Meer dan drie honden p.p. uitlaten verbieden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Met het oog op veiligheid van hond en mens zou het overal verboden moeten zijn om met meer dan 3 honden per persoon te wandelen.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger 3 doggies

honden foto van Inge & Danger

Dat ligt er aan hoe goed je ze onder controle hebt.
Hier loopt iemand met zes honden, echt een roedeltje.
Zij heeft ze erg goed onder controle dus waarom zou dat niet mogen als het gewoon goed gaat?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

En een uitlaatservice dan?

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva 3 doggies

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Nee vind ik niet, dat ligt eraan hoe goed je ze onder controle hebt, sommige mensen hebben met 1 hond al moeite en de ander loopt prima met 6.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet meer dan drie per persoon, meerderen honden ? dan met meerderen personen, zodat er goeie controle is. tuurlijk zijn er mensen die hun roedel goed onder controle hebben, maar er zijn er die dat niet kunnen, en dan zijn er dus deze regels. niet voordegene die ze wel onder controle hebben, maar een lijn moet er dan toch getrokken worden.


ik heb nog controle {grijns} over drie newfoundlanders met wandelen, maar wat als het er meer zijn ? heb al eens met vijf gewandeld, maar je loopt niet echt prettig toch ? een persoon erbij zou dan beter zijn, als er een gaat , gaan ze alle vijf, hoe hou ik ze dan ? niet toch.

ja vijf chihuahua,s zal je kunnen houden, maar dan nog vind ik dat als ze loslopen je met meerderen honden niet voor 100 % de controle erop houdt.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik stem tegen gewoon omdat nederland al barst van de betuttelende regeltjes. Als ik nou zou denken dat dit gewoon naar inzicht zou worden gehandhaafd, dus als iemand zes honden goed onder controle heeft, dan wordt dat gedoogd, dan geen probleem. Maar ik voorzie dat iedereen meteen een boete aan zn kont heeft hangen en dat vind ik stom. Dus :p

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Verboden? Nee, er wordt voor honden al zoveel verboden. Ze mogen niet dit, ze mogen niet dat... 
Eerlijk gezegd wordt ik er soms onnozel van.
Een beetje gezond verstand lijkt me vaak veel beter op z'n plek dan al die regeltjes en voorschriften. Het is niet omdat de ene persoon niet met vier honden kan wandelen, dat een andere daar dan ook voor gestraft moet worden.

Voor mij mag iedereen gaan wandelen met zoveel honden als ie maar wil. En dat je daarbij niemand overlast mag bezorgen is maar normaal, maar dat geldt voor het wandelen met 1 hond ook.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Beslist niet, wie maakt uit dat iemand niet meer dan 3honden mag uitlaten. zolang iemand de honden goed onder controle kan en WIL houden mag hij of zij van mij met b3 honden wandelen. zou mooi wezen we worden als hondenbaasjes al genoeg beknot!!!!!! Hein.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Met het oog op de veiligheid zou het sommige mensen verboden moeten worden zich op de openbare weg te bevinden . (dat is een dikke punt':-))
De grens van 3 is nogal arbitrair lijkt me. Er zijn mensen die met meer honden lopen waar niemand last van heeft. En er zijn mensen die met hun ene hond een heel park voor zich alleen hebben..... Omdat iedereen haastig zijn hond pakt en naar huis gaan als X verschijnt.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Ik stem tegen. Ik vind dat je ieder zijn verantwoording moet nemen over zijn keuzes in het leven. Of je nu in t verkeer bent, kinderen hebt of honden uitlaat. Gewoon je verantwoording nemen. Dan is het leven een stuk prettiger voor iedereen. En kan ieder naar zijn eigen inzicht verantwoorde keuzes maken

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Verboden? Nee, er wordt voor honden al zoveel verboden. Ze mogen niet dit, ze mogen niet dat... 
Eerlijk gezegd wordt ik er soms onnozel van.
Een beetje gezond verstand lijkt me vaak veel beter op z'n plek dan al die regeltjes en voorschriften. Het is niet omdat de ene persoon niet met vier honden kan wandelen, dat een andere daar dan ook voor gestraft moet worden.

Voor mij mag iedereen gaan wandelen met zoveel honden als ie maar wil. En dat je daarbij niemand overlast mag bezorgen is maar normaal, maar dat geldt voor het wandelen met 1 hond ook. "


amen!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nee, niet verbieden. 

...maar ja, ik hoop wel altijd dat mensen een groep honden onder controle hebben. 

Hier in de buurt een vrouw met twee Berner sennenhonden en een Newfoundlander. Ze heeft de honden niet onder controle dus als er een hond aan komt, lijnt ze een Berner en de Newf aan en hangt er met haar volle gewicht in (ze weegt gelukkig een paar kilo's meer), maar ja... ze heeft maar twee handen. De derde blijft los. Gelukkig best lief, maar zo onstuimig! Stormt overal op af.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Ik vind dat je dat niet moet verbieden.
Zo lang de baas de honden goed onder controle heeft is er niets aan de hand toch? Ik moest ook meteen denken aan de hondenuitlaatservice, die zouden dan ook niet meer mogen?
Daarnaast hebben sommige baasjes al teveel aan 1 hond onder bedwang houden, dus het heeft niet altijd iets te maken met de hoeveelheid honden waarmee iemand wandelt, of het voor problemen kan zorgen of niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

En dan moeten de mushers weer een vergunning hebben om met hun honden te trainen, want dat zijn er meer dan 3, en dan moet je daar weer een instantie voor hebben die de vergunningen uitgeeft, en dan kan de Ombudsman weer aan het werk om dat te controleren.

Ik geloof dat er minder regels moeten komen en minder overheidsbemoeienis in ieder geval op sommige terreinen.

Als een privé landgoed dit voor hun gebiedje wil instellen, prima. Maar dat lijkt me niets voor Staatsbosbeheer of gemeentes.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ja hoe dan? Als ik bij mijn vader ben neem ik er regelmatig 7 a 8 in een keer mee… Vanuit de auto rechtstreeks het losloopgebied in en daarna weer in de auto. Kom ik andere honden tegen die aan de lijn zitten dan houd ik ze even bij me of neem een andere route. 

Ik kom liever 4 goed opgevoede en sociale honden tegen dan 1 losgeslagen projectiel...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

vind ik nogal drastisch..
er is namelijk ook een verschil als je drie chi's uitlaat of 3 duitse doggen..
Maar dat ter zijde heb je ook een verschil tussen verschillende opvoedingen en honden.
in mijn wijk loopt een meneer met drie grote honden zonder leiband en die drie honden lopen aan de voet.. niemand heeft er last van

verder hoop ik dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen en voor zichzelf kan uitmaken hoeveel honden hij/zij kan uitlaten .. 

verder dacht ik meteen aan dit filmpje

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik vind ook dat dit moet kunnen! Het hangt van de begeleider af of deze het aankan of niet.
Ik zou het niet aankunnen maar dat wil daarom niet zeggen dat het moet verboden worden.
Het is mooi om te zien als ze goed luisteren hihi, heb daar bewondering voor! :-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" vind ik nogal drastisch..
er is namelijk ook een verschil als je drie chi's uitlaat of 3 duitse doggen..
Maar dat ter zijde heb je ook een verschil tussen verschillende opvoedingen en honden.
in mijn wijk loopt een meneer met drie grote honden zonder leiband en die drie honden lopen aan de voet.. niemand heeft er last van

verder hoop ik dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen en voor zichzelf kan uitmaken hoeveel honden hij/zij kan uitlaten .. 

verder dacht ik meteen aan dit filmpje

qFP28ANXLLA "


.enig is det he !!! :-)

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Wat een geweldig filmpje!!! :-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Ja hoe dan? Als ik bij mijn vader ben neem ik er regelmatig 7 a 8 in een keer mee… Vanuit de auto rechtstreeks het losloopgebied in en daarna weer in de auto. Kom ik andere honden tegen die aan de lijn zitten dan houd ik ze even bij me of neem een andere route. 

Ik kom liever 4 goed opgevoede en sociale honden tegen dan 1 losgeslagen projectiel... "


.amai, zou ik niet kunnen hoor denk dat het net andersom zou zijn bij me, 7 a 8 projectielen en 1 goeie hahaha, petje af !!!!

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

Ik vind dat er hier geen regels aan hoeven verbonden worden daar we er van uit moeten gaan dat de mensen het zelf wel kunnen inschatten of ze dat aan kunnen of niet. Waarom overal regels voor maken.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Prijzen jullie je dan maar gelukkig dat jullie niet in Lelystad wonen waar daar is deze regel binnen kort van kracht.

Ja jullie lezen het goed dit geld ook voor de honden uitlaatservice. De regel zou eigenlijk al na de zomer vakantie in gaan maar de uitlaatservicen hier hebben bezwaar aangetekend en ze zijn nu aan het overleggen in welke delen van welke bossen of plekken, lees langs het spoor oa, zij wel hun honden mogen uitlaten.
Ook voor de particulier geld deze regel. Toen het in de krant gestaan had hebben wij als roedel wat een commentaar gekregen. Wij lopen met max 8 honden die allemaal onder apel staan maar dus ook met 6 begeleiders. Helemaal volgens de regels dus maar ja de mens leest dan weer niet goed of buigt in zijn eigen hoofd de regels nog iets bij en ja wij mochten dus niet meer met zoveel honden lopen tot agressie van de tegenstanders aan toe. 
Het plezier en leedvermaak van de mensen die ons er even op attent moesten maken ben ik van geschrokken. Dat mensen er je een klap voor willen geven terwijl wij uitlegden van meneer u vergist zich het is 3 honden pp en wij hebben voldoende mensen voor 18 honden en het zijn er maar 8 en de regel gaat ook pas na de zomervakantie in. Zij geloofden zo in hun gelijk dat het wel eens intimiderend is geweest. 
Wij hebben hier een 4 of 5 tal losloopgebieden maar daar lopen ook fietspaden doorheen en ik denk dat daar de frustratie vandaan komt. De fietser stoort zich mateloos aan het feit dat er honden en voetgangers op het fietspad lopen. In de meeste gevallen zijn dit of de laagvliegers die hierdoor vandaag niet hun record verbeteren of de ouderen onder ons want dit waren de meeste mensen die ons hier op aan spraken. 
Ben ik voor of tegen? tegen stem ik dan. Het heeft niks met het aantal honden te maken maar alles met de eigenaar  hoe die zijn hond heeft opgevoed en hoe hij zijn hond onder apel heeft.

honden page profiel HopeHope

Deels ben ik voor en deels tegen.
Heeft men de honden volledig onder controle dan kunnen meerdere honden door 1 persoon worden uitgelaten. Heeft men dit niet dan is het een gevaar voor de honden wanneer deze andere honden/mensen aanvallen en worden aangevallen.
Wat mij meer zorgelijk lijk, is het feit dat sommige mensen hun hond(en) los la(a)t(en) lopen die vervolgens andere honden/mensen aanvallen of wegrennen en vervolgens een ongeluk krijgen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier in de UK is het 6 en in sommige gemeentes/regio's 4 maar hier hebben ze over het algemeen wel strengere regels alhoewel die ook niet altijd en overal zowel door de handhavers als de rest worden nageleefd. Zo is de DDA (RAD) hier ook nog van kracht.

Als het erop neer komt zou ik ook tegen stemmen alhoewel ik eigenlijk wel voor een limiet ben maar voor welke limiet ga je dan? En onder welke omstandigheden? 

Je zou er van uit moeten kunnen gaan dat iedere eigenaar/begeleider de controle (al dan niet aangelijnd) over zijn hond(en) kan houden. In praktijk blijkt dat regelmatig vies tegen te vallen zeker ook bij de uitlaatservices wat er weer voor zorgt dat dit soort regeltjes in het leven geroepen worden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Hier in de UK is het 6 en in sommige gemeentes/regio's 4 maar hier hebben ze over het algemeen wel strengere regels alhoewel die ook niet altijd en overal zowel door de handhavers als de rest worden nageleefd. Zo is de DDA (RAD) hier ook nog van kracht.

Als het erop neer komt zou ik ook tegen stemmen alhoewel ik eigenlijk wel voor een limiet ben maar voor welke limiet ga je dan? En onder welke omstandigheden? 

Je zou er van uit moeten kunnen gaan dat iedere eigenaar/begeleider de controle (al dan niet aangelijnd) over zijn hond(en) kan houden. In praktijk blijkt dat regelmatig vies tegen te vallen zeker ook bij de uitlaatservices wat er weer voor zorgt dat dit soort regeltjes in het leven geroepen worden. "


.ik denk dat mensen zich er nogal eens op verkijken hoe de dynamiek kan veranderen als je meerdere honden tegelijk los laat lopen die elkaar al kennen. Mijn mannen zijn maar met z'n 2-en maar die zijn los naar andere honden ook anders dan wanneer ze alleen zijn.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Wat web gelul van die betreffende gemeente. Hondsbrutaal vind ik t. Stelletje Poessies

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

onzin, ik ben bevriend met een fokster met 4 whippets die graag eens in groep wandeld en dan zou ze er 1 moeten thuis laten enkel vanwege een domme regel.
verder heeft ze haar roeel helemaal onder controle, ook in moeilijke situaties.

ik kom vaak genoeg mensen tegen die met 2 of zelfs 1 hond meer moeite hebben dan ik met mijn 3 honden of mijn vriendin met haar 4 honden en wat doe je daar dan aan?
de meeste aanvallen/gevechten gebeuren trouwens 1 tegen 1 en niet met een hele groep honden.

hier zitten ook hpers met een hele grote roedel honden (meer dan 6) waarvan ik denk dat het praktisch niet haalbaar is om de honden met max 3 uit te laten en dan nog eens er voor te zorgen dat ze genoeg beweging krijgen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

.ik denk dat mensen zich er nogal eens op verkijken hoe de dynamiek kan veranderen als je meerdere honden tegelijk los laat lopen die elkaar al kennen. Mijn mannen zijn maar met z'n 2-en maar die zijn los naar andere honden ook anders dan wanneer ze alleen zijn. "



Oh ja hier een keer meegemaakt en was er alles behalve blij mee. We lopen altijd aangelijnd het (losloop) natuurgebied een behoorlijk stuk in en uit ipv. spring maar de auto uit en race maar als een dolle stier overal op af. Helaas loopt daar een domme uitlaat muts die voor het laatste kiest en om haar tijd vol te maken bij diezelfde in/uitgang voor de parkeerplaats gaat lopen beppen zonder enig toezicht op de honden. Door snel handelen van mijn man zijn we er met wat oorwonden vanaf gekomen. Iets wat begon met macho aftast gedrag van 1 reu monde binnen no-time bijna uit in een 5-op-1 aanval van (hormoon gedreven) jong volwassen reuen.

honden page profiel Janca & Bailey{Luna  R.I.P)Janca & Bailey{Luna R.I.P)

honden foto van Janca & Bailey{Luna  R.I.P)

" niet meer dan drie per persoon, meerderen honden ? dan met meerderen personen, zodat er goeie controle is. tuurlijk zijn er mensen die hun roedel goed onder controle hebben, maar er zijn er die dat niet kunnen, en dan zijn er dus deze regels. niet voordegene die ze wel onder controle hebben, maar een lijn moet er dan toch getrokken worden.


ik heb nog controle {grijns} over drie newfoundlanders met wandelen, maar wat als het er meer zijn ? heb al eens met vijf gewandeld, maar je loopt niet echt prettig toch ? een persoon erbij zou dan beter zijn, als er een gaat , gaan ze alle vijf, hoe hou ik ze dan ? niet toch.

ja vijf chihuahua,s zal je kunnen houden, maar dan nog vind ik dat als ze loslopen je met meerderen honden niet voor 100 % de controle erop houdt. "


helemaal mee eens :-D

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik loop dagelijks 3 x per dag met 9 honden aan de lijn.
En 1 x per dag mogen ze los mee op de hei.
Maar ik ben er mee eens dat het bij sommige niet zou moeten kunnen!
Hier in omg eindhoven heb je uitlaatservices die de groepen totaal niet onder controle hebben.
En zelfs als ze met 2 man zijn niet.......lekker gezellig kletsen en bij hun bus aankomen en tot de conclusie komen een hond te missen!!

In Son mogen er max 3 honden los geloof ik.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^