze dan nog meer voor dekgeld kunnen vragen.
Naar verluidt heeft deze TM ook plastische operaties ondergaan: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.170309159824798.1073741842.162921123896935&type=3
Er wordt ook uitgelegd waarom deze slechte fokkers zoiets doen en er zijn ook 'voor en na' foto's geplaatst.
Als dit allemaal klopt dan is het ten eerste in en in triest dat een hond zoiets moest doorstaan, en ten tweede die TM zag er voor die cosmetische ingrepen er veel beter uit.
Waartoe sommige mensen al niet in staat zijn..

Hier nog die voorbeelden van hoe zo een TM in China gefotoshopt wordt waar Claudia het over had:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.168348253354222.1073741838.162921123896935&type=3

& https://scontent-b-sjc.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/998479_320041828140072_1441249437_n.jpg

Ik vind het zo gek dat ze zo veel fotoshoppen want niet alleen vind ik oneerlijke mensen walgelijk, maar al die TM's zien er op de niet bewerkte foto's en video's er veel beter uit.

Maar ik moet nogmaals herhalen dat het ook niet echt netjes dat er zo veel westerse TM fokkers zijn die zo een beetje elke TM die uit China komt als kruisingen bestempelen. En zeggen dat ze niet deugen, terwijl er in Europa bijv. steeds meer erg mooie exemplaren uit China rondlopen.


Wat die foto betreft, waar een TM zogenaamd door een andere ras was gedekt.
Ik denk dat ik weet over welke foto het gaat (want het circuleerde een tijdje op FB).
De TM op de foto werd gedekt door een Khyi Apso en zoals een TM expert het uitlegde; in Tibet worden ze als een en het zelfde ras gezien.

We moeten ook niet vergeten dat de eerste TM's die in Europa te vinden waren uit plekken aan de voet van de Himalaya kwamen (zoals India en Nepal bijvoorbeeld).
En dat de TM's die rechtstreeks uit de Qinghai-Tibetaans Plateau komen tot voor kort buiten China erg zeldzaam waren.
Zelfs in rest van China waren de TM tot 1996/1998 erg zeldzaam. En volgens Chinese kranten was de duurste TM in 1998 voor maar 1.200 euro's verkocht.
Het was dus pas toen de Chinese super rijken besloten dat de TM een status symbool zou worden dat er opeens zo veel aandacht aan deze honden werd besteed.
Daarnaast is TM een zogenaamde "landrace" ras, dus er zit veel variatie qua uiterlijk binnen het ras.


Maar zoals Claudia ook zei, men moet erg voorzichtig zijn als ie een TM uit China wil halen. Omdat ze daar haast niet aan gezondheidstesten doen en omdat er zo veel oneerlijke, hebzuchtige fokkers zitten.

Ik zelf vind dat functionaliteit en gezondheid bij dit ras voorop gesteld moeten worden.
Maar helaas leggen de meeste fokkers te veel nadruk op het uiterlijk, want dat verkoopt het best.


@ Roxy,

volgens mij mogen de TM fokkers in Amerika ook buiten de vereniging om fokken.
Alleen het probleem zit hem bij het feit dat de Amerikaanse TM rasvereniging het rassenstandaard in het bezit heeft.
In 2012 hebben ze het rassenstandaard verandert en de AKC TM standaard verschilt best wel veel van het FCI rassenstandaard.
De Amerikaanse rassenvereniging was eigenlijk van plan om het standaard veel meer dramatisch te veranderen (ze wilden zelfs het naam van het ras veranderen). Alleen gelukkig hebben ze niet al hun doelen kunnen bereiken.
Ze hebben wel het stamboek gesloten en de TM's uit het buitenland zonder een volledige drie generatie stamboom worden zo een beetje niet meer door de AKC geregisterd.

Wat ik hieraan nog het meest bizar vind is het feit dat bijna geen enkele TM fokker lid is van de enige TM rasvereniging in Amerika. En blijkbaar een goed aantal van het handjevol leden hebben niet eens een TM.

Als je tijd heeft kun je op deze sites lezen wat er eigenlijk in 2012 was gebeurt:

http://www.scaryyankeechick.com/2012/01/29/proposed-tibetan-mastiff-breed-standard-changes/
(op deze blog wordt ook uitgelegd wat de rasvereniging wilde veranderen en wat is ze gelukt om te veranderen)

http://www.mastiff-forum.com/showthread.php/3576-Help-fight-a-bad-revision-proposed-to-the-AKC-Breed-Standard-for-Tibetan-Mastiffs

http://www.prodoggroomingsupplies.com/dog-forums/showthread.php?t=79839&page=2

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^