Heb je weleens een ras gehad waar je nu nooit meer aan zou beginnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Terriers.. Heb er nu een , hij mag ook voor geen miljoen weg, maar heb er niks mee .. Te fel en klein denk ik.. En ja de husky.. Vind het zelf wel fijn als ze lekker los kunnen rennen endan ook bij me blijven al kan ik niet garanderen dat er nooit meer een komt want ben aan de andere kant ook wel gek op dat eigenwijze karakter.. Wie weet heb ik later wel weer een..  Ik weet hrt nog niet

Ben namelijk ook wel gek op collie's en newfy's ;-) ik zal zien wat er op mn pad komt later heb nog alle tijd "

Je bent ook nog jong! Alle tijd om uit te zoeken welk ras er goed bij je past ;-).. Ik vind zelf meerdere rassen leuk maar heb ondervonden dat een husky ook niet echt mijn ding is. Ik vind Pepper trouwens wel een schatje hoor ;-)

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

honden foto van leentje

Mijn eerste was een dobermann na een jaartje kwam er eentje bij :-) super toch :-)daarna een berner senne zaaaaaaaaaaalig ras
na de berner een amerikaanse cocker en daar begin ik noooooooit meer aan ,niet rustig te krijgen heel nerveus en plaste waar ze stond ook heel jaloers als de kinderen thuis kwamen ik match zowiezo beter met grote rassen ,maar heb nu door omstandigheden een lhasa apso schat van een beestje ze is nu 1.5jaar maar ook mijn hartje gaat naar grote rassen ........als ik er eentje tegenkom smelt ik compleet :-D

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Een lassy uit het assiel en een terier mix met van alles met veel gezondheidsproblemen, zou ik niet meer doen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"
Je bent ook nog jong! Alle tijd om uit te zoeken welk ras er goed bij je past ;-).. Ik vind zelf meerdere rassen leuk maar heb ondervonden dat een husky ook niet echt mijn ding is. Ik vind Pepper trouwens wel een schatje hoor ;-) "


.dankjewel O-) in huis een lieve rustige hond en buiten zelfstandig en ontzettend eigenwijs ( in huis trouwens ook erg eigenwijs haha ;-) ) maar ik kan niet zonder hem., hij vult me echt aan. mn ouders wouden hem weg doen als ik hem niet genoeg verzorgde maar ze zijn erg tevreden :-D en een dagje minder doen met hem vanwege schoo dan voel ik me al schuldig en dan doe ik 's avonds al weer een grote ronde inclusief fietsen !

daarom ! alle tijd , ben al wel verliefd geworden op de husky maar ik zit nu te denken in poolhonden algemeen , ben ook gek op samojeden dat zijn minder erge weglopers dan husky's en toch dat eigenwijze geloof ik maar heb er nog nooit een gezien jammer genoeg , wje weet wat ik zal veranderen in mijn interesses ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

"

.dankjewel O-)in huis een lieve rustige hond en buiten zelfstandig en ontzettend eigenwijs ( in huis trouwens ook erg eigenwijs haha ;-)) maar ik kan niet zonder hem., hij vult me echt aan. mn ouders wouden hem weg doen als ik hem niet genoeg verzorgde maar ze zijn erg tevreden :-D en een dagje minder doen met hem vanwege schoo dan  voel ik me al schuldig en dan doe ik 's avonds al weer een grote ronde inclusief fietsen !  

daarom ! alle tijd , ben al wel verliefd geworden op de husky maar ik zit nu te denken in poolhonden algemeen , ben ook gek op samojeden dat zijn minder erge weglopers dan husky's en toch dat eigenwijze geloof ik maar heb er nog nooit een gezien jammer genoeg , wje weet wat ik zal veranderen in mijn interesses ;-) "

Volgens mij doe je het prima met Pepper ':-). Er zijn ook husky die niet zo'n wegloop drang hebben helaas hebben we gezien dat jou Pepper dat wel doet, overigens samen met Ares O-).. maar die kwam weer terug haha.  Samojeden lijken mij ook erg leuk!

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"
Volgens mij doe je het prima met Pepper ':-). Er zijn ook husky die niet zo'n wegloop drang hebben helaas hebben we gezien dat jou Pepper dat wel doet, overigens samen met Ares O-).. maar die kwam weer terug haha.  Samojeden lijken mij ook erg leuk! "


.dankje dat je dat zegt , doet me goed :-D ik twijfel soms wel of die niet liever echt de heele dag lekker erop uit is .. en dat lukt me niet maar ik zie wel dat hij binnen erg rustig is en buiten gewoon volop geniet. 

en  ja pepper heeft mij buiten niet nodig .. die kan zo uren door het bos rennen haha maar uiteindelijk komt die altijd wel terug ;-) ik laat hem ook alleen los als het gebied is omheind of met geen wegen in de buurt dus veilig.

en ben al een hele tijd verliefd op de samojeed ;-) maar dat komt allemaal nog wel

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva 3 doggies

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Een specefiek ras tot nu toe gelukkig niet, alleen ben ik er wel achter gekomen dat ik geen baasje ben voor een klein hondje..ik ben opgegroeid met kleine hondjes..maar het trekt mij niet, Ziva is me eigenlijk nog iets te klein maar valt mee te leven ;-) Ik hou van grote honden, heerlijk!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max is onze eerste hond. Maar ik weet zeker dat er hierna weer een Golden komt....

Ik heb ervaring met het ras de Chihuahua, en zo'n ras zou hier nooit bewust komen O-)

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Haha wat een leuke reaktie,sIk wou vroeger nooit een teckel.vond het zulke eigengereide hondjes, ik kendealleen maar weglopers en vooral bijters ben door heel wat hondjes gebeten opeen na allemaal teckels die ene was een middenslag snautser, toch heb ik hier nu teckel nr 4 lopen en teckel nr 4,5 Lodewijk is een halve teckel deandere helt is een dwerg pincher,ben aan mijn eerste teckel gekomen omdat mijn wcorgi overleed en mijn boxerging kwijnen kon geen minuut meer alleen zijn. dus op zoek naar een klein hondjezo kwam ik viavia bij een teckel fokster en in plaats met de pup ging ik met de moederhond mee naar huis, een hheerlijk hondje algauw kwam daar een kortaar bij van die zelde fokster , daarna een dwerg reutje er bij , nadat deze 3 waren gaan hemelen 7jaar lang geen teckel gehad en toen kwam Lobke als pup nog nooit zo,n lie teckeltje gehad, sinds een hal jaar is ook Lodewijk hier een herlijk hondje voor mij geen pup meer, maar een herplaatser zou ik na hen wel overwegen waarschijnlijk geen teckel maar een holl smous hond, maar dat is hoop ik nog lang niet aan de orde.Hein.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Upje! Omdat het zo'n leuk topic is 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Voor mij geen grote honden.

Vind ze prachtig, voornamelijk de Rottweiler maar dat vind ik gewoon echt te groot.

 

Als er ook iets groters zou komen dan wat we nu hebben (zo'n 7 a 8 kg) dan wilt m'n moeder niet meer oppassen haha.

 

 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

wij hebben toen ik kleiner was 2 vlinderhondjes gehad en een dwerg schnauzer(kwam erbij toen 1 van de vlinderhondjes overleden is). Ja het waren leuke hondjes, maar ik had er niet zoveel mee als met Malaika en Sky nu (was wel jonger toen maar met deze twee heb ik iets wat ik bij de andere hondjes niet had). Vind gewoon de honden uit de rasgroep herders en veedrijvers leuker

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Voor mij geen grote honden.
Vind ze prachtig, voornamelijk de Rottweiler maar dat vind ik gewoon echt te groot.
 
Als er ook iets groters zou komen dan wat we nu hebben (zo'n 7 a 8 kg) dan wilt m'n moeder niet meer oppassen haha.
 
  "

 Ja grote honden zijn niet altijd even handig, ik heb al meerdere blauwe plekken en andere verwondingen opgelopen door m'n lompe Hunter van ruim 32 kg en ja ze nemen meer ruimte in en kosten over t algemeen wel wat meer energie denk ik dan(met uitlaten en opvoeden). Maar ik vind grote honden geweldig, ik heb juist weer niks met kleintjes haha.

 

Altijd handig zo'n moeder die wil oppassen  Mijn ma paste op mijn 2 staffies en dat viel haar best wel zwaar 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" wij hebben toen ik kleiner was 2 vlinderhondjes gehad en een dwerg schnauzer(kwam erbij toen 1 van de vlinderhondjes overleden is). Ja het waren leuke hondjes, maar ik had er niet zoveel mee als met Malaika en Sky nu (was wel jonger toen maar met deze twee heb ik iets wat ik bij de andere hondjes niet had). Vind gewoon de honden uit de rasgroep herders en veedrijvers leuker "

 Wij hadden vroeger ook een jack russel en een maltezer, leuke beestjes idd maar ik had er niet zoveel mee. Je krijgt vanzelf een voorkeur voor bepaalde rassen (en groottes)  Dus ik snap t wel!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

"  Ja grote honden zijn niet altijd even handig, ik heb al meerdere blauwe plekken en andere verwondingen opgelopen door m'n lompe Hunter van ruim 32 kg en ja ze nemen meer ruimte in en kosten over t algemeen wel wat meer energie denk ik dan(met uitlaten en opvoeden). Maar ik vind grote honden geweldig, ik heb juist weer niks met kleintjes haha.
 
Altijd handig zo'n moeder die wil oppassen  Mijn ma paste op mijn 2 staffies en dat viel haar best wel zwaar  "

 

 

Neem die van ons even een paar dagen en dan heb je ook blauwe plekken hoor 

Hij is ook errug lomp haha.

 

Ja heel fijn die moeders 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

"  Wij hadden vroeger ook een jack russel en een maltezer, leuke beestjes idd maar ik had er niet zoveel mee. Je krijgt vanzelf een voorkeur voor bepaalde rassen (en groottes)  Dus ik snap t wel! "

 groottes vind ik wel heel moeilijk. Malaika is groot en dat vind ik echt prachtig en leuk om mee te stoeien en te doen. maar dan heb je Sky weer die klein is die zo lekker op schoot kan enzo, ookal probeert malaika soms ook op schoot te komen zitten of ze gaat lekker tegen je aan hangen :p

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik wil sowieso geen kleine honden haha! :-) Minimaal Golden Retriever formaat. Alleen gok ik nog steeds erop dat er hier alleen maar Goldens meer over de vloer komen :-) En misschien ooit eens een Flatcoatje! :-D

Iniedergeval een Retriever!

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik heb een golden retriever gehad en 3 duitse herders waarvan er nu nog 1 rondloopt . En hoewel me hart bij de duitser blijft zal ik er geen meer nemen . Gewoon vanwege hun kracht en de wil om te werken . Ik heb nu ook een pup kruising wat een klein ras is . En als het aan mij ligt komt er geen groot ras meer in huis . Niet omdat ik ze niet mooi vind... juist wel... Maar meer omdat ze zo makkelijk mee te nemen zijn. heerlijke schoot hondjes . En het financiële plaatje. Ik hoop dat me duitser nog een jaar of 3 in goede gezond bij me mag blijven (hij is nu 10 jaar) maar dan komt er een kleintje . Want zonder honden zou ik niet kunnen :-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik wil sowieso geen kleine honden haha! :-) Minimaal Golden Retriever formaat. Alleen gok ik nog steeds erop dat er hier alleen maar Goldens meer over de vloer komen :-) En misschien ooit eens een Flatcoatje! :-D
Iniedergeval een Retriever! "

 Als je eenmaal verknocht bent aan een ras(groep) zul je denk ik niet meer zo snel een andere nemen inderdaad, kan me goed voorstellen! 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Ik heb een golden retriever gehad en 3 duitse herders waarvan er nu nog 1 rondloopt . En hoewel me hart bij de duitser blijft zal ik er geen meer nemen . Gewoon vanwege hun kracht en de wil om te werken . Ik heb nu ook een pup kruising wat een klein ras is . En als het aan mij ligt komt er geen groot ras meer in huis . Niet omdat ik ze niet mooi vind... juist wel... Maar meer omdat ze zo makkelijk mee te nemen zijn. heerlijke schoot hondjes . En het financiële plaatje. Ik hoop dat me duitser nog een jaar of 3 in goede gezond bij me mag blijven (hij is nu 10 jaar) maar dan komt er een kleintje . Want zonder honden zou ik niet kunnen :-) "

 Ja ik denk dat ik op een bepaalde leeftijd geen hele grote honden meer zal nemen, ben nu 25 dus voorlopig zullen er hier grote honden zijn maar ook als je lichamelijk wat mankeert lijkt me dat dat je keuze ook beïnvloed. Grote honden vergen nu eenmaal wat meer fysieke kracht dan een kleine hond. Moet zeggen dat ik zelf ook heb nagedacht over een kleiner ras (de franse bulldog) maar ik ben toch nog niet overtuigd 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Voor mij nooit een kortharige hond.

Ik hou van honden met veel haar, liefst een beetje ruig.

Ook de verzorging ervan vind ik erg leuk om te doen.

Ooit hebben we een klein kortharig hondje gehad, heel erg lief en leuk hondje.

Maar als ik toch moet kiezen, dan een hond met haar!

 

En ook geen ras die dominant, agressief of waaks in aanleg is.

Dus onze 2 honden zijn perfect, sociale, lieve honden.

En de grootste is ook nog een hond waar je mee kan werken en trainen!

Het kleintje heeft zich het vak 'schoothondje' helemaal eigen gemaakt.

 

 

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Nooit is een groot woord ^^ maar ik zou wel even 3 keer achter mijn oor krabben als ik weer verliefd wordt op een terrier(mix) ^^.

Anoniem (Gast)

Ik heb altijd totaal verschillende honden gehad. Maar een mix met een Jack Russel ga ik niet meer nemen. Op dit moment heb ik er nog een, hij wordt dit jaar 17 jaar als hij het mag beleven en ik heb ook vreselijk om hem gelachen hoor, en natuurlijk hou ik van hem, maar dat eigenzinnige karakter past niet zo goed bij mij. Verder, maar dat is alleen maar om fysieke redenen, zou ik ook geen Duitse Herder reu meer nemen. Onze reu kan ik absoluut niet uitlaten en dat is lastig. Jammer, want het is onze 4e Duitser en ik ben gek op het karakter van Duitsers, een teefje zou wel kunnen die zijn makkelijker te behappen, maar wat mij betreft geen reu meer. Maar goed hij is pas 2 jaar, dus ik hoop nog jaaaaaren van hem te genieten. Verder heb ik nog 3 mixjes uit Spanje en Griekenland, waarvan je nooit weet hoe het karakter wordt, maar die zijn alle drie uitstekend gelukt!

honden page profiel SajesySajesy 3 doggies

honden foto van Sajesy

Een Tibetaanse terrier, mijn spike is echt een lieverd begrijp me niet verkeerd...

Maar dat liggen op mijn schoot word ik soms zo zat haha. Ik hou meer van grote honden maar heb Spike 13 jaar geleden gekregen als cadeau voor Sinterklaas van mijn tante.

Hij is super lief en ondanks dat hij blind is ontzettend speels, maar lange wandelingen in het bos kan ik met hem vergeten.

 

Als tweede een ras wat ik zo graag weer zou hebben een rottweiler, maar mijn vriend heeft een niet zo leuk incidentje meegemaakt met een rott waardoor hij dit ras jammer genoeg niet in huis wilt hebben (als het aan mij lag liepen er nu 2 rotties door onze tuin te springen maar goed) Het is dus meer door mijn vriend dat dit ras hier niet in huis komt jammer genoeg maar soms moet je compromissen sluiten

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz 3 doggies

honden foto van Nanette en Boaz

Wat een leuk topic!!

Wij hadden vroeger een mixje, verder geen ervaring met rashonden.

Volgend voorjaar komt hier, als alles mee zit, een golden retriever pup.

Vroeger wilde ik altijd een jack russel maar door ervaringen bij andere mensen zou ik daar nu niet meer voor kiezen. Leuke honden maar passen echt niet in ons gezin.

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola 3 doggies

honden foto van Linda en Lola

Leuk topic, inderdaad! Upje!
Ik heb zelf een Boston Terriër, en dat is zeker een hondje dat ik opnieuw zou nemen! Kan geen enkel nadeel opnoemen.
En vroeger heb ik bij mijn ouders een Boxer gehad, een super leuk ras, maar de Boston Terriër heeft hetzelfde karakter in een kleiner formaat.

Maar ik droom toch van een grotere hond als volgende. Ik heb nu een American Stafford in gedachten, het enige nadeel is dat ze niet goed overweg kunnen met andere honden. Hun uiterlijk en het feit dat ze zo aanhankelijk zijn laat me smelten voor dit ras.

Enkele kleinere rassen die ik eventueel zou nemen in de toekomst zijn: het Italiaans windhondje, de Dwergpinscher of de Keeshond.

Voor de rest vind ik natuurlijk de Husky super mooi(eigenlijk bijna alle poolhonden) , maar ook de Dalmatiër, enkele herdershonden, de grote Duitse Pinscher, en nog meer. Maar deze rassen passen geloof ik niet bij mij, dus durf er ook niet aan beginnen.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou nooit aan een berner beginnen omdat ik ga vergelijken met mn vorige hondje :( verders een superras maar kan dat emotioneel gezien gwn niet :(

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Voor mij geen border collie meer. Ik vind het ras geweldig, maar geen enkele hond zou zo perfect zijn als mijn Bindy. Buiten willen werken, alles voor me doen en binnen een heel rustige lieve schat!
Bovendien woon ik nu op mezelf in een appartement en dat zou ik een bc nooit aandoen!

honden page profiel MPCMPC 3 doggies

Ik heb nog nooit een eigen hond gehad.
Maar ik zal nooit een grote hond kopen, denk ik. 
En ik denk ook geen verharende hond, vind een niet-verharende hond wel makkelijk en net even iets hygiënischer.

Teckels en dergelijke vind ik heel leuk, maarja die kunnen niet zo goed loslopen..

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Een Puli. Heel leuke hondjes, maar onmogelijk om proper te houden als je veel gaat wandelen. Ik was elke avond uren bezig om takjes, blaadjes.. uit die vacht te halen. En als ze eens door een struik met van dat kleefkruid had gerend was er helemaal geen beginnen aan... Als ze plaste hing dat haar erin... Als ze gegeten had hing het haar aan haar snuit vol... Als ze gedronken had dan was haar snuit uren nat...

En eens een keer meer in bad steken was ook niet echt een optie. Kon je er een halve dag met een haardroger op zitten om het een beetje droog te krijgen en vervolgens nog eens 2 dagen wachten tot ze helemaal droog was. (en ondertussen was ze dan natuurlijk alweer terug vuil...).

Nee, denk niet dat ik nog ooit opnieuw een puli neem. ;-)

pagina 5 van 6 12 3 4 56
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^