Teefje (2 jaar) verliest urine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EliEli

Hoi,

De laatste weken merkte we bij ons kruising berner sennen - landsheer teefje van 2 jaar op, dat ze soms natte vlekken na laat.
Eerst waren het waterige, kleurloze vlekken die bijna meer op natte adem van het slapen leken.
Ook merkte we dat ze vooral 's avonds lang en gefrustreerd moest likken daar beneden.
We merken dan weer hele dagen niets en een enkele avond terug dat likken vooral.

Nu deze namiddag is het terug begonnen met vlekjes en druppeltjes na te laten. Enkel wanneer ze ligt. Ik heb het ook met eigen ogen op de grond zien lopen terwijl ze in rust lag (niet slapen). De plassen worden nu groter, geler en frequenter.
Voor de rest doet ze helemaal normaal.

Ik vraag me af waarom dit zo plots zou kunnen gebeuren. Ik heb gelezen dat gesteriliseerde teefjes wel vaker zulke problemen krijgen, maar waarom zou dat nu meer dan een jaar pas beginnen?
Ook heeft ze de voorbije weken (en vandaag) enkele maïskolven deels opgegeten. Ik weet dat het héél slecht is, maar vooral qua vertering dacht ik. 

Ik vraag het even hier voordat ik naar de DA ga omdat het net een verlengd weekend is :/

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Je zult toch naar de DA moeten volgens mij.
Incontinentie bij honden kan vele oorzaken hebben.Meest voorkomend is een blaasontsteking, wat wel vaker voorkomt bij gesteriliseerde teefjes. De urine wordt dan onderzocht, dus als je naar de dierenarts gaat is het sowieso wel handig om gelijk een plasje mee te nemen voor onderzoek.
Soms is de oorzaak neurologisch, maar dan zie je ook andere symptomen, en jij meldt dat je hondje verder geen vreemde verschijnselen heeft.
Dus: toch maar even gaan maandag of dinsdag! Succes!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik denk gelijk aan blaasontsteking.

Edit: oh we zeiden het tegelijk Antonnet :-)

honden page profiel Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

honden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3

Beste eli.

Dit is een moeilijk probleem.  Wat ik uit jouw verhaal op maak is dat ze het toch met name in rusttoestand dw urine laat lopen. Dat ze gesteriliseerd is kan hier zekee mee te maken ook al komt dat soms pas veel later dan meteen na de operatie.
Als je naar de DA gaat probeer wat urine voor de arts op te vange zodat hij/zij in ieder geval urine onderzoek kan doen en daarmee al veel dingen kan uitsluiten. Beste neem je dan de ochtend urine en zo snel mogelijk langs brengen bij de DA want urine mag niet ouder zijn dan 2-4 uur. Na 4 uur gaan bacteriën zoch al vermenigvuldigen en kan er kristalvorming onstaan waardoor de test onbetrouwbaar is.

Een vervelend probleem voor jou en je hond. Hoop dat jij en ke DA ergens tot zullen komen met eventueel ondersteunende medicatie (zoals efidrine... dit geeft men wanneer de blaasspier niet meer goed aanspant en de hond zijn plas niet meer op kan houden. Efedrine zorgt voor wel samentrekken van de blaassluitspier)

Volgende forumvraag: calcium te kort hebben
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^