Gedragstherapeut,..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Velen hebben misschien al gelezen over mijn probleemhondje Misty in topic: ... angstbijter.
Ik weet niet of dit op de juiste plaats staat, dus sorry ervoor als het niet zo is.

Nou werd me een GT aangeraden, en hoewel ik overtuigd ben om dit te gaan proberen,
ziet mijn vriend er de nut niet van.
Hij zegt :
Ze hapt Dylan (mijn zoon) omdat ze bijna blind is, dit is instinct, wat kan een GT daar nu aan veranderen?
Moet dan zeker pak geld betalen om te horen wat er aan de hand is, wat ik dan al weet.
Misty apart zetten van de kinderen, dat kan hier gewoon niet. Hond en kind in de gaten houden, doen we al. Dus wat gaat ze zeggen en doen wat zal helpen aan haar bijtgedrag tegen de kinderen?

Tja, daar kon ik geen antwoord opgeven, omdat ik zelf niet weet hoe een GT werkt.
Maar hij wil pas betalen als hij weet dat ze ook iets kan betekenen, en geen dingen opnoemt die logisch zijn,want anders is het weggegooid geld.

Hopelijk kunnen jullie mij uitleggen hoe een GT ongeveer te werk gaat?
Zodat ik hem nog kan overtuigen dat het waard zal zijn,.. (hopelijk).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een GT komt bij je thuis en zal overzien hoe de hond en jullie met elkaar omgaan, het is natuurlijk niet alleen het happen van je hond naar de kleine, dat heeft een oorzaak, dat kan je zeker voorkomen.

je hondje is oud en blind, die wil de peuter niet rakelings langs zich heen voelen, misschien kleine grijpgrage handjes die zich uitstrekken naar de hond ?

een box ? waar je je hond in zet, als de kleine over de grond loopt kruipt ? dat is al een veilig idee, zodat de hond zich ook veilig voelt voor grijpgrage handjes en rakelings langslopen terwijl die het niet goed ziet. dat is al een punt waar je zelf aan kan werken.

de GT komt op bezoek en bekijkt hoe de gezins situatie is met jou je kind je man , en gaat dan een stappenplan voor je uitwerken.

doe de hond aan de lijn, ga eens lekker wandelen, begeleid goed je hond in het buiten zijn, zodat de hond dan ontspannen ergens lekker kan gaan liggen ver bij je kleine vandaan, daar kan je zelf ook al een hoop aan werken.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Wij kunnen zovele tips geven, dat is in je eerste topic ook gebeurd, maar aan je antwoorden te zien (je weerlegt veel en dit of dat kan niet) is er van achter een schermpje gewoon geen goed advies te geven in deze. Iemand met verstand van zaken zal het hele plaatje moeten zien.

Een GT kan heel verhelderend zijn, jij zit er zelf al een tijd middenin. Een GT kan vanaf de zijlijn even meekijken met een frisse blik en ziet daardoor veel meer. Een goede GT zal eerlijk zijn en de belangen van iedereen in huis behartigen. Een GT hoeft vaak maar 1x te komen waarna je weer met frisse moed aan de slag kan met een duidelijk plan, of niet en de GT kan herplaatsing adviseren. Dan heb je het in elk geval ook van iemand anders gehoord.
En eigenlijk kan je de GT in jullie geval zien als laatste kans, ik bedoel, nu lukt het ook niet. Maar dat wil niet zeggen dat de GT met zijn/haar toverstafje slaat en het weer goed is. Jullie zullen zelf aan de bak moeten en daar kunnen ook dingen bij zitten die jullie niet willen/kunnen doen, wees dan ook eerlijk richting GT en vooral ook Misty. Misschien is het wel zo dat het voor de hand ligt en dat je adviezen krijgt die je al wist...maar dat kan niemand je nu zeggen, dus het blijft een gok, maar wel de enige die je nog hebt als je haar wil houden.

Waar woon je? Misschien kunnen wij je een goede GT aanraden zodat je in elk geval zeker weet dat je geen kwakzalver in de arm neemt...

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Klopt dat veel hier niet mogelijk is nee ivm ruimtegebrek.
Dus aparte ruimte of box creëren voor haar is geen optie.
Het wandelen etc. ben ik nu al goed mee bezig, maar geen resultaten tussen relatie van kind en hond.
Maar Willemijn, mijn hond is niet oud hoor, ze is nog maar 4 jaar. ;-)

Ik ben er wel van overtuigd dat een GT advies handig is, en anders wil ik van een GT horen dat herplaatsen het beste is. Zo durf ik die stap wel te maken als een deskundige zegt dat het beter is, nu niet.
Maar ja, mijn vriend niet dus,..

En hierbij ging het me niet perse om mijn situatie, maar dat ik gewoon nieuwsgierig ben, hoe een GT te werk gaat in algemeen en voor wie het erg geholpen heeft eventueel.
Iemand misschien in vergelijkbare situatie of niet.
Wat doet ze precies in die 2 uur en of dat die 80 euro waard is.

Mijn vriend denkt dat we alleen advies en tips zullen krijgen, waar we in onze thuissituatie niks mee kunnen, zoals aparte ruimte en hok.
En dan is het weggegooid geld.
Ik weet ook wel dat ze geen wonderen kan verrichten, en dat wij alles zelf moeten doen.
Maar ik heb geen idee wat het zal veranderen bij Misty/kind relatie.

Ik woon in Enschede, Mimi is mij geadviseerd door een paar mensen hier, die heb ik ook aan de telefoon gesproken. Denk dat zij wel kundig is?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

4 jaar oud, zeker niet oud, maar wel blind schrijf je. je hond is ontzettend onzeker dan, ziet niets, en geen plek kan je creeren in de woonkamer ?

dan met je hond lekker wandelen, aan de lijn, en nogmaals als je hond ontspannen thuis is, je kan echt je kind mee nemen tijdens de wandeling, hou ze gescheiden, zodat je hond niet hoeft te happen naar je kind als die te dichtbij komt.

thuis gekomen, leg je je hond ergens op een rustig plekje en zorg je dat je kind niet bij de hond kan komen. dat moet toch zeker te doen zijn.

savonds, kan je niet een plekje creeren met een goed vetbed en dan zorgen dat je kind niet bij de hond kan komen, dat je alert bent daarop ?

kind en hond, altijd in het begin even moeilijk, daar moet je toch je hond niet voor weg doen !

ik begrijp je eerlijk gezegd niet.... als de GT adviseert je hond weg te doen, dan durf je die stap wel te zetten ? waarom zou je de hond wegdoen ? in iedere situatie kind/hond is het aanpassen en opvoeden, bij jou misschien wat extra, omdat je hond onzeker is omdat tie niets ziet, maar alert zijn daarop dat is toch goed te doen, dat je je kind weghoudt bij de hond, en je hond een plekje in de woonkamer geeft dat taboe is voor je kind ? opvoeden en leren dat de hond met rust gelaten wordt, en na een wandeling is het voor je hond goed toeven op een vetbedje. wees alert , dan is er geen reden om je hond weg te doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Dus aparte ruimte of box creëren voor haar is geen optie. EEN PLEKJE IN DE KAMER WAAR JE HOND ZICH KAN TERUGTREKKEN IS TOCH ALTIJD TE VINDEN. !!
Het wandelen etc. ben ik nu al goed mee bezig, maar geen resultaten tussen relatie van kind en hond.
WAT WIL JE VOOR RESULTAAT HEBBEN TUSSEN JE HOND EN KIND ?

Ik ben er wel van overtuigd dat een GT advies handig is, en anders wil ik van een GT horen dat herplaatsen het beste is. Zo durf ik die stap wel te maken als een deskundige zegt dat het beter is, nu niet.
Maar ja, mijn vriend niet dus,..

WEGDOEN ? OMDAT EEN GT DAT ZEGT ? JE GEEFT ZELF AAN DAT ZE HOOGUIT TWEE UURTJES ER IS, EN OMDAT JE HOND EN KIND NOG NIET MET ELKAAR VERBONDEN ZIJN, IS DIT TOCH NIET NODIG DAT DE HOND WEG GAAT ? WEES ALERT IN ALLES, KLEINE STAPJES VOORWAARTS.

En hierbij ging het me niet perse om mijn situatie, maar dat ik gewoon nieuwsgierig ben, hoe een GT te werk gaat in algemeen en voor wie het erg geholpen heeft eventueel.
Iemand misschien in vergelijkbare situatie of niet.
Wat doet ze precies in die 2 uur en of dat die 80 euro waard is. IEDERE HOND REAGEERD ANDERS , JE KAN GEEN ENE HOND MET ELKAAR VERGELIJKEN. EN HET GAAT TOCH WEL OM JOUW SITUATIE ?

ik heb geen idee wat het zal veranderen bij Misty/kind relatie. DAAR IS DE GT DAN VOOR, HEUS JE GAAT GOED ADVIES KRIJGEN WAAR JE ZEKER WAT AAN HEBT.

Ik woon in Enschede, Mimi is mij geadviseerd door een paar mensen hier, die heb ik ook aan de telefoon gesproken. Denk dat zij wel kundig is? "


JE HEBT HAAR GESPROKEN, VRAAG OF ZE WIL KOMEN EN JOUW SITUATIE EENS OVERZIET.

.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Een GT komt juist bij je thuis om je in jou situatie advies te geven. Om te bekijken hoe de band is tussen Misty en ieder van jullie gezin. Je krijgt dus tips en advies op maat van jullie situatie.
Ik heb je in je vorige topic al beschreven hoe een GT te werk gaat die ik ken. Elke GT heeft zijn eigen werkwijze lijkt me dus als je vertrouwen in Mimi hebt zou ik haar zeker laten komen.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik ga even hard zijn hoor, maar moet het even kwijt en is niet persoonlijk bedoeld, maar tegen jou vriend!

Hij wil garanties van de GT dat er iets kan en gaat veranderen voor hij wil betalen?
Wat als jou kindje een therapeut of revalidatie nodig heeft, moet hij dan ook eerst garanties hebben voor hij betaald (eigen risico)?

Bij heel veel dingen in het leven bestaan geen garanties, maar je probeert wat uit liefde en wat is dan belangrijker? Geld, of jou en kind gelukkig te zien??

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

Hoi,

Ondanks dat ik je eerdere verhalen (nog) niet ken wil ik toch de moeite nemen hier op te reageren. Naar mijn mening wijst een GT je op de punten die je misschien wel weet, maar waar je je onbewust niet of niet genoeg op focust.
Voorbeeld: Ik ben altijd erg sceptisch over dat soort dingen. Ik zie eerst de bedragen, en dan pas het nut.. Ik ben afgestudeerd en werkzoekend, dus heb geen inkomen. Daar komt dan bij dat ik een moeilijke hond heb, en daar wat aan wou doen. (Onze hond valt uit naar andere honden tijdens het wandelen, en ik durfde m na een aantal voorvallen met andere honden ook niet meer los te laten lopen). Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten om een GT te vragen en te kijken naar het effect. Mocht ik het niks vinden stop ik ermee, maar mijn hond is nog jong en ik wou nu nog wat aan zijn gedrag veranderen. Daarom ben ik zo'n 6 weken geleden begonnen met een sessie. Mijn GT is niet aangesloten bij een vereniging, en dus automatisch iets lager in kosten, maar heeft absoluut kijk op de zaak, en ook de opleidingen ervoor. Tijdens de eerste sessie hebben we ons gefocust op dingen die ik eigenlijk best wist, maar onbewust niet doorvoer in de praktijk: voorbeeldje bij zijn dominantieprobleem, hij mag continu op schoot hangen en hij bepaalde eigenlijk wanneer. Dat soort dingen werd ik na die sessie al enorm bewust van.
In totaal heb ik 3 sessies gedaan: totale kosten zo'n 90 euro. Het resultaat: ik durf zelfverzekerd mijn hond uit te laten, ik kan hem weer loslaten lopen bij andere honden, en aan de riem gaat het veel beter. We zijn er nog niet, maar ik kan nu in ieder geval zelf heel veel trainen.

Daarom denk ik dat een GT geen kwaad kan. Ik denk dat sommige gedragingen afhankelijk zijn van de leeftijd van een hond, en dat bij een oude hond er niet altijd veel te veranderen valt. Maar, ik denk ook dat je het moet proberen. Baat het niet, schaadt het ook niet, en kun je altijd nog stoppen. Zoek desnoods naar een hondentrainer (met of zonder papieren zijn de meningen over verdeeld) die je voor lagere kosten ook kan begeleiden in Gedragstraning. Ik denk dat als er wat te verbeteren valt je na 1 sessie al weet of het wel of niet werkt.

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

" Ik ga even hard zijn hoor, maar moet het even kwijt en is niet persoonlijk bedoeld, maar tegen jou vriend!

Hij wil garanties van de GT dat er iets kan en gaat veranderen voor hij wil betalen?
Wat als jou kindje een therapeut of revalidatie nodig heeft, moet hij dan ook eerst garanties hebben voor hij betaald (eigen risico)?

Bij heel veel dingen in het leven bestaan geen garanties, maar je probeert wat uit liefde en wat is dan belangrijker? Geld, of jou en kind gelukkig te zien?? "


.Ik kan de reactie van hem best begrijpen.. eerst zien dan geloven ;-) Zo ben ik ook wel een beetje. Maar ik ben na deze ervaring van mening dat het best heel veel positiefs kan opleveren!

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

" 4 jaar oud, zeker niet oud, maar wel blind schrijf je. je hond is ontzettend onzeker dan, ziet niets, en geen plek kan je creeren in de woonkamer ?


dan met je hond lekker wandelen, aan de lijn, en nogmaals als je hond ontspannen thuis is, je kan echt je kind mee nemen tijdens de wandeling, hou ze gescheiden, zodat je hond niet hoeft te happen naar je kind als die te dichtbij komt.

thuis gekomen, leg je je hond ergens op een rustig plekje en zorg je dat je kind niet bij de hond kan komen. dat moet toch zeker te doen zijn.

savonds, kan je niet een plekje creeren met een goed vetbed en dan zorgen dat je kind niet bij de hond kan komen, dat je alert bent daarop ?

kind en hond, altijd in het begin even moeilijk, daar moet je toch je hond niet voor weg doen !

ik begrijp je eerlijk gezegd niet.... als de GT adviseert je hond weg te doen, dan durf je die stap wel te zetten ? waarom zou je de hond wegdoen ? in iedere situatie kind/hond is het aanpassen en opvoeden, bij jou misschien wat extra, omdat je hond onzeker is omdat tie niets ziet, maar alert zijn daarop dat is toch goed te doen, dat je je kind weghoudt bij de hond, en je hond een plekje in de woonkamer geeft dat taboe is voor je kind ? opvoeden en leren dat de hond met rust gelaten wordt, en na een wandeling is het voor je hond goed toeven op een vetbedje. wees alert , dan is er geen reden om je hond weg te doen. "


Mijn hond word blind, laatste 2 weken merkte ik dat ze nog meer gestrest was en sneller schrok van dingen.
Gisteren ben ik naar een DA geweest, en die zei dat ze aan allebei de ogen nu nog maar een klein beetje ziet.
Het is dus erger geworden, want eerst zag ze bij ene oog wat meer.
Hier merk ik wel aan dat hoe minder ze gaat zien, hoe onzeker ze word van de thuissituatie.

.Je reageert alsof mijn hond geen eigen plekje heeft, maar lijkt me tamelijk logisch dat ieder hond dat heeft, ook Misty dus.
Ik kan geen box plaatsen speciaal voor haar. Dit is qua ruimte veel groter dan een mandje ofzo.
En die ruimte kan ik hier niet creëren nee. Daar ging het om.
Maar dit veranderd dan niks aan dat ze ook ongestoord rond wil lopen, en dat kan ze dus niet hier met mijn oudste zoon.

Mijn hond raakt niet ontspannen van wandelingen, als dat is wat je verwacht. ze word alleen onzekerder van buiten, omdat omgeving buiten steeds veranderd en andere geluiden geeft. Dus behalve dat ze er beweging om krijgt, zal het geen ontspanning geven.

S'avonds heeft ze alle ruimte en rust om rond te lopen, want dan liggen mijn kids op bed.
Maar dit veranderd niks overdag, en daar zitten de zorgen.
Nee, ik heb geen ruimte hier om een afgesloten plek te creëren.
Moet ik foto's plaatsen als bewijs? doe ik zo hoor.
Vertel mij dan maar, waar zo'n box moet staan.

Maar denk je nu echt, dat ik niet alert ben en mijn zoontje niet opvoed om haar met rust te laten?
Ik ben daar al maanden mee bezig.
Eigenlijk al sinds mijn zoontjes geboren zijn!
Je kunt wel steeds 1 oog erop houden, maar als mijn hond al bijt op momenten dat ik het niet verwacht,
zit een ongeluk in een klein hoekje he? 1 hap op juiste plek (en wat snel gebeurd bij een hond die blind is), en mijn kind is verminkt voor rest van z'n leven.
En laat het nou zo zijn, dat Misty soms hapt naar hem, als hij alleen maar langsloopt of een geluid maakt waar zij van schrikt.
Het is niet zo dat het telkens gebeurd bij contact maken.

Ik vind het een beetje bruut om te zeggen : Een hond weg doen !
In mijn ogen, zal het zijn: Een hond een beter leven gunnen in een thuis waar ze beter past en gelukkiger zal zijn.
Voor mij is die stap erg zwaar en moeilijk, en als een deskundige het adviseert, maakt het wel makkelijker in die stap te zetten ja, want dan weet je dat er geen andere optie meer is.
Naar mijn mening, is een hond die alleen maar bang en gestresst thuis zit omdat het haar te druk is, ook ongelukkig. Dus ik vind het een verdomd goeie reden om haar te herplaatsen.

Jij maakt het klinken alsof het zo simpel besluit is, vind ik wel beetje hard overkomen.

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

" Hoi,

Ondanks dat ik je eerdere verhalen (nog) niet ken wil ik toch de moeite nemen hier op te reageren. Naar mijn mening wijst een GT je op de punten die je misschien wel weet, maar waar je je onbewust niet of niet genoeg op focust.
Voorbeeld: Ik ben altijd erg sceptisch over dat soort dingen. Ik zie eerst de bedragen, en dan pas het nut.. Ik ben afgestudeerd en werkzoekend, dus heb geen inkomen. Daar komt dan bij dat ik een moeilijke hond heb, en daar wat aan wou doen. (Onze hond valt uit naar andere honden tijdens het wandelen, en ik durfde m na een aantal voorvallen met andere honden ook niet meer los te laten lopen). Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten om een GT te vragen en te kijken naar het effect. Mocht ik het niks vinden stop ik ermee, maar mijn hond is nog jong en ik wou nu nog wat aan zijn gedrag veranderen. Daarom ben ik zo'n 6 weken geleden begonnen met een sessie. Mijn GT is niet aangesloten bij een vereniging, en dus automatisch iets lager in kosten, maar heeft absoluut kijk op de zaak, en ook de opleidingen ervoor. Tijdens de eerste sessie hebben we ons gefocust op dingen die ik eigenlijk best wist, maar onbewust niet doorvoer in de praktijk: voorbeeldje bij zijn dominantieprobleem, hij mag continu op schoot hangen en hij bepaalde eigenlijk wanneer. Dat soort dingen werd ik na die sessie al enorm bewust van.
In totaal heb ik 3 sessies gedaan: totale kosten zo'n 90 euro. Het resultaat: ik durf zelfverzekerd mijn hond uit te laten, ik kan hem weer loslaten lopen bij andere honden, en aan de riem gaat het veel beter. We zijn er nog niet, maar ik kan nu in ieder geval zelf heel veel trainen.

Daarom denk ik dat een GT geen kwaad kan. Ik denk dat sommige gedragingen afhankelijk zijn van de leeftijd van een hond, en dat bij een oude hond er niet altijd veel te veranderen valt. Maar, ik denk ook dat je het moet proberen. Baat het niet, schaadt het ook niet, en kun je altijd nog stoppen. Zoek desnoods naar een hondentrainer (met of zonder papieren zijn de meningen over verdeeld) die je voor lagere kosten ook kan begeleiden in Gedragstraning. Ik denk dat als er wat te verbeteren valt je na 1 sessie al weet of het wel of niet werkt. "


.Hallo :-)

Bedankt voor je verhaal. Dit is dan een mooi voorbeeld stukje die ik kan laten lezen aan mijn vriend.
Al is hij er wel heilig van overtuigd, dat je aan reacties van een blinde onzekere hond, niks kan veranderen.
Toch het proberen waard... Ja hij kan zeker koppig zijn, die vriend van mij haha.
Maar ik lees dat jij dat wel herkend dus ;-).
Het is moeilijk voor hem toe te geven om het te proberen, omdat geldkwestie een probleem is, en hij het heel zwart/wit kan zien dus.
Met andere woorden: MANNEN ! pfff,..  ;-)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik heb twee blinde honden opgevangen, en twee heel slecht ziende honden geadopteerd.

Ik herken je verhaal, zeer zeker.
Een hond die blind wordt, is, zal inderdaad heel onzeker zijn, en angstig.
Bij helemaal blind, moet en kan je weinig verplaatsen, en zal je ruimte moeten creëren. Een hond die hapt, doet dit niet uit nijd, maar omdat hij/zij niet weet wat er gebeurt, en zal ook vaker een schrikreactie hebben, wat happen kan zijn.

Een blinde hond heeft begeleiding en meer aandacht nodig. Jij bent zijn ogen als je bv. op stap/wandelen gaat. Veel praten tijdens het uitlaten, dan geef je aan waar je bent. Ik draag een kattebelletje aan mijn armband. Hun reuk en gehoor is sterker ontwikkeld, maar als de hond blind aan het worden is, zal dat eerst sterker moeten ontwikkelen, dat is niet meteen. Laat ook testen of je hond goed hoort, ik zag dat je hond helemaal wit is.

Verder heel veel sterkte met het aanpassen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Misschien kan de GT inderdaad niets veranderen aan de schrikreactie van een bijna blinde hond.

Maar ken je die beelden van net voor Koninginnedag? Alle paarden die meelopen in de stoet gaan op het strand oefenen met gillende en zwaaiende kinderen, knallen, rookbommen enzovoorts.

Je kunt dieren dus wel aanleren minder heftig te reageren op bepaalde dingen waar ze normaal van zouden schrikken. Dus misschien blijft de eerste schrik wel, maar kan het happen bij schrik er uit getraind worden. Maar dat kan alleen een GT met ervaring zien en beoordelen.

En misschien zegt de GT wel dat het voor het hondje prettiger is om ergens zonder kinderen te wonen. Dan zul je dat moeten overwegen, maar maak je wel een gefundeerde beslissing met hulp van een professional die de situatie objectief beoordeeld heeft.

Ja, een GT kost geld. Maar of het nou mogelijk is om er aan te werken of niet, het geeft jou zekerheid. En als jij je er beter bij voelt om een weloverwogen beslissing te nemen, dan is dat geld het waard.

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

Waar woon je? (omgeving)
Wie weet kan iemand hier je een goede GT adviseren? Daarnaast zou je ook een aantal mensen kunnen contacteren die cursussen geven. Vaak kun je op de site wel zien of ze ook cursus gedragstraining hebben gedaan ofzo.
Nogmaals, ik ben van mening dat je niet de duurste GT hoeft te hebben (zolang ze maar duidelijk ervaring hebben en je je er goed bij voelt), en dat je bij 1x al weet of er wel of geen verschil gaat komen. Geld is bij mij ook absoluut een probleem, maar we hebben geen minuut spijt gehad. En daar komt bij dat mijn vriend ook super sceptisch is met dat soort dingen ;-)
Ik hoop dat je eruit komt, en mocht je toch gaan proberen ben ik benieuwd naar de uitslag!

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

" Ik heb twee blinde honden opgevangen, en twee heel slecht ziende honden geadopteerd.

Ik herken je verhaal, zeer zeker.
Een hond die blind wordt, is, zal inderdaad heel onzeker zijn, en angstig.
Bij helemaal blind, moet en kan je weinig verplaatsen, en zal je ruimte moeten creëren. Een hond die hapt, doet dit niet uit nijd, maar omdat hij/zij niet weet wat er gebeurt, en zal ook vaker een schrikreactie hebben, wat happen kan zijn.

Een blinde hond heeft begeleiding en meer aandacht nodig. Jij bent  zijn ogen als je bv. op stap/wandelen gaat. Veel praten tijdens het uitlaten, dan geef je aan waar je bent. Ik draag een kattebelletje aan mijn armband. Hun reuk en gehoor is sterker ontwikkeld, maar als de hond blind aan het worden is, zal dat eerst sterker moeten ontwikkelen, dat is niet meteen. Laat ook testen of je hond goed hoort, ik zag dat je hond helemaal wit is.

Verder heel veel sterkte met het aanpassen. "


.Precies, dat herken ik bij mijn hond ook.
Het is echt happen en bijten uit onzekerheid en angst, laatste weken ging slechter met haar, daardoor merkte ik ook dat haar zicht weer een stuk verminderd was.
Nu reageert ze ook onzeker en sneller schrikkend tegenover mij, wat ze eerst niet had.
Alleen bijt ze mij nooit, omdat mijn benadering een stuk rustiger is dan een peuter kan.
En hier word helaas veel verplaatst met kleine kinderen, daar kan ik natuurlijk niks aan doen.

Als ik wandel met haar trek ik ook mijn hoge hak schoenen aan, zodat ze mij hoort, en ik blijf ook tegen haar praten wat er omheen gebeurd.
Misty is dan wel geboren met dit, en werd dan langzaamaan blind vanaf pup af aan dus,.
Heb haar eens laten kijken door de DA naar haar ogen,neus en oren. Haar ogen controleer ik om de zoveel tijd, uit nieuwsgierigheid eigenlijk, niet omdat het nodig is.
Maar haar oren en neus, doen het ook niet heel goed omdat ze een gehele slechte weerstand heeft.
Nou ben ik overgestapt naar voeding die moet zorgen dat haar huid en haar verbeterd en dan zal weerstand ook beter moeten worden, maar of het gaat werken, tijd zal het leren.
En anders is ze dus straks een blind hond met minder gehoord en geur dan anderen.

Ook word ons huis snel te koop gezet, en hopen we binnen 1 jaar te kunnen verhuizen.
Ik ben bang dat dit het nog zwaarder maakt voor haar, maar het is niet anders.
Wil meer ruimte en in een rustige buurt gaan wonen, iniedergeval een buurt met meer wandelgelegenheid.
Dit zal haar wel goed doen, maar tja, een verhuizing en helemaal opnieuw beginnen met wennen aan omgeving, in combinatie met mijn drukke peuter. Dit word lastig !

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

" Waar woon je? (omgeving)
Wie weet kan iemand hier je een goede GT adviseren? Daarnaast zou je ook een aantal mensen kunnen contacteren die cursussen geven. Vaak kun je op de site wel zien of ze ook cursus gedragstraining hebben gedaan ofzo.
Nogmaals, ik ben van mening dat je niet de duurste GT hoeft te hebben (zolang ze maar duidelijk ervaring hebben en je je er goed bij voelt), en dat je bij 1x al weet of er wel of geen verschil gaat komen. Geld is bij mij ook absoluut een probleem, maar we hebben geen minuut spijt gehad. En daar komt bij dat mijn vriend ook super sceptisch is met dat soort dingen ;-)
Ik hoop dat je eruit komt, en mocht je toch gaan proberen ben ik benieuwd naar de uitslag! "


.Ik woon in Enschede, en met omgeving bedoel je mijn buurt?
Druk en geen uitlaatmogelijkheden behalve de stoep. Dat vind ik wel jammer,..
Ik heb verschillende GT bekeken, en allemaal zitten ze op zelfde prijsklasse.
Nou is me een GT aanbevolen, die schijnt gespecialiseerd te zijn in angsthonden, en heb haar ook gesproken.
Nou is het me gelukt mijn vriend te overtuigen het toch te gaan proberen, omdat dit belangrijk is, ook voor mij.
Dit gaf dus de doorslag voor hem,.. (finally!).
Nou is GT op vakantie, maar zodra ze terugkomt, maak ik een afspraak met haar. :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Misschien ook een idee om zelf als mensen in huis een belletje om te doen? Als jij, je partner of kind dan beweegt dan is dat duidelijker hoorbaar.

honden page profiel --

honden foto van -

een gt kan helpen hoe je kan voorkomen dat de hond gebeten word...
het is meer ene les voor de baas dan echt voor de hond
je kan leren hoe je de hond kan benaderen, zodat de hond zich niet bedreigt voelt en wil gaan bijten.

honden page profiel --

honden foto van -

" Misschien ook een idee om zelf als mensen in huis een belletje om te doen? Als jij, je partner of kind dan beweegt dan is dat duidelijker hoorbaar. "


een hond kan je al horen terwijl jij buiten bent en hij binnen, dus echt een belletje is niet nodig ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ook honden zijn wel eens gewoon aan het rusten of niet op aan het letten. Dan is een duidelijk hoorbaar en herkenbaar geluid goed om schrikken te voorkomen.

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Een belletje buiten, zal best geen gek idee zijn, al is het niet nodig omdat ze me wel hoort met mijn schoenen.
Maar binnen lijkt me ook niet handig, denk dat ze dan nog onzekerder word omdat een belletje ook een onbekend geluid is, dan zouden de honden ook nog gek worden van 3 belletjes lijkt mij.
Misty schrikt ook voornamelijk van aanraking, dus als je een bel hebt, zal ze je wel horen aankomen ja, maar nog schrikken als ze aangeraakt wordt.
Maar misschien zie ik dat verkeerd?

Maar het horen aankomen, was nooit een probleem eigenlijk.

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

" een gt kan helpen hoe je kan voorkomen dat de hond gebeten word...
het is meer ene les voor de baas dan echt voor de hond
je kan leren hoe je de hond kan benaderen, zodat de hond zich niet bedreigt voelt en wil gaan bijten. "


.je bedoeld: kind gebeten word toch?
Ons bijt ze nooit, en ook nooit gedaan.
En ik ben al vanaf mijn zoon z'n geboorte bezig met hem te leren hoe haar te benaderen.
Om juist dit te voorkomen, maar toch kan je niet een peuter leren hoe een volwassen dit doet.
Ook omdat rangorde anders is. Wij zien misschien dat een hond onderaan rang staat, en een hond weet dat de baasjes bovenaan staan, maar honden zien zichzelf wel boven kleine kinderen staan.
En ik denk zelf dat haar onzekerheid en omdat het constant erger word, haar zelf enorm in de weg zit om goed te reageren tegenover kleine kinderen.

Ik hoop dat een GT ook juiste advies kan geven hiermee.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ook honden zijn wel eens gewoon aan het rusten of niet op aan het letten. Dan is een duidelijk hoorbaar en herkenbaar geluid goed om schrikken te voorkomen. "


Maar je hoort voetstappem tovh goed
Ik hoor ze goed, ook als ik droom
Voor een hond is geluid 10x harder...

honden page profiel --

honden foto van -

"

.je bedoeld: kind gebeten word toch?
Ons bijt ze nooit, en ook nooit gedaan.
En ik ben al vanaf mijn zoon z'n geboorte bezig met hem te leren hoe haar te benaderen.
Om juist dit te voorkomen, maar toch kan je niet een peuter leren hoe een volwassen dit doet.
Ook omdat rangorde anders is. Wij zien misschien dat een hond onderaan rang staat, en een hond weet dat de baasjes bovenaan staan, maar honden zien zichzelf wel boven kleine kinderen staan.
En ik denk zelf dat haar onzekerheid en omdat het constant erger word, haar zelf enorm in de weg zit om goed te reageren tegenover kleine kinderen.

Ik hoop dat een GT ook juiste advies kan geven hiermee. "


Gelijk heb je
Misschien met een goede gt kom je achter meerdere dingen dan alleen dit
Hadden we ook met olly
Hij kwam voor t weglopen en toen hielp hij ons ook met angst en eten, aangezien hij alleen maar inde avond at, wat geen probleem is, maar je komt wel meer te weten over je homd. Dit viel ons op

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

"

Maar je hoort voetstappem tovh goed
Ik hoor ze goed, ook als ik droom
Voor een hond is geluid 10x harder... "


.Klopt, daarom probeer ik belletjes niet, om meerdere redenen.
Belletjes hadden misschien wel kunnen helpen in huis, als ik van pup af aan er mee ging trainen.
Maar bij mijn hond werd pas na 6mnd duidelijk dat ze een probleem had.
En dan lijkt t mij ook niet te werken nee.
Ik doe al extra hoge hakken aan tijdens het lopen, zodat ze me wel hoort.
Haar gehoor is dan niet beter dan andere honden, maar wel goed genoeg, dus lijkt me dat al voldoende te zijn.

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

"

Gelijk heb je
Misschien met een goede gt kom je achter meerdere dingen dan alleen dit
Hadden we ook met olly
Hij kwam voor t weglopen en toen hielp hij ons ook met angst en eten, aangezien hij alleen maar inde avond at, wat geen probleem is, maar je komt wel meer te weten over je homd. Dit viel ons op "


.Hier wil ook wel meer over weten ja, het eten.
Mijn honden zijn ook al sinds pup af aan, gewend om alleen savonds te krijgen.
Nu pas lees ik dus, dat er honden zijn die 2 of 3 x per dag krijgen.
Hier heb ik nog vele vragen over, want dat is geheel nieuw voor mij.
Denk dat ze wel genoeg info kan geven, wat kan helpen ja.
Maar of het zal helpen bij Misty's probleem tussen haar en mijn zoon, geen idee.
Maar wel proberen waard. :-)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Je zal toch moeten leren om je hond te leren "lezen".
Dat vergt erg veel observeren.
Als je bv. je hond wilt aaien, zeker blinde/slecht ziende honden, roep je de hond bij je en laat je eerst je hand ruiken.
Als je uit gaat, buiten, kijk welke positie jouw hond wilt onder het lopen, de hond kiest zijn veiligheid. Jij kan nu niet meer bepalen, door bv. netjes naast je lopen, als de hond aan geeft bang te zijn. Ik zag net een voorbeeld van iemand om een hond iets aan te leren, doe dat ajb. niet met geweld. Zet je hond niet in een situatie, je kan hem er beter uithalen. Dit leer je door te observeren/lezen. Honden zijn ook individuen.
Van de vier honden die bij mij waren, waren er twee die in de roedel wilde lopen,en dan tussen de andere, niet aan de zijkant. met één kon ik alleen maar dezelfde weg lopen. Met het kleine hondje gebruikte ik een buggie, of draag rug tas voor honden, die weigerde om op straat te lopen. Gaya, die nu sinds een maand of acht bij ons is, heb ik een gordel gekocht, die ik om mijn middel kan bevestigen, ze worden ook gebruikt door joggers met hun hond. Gaya gaf aan achter mij te willen lopen, zo zit ze dus vast, en heeft achter mij voldoende ruimte. er is geen trek druk door die gordel. Daarom loopt ze nu ook rustig mee. Dit soort dingen kan je wel wennen, maar alleen als je hond aangeeft dat het veilig is. Jammer dat je zo ver weg woont, en als je een GT wilt, zoek er een die er een beetje ervaring mee heeft. Een hond met een handicap is toch een speciaaltje. Jij zal je daarom meer moeten aan passen, dan bij een gezonde hond.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

.Hier wil ook wel meer over weten ja, het eten.
Mijn honden zijn ook al sinds pup af aan, gewend om alleen savonds te krijgen.
Nu pas lees ik dus, dat er honden zijn die 2 of 3 x per dag krijgen.
Hier heb ik nog vele vragen over, want dat is geheel nieuw voor mij.
Denk dat ze wel genoeg info kan geven, wat kan helpen ja.
Maar of het zal helpen bij Misty's probleem tussen haar en mijn zoon, geen idee.
Maar wel proberen waard. :-) "


olly was zwerfhond, hij vermoedde dat hij daarom `s avonds at
het hele bakje was vol en olly koos wanneer hij at

hij zei:
vul het bakje in de ochtend en laat het een kwartier staan
dan haal je t weg
dit doe je hetzelfde in de middag en avond
en er was al heel snel verandering

maar nu hebben we t maar gelaten
olly eet soms in de middag, maar het meeste in de avond

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

Hij wil garanties van de GT dat er iets kan en gaat veranderen voor hij wil betalen?
"

Helemaal eens!
gaan hij/jullie  het advies opvolgen...Denise?
De gt geeft je tips hoe ,maar je moet het wel zelf doen ;-)
die garantie bestaat dus niet...en je hond is de enige die kan beslissen of het goed gaat.
Jullie kunnen dat leren lezen door het gedrag van de hond
de aanpassingen die jullie maken  zijn de doorslag gevende factor.

en hoe lang je hond zelf nodig heeft om zelf vertrouwen te krijgen ...verschilt per hond ;-)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Trots
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^