Waar is jullie hond bij afwezigheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Pepper is gewoon los in de woonkamer en keuken. Denk dat ze zich wel vermaakt. Kan er op vertrouwen dat er niets kapot gaat.
Helmer moet nog in de bench als wij weg zijn. Hij sloopt wel en snap nog niet dat hij binnen zijn behoefte niet mag doen. Maar we komen er wel. :-)

Ik sluit me bij de rest aan wat betreft je hond in de hal laten. Als je hond zich er prettig bij voelt, waarom niet? ;-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Fijn dat jullie zo snel antwoorden.
Puck heeft haar plek in de hal, onder de (dichte) trap, met een hekje ervoor en een kast ernaast. Daar is geen tocht.
Het hekje zorgt er inderdaad ook voor dat ze niet bij de voordeur staat te blaffen en ze kan dus de trap niet op.
De meeste opmerkingen die we krijgen zijn dat mensen het zielig vinden en dat we de hond dus niet goed hebben opgevoed als ze niet kan wennen aan de woonkamer.
Maar volgens mij denk je dan als mens. Zelf moet je er niet aan denken om drie uur of langer in zo'n kleine ruimte opgesloten te zijn. Maar een hond is geen mens en dus kan zij dat best prettig vinden.
Ook horen we telkens dat ze verlatingsangst zou hebben als ze niet in de woonkamer kan zijn. Maar waarom heeft ze dat in de hal dan niet?
Hoe dan ook, we laten haar gewoon lekker op haar plek in de hal.


"

Als Puck zich hier prettig voelt, dan gewoon blijven doen.
.

Anoniem (Gast)

Die van mij zitten ook in de hal als ik weg ben. De hal ligt vol met speelgoed en ze hebben daar ieder hun eigen mand. Als ze zien dat ik op het punt sta om te vertrekken gaan ze er zelf al heen. Ik denk dat het per hond ook verschillend is. Mijn oude hond mocht altijd overal in huis komen die kon die vrijheid ook prima aan. Nu heb ik twee jonge honden 11/2 en 2 jaar, die gaan lekker aan het ravotten door het huis heen als ik er niet ben. uiteraard gebeuren er dan wel eens ongelukjes zoals planten die uit de vensterbank vallen etc. tja en dan kies ik er toch voor om ze veilig in de hal te doen. Veilig voor de honden en veilig voor mijn spulletjes:-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Onze hond is zelden alleen thuis, maar dan ligt hij op de mat voor de deur.
Hij heeft de beschikking over het hele huis 's nachts en overdag woonkamer, keuken tuin.
Er is 1 ding wat je juist niet bij onze hond moet doen en dat is in een kleine ruimte met dichte deuren laten.
Dan is er bij hem pas paniek.
Maar iedere hond heeft zo zijn eigen veilige plekken en gewoontes.
Nu neem ik het woord zielig al zo en zo niet in mijn mond.;-)

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Jammer dat je negatieve reactie's hebt gekregen..
Gewoon doen wat het beste voelt voor jou maar zeker voor je hond ;-) als er onrust is in de woonkamer en rust in de keuken is de keuze snel gemaakt toch :-D lekker langs je heen laten gaan hoor!

Onze Engelsman zit in de woonkamer als wij weg zijn & onze Fransman in de keuken/hal. We hebben een openkeuken dus ze kunnen elkaar gewoon zien door het trap/kinderhekje ;-)
Beide hebben ze de beschikking over een mand/water/speeltjes als we weg zijn maar meestal gaan ze gelijk liggen als we weg gaan en ze hebben door dat ze niet mee gaan.
Maar ze zijn max. 1 of 2 uurtjes alleen hier :-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Onze honden hebben jarenlang buiten in een kennel gezeten als wij weg waren, nu heeft de huidige generatie de tuin en hun nachtverblijf in de garage.

Ivm verbouwing hebben ze nu ook een aantal keren in de woonkamer een deel van de dag door moeten brengen, ging ook prima. 'S nachts slapen ze in hun nachtverblijf in de garage. 
Dat vinden sommige mensen ook zielig, wij niet en de mannen hebben er ook geen moeite mee.

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie

honden foto van Renée en Ollie

Ollie is als ik weg ben los in de woonkamer. Afgesloten door een traphekje waar ie mákkelijk overheen zou springen maar dat doet ie niet :P Soms vergeet ik het hekje dicht te doen, dan heeft ie dus (afhankelijk van welke hekjes er open staan) in ieder geval de gang en de slaapkamer tot z'n beschikking, en soms ook de keuken en de achterkamer. Hij ligt meestal gewoon op de bank, of op de leuning, naar buiten te kijken :P 's Nachts slaapt ie bij ons op de slaapkamer maar dan heeft ie ook het hele huis tot z'n beschikking en heel soms dan slaapt ie in de woonkamer. Maar meestal gewoon bij ons :-)

We hebben Ollie ook een tijdlang in de gang gehad als wij weggingen maar daar was ie toch wat te afgeleid door gestommel in het portiek waardoor ie best wel rumoerig scheen te zijn, de woonkamer is een betere optie voor ons. Maar als jouw hondje zich prettig voelt in de gang, dan is dat toch prima? Er zijn genoeg honden die, als de baasjes van huis zijn, in een bench vertoeven.. En die zijn kleiner dan een gang, normaliter :-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

De hal lijkt me een ;-) plekje.

Hier hebben ze het heeeeele huis tot hun beschikking als we er niet zijn in de winter.
Euhm , nouja.....da's dus ong. net zo groot als de gemiddelde hal .. ;-)
In de zomer ligt onze Landseer binnen (last van de warmte), en zit onze asielzoekrt lekker in z'n kennel.3m bij 4 meter..
Hij vind het heerlijk om de polder in de gaten te houden als wij er niet zijn.

Maar jullie hebben een prima oplossing gevonden..

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo kan overal komen behalve op de slaapkamer van mijn moeder en zus. Op mijn slaapkamer kan hij wel komen, daar laten we de deur ook bewust van openstaan. Hij slaapt daar 's nachts ook en meestal vinden we hem ook daar als we terug komen.

Maylo is absoluut niet moeilijk met thuis blijven, hij draait ze al na 2 sec om als we de deur uit zijn en gaat zijn plekje op zoeken. Hij jankt/blaft ook niet

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Gruul blijft bij ons in de woonkamer en keuken, meestal ligt meneer gewoon lekker op de bank te pitten. Voordat we weg gaan nog even de kong vullen zodat hij wat te doen heeft.
Als we gaan slapen dan mag hij mee naar de slaapkamer. Hij weet heel goed dat hij niet op bed mag als wij erin liggen dus kruipt hij er pas bij zodra we slapen. Ik vind dit stiekem helemaal niet erg dus zo is het erin gegroeid.
Zo lang ik savonds/snachts maar in slaap kan vallen met alle bewegings ruimte. Dat hij er sochtends lekker bij gekropen is vind ik heerlijk! Dan durf ik niet meer te bewegen want dan ben ik bang dat ik Gruul wakker maak haha.

honden page profiel Staffie loveStaffie lovebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Staffie love

Ons Spikey ligt bij ons ook in de gang dat is ook echt zijn plekje vooral als hij even rust wil hij is toch alweer 9 jaar.
En Senna en Diesel liggen ieder apart in een eigen bench  naast elkaar in de woonkamer.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Die van ons liggen in de bench als we er niet zijn. En ja, er zijn veel mensen die dat zielig vinden. Maar als het goed is, gaat je hond als ie los in de woonkamer is, gewoon slapen o.i.d. als je er niet bent. Of ie dan in de woonkamer zit of in een bench, maakt dan vrij weinig uit.

Cas kan eigenlijk wel los in de woonkamer, die is heel braaf en doet dat prima. Mijn vader wil het alleen niet, hij vindt het geen fijn idee en is bang dat er dingen kapot gaan (vind ik erg flauw, maar goed). Kobus gaat op de leren bank liggen en graaft daar dan fijn kuiltjes in (lekkere krassen), daarom moet hij in de bench (doet ie ook als we langere tijd boven zijn).

Ze doen dat prima, gaan lekker liggen slapen en zijn rustig. Ik vind het voor mezelf een prettiger en gezelliger idee als de honden los in de woonkamer zouden kunnen, maar ik denk dat het voor Kobus en Cas vrij weinig uitmaakt ;-) (Alhoewel Kobus dan wel een lekkerder ligplekje heeft haha.)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ze zijn hier zelden alleen thuis en hebben dan net zoals altijd het hele huis ter beschikking op de badkamer na. Opsluiten in een kleinere ruimte zorgt hier juist voor stress in de meeste gevallen. Ik weet niet wat ze precies doen maar ik neem aan dat dat niet veel verschilt van wat ze doen als we er wel zijn op het afwachten van onze terugkomst na. Loco zal na een tijdje gaan tukken en Ten wisselt het tukken af met via het slaapkamerraam kijken of er geen interessante soortgenoten op een van de twee velden uitgelaten wordt.

De enige die aan kan geven of het 'zielig' is is je eigen hond en aangezien zij gewoon lekker ontspannen in de hal vertoeft bij jullie afwezigheid moet je de negatieve opmerkingen gewoon naast je neerleggen.':-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

wifi is een dag per week alleen thuis (soms ook een paar uurtjes) en zit dan in de gang (ca. 4 bij 1.5m) daar slaapt ze 's nachts ook. ze heeft er een bench ((zijpaneel is er uit gehaald) het is haar plekje.
als ze een halfuurtje ofzo moet thuisblijven dan loopt ze gewoon in huis

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Beide hondjes hebben woonkamer, keuken en hal waar ze kunnen blijven als ik er niet ben.
Ze liggen meestal te slapen als ik thuiskom of zijn wakker omdat ze mij thuis horen komen :-)
S'nachts zijn ze altijd in de woonkamer daar zijn ze overdag ook het liefst, lekker op hun kussens, mandjes of op de bank.
Zafiro durft geen trappen te lopen en Keanu mag het nog niet, hij is pas 7 maanden dus daar staat en trap hekje voor

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Tessa is als wij weg zijn in de woonkamer. Voorheen hebben we geprobeerd haar in de bench te doen (waar ze 's nachts ook in ligt, bij ons op de slaapkamer) maar dan wordt ze heel onrustig. Gaat piepen en kan niet kang alleen zijn. Nu ze gewoon in de woonkamer mag liggen, heeft ze daar geen last meer van. Ze gaat lekker op haar kussen liggen en geeft geen kik.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Iedere hond is verschillend, en als die van jullie het prima vindt in een kleine ruimte, is het toch goed? Wat anderen ook zeggen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij ons blijft Max ook gewoon in de woonkamer

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Skippa en Skaraa en Sky zitten elk in hun Bench, Koda ligt gewoon los in de woonkamer.

Skaraa is 7 maanden, Skippa 3 jaar, Sky 4,5 en Koda 5

honden page profiel ChloeChloe

honden foto van Chloe

Mijn hond kon pas na 3 jaar rustig in de woonkamer blijven zonder iets te doen.
Ook zij was onrustig in de woonkamer. Jouw hond is bijna 2 jaar, wellicht dat het voor haar ook geldt dat je over een jaar wel in de woonkamer kan.
En er is niets mis met de ruimte die je nu aan haar geeft, daar voelt ze zich heel veilig bij.
Niks van anderen aantrekken, je weet wat het beste is voor je hond.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Storm is in de woonkamer/keuken als we thuis zijn,
's nachts is hij sinds kort ook los in de woonkamer.
Normaal ligt hij dan op de bank te slapen, maar sinds de lampenkap een keer naar beneden is gevallen wil hij ook nog wel eens in de bench gaan liggen.
Dit is toch zijn veilige hokje, dus blijft voorlopig ook nog staan.

Nu is hij 8 maanden, en begint ineens te slopen als hij los is als we bijv even boodschappen doen. Dus weer in de bench en over een tijdje weer proberen ;-)

Storm ligt erg graag in de bench, omdat het klein en beschut is. Dus als je hondje in de gang lekker ligt, lekker laten liggen hoor! ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als we weg gaan gaat ze eigenlijk altijd mee. Als dat een keertje niet kan blijft ze in de woonkamer. Vaak ligt ze dan te slapen in haar mand of op haar kleedje op de bank.
Als we lang weg blijven (langer dan 4 uur) dan zorgen we dat er tussendoor iemand komt om haar uit te laten (buurvrouw of oppas) en te vertroetelen. Puur omdat wij het zielig vinden.

Als we een dagdeel of langer weg moeten, gaat ze naar mijn ouders. Maar dit komt niet vaak voor.


Als pup bleef ze in de woonkamer in haar mand. Om haar mand stond een goedkope konijnen ren van 65cm. Ze had dan eens tukje voor haar mand waar ze nog kon liggen, maar meer niet. Als we haar meer gaven, dan vond ze dat niet prettig en dat uitte ze in slopen en alles onder poepen (ookal was ze zindelijk). Ze had toen ook verlatingsangst door een fout van de toenmalige da.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ze hebben toegang tot de keuken, woonkamer en de hal bij onze achterdeur, en bij mooi weer staat de achterdeur een stukkie open zodat ze evt. naar buiten kunnen.
als wij er niet zijn liggen ze het liefst op ons bed, met een botje/snackje/speeltje.. heb ik liever niet maar soms vergeten we het tussenschot dicht te doen. we wonen nu nog tijdelijk ''gelijkvloers'', (slaapkamer boven is in de maak),

Als bowie bijvoorbeeld loops is en wij moeten weg gaat zij in de woonkamer, en jack in de keuken met de deur dicht. ondanks dat Jack gecastreerd is. de reden waarom jack in de keuken ''moet'' is dat de woonkamer uitkijkt op de straat en dierenweide. en als jack alleen is en ''vreemde'' ziet lopen denkt hij te moeten blaffen om zijn ''erf'' te beschermen.

maar als dit het beste is voor jou hondje? dan doe je dit toch. jij kent je hondje, en jij weet wat het beste is voor hem.
ik heb hier overigens al 2 x de politie en dierenambulance op de stoep gehad, omdat ik mijn honden zou ''mishandelen'' (te lang alleen laten, niet uitlaten, slaan/schoppen, bowie die agressief is en een kindje gebeten zou hebben;-);-) etc) laatst werd ik weer gebeld door de dierenambulance, dat ze een melding hadden gekregen dat bowie er zo slecht uitzag. en ik er niks aan zou doen...

Mensen denken het altijd beter te weten, vooral bij een hond van een ander...

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Skip is van het begin af aan los geweest, sloopt ook niets.

Als jouw hond zich inde hal fijn voelt is er toch geen probleem?

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Wij hebben Sasha en Tommie meestal gewoon los in de kamer en keuken, ze kunnen zelf kiezen waar de dan gaan liggen.         
Myla hebben we de ene dag bij sasha en tommie,
en als de honden onder elkaar wat prikkels hebben of moe zijn ligt myla in de gang.    
Daar heeft ze een deel van een sofa staan waar ze op kan slapen.

O-)

honden page profiel Lopes Lopes

honden foto van Lopes

Myla heeft trouwens tot dit jaar ook altijd in een bench geslapen snachts en bij afwezigheid.
Dit omdat ze aardig op onderzoek uit ging en graag ergens bovenop ging liggen met der grote lichaam hihi 

Maar ze zag het als haar eigen plekje en als ze moe was ging ze er uit zichzelf in liggen om der slaapje te pakken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze eerste hond vroeger, Terry, was altijd in de gang en kon ook naar boven. Eigenlijk lag hij altijd boven, op de vensterbank (hele grote vensterbank) naar buiten te kijken.
Zodra hij de auto aan zag komen kwam hij naar beneden.
Soms bleef hij ook in de huiskamer, hij mocht alleen niet op de bank. Als we thuis kwamen stond hij altijd blij bij de tussendeur. De warme plek op de bank en de witte haartjes in de gaatjes van de bank verraadden waar hij had gelegen ;-)

Ik vond het voor Mellow ook zielig toen ze nog in de bench moest, maar zij vond het nooit erg. Dat ze nu wel de hele huiskamer (oftewel: de hele bank ;-)) heeft vind ik zelf fijner. En zij vindt het ook niet onprettig volgens mij ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

hier zijn ze gewoon in de kamer als ik weg ben, of te wel allebei op een eigen bank O-) ... heb het ooit eens gefilmd omdat ik nieuwsgierig was hoe ze het nu deden als ik er niet bij ben ... En ze kiezen allebei 1 bank en gaan languit liggen snurken ;-)
Dusty vond het nooit erg in de bench maar Gaya daarin tegen schreeuwde letterlijk moord en brand, buiten de bench was het prima en ging ze rustig slapen. dus al snel ging ook Gaya uit de bench en verbleven ze lekker samen in de woonkamer. 

ik denk ook dat het voor elke hond heel persoonlijk is waar ze zich het fijnst voelen, als dit voor de ene het hele huis is, voor de ander de bench of een klein deel van het huis is dat prima toch, zolang de hond zich maar happy en veilig voelt, dat is uiteindelijk het aller belangrijkste ':-)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^