Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Dag iedereen,

wij hebben nu sinds 4 weken een chihuahua van bijna 3 jaar (februari wordt hij 3) in huis van een mevrouw die ernstig ziek is. Nu gaat alles prima, behalve het alleen thuis zitten. Bij zijn ziek baasje was dit geen enkel probleem en in principe zit hij in dezelfde situatie als bij haar, alleen op een andere plek. Hij zit dus in een bench in dezelfde kamer als onze 2 cavaliers. Bij zijn ziek baasje zat hij ook in een bench terwijl haar andere hondjes los zaten in de kamer.
Nu het probleem is dat zijn borstkas kletsnat is als we terug thuis komen, hij blaft als we weg gaan en we horen hem nog steeds blaffen als we terug komen.  Hij zit dan ook enorm te hijgen. Onze Casper blaft ook als we weg gaan, maar hij houdt na een minuut op (ben al verschillende keren in de gang gaan zitten om te horen hoe lang het blaffen duurt). 

Hebben jullie tips om het hem comfortabeler te maken? We hebben hem al los bij de andere 2 gelaten, maar dan is het blaffen nog veel erger. Alvast bedankt!

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Niemand?

honden page profiel Charmayne & DieselCharmayne & Diesel 3 doggies

honden foto van Charmayne & Diesel

Onze hond is gestopt met blaffen toen hij niet meer de bench in hoefde.
Maar probeer eens met een vol gestopte kong of iets anders lekkers?
En alleen naar binnen komen als hij stil is, anders gaat hij een link leggen met blaffen komt baasje binnen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het zal de verandering zijn. Thuis (zijn vorige thuis) wist hij precies waar hij aan toe was en wat hem te wachten stond en nu staat zijn leventje op zijn kop en weet hij niet waar hij aan toe is, de omgeving, de mensen, de andere honden, alles is vreemd voor hem.
Het alleen zijn zal hij opnieuw moeten aanleren, je zou ter ondersteuning iets kunnen geven als hij zo erg in paniek is dat zijn borstkastje helemaal nat is en hij de hele tijd blaft.

http://www.dierendokter.nl/contents/nl/d158_Natuurlijke_behandeling_van_verlatingsangst_bij_hond_kat_en_andere_huisdieren.html?gclid=CIrWwOTq67oCFYZa3god3GkAWA

maar verder is het echt wennen en per secondes opbouwen.

Een doek over de bench kan misschien ook helpen, (een veilig holletjesgevoel)

Verder lekker laten wennen en aan zijn zelfvertrouwen werken leuke kleine oefeningetjes zonder druk en hersenwerk waar hij successen kan halen. 

Geweldig trouwens dat jullie je over dit hondje ontfermt hebben!!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Onze hond kon in het begin ook moeilijk alleen zijn (veel blaffen en niet meer stoppen). Wij hebben hem toen uit de bench gedaan, was meteen over. Wel hebben we eerst de bench voorzien van benchkleed, veilige speeltjes, kong etc. En wij hebben nog steeds als we weg gaan, de radio aan staan. Als het nu donker is, doen we ook een lampje aan maar denk dat dat meer ons idee is ;-). Jullie hondje moet waarschijnlijk nog erg wennen, dat kost tijd. Ga eerst maar een paar minuten weg en zorg dat hij/zij in die paar minuten bezig kan zijn met de kong. Beloon je hondje als hij stil is geweest. Zorg dat hij rustig is als je weg gaat (niet haasten en niet te veel aanhalen of praten als je weg gaat).

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als een situatie huis omgeving voor een hond verandert is het heel belangrijk dat de hond eerst vertrouwen opbouwt met de baasjes en het huis vertrouwd raakt en dan pas begin je aan stapsgewijs opnieuw aanwennen aan alleen zijn. 
De bench en situatie is misschien het zelfde maar de vertrouwde leefomgeving en vertrouwde baasje is weg... dus niet met elkaar te vergelijken.
Alles van voor af aan opbouwen net als met een pup.
wat je omschrijft over de hond lijkt het mij dat ie gewoon echt in paniek is als je weg bent en gehyperventileerd.

Volgende forumvraag: Domintantie en de roedel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^