Manchester terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij zitten eraan te denken om een manchester terrier pup in de toekomst aan te gaan schaffen.
Mijn vriend en ik hebben allebei nog nooit een manchester terrier in het echt gezien. We vroegen ons daarom ook af of er mensen zijn op dit forum met dit ras waar wij eens bij op bezoek mogen komen om gezellig te kletsen over het ras.
Hebben er verder mensen ervaring met goede fokkers? Er zijn er mar 3 in Nederland (zo ver ik het gevonden heb)
Alle tips zijn welkom natuurlijk!

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

He hoi! Super leuke hondjes denk ik. Je kunt aan de fokkers vragen of ze showen op de Amsterdam Winner komende maand. Ga er lekker heen en durf vragen te stellen aan de handlers of eigenaren.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb contact opgenomen met een fokker zodat we daar kunnen gaan kijken. Het nestje zou in Juli weg mogen dus dan hebben wij ook nog genoeg tijd om even te sparen en alle voorbereidingen te treffen voor een pup. Vakantie aanvragen enzo :-).
En dan een half jaar lang in de voorpret zitten. Maar eerst eens langs gaan bij de fokker met onze hond om te kijken of er een match is. Dit is toch wel leuk zo, op ontdekkingsreis gaan voor een hondje.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Haha, ik heb zo mijn ideeën dat er hier geen mensen zijn die een manchester terrier hebben.
Wij gaan morgen naar een fokker en 10 december hebben we een afspraak staan met een andere fokker.
Ik heb echt heel veel zin in morgen, kunnen we het ras eindelijk in het echt bewonderen! We zijn ook heel benieuwd hoe Gruul het ras vind. Dat zal uiteindelijk wel de doorslag geven of we voor dit ras gaan of niet. We denken dat ze goed met elkaar overweg kunnen als we zo de beschrijving lezen van de MT.
Ik heb al een heel lijstje met vragen gemaakt (sommige zullen vast domme vragen zijn maar ik neem liever het zekere voor het onzekere)
Waar we morgen heen gaan zijn de ouders al bekend, van de fokker op 10 december weet ik alleen nog maar wie de mama word.
Ergens voelt het bijna zonde aan om zo'n hond als huishond te gebruiken haha. Mama en papa hebben allerlei wedstrijden gewonnen en derg. We zijn wellicht wel geïnteresseerd geraakt voor flybal, het ras lijkt daar zeer geschikt voor. Maar daar moeten we eerst wat meer info over opzoeken, en ook gelijk maar over andere honden sporten die leuk zouden zijn voor de kleine.
Dit is leuk!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^