Penning

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Iedere hond moet behalve gechipt te zijn, ook een penning/adreskokertje dragen

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ben ik helemaal met eens dat kan bij het weglopen een heleboel narigheid besparen voor ons dier !
Liefst er ook bij zetten of hij medicatie neemt en of ziek is. Ook de naam zeker niet vergeten
Een adreskokertje kan veel uitleg bevatten ;-)

honden page profiel Barbara, Vos, Quin en BooBarbara, Vos, Quin en Boo 3 doggies

honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boo

Vos heeft het idd beiden. Vind dat wel zo handig aangezien mensen dan meteen kunnen bellen ipv eerst naar een DA te moeten.

Zo hebben wij eens honden in het bos gevonden. We konden meteen belen en de baasjes liepen ook nog wegens in het bos dus het scheelde toen een hele hoop gedoe. 

Waren 2 grote honden die hadden we niet bij onze eigen honden in de auto kunnenebben

honden page profiel jellejelle 3 doggies

Zeker Joey heeft een ronde penning van rvs met een 06 nr en z,n naam erop aan z,n tuigje.
Al vertrouwen wij erop dat hij niet wegloopt,maarja jee weet maar nooit wat er gebeurd.

3 jr terug was ik even de winkel ingegaan en joey vastgemaakt buiten,na een paar minuten ging ik weer naar buiten en zag en vrouw naar haar auto lopen met joey.

Ik ging meteen uit m,n plaat tegen haar maar gelukkig was er een politieman buiten dienst verderop want ik weet niet wat ik haar had aangedaan.

Hierbij helpt geen penning.     GEBEURD DIT VAKER Dat er honden gestolen worden ?.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hoeft niet 
Maar ik vind het wel gemakkelijk
Als ik een hond vind kan je sneller de eigenaar terug vinden. Max heeft een penning

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Eens, al vind ik het soms lastig een plek aan het tuig te vinden om een panning aan vast te krijgen, vele nagels zijn gebroken in het proces ;-) Maar het is gewoon zo veel makkelijker. Laatst nog een labrador mixje gevonden. Winter was toen nog erg jong, en de hond had flinke waterpoep en zag er niet fris uit... die neem je dan niet even mee naar huis terwijl je wacht op de dierenambulance. Dus ik er mee naar de DA, lang gewacht omdat er spoedgevallen binnen kwamen, en toen was er ook nog eens geen chip. Later bleek de hond nog geen 3 minuten van mij af te wonen... had ze nu een penning gehad dan had het 5 minuten tijd gekost, in plaats van de 1.5 uur die ik er mee in touw ben geweest...

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Dat moet iedere eigenaar zelf weten.

Hier hebben ze geen penning, want ze dragen geen halsband/tuig als ze los lopen. Ze zijn wel gechipt, kleine moeite toch om langs de DA te gaan of de dierenambulance te bellen?
En daarbij, voor zover ik weet lopen ze niet weg (ik zeg nooit nooit, maar daarvoor hebben ze dus de chip).

Conclusie: laat het aan de eigenaar van de hond over, die kent zijn/haar hond het best!

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Sandy heeft ook een penning. Heb zelf vorig jaar een hond gevonden in het bos, dit was tijdens oud en nieuw. De hond stond bij de auto van de eigenaar. Ik heb die mevrouw gelijk gebeld en ze was me erg dankbaar omdat ze al een uur liep te zoeken. ;-) Hierdoor werd ik me er ook van bewust dat het handig is om altijd je telefoon mee te nemen als je gaat wandelen!

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ben er mee eens, Maylo heeft naast dat hij gechipt is een penning. Zo weten mensen gelijk zijn naam en kunnen ze ons bellen.

Ooit een hond gevonden uit 3 dorpen verder, hond heeft twee drukke wegen moeten oversteken op bij ons te komen. Hond had in dit geval dus geen penning, toen in die tijd politie gebeld daar was een melding van een hond die ze kwijt waren. En ja hoor het was de desbetreffende hond. Maar het had veel moeite geschild als hij een penning droeg, want de politie kwam hem halen, naar de DA en toen eigenaren gebeld. Terwijl als de hond een penning had, hadden wij de eigenaren gelijk kunnen bellen.

Moet voor Maylo nog een extra penning bij laten maken voor aan zijn tuigje, die heeft hij ook regelmatig om.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola heeft ook een penning naast de chip. Ze is geen wegloper maar een tijd geleden was ze toch ineens een heel andere richting opgelopen en waren we haar een tijdje kwijt.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

vind ik niejjj :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Niks moet, alles mag. Ik zou het liever wel doen.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Ja een penning vind ik heel belangrijk. Het kan je hond een stressvol ritje naar de dierenarts of dierenambulance (om chip uit te lezen) besparen. En als baasje kan het een hoop geld schelen, zeker als je hond nogal eens weg loopt. Het kost zo 30 euro om hem door de dierenambulance thuis te laten brengen...een penning heb je vaak al voor minder dan 10 euro.

Hier hebben de penningen een dubbele functie...ze hebben er elk 2 die rinkelen, eventueel wild is dus al lang en breed vertrokken als de dames aan komen stieren! (dit is voor ons ook eigenlijk de hoofdfunctie)

Ook heb ik laatst iets gelezen wat me ook wel belangrijk lijkt...zet zo min mogelijk informatie op de penning!. Een telefoonnummer is genoeg (desnoods 2 voor de zekerheid). Als je hond gestolen word is het belangrijk dat de dief zo weinig mogelijk over je hond weet.

EDIT: Je zou er bijvoorbeeld wel op kunnen zetten dat de hond elke zoveel uur mediactie nodig heeft (in het midden gelaten welke medicatie) wellicht schrikt dit een dief ook nog af...

Oh jee nog een EDIT: In mijn tijd bij de dierenambulance een hoop meegemaakt onder andere dat vinders soms uren lopen te leuren met een hond alvorens de dierenambulance te bellen, of ze denken er helemaal niet aan om te bellen, daar moet je toch niet aan denken! Of het baasje denkt er niet aan de dierenambulance te bellen en loopt maar te zoeken. En ook gaan er bij de dierenambulance wel eens dingen langs elkaar heen....Nóg meer reden voor een penning.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

ozzie heeft beide. Hij had al een chip toen ik hem overnam, anders had ik dit zelf niet gedaan. Een Penning draagt hij buiten het lichaam en vindt ik prima.
Chip ben ik het weer wat minder mee eens, omdat ik gelezen heb dat dieren mogelijk ziek zouden kunnen worden van een Chip. Het is wetenschappelijk niet goed bewezen dat dieren hier niet ziek van worden. Waar ik op tegen ben is dat ze dit verplicht stellen...Stel je voor dat ze in de toekomst mensen verplicht zouden chippen, nou nee bedankt...Met alles wat ze verplichten wordt ik wat tegendraads, omdat dit onze vrijheid om zelf te beslissen wat goed voor ons en onze dieren wegneemt.

Hier het artikel over deze mogelijk ziekmakende Chip:
http://www.nu.nl/gezondheid/1229457/inwendige-id-chip-veroorzaakt-kanker.html

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik vind de chip vele malen belangrijker dan een penning, maar Jayla draagt ook een adreskoker. Masha heeft geen adreskoker, maar is natuurlijk wel gechipt. Gelukkig is dat verplicht

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik vind t gevaarlijk om een hond met halsband in de bassen te laten lopen. Kans is groot dat ze ergens achter blijven hangen. Een tuig vind ik en Casper niks. Dus waar moet ik een penning laten?

Nee dus niet eens. Casper is Gé hipt en getatoeerd...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi heeft naast haar belasting penning een NDG penning waardoor duidelijk is dat haar Chip bij de NDG geregistreerd is en wil nog een penning hebben waarop ons 06 nr. staat  kokertes raak je alleen maar kwijt door die dopjes die gaande tijd los draaien dus vind ik een gegraveerde penning een betere oplossing.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Beide honden zijn gechipt.helaas verliezen steeds het kokertje nu hebben ze beide wel een penning waar op staat dat ze gecjpt zijn. heb wel 2nieuwe penningen besteld waarop hun telefoon nummer opstaat en dat nr van mijn oppas. geen namen .met de naam van de hondzou een dief de honden veel makkelijker meenemen. dus ja wel een penning omen een chip.Hein.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mijn Casper heeft al 2 kokertjes versleten. Hoewel ik de schroef goed had aangedraaid, ging deze bij beide kokertjes los en verloren. Voor mij dus geen kokertjes meer. Zal een penning bestellen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Mijn Casper heeft al 2 kokertjes versleten. Hoewel ik de schroef goed had aangedraaid, ging deze bij beide kokertjes los en verloren. Voor mij dus geen kokertjes meer. Zal een penning bestellen. "


onze vorige honden speelden deze ook altijd kwijt.
Penning blijft goed hangen bij max :-D

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook een penning die met een sleutelhangerring vast zit. Die gewone ringetjes buigen altijd open.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Verplichten niet, de chip is al verplicht, dus de baas is in principe altijd te traceren (mits de chip wel goed staat geregistreerd!).

Handig is het wel, Mellow draagt sinds kort ook een halsband met penning (zie profielfoto :-)), daar staat haar naam op en mijn mobiele nummer.

Af en toe vergeet ik die halsband wel om te doen, maar ze is ook gechipt.
Ik zou ook nog haar naam en mijn telefoonnummer in haar tuig kunnen noteren (zit een speciaal vakje voor).

Zo'n penning met een QR-code zou ik dan weer niet zo snel nemen. Niet iedereen heeft een smartphone om die code te scannen (en ik heb wel een smartphone, maar gewoon prepaid, ik internet dus alleen via wifi), dus dat gaat zijn doel (in mijn ogen) dan ook een beetje voorbij.
Het makkelijkst vind ik dan toch de penning met naam en telefoonnummer, dan ben je gewoon gelijk bereikbaar als iemand de hond vindt.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala en Simba zijn nu beide geregistreerd bij het NDG.
Zal binnenkort een penning voor hun beide bestellen.
Ze lopen niet weg, tenminste hebben ze nog niet gedaan.
Maar ben van mening dat ieder voor zich het kan bepalen, omdat je je hond zelf het beste kent.
Ik vind niet dat het verplicht moet zijn voor elke hond.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Niet mee eens. Niet iedere hondeneigenaar vind het prettig als hun losloopt met een halsband om. Vooral honden die nogal eens door de struiken rennen kunnen zich zo lelijk verwonden. Voor een penning heb je een halsband nodig.

Daar komt bij dat je een penning makkelijk verliest.

Tot slot vraag ik mij af wat de meerwaarde van een penning is als de hond al een chip heeft.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lance is zo laag bij de gronds':-) En een kokertje is helemaal geen oplossing dan. Trouwens hoeveel kokertjes ziijn mijn katten al kwijtgeraakt , heel veel. Rosske draagt nu een gegraveerde penning.
Voor Lance overweeg ik de kleinste penning die er is te laten graveren, geeft toch extra zekerheid moest hij weg geraken. Volgende week doe ik het. 
Honden stelen, daar is niks tegen te doen. Hoop het dan ook nooit mee te maken.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Stel je bent een daghe naar zee terwijl je zelf aan de andere kant van het land woont, je hond gaat er vandoor. De hond heeft een penning met mobiel nr. om dan kun je dus in de buurt blijven en als je gebeld word een plek afspreken om te herenigen. In geval van chip nemen mensen de gevonden hond vaak eerst mee naar huis, sommigen bellen direct de dierenambulance op anderen wachten er langer mee. Dan duurt het veel langer voor je je hond terug hebt. 
In eigen omgeving lijkt het me minder problematisch maar als je vaker met je hond in nieuwe omgevingen verder van huis komt vind ik het zeker wel een meerwaarde hebben.

Betreft penning van de databank waar de chip geregistreerd is, vind ik ook belangrijk, er zijn een stuk of 5 verschillende databanken waar gechipte dieren geregistreerd kunnen worden. Dat is dan dus ook nog zoeken.
Terwijl een penning met mobiel nr. kan iemand die de hond vind direct handelen. En is niet afhankelijk om te wachten op iemand die een apparaat heeft om de chip af te lezen en uit te zoeken op wiens naam de chip geregistreerd staat. Die chip vind ik weliswaar heel belangrijk maar zo snel mogelijk herenigd worden ook.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik heb sinds enkele weken ook een penning aan hun tuigje hangen (een hartje ;-))
ik had ervoor een kokertje, maar die gaan makkelijk open

nu een kleine penning met mijn gsm nr in gegraveerd

iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij daarmee doet
maar ik vind het een geruststelling dat ze mij onmiddellijk kunnen bellen moest het nodig zijn

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

Joppe heeft een kokertje, met ons adres en tel. nummers, er is ook vermeld dat hij doof is. Zo weten de mensen wat er scheelt. Maar echt verplicht maken zou ik toch niet.

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Verplichten zou ik het niet doen, laat ons nog een beetje zelf beslissen over onze dieren. Ik vind het chippen een erg mooi alternatief en vind het niet erg dat dit wel verplicht is. Je moet op één of andere manier toch de controle houden.

Een penning daarentegen vind ik zelf ook ontzettend leuk maar vind ik geen verplichting. Het is erg handig om bijvoorbeeld je GSM-nummer op achter te laten in het geval dat andere mensen je hond vinden zodat ze meteen kunnen bellen. Als je een hond met een lange vacht hebt echter laat je die penning vaak alleen om tijdens het wandelen omdat er anders een afdruk in de vacht onstaat dus als ze bijvoorbeeld weglopen of ontsnappen vanuit thuis dan hebben ze niet om. Een chip is in dat geval wel handig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Daarom dus hondenweer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^