Waar is jullie hond bij afwezigheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel theodoratheodora

honden foto van theodora

Onze 23 maanden oude Puck, labradorteefje, laten we, als we weggaan of 's nachts, in de hal achter een hekje. Daar ligt een lekker kussen. De ruimte is 1 bij 1,5 meter. Het hekje voorkomt dat ze de trap opgaat. Ze voelt zich daar rustig en slaapt dan als we er niet zijn.
Laten we haar in de woonkamer dan rent ze telkens van de deur naar het raam en blaft veel. Ze vernielt verder niets of zo, maar is heel onrustig.
Dit alles blijkt uit filmpjes die we maakten.
We krijgen nu echter veel commentaar. Een hond van haar leeftijd zou in de woonkamer moeten als we er niet zijn.
Maar waarom? Als ze in de hal lekker ontspannen is, dan is dat toch het beste voor haar. Dus we laten haar in de hal. Maar het lijkt wel alsof we de enigen zijn en dat we Puck iets misgunnen door haar in de hal te laten.
Ze is wel gewoon in de kamer als we overdag boven zijn en dat is geen probleem.
Dus mijn vraag is: waar laten jullie de hond bij afwezigheid en waarom?
Groetjes



honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

gewoon, in de kamer...gaat goed, en dan kan ze lekker kiezen waar ze ligt :-)
heel soms, laat ik de deur open dat ze ook lekker op bed kan liggen...

maar, ieder zn ding, als je hond zich maar prettig voelt..is dat nou in de bench, of in een bijkeuken, of de gang..who cares?
als het goed gaat, je hond is happy zo, dan is het ok toch ;-)

aanvulling; bij jullie is dus al duidelijk dat je hond helemaal niet gerust is in zo'n grote ruimte..dan maar kleiner in de gang, maar dat ze zich wel prettig voelt...meer ruimte hoeft lang niet altijd beter te zijn

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn hondje is in de woonkamer, keuken, gang en slaapkamer als ik weg ben, maar ik woon 1 hoog dus minder drukte aan de deur. En die van mij gaat trouwens vrijwel direct liggen slapen dus maakt het ook niet uit.

Ik sluit me verder aan bij Jeroen, gewoon doen waar jou hond zich prettig bij voelt.

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Ze kan gewoon door het huis heen lopen, maar meestal als ik terug kom ligt ze te slapen in de woonkamer

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

in de woonkamer in hun mand...of indien werk bij de oppas

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Wat er op tegen is om de hond in de hal te doen?
Dat is de tocht.
Maar als de gang tochtdicht is, zie ik geen probleem.

Vergeet ook niet de brievenbus..dat is op te lossen door een goede anti-tocht-borstel die je zelfs bij de blokker kan halen.

Verder...als je hond zich daar prima kan ontspannen..waarom niet?

Sasja loopt gewoon in de huiskamer rond.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Bij elkaar in de woonkamer. Daar ligt Misia's kussen en staat Daisy's mand. Ze mogen ook op de bank. Dat is waar ze altijd zijn eigenlijk, ook als wij wel thuis zijn. Dat is hun plekje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Theodora.... helemaal goed je geeft aan dat ze in de gang lekker rustig ligt, een mooi en goed vetbed, niets mis mee hoor.

hier mag bamse overal komen, alleen snachts gaat de woonkamer deur dicht, waarom ? omdat ik haar anders niet hoor als ze in de woonkamer slaapt, en ik wil haar horen snurken, hahahaha

en ook ik heb een traphekje voor de trap geplaatst en een goed vetbed er neer gelegd, ze kan kiezen keuken gang en aansluitende berging, maar als ik ze maar hoor. :-D

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

hier in de bijkeuken als we weg zijn, waar hij snachts ook slaapt. Heeft hij geen problemen mee, gaat gewoon slapen dan :-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bruce ligt in de keuken, zowel overdag als snachts. Via de keuken kijkt hij wel gewoon de woonkamer in. Hij komt af en toe in de woonkamer, komt een kijkje nemen maar gaat dan toch weer naar beneden, naar de keuken. Wij wonen splitlevel, dus hij moet een trap op van 7 treden om in de wk te komen. Toen hij jong was wilden we hem niet veel laten traplopen, dus kwam er een traphekje voor. Bovendien ligt daar onze oude kat, en bruce en hij zijn niet echt vrienden. Nu is hij het zo gewend, dat hij in de woonkamer niet echt zijn rust vind. 
Ik vind het wel makkelijk, met visite zitten we in de woonkamer en loopt de hond dus niet in de weg. 
Soms zeggen mensen hier ook wel eens, dat is zielig, maar dat is het niet, hij heeft een keuken van 25m2 tot zijn beschikking, en de hal ook zo'n 7m2. Hij vind het wel leuk om even in de woonkamer te komen, maar ligt liever in de keuken. 
En wij zijn veel in de keuken, aandacht krijgt hij genoeg.

honden page profiel MattieMattie

In de woonkamer, maar ze zit dan vaak op de bank voor het raam te wachten tot ik terug kom maar tegenwoordig, we hebben haar nu 7 maanden uit het asiel, ligt ze ook vaak op haar kussen te slapen. Vind ik een prettiger idee dan dat ik weet dat ze op me wacht op het hoekje van de bank.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Als ik overdag niet thuis ben, ligt ons reutje in de bench in de woonkamer, het teefje los in de woonkamer. 's Nachts liggen ze beide in de bench bij ons op de slaapkamer.
Als jouw hond het prettig vindt in het halletje, lekker laten liggen.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

ze kan door het hele huis, als ze dat wil.

maar het gaat erom dat je hond zich prettig voelt toch? Ik zou in die situatie hetzelfde doen hoor!
Vaak kijken de mensen die commentaar geven alleen vanuit hun eigen standpunt, en vergeten dat ieder mens en dier weer anders is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Meestal gaat Lance mee. Als het dan toch niet gaat dan krijgt hij net voor we buitengaan een mals hondekluifje. Dan stuur ik hem direct naar zijn zeteltje. En hij is dolblij met zijn kluifje en huppelt altijd vrolijk weg.
 Als we thuiskomen ligt hij boven op de rugleuning vd zetel naar straat te kijken en hoe hij het kán  weet ik niet,  maar hij herkent dus de motors van onze beide autos als we parkeren in de straat.....en rent dan naar de voordeur. Hij is helemaal niet ongelukkig alleen thuis. Trouwens de poes is er ook nog altijd ergens.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben 18 honden. Als wij weggaan blijven er 8 in huis (samen hebben ze de keuken en een grote gang tot hun beschikking). De andere 10 gaan ieder in hun eigen kennel in de schuur.

Zodra de honden weten dat we weggaan staan de 10 al bij de deur te wachten en zodra die open gaat rennen ze ieder naar hun eigen kennel. Ik hoef alleen de deuren van de kennel maar dicht te doen..... 

Jullie hebben een prima oplossing gevonden, zou me er niet teveel van aantrekken wat een ander hier van vindt.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Denzel is nu  9 maanden en ligt altijd los in huis, hij heeft een bench en mand maar de bench gaat nooit dicht. Maar ik vind het een prima oplossing hoor in de hal als ze daar lekker rustig is dan s toch prima :-D

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno (3 jaar oud) ligt ook in de gang bij afwezigheid, maar ook s'avonds trekt hij zich daar terug, terwijl de deur dan gewoon openstaat en wij in de kamer zijn. Ook hij slaapt snachts in de gang. Hij vind het daar gewoon lekker rustig, geen prikkels enzo. Niets mis mee!:-D

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

In het hele huis, maar in de praktijk gaat ze op haar kussen in de slaapkamer slapen :-) wil haar daar alleen niet "opsluiten" omdat haar water in de keuken is. Maar vind het logisch hoor om de hond in een kleinere ruimte te laten, voelt lekker veilig!

honden page profiel Renee & CèdroRenee & Cèdro

honden foto van Renee & Cèdro

Cèdro ligt hier ook gewoon in de gang hoor, daar staat z'n bench met kussen. 

Als hij in de woonkamer alleen is gaat hij ook blaffen, en meent ie alles in de gaten te moeten houden. Niet zo handig op een appartement ':-). Als je hond rustig is, en lekker kan slapen, is dat toch prima?

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe

honden foto van Dirk en Joppe

Joppe kan overal, behalve in de slaapkamer. Als we thuis komen ligt ze meestal toch in de zetel, of in de gang op het tapijt. Maar het is het voornaamste dat je hond zich goed voelt, en dus rustig is. Bij lange afwezigheid, wel zorgen dat hij aan drinken en desnoods aan eten kan. Voor de rest: ieder zijn eigen manier! :-D

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Wanneer ik niet thuis ben ligt Lara in haar mandje in de woonkamer. Nina ligt op mijn plek (ik zit graag in die hoek) op de bank... Daarvoor was Nina niet hufterproof (sloopte nogal eens wat), toen lag ze in de bench in de gang. Ze ging er altijd zonder problemen in maar een echte bench hond was het nooit. (Ze zou er nooit uit zichzelf in gaan liggen).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft de hele huiskamer en keuken (ongeveer 5 bij 11, minus de hal).
In de hal mag ze niet, dan staat ze continu naar buiten te loeren en tegen iedereen te blaffen.
De brievenbus heeft ze al gemold (gewoon als we thuis waren en de tussendeur open stond).
De trap zit ook in de hal en ik wil niet dat ze naar boven gaat als we er niet zijn, veel te bang dat ze dan beneden wat hoort, te hard de trap af gaat en dus naar beneden stort.

Ze ligt of op de bank of in haar mand, wat zij wil.

honden foto van Antje en de beestenbende

Ligt eraan hoelang ik weg ben.
Als ik meer dan 3 uur weg ben heb ik ze in de bench.
En anders zijn ze gewoon in de woonkamer.
Nala gaat dan vaak op de bank slapen en Simba gaat in één van de vele mandjes liggen slapen.

honden page profiel MarijkeMarijke

Overal in huis of bench, behalve boven. Soms ook in de gang. Maar wanneer we langer weg zijn in de huiskamer. De gang kan wat onrustig zijn door vanalles wat langs komt en wat tot blaffen uitlokt.
Als jullie hond zich bij dit plekje prettig voelt, is het toch goed? Het is gewoon lekker klein en knus!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

hier hebben ze huiskamer, gang en hondenkamer tot hun beschikking. 

En Nanook is, net als Tuur dat deed, vaak in de gang te vinden of in de hondenkamer,  dus niks mis mee. Vroeger in Elst lagen de honden ook in de gang als wij er niet waren.

Maar op de nachten na zijn ze tot op heden zelden alleen in huis.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

De honden zitten bij ons buiten wanneer we er niet zijn, en officieel ook s'nachts. maar ik vind het veel gezelliger bij mij op de slaapkamer, helaas moeten ze nu het kouder wordt weer buiten slapen om een goede buitenvacht te kunnen ontwikkelen.

Maar die van ons slapen dus buiten in een groot omheind gedeelte. Hier staat een hondenhok onder een afdak, met nog wat manden met kleedjes.

Mijn honden zijn alleen niet echt te vergelijken met jouw labradorteefje.

Ik denk dat als ze lekker ontspannen in de hal is dan zou ik geen reden zien waarom je dat zou moeten veranderen. ;-)

honden page profiel theodoratheodora

honden foto van theodora

Fijn dat jullie zo snel antwoorden.
Puck heeft haar plek in de hal, onder de (dichte) trap, met een hekje ervoor en een kast ernaast. Daar is geen tocht.
Het hekje zorgt er inderdaad ook voor dat ze niet bij de voordeur staat te blaffen en ze kan dus de trap niet op.
De meeste opmerkingen die we krijgen zijn dat mensen het zielig vinden en dat we de hond dus niet goed hebben opgevoed als ze niet kan wennen aan de woonkamer.
Maar volgens mij denk je dan als mens. Zelf moet je er niet aan denken om drie uur of langer in zo'n kleine ruimte opgesloten te zijn. Maar een hond is geen mens en dus kan zij dat best prettig vinden.
Ook horen we telkens dat ze verlatingsangst zou hebben als ze niet in de woonkamer kan zijn. Maar waarom heeft ze dat in de hal dan niet?
Hoe dan ook, we laten haar gewoon lekker op haar plek in de hal.


honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

De honden zitten hier als wij weg zijn in de slaapkamer. Daar horen ze niets, ze slapen er 's nachts ook bij ons dus het is een prettige plek voor ze en beneden slingert er nog wel eens wat rond en liggen er overal snoertjes dus in de woonkamer heb ik ze liever niet voor de zekerheid O-)

Je moet doen wat voor jou goed voelt, en je niet teveel van andere mensen aantrekken. Ik ben niet zo'n fan van honden in een bench stoppen als je weg bent, maar als dat voor andere mensen en honden wel werkt, prima toch? En zo ook voor jou hondenplekje ;-)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Fijn dat jullie zo snel antwoorden.
Puck heeft haar plek in de hal, onder de (dichte) trap, met een hekje ervoor en een kast ernaast. Daar is geen tocht.
Het hekje zorgt er inderdaad ook voor dat ze niet bij de voordeur staat te blaffen en ze kan dus de trap niet op.
De meeste opmerkingen die we krijgen zijn dat mensen het zielig vinden en dat we de hond dus niet goed hebben opgevoed als ze niet kan wennen aan de woonkamer.
Maar volgens mij denk je dan als mens. Zelf moet je er niet aan denken om drie uur of langer in zo'n kleine ruimte opgesloten te zijn. Maar een hond is geen mens en dus kan zij dat best prettig vinden.
Ook horen we telkens dat ze verlatingsangst zou hebben als ze niet in de woonkamer kan zijn. Maar waarom heeft ze dat in de hal dan niet?
Hoe dan ook, we laten haar gewoon lekker op haar plek in de hal.


"


Er zijn veel honden die heel braaf in een bench slapen maar zodra ze los in de woonkamer zijn van alles gaan slopen of de boel bij elkaar janken. Ze vinden de ruimte gewoon te groot en weten niet meer waar ze het moeten zoeken. Dus een kleine ruimte kan dan veel meer rust geven.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Helemaal eens met Remie. Taika als pup had ook moeite met de grote ruimte om haar heen, en vond het echt veel fijner om gewoon in haar bench te zijn wanneer ze alleen thuis was. Veel rustiger, veel minder prikkels (ze is nogal prikkelgevoelig).
Met een maand of 11 hebben we het weer geprobeerd (geen bench meer), en dat ging goed. Ze heeft nu dan dus ook het hele huis om in rond te lopen en dat gaat prima.

Maar nee hoor, het is totaal niet zielig. Als je hond het op die manier beter doet, waarom niet? Rust voor alle partijen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^