hond trekt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Help!!
Onze Lisa van 1/5 jaar oud trekt heel erg!
Iemand tips om het af te leren?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Maak haar volledig in de war! Bij het lopen, opeens een andere kant op lopen. Niet afwachten wat Lisa doet, of ze het wel in de gaten heeft, gewoon lopen. Na een tijdje heeft ze in de gaten dat ze aan een riem loopt en toch niet zelf kan bepalen waar ze heen gaat, dus zal ze jou in de gaten houden en volgen.
Opeens stil gaan staan kan ook werken. Je hoeft niet aan de riem te trekken, maar geef haar ook niet meer riem. Houd de riem tegen je borst (zo kun je meer kracht zetten om hem stil te houden). Als zij doorloopt, zal de riem strak gaan staan en kan ze niet verder. Als je flink wat vaart hebt bij het lopen, heeft het nog meer effect. Ze trekt waarschijnlijk omdat ze andere dingen interessanter vindt, als je dan opeens stopt, schrikt ze zich een ongeluk! (is soms best lollig :p )

Als het niet is omdat ze afgeleid is, dan kan het ook zijn dat ze gewoon niet vindt dat jij de leiding hebt. Laat haar weten dat jij de wandeling wel degelijk bepaald, door iedere keer als ze voor je loopt (ik hou zelf aan: als de achterpoten bij jouw benen zijn) stil te gaan staan en haar weer achter je neer te zetten. Dit duurt lang en kan zeer frustrerend zijn (eigen ervaring), maar uiteindelijk is zij het ook behoorlijk zat en heeft ze geen zin meer om steeds te moeten stoppen. Dan zal ze rustig naast je of ietsje achter je blijven lopenĀ :-D

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

heel veel manieren. Kijk maar eens rond hier in de vorige topics.. daar staat die vraag al heeeel vaak.

probeer als ze trekt..spelend achteruit te lopen.. als de aandacht bijjou is loop je weer vooruit..doet ze het weer, hetzelfde doen.

wat je ook kan doen is gewoon stil gaan staan. Niets doen..niet roepen niets..totdat haar aandacht weer bij jou is en dan weer verder lopen.

Volgende forumvraag: Verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^