bijten puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

Hoi hier een dringende vraag.
We hebben een puppy van 10 weken.
Op zich gaat het super goed, maar ze heeft van die bijt uurtjes.
Ze bijt dan hard in onze handen, we proberen haar afteleiden met een bijtring of bijtbot, maar daar heeft ze dan geen interesse in. 
Ze wil alleen onze handen of andere lichaamsdelen .
We zeggen nee enzovoorts .
Iemand nog tips???
Graag horen we ze.

honden page profiel MelanieMelanie 3 doggies

honden foto van Melanie

Een hoog piepend geluid maken, zoals honden doen als ze pijn hebben. Dat helpt echt!
Ze gaan proberen hoe hard ze kunnen en mogen bijten. Dat is puppy eigen dus zou het geluid maken als het te hard gaat. Daarna evt afleiden met een speeltje. Ook het bijten in je handen niet verder uitdagen als spel,
gebruik daarvoor alleen speeltjes. Succes!

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

Dank je wel melanie
ik ga het uitproberen!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Welkom in de wereld van de pup...........

Pups bijten nu eenmaal om de wereld te ontdekken hier hebben ze ook hun bekkie voor nodig alleen balen dat die tandjes zo alle jeemig scherp zijn.

Wat je doet iets anders aanbieden om in te bijten is prima, inderdaad een hoge auw geven of vaak beter het hele spel stoppen en negeren.

Maar let ook eens op wanneer je pup het bijten gaat doen, vaak zie je dit gedrag als de pup al wat langer wakker is of al iets heeft ondernomen want veel indruk heeft gemaakt.
Het heeft ook te maken met overprikkeling.
Rust is vaak het toverwoord in dit soort situaties, reageert de pup niet op AUW of het negeren en blijft doorgaan begeleid hem dan naar zijn bench met een lekker kluifje en laat hem verplicht maar eens uitrusten vaak zie je dat ze binnen de kortste keren vertrokken zijn naar dromenland.

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

Hoi de mannen,

dank je wel voor de tips.
denk dat er ook een stuk overprikkeling in zit soms,
ga het zeker doen af en toe in de bench om bij te komen.
het is allemaal nieuew voor ons en we willen graag leren en het goed voor haar doen.
zodat ze kan uitgroeien tot een gelukkige volwassen hond.
thanks

honden page profiel Simone & FlynnSimone & Flynn

honden foto van Simone & Flynn

hier ook een pup, hij is 8,5 week oud en indd! als ze gaat bijten.. met een heel hoog stemmetje AUW! roepen helpt echt.. en iets anders geven om in te bijten..
Succes!!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heeft Sadi ook vrij extreem gehad, blijven volhouden speeltje geven, daar mag je in bijten.
Verder hebben we ook geregeld onze handen armen buiten bereik gehaald en de negeer modus ingezet.
En enkele kalmerende signalen van Turid Rugaas ingezet waar Sadi veelal ook op reageerde door dan van ons weg te lopen en ergens rustig te gaan liggen.

Sadi was en is nog heel snel overprikkeld, kinderen tegen gekomen zwaar overprikkeld en stuiterig en nog extremer happerig. Als we buiten kinderen tegen zwaren gekomen kreeg ze standaard thuis kauwmateriaal, enerzijds stuiterde ze dan niet door het huis, had ze iets om op te kauwen en erna was ze dan moe en viel in slaap.

Nieuwe omgeving andere roette te lang laten spelen e.d. waren bij Sadi allerlei dingen die er voor zorgden dat ze erger ging stuiteren en extremer happen. Tis belangrijk de juiste verhouding te vinden van voldoende slaap en rust, energie kwijt kunnen en overprikkelde momenten opvangen, de ene pup doe je in de bench en die neemt na even zijn rust (bij Sadi werkte dat niet) dus zij kreeg kauwmateriaal waarnaar ze dan vanzelf in slaap viel.

Met Sadi gaan we liefst om de dag maximaal om de 2 dagen naar veilig losloop gebied waar ze even kan uitrazen met andere honden e.d. Wel houden we de tijd nog beperkt (Sadi is een zwaargebouwd ras met risico op HD  voor haar leeftijd zou ze normaal gesproken langer mogen spelen en wandelen dan we nu doen, we houden het iets korter omdat we alles willen doen ter voorkoming van HD klachten


Wij hebben vrij snel het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas gekocht, dit geeft zowel handvaten in de observatie van je eigen hond en andere honden maar zitten een hele reeks signalen tussen die je ook prima zelf naar je hond toe kunt gebruiken.
Met de rug naar de hond toe gaan staan, meermalen uitgebreid gapen (zonder hand voor je mond) met je ogen knipperen zichtbaar verschillende keren met het puntje van je tong je bovenlip aan raken (ook wel tongelen genoemd) Turid Regaas heeft een stuk of 30 signalen beschreven en behalve dat het heel nuttig is is het heel leerzaam en mijn ervaring is dat er regelmatig situaties voorbij komen waarin we nu beter begrijpen wat er gebeurd omdat we vooraf signalen hebben gezien die onze hond of een andere hond heeft afgegeven.

honden page profiel heidiheidi

honden foto van heidi

Hoi simone en renate,

bedankt voor de reacties.
Het gaat hier soms al wat beter.
die harde piep als ze te hard bijt gaat super goed
geniet van jullie pup en jonge hond:-)

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Ik volg dan weer de trucs en tips van kikopup op youtube.
Ik heb zelf geen pup, dus kan niet zeggen dat het werkt, maar veel mensen zijn duidelijk enthousiast over haar manier van training. En als ik haar filmpjes zie, werkt het allemaal wel.
(Je moet wel redelijk Engels kunnen haha). Ik vind het iniedergeval interessant om te zien en geeft me ook een gevoel van: Ik wil het ook proberen ! :-)

Hier haar training filmpje ¨hoe leer je een pup niet te bijten¨:

http://www.youtube.com/watch?v=c77--cCHPyU&list=PLF26FD559887E7EA4&index=13

Misschien heb je er iets aan als je bereikt bent het te proberen?
En anders,.. zou ik het zelf niet weten sorry.

Volgende forumvraag: Pup in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^