Weg

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

" mooi Delphine... aan de knie lopen, recht uit, linksaf, rechtsaf, zit , af... en jij haar aandacht pakken, zodat Zita alleen maar aandacht hebt voor jou.

niet te lang trainen, iedere dag even, en eens een dag overslaan, de rest met de lange lijn oefenen, het hier komen.

ook als ze aan de voet,knie loopt, korte een meter lijn gebruiken, nog niet los, dat kan pas als ze echt luisterd. succes verzekerd.  :-D

Delphine, je hebt een heel leergierig ras.  :-D dit zijn honden die zo graag werken, voorzichtig ermee he. :-D

.Rechts, links? moeten ze dit kennen? Ik zal er maar vlug eens werk van moeten maken :-) Wat ze totaal nog niet kan, is mooi met de leiband meelopen. :o Ze zal het wel leren "


De border van mijn familie kent wel de comando's linksom en rechtsom. Al naar gelang welk comando hij krijgt, rent hij dan links- of rechtsom om de kudde heen... Maar daar zou ik me pas later zorgen om gaan maken. eerst lekker aan de basis werken :-)

honden page profiel ZZ

" De puppy cursus is hier van af ongeveer 9 weken tot ongeveer 15 á 16 weken.

Dat jou jonge hond overprikkeld raakt is wel te verklaren.
Hij zit immers met puppy's in de klas.
Ik ben bang dat wat als overprikkeld gezien wordt, gewoon door verveling komt.
Een border is intelligent en heeft uitdagingen nodig, moet zich kunnen ontwikkelen.

Voor jou hond komt het neer op dat er tegen een kind gezegd wordt, jij bent te speels, jij blijft de hele lagereschooltijd in de kleuterklas.

Het eerste levensjaar van een hond, maakt deze ongeveer door waar een kind een jaar of 10 over doet.

Als ik het zo lees ben jij zelf nog niet klaar om verder te durven gaan, terwijl jou hond er waarschijnlijk naar smacht! "


Misschien wel waar. En ik geef toe dat ik zelf niet durf ook. Maar zie je mij al tussen al die grote honden staan? Ik met mijn ''kleine'' hond? Al die honden daar zijn zo groot vergeleken bij de mijne?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"

Misschien wel waar. En ik geef toe dat ik zelf niet durf ook. Maar zie je mij al tussen al die grote honden staan? Ik met mijn ''kleine'' hond? Al die honden daar zijn zo groot vergeleken bij de mijne? "


Ik heb met mijn Oud Duitse herders en een Mechelaar op het veld gestaan, met kleine hondjes, weet je dat dit zelfs leuk is?
Je leert er van en je angst voor de grotere honden wordt er weggenomen wat alleen maar goed is voor jou hondje.
Bij mij hebben een vlinderhondje, een Maltezer en een Jackie en zelfs een chy op het veld gestaan.
Gewoon doen meid en je zal er veel voordeel mee halen!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je zelf bang en onzeker blijft dan komt het niet goed met je hond hoor.
Ze zit in een hele belangrijke fase waarin ze om moet leren gaan met heel veel dingen, dus ook honden die groter zijn dan haar.

Djago was de enige kleine hond bij zowel puppy cursus als de vervolgcursus.
Bij ons in de les waren het Berners, verschillende herders en Rottweiler. Ging prima hoor. En Djago is nog een stuk kleiner dan Zita!

Gewoon doen, want je moet echt verder!

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Een jaar lang puppycursus volgen, vind ik wel extreem lang ( en overbodig ) het er gaat daar vooral om de socialisatie en je begint al spelenderwijs met wat oefeningetjes.   
Maar, even een vraagje. Het is jouw keuze dat jouw hondje in de puppycursus blijft ? Bij ons ging je, als je die paar lessen had gevolgd gewoon naar de volgende klas.
Zes maanden is toch al wel een jonge hond.

In Zita's verdere leven, zal ze regelmatig 'grote' honden tegen komen. Dan is het toch heel belangrijk dat ze nu daarmee leert omgaan/kennismaakt.
En ook visa versa, ik vond het juist heel prettig dat er op cursus  ook hele kleine hondjes waren. Voor Nero heel belangrijk om te leren dat elke hond anders is, zo ook met spelen bv.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier mag je niet eens in de puppy klas blijven hangen, als de hond 15 of 16 weken is ga je automatisch door naar de volgende training, want de puppy klas is geen training.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Grommen na braken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^