ervaring selgian tot nu toe angstige honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

Isis is nu dag 37 begonnen met selgian 10mg  vanwege haar extreme angsten voor harde geluiden, zakken, dozen, stofzuiger, vreemde mensen.

Ik ga mijn ondervindingen opschrijven en al dan niet verbetering van gedrag.

Isis verschiet nog wel eens van een onverwacht geluid zoals bijv een flesje dat ze omstoot met haar staart en dergelijke maar ze vlucht niet helemaal weg zoals voorheen en in de plaats loopt ze een meter vooruit en kijkt en dan is alles weer ok

heb vandaag met plastiek zakken staan wapperen en het geluid of de zak gaf eerst haar nog een ongerust gevoel maar na een minuut kwam ze gewoon bij me staan kijken en ze speelt er nu zelfs mee 

stofzuigerprobleem.. hmm angst en vluchten is er niet meer maar nu wordt ze dol opgewonden en probeert de stofzuiger aan te vallen.. ik probeer het aan te vallen af te leren nu..

angst naar vreemde mensen = ?  sommige mensen mogen haar na 10 minuten aaien en loopt ze niet meer van weg.. maar bepaalde mensen en dan met name (niet slecht bedoeld)  force mannen wilt ze nog steeds niets van weten,  hoe ik dit probleem kan oplossen ik heb geen idee, heb al wel met mijn schoonvader gaan wandelen samen met isis  omdat hij in dit profiel valt en tijdens het wandelen gaat het inderdaad beter, hij mag haar aaien en hij mag haar lits zelfs nemen en met haar wandelen maar zodra we thuiskomen klikt de knop naar angstig van hem meteen weer om.. erg frustrerend.

met lepels op elkaar slagen mag ik nu ook zonder dat zij gaat vluchten door het geluid.

Het is natuurlijk nog maar een goede maand sinds ze selgian neemt en dat heeft minstens normaal een 2 a 3 maand nodig voor het krachtigere werking begint  en ze is nu ook net in haar loopsheid gekomen als dit ook enige effect kan hebben bij gedrag maar ik zie toch wel enige verbetering.

Hondentherapeut had aangeraden voor medicatie omdat begeleiding + bachbloessem toch niet sterk genoeg zou zijn in Isis haar geval.   met overleg en consultatie met de dierenarts heb ik dan selgian gekregen.

Verder nog geen bijwerkingen gezien zoals in bijsluiter stond dat aanwezig kunnen zijn.

Ik wil mensen informeren en mijn persoonlijke ervaring geven, dit verschilt altijd van hond tot hond , maar misschien dat er sommigen toch baat hebben bij de informatie en al dan niet zelf hun ervaring kunnen meedelen

groetjes kevin   Isis en yuki

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat doe je aan training verder?

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

Ik laat om de 2 weken de hondentherapeut komen voor hulp  daarboven ook hondenschool maar dat helpt niet zozeer bij het gedrag, meeste vooruitgang boek je zelf door de tips van therapeut

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Gelukkig hoor je dan niet bij de mensen die denken dat een pilletje of een implantaat/castratie een vervanging voor opvoeding/training is. 
Lijkt me fijn om vooruitgang te zien.

Silke. (Gast)

Hoi Kevin, baasje van Isis,   Ik ben heel benieuwd hoe het nu met haar gaat en dan wat betreft het medicijn Selgian? Merk je dat het iets doet? Gaat ze nog steeds vooruit? Ik heb een herder met ook enorm veel angsten en oudjaar zijn we doorgekomen met het middel clomicalm en bovendien zijn we het land ontvlucht en naar het boerenland van Frankrijk vertrokken.  Maar mijn hond heeft zoveel angsten dat we op zoek zijn naar een middel wat misschien meer voor hem doet. Daarnaast ben ik met hem aan het trainen onder begeleiding van een gedragstherapeut. Hij is bang voor alles wat een knallend geluid maakt, regen, onweer, harde wind, hoge fluittonen, fazanten in de broedtijd (het geluid wat ze dan maken. etc. Ik hoop van je te horen.   Groetjes Silke.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je hond echt buitensporig angstig is voor meerdere dingen kan het zijn dat er sprake is van een gegeneraliseerde angststoornis. Je kan dan vragen of je een verwijzing voor Valerie Jonckheer kan krijgen op de wagenrenk. Zij is gespecialiseerd in pathologische gedragsafwijkingen. 

Volgende forumvraag: Heupproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^