Al 3 keer bij de dierenarts geweest. Wat is er toch met hem? :-( (Opgenomen in Utrecht. Update 18-10 naar huis)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Oh, dat klinkt niet lekker Roos... 
Plast hij wel normaal?

Heb je misschien niets aan, maar als kinderen zoiets (dorstig, diarree, zwakte, weinig plassen, koorts) hebben dan krijgen ze een ORS ( mineralen en zouten voor rehydratatie) toevoeging. 
Mogelijk heeft de DA iets specifiekers voor honden?

Ik probeer maar wat mee te denken, voor nu.. 

Sterkte!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Oh, dat klinkt niet lekker Roos... 
Plast hij wel normaal?

Heb je misschien niets aan, maar als kinderen zoiets (dorstig, diarree, zwakte, weinig plassen, koorts) hebben dan krijgen ze een ORS ( mineralen en zouten voor rehydratatie) toevoeging. 
Mogelijk heeft de DA iets specifiekers voor honden?

Ik probeer maar wat mee te denken, voor nu.. 

Sterkte! "


ORS hebben ze zelfs bij de dierenwinkel te koop ;-) Maar dat heeft Bentley nog niet nodig gehad. Hij drinkt veel en plast veel.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Hou je zijn slijmvliezen in de gaten? Ernstige bloedarmoede kan een reden zijn om slap te worden.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Hou je zijn slijmvliezen in de gaten? Ernstige bloedarmoede kan een reden zijn om slap te worden. "


Op het moment is dat zelfs weer helemaal roze.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Vandaag heeft hij nog niet willen eten :'(
Ga hem zo wegen bij de dierenarts. Ben zo benieuwd.

honden page profiel Arianne, Banjo en Binti  *Babbe en Bibi*Arianne, Banjo en Binti *Babbe en Bibi* 3 doggies

honden foto van Arianne, Banjo en Binti  *Babbe en Bibi*

:-( heb ontzettend met jullie te doen en leef met jullie mee. Hopelijk komt er vlug verbetering.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Update: Hij eet niet meer en gister avond liep hij ineens te zwalken door huis. Hij kijkt dof en futloos uit zijn ogen. We brachten hem net naar mijn moeder omdat wij vanavond naar de film gaan en hij negeerde haar hond echt compleet. Ze zagen daar ook duidelijk achteruit gang. Hij ging daar liggen op de stoel en wilde niks verder. Ik heb hem net gewogen en dat is nog maar 10.9 kg. Wat hij eet word niet goed opgenomen en eet hij een halve dag niet is er gelijk 100 gram af. Ik had zo gehoopt dat hij niet onder de 11kg zou komen. (maar dat hoopte ik eerst al bij de 13 en toen bij de 12 kilo) Ik moet heel eerlijk zijn dat het er niet goed voor hem uit ziet. Hij is duidelijk elke dag aan het lijden, en hoe lang laat je dat dan nog door gaan? Hij is al 5 weken ziek!!! Die vraag is gewoon even hardop gedacht, daar kan natuurlijk niemand die Bentley niet kent en ziet hoe hij er aan toe is een goed antwoord op geven. Het is heel zielig voor hem als hij nog weken zo moet vechten. Als hij al blijft vechten. Nu lijkt hij het zelf al een beetje op te geven.

Ik vraag mezelf wel af hoelang ik Bentley nog mag laten lijden. Kijk ik het nog 1 week aan, 2 weken, misschien wel een maand? Maar als hij zichzelf nog een maand zo moet voelen en dan nog niet beter is, mag ik hem dat wel aandoen?

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

OOhhh.........wat vreselijk...wat een beroerde situatie...
Dit gaat zo helemaal verkeerd. Ik wou dat ik je raad kon geven maar als er echt geen kans meer op verbetering is dan moet je je inderdaad afvragen of je hem nog langer moet laten lijden. Dit is in en in triest!

Veel wijsheid en sterkte!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Dat gaat echt niet goed zo.Misschien een idee om toch maar weer naar de da te gaan. Ik weet het die weet ook niet alles maar ik zou zeker zo niet door gaan.Is niet normaal hoe Bentley nog reageert, eigenlijk dus bijna helemaal niet. Als ik je goede raad mag geven bel een da en dan maar even langs ,weekend of niet. Ook maar even de bioscoop opzij.

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Kan hij niet naar de dierenarts en aan het infuus zodat de maag rust krijgt of zoiets? Wat naar allemaal! Je zou zeggen dat na alle onderzoeken en wat de dierenarts zegt dat je nu toch langzamerhand verbetering moet zien? Misschien heeft Bentley net de aansterking nodig van een infuus!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

goh wat jammer toch :'(
ik zou het echt geen lijdensweg laten worden
te vroeg opgeven is ook niet goed natuurlijk
inderdaad moeilijk om raad in te geven
denk dat jullie die er zo kort bij staan het best zullen aanvoelen als het genoeg geweest is...

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Dat gaat echt niet goed zo.Misschien een idee om toch maar weer naar de da te gaan. Ik weet het die weet ook niet alles maar ik zou zeker zo niet door gaan.Is niet normaal hoe Bentley nog reageert, eigenlijk dus bijna helemaal niet. Als ik je goede raad mag geven bel een da en dan maar even langs ,weekend of niet. Ook maar even de bioscoop opzij. "


Ze kunnen bij de DA helemaal niks doen. Alleen 80 euro vangen voor een consult. Er kunnen geen onderzoeken meer gedaan worden.


honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Laat je dier niet nutteloos lijden als hij het niet meer langer aankan lieverd, ik weet dat het erg is, heb er dit jaar 2 moeten laten gaan, ik mis ze nog elke dag maar ik heb ze een waardig einde beloofd en ook gegeven.
Veel sterkte !

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Kan hij niet naar de dierenarts en aan het infuus zodat de maag rust krijgt of zoiets? Wat naar allemaal! Je zou zeggen dat na alle onderzoeken en wat de dierenarts zegt dat je nu toch langzamerhand verbetering moet zien? Misschien heeft Bentley net de aansterking nodig van een infuus! "


Met infuus krijgen ze alleen vocht binnen en dat is juist niet het probleem ;-) Hij drinkt echt heel veel. Goed eten moet hij juist gaan doen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ben je topic al weken aan het volgen, maar dat het zo erg zou uitdraaien had ik niet verwacht. Ik kan me niet voorstellen in wat voor moeilijke situatie je nu moet zitten, als zelfs de dierenartsen niet meer kunnen helpen.
Ik zou hen wel zeker nog eens contacteren, zonder dat je persé op consult moet gaan. Uitleggen hoe het zit en misschien kunnen zij nog raad geven. Zo'n beslissing moet je niet in je eentje maken..

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik kan het nu ook nog niet opgeven, maar ik zie geen verbetering. Alleen een hond van 3 jaar die de hele dag trillend op de bank ligt, soms wel eet soms niet eet, gewicht blijft verliezen en heel moe is.
Op een goede dag blaft hij 1x als er een vreemd persoon voor de deur staat en komt hij even de bank of om een bekende te begroeten maar loopt dan weer terug. Niet meer het onstuimige ongewenste springen dat ik hem bijna niet rustig krijg.

In afgelopen 5 weken is hij geen 1x enthousiast de bank af gegaan als mijn vriend thuis kwam uit zijn werk rond half 6,
Normaal was mijn vriend nog niet binnen of Bentley werd al gek.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" ben je topic al weken aan het volgen, maar dat het zo erg zou uitdraaien had ik niet verwacht. Ik kan me niet voorstellen in wat voor moeilijke situatie je nu moet zitten, als zelfs de dierenartsen niet meer kunnen helpen.
Ik zou hen wel zeker nog eens contacteren, zonder dat je persé op consult moet gaan. Uitleggen hoe het zit en misschien kunnen zij nog raad geven. Zo'n beslissing moet je niet in je eentje maken.. "


Ik ga dinsdag ochtend de specialist bellen in het spreekuur.
Geef het nog niet direct op maar wil van de specialist en daarna mijn eigen dierenarts vragen hoe lang ik hier nog mee door moet gaan. Wat zij aanraden om te doen. De keus blijft natuurlijk bij mij, ik zie als geen ander hoe Bentley er aan toe is, maar meningen van de artsen wil ik wel graag horen in dit geval. Wat zij verwachten wat het verloop word nu we al zo lang bezig zijn.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"

Met infuus krijgen ze alleen vocht binnen en dat is juist niet het probleem  ;-) Hij drinkt echt heel veel. Goed eten moet hij juist gaan doen. "


Ik volg je topic al die tijd al  en ik vind het vreselijk dat het zo slecht lijft gaan. Met een neus krijgen ze net alleen vocht binnen hoor maar ook alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitamine die hij nu zo nodig heeft. Ik zou niet wachten tot dinsdag.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Laat je dier niet nutteloos lijden als hij het niet meer langer aankan lieverd, ik weet dat het erg is, heb er dit jaar 2 moeten laten gaan, ik mis ze nog elke dag maar ik heb ze een waardig einde beloofd en ook gegeven.
Veel sterkte ! "


Ik ben ook bang voor meningen van andere. Moet ik me natuurlijk niks van aantrekken aangezien ik heus het beste met Bentley voor heb. Maar andere zouden misschien nog wel veel langer er mee door gaan. Misschien wel tot de hond het zelf opgeeft?
Ben bang dat ze dan vinden dat ik niet lang genoeg heb doorgezet ofzo. Maarja hoe ver moet je gaan?!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

goed dat je dat gaat doen.

Ik heb je topic nog even opnieuw doorgelezen; komt er dus op neer dat hij zo slecht is door die zweer in de overgang van zijn maag/darm? Die valt niet te opereren en kan enkel verdwijnen met prednison, wat niet lijkt te werken?
Zorgt die zweer er ook voor dat hij geen voedsel kan verteren?

hoe erg dat je hond zo afziet door een domme zweer.
Ik duim wel nog steeds dat alles goed komt, de hoop nog niet opgeven he!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

"

Ik volg je topic al die tijd al  en ik vind het vreselijk dat het zo slecht lijft gaan. Met een neus krijgen ze net alleen vocht binnen hoor maar ook alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitamine die hij nu zo nodig heeft. Ik zou niet wachten tot dinsdag. "


Heb Bentley vanmorgen bij de DA nog gewogen, dus heb ze wel even gesproken, maar ze kunnen gewoon niks meer doen. Hij heeft eerder wel een infuus gehad. Ben al tig keer bij de DA geweest en het heeft gewoon echt geen nut om er weer geen te gaan :'(

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" goed dat je dat gaat doen.

Ik heb je topic nog even opnieuw doorgelezen; komt er dus op neer dat hij zo slecht is door die zweer in de overgang van zijn maag/darm? Die valt niet te opereren en kan enkel verdwijnen met prednison, wat niet lijkt te werken?
Zorgt die zweer er ook voor dat hij geen voedsel kan verteren?

hoe erg dat je hond zo afziet door een domme zweer.
Ik duim wel nog steeds dat alles goed komt, de hoop nog niet opgeven he! "


Zo zit het inderdaad. Alleen over dat voedsel weet ik niet. Daar ga ik maandag (of anders dinsdag ochtend) even over bellen ook.

Misschien is de pijn die hij er van heeft de reden dat hij niet wil eten? en daardoor zo ontzettend moe en futloos blijft? Het enige wat verbeterd was was zijn eetlust. Dat komt neem ik aan door de prednison. Pijnstillers mag hij absoluut niet hebben ivm de zweer. Niet dat prednison zo goed is maar daardoor geneest het misschien wel. Pijnstillers zouden alleen de pijn weg nemen (en de zweer waarschijnlijk erger maken) En wie weet is er nog wel meer aan de hand wat met een ct scan, endoscopie, 3 echo's en 3 bloedonderzoeken niet gezien is?

De specialist zei dat een tumor zo goed als uitgesloten is maar hij niet meer weefsel kon afnemen omdat het op een niet bereikbare plek zit. Hij vind het onwaarschijnlijk maar het is niet 100% uitgesloten dat verder om het hoekje misschien wel verkeerd weefsel zat/zit.

honden page profiel BobBob 3 doggies

honden foto van Bob

Verstandig om dinsdag de specialist nogmaals te bellen. En verder afgaan op je gevoel. Jij kan het beste inschatten hoe het met Bentley gaat en hoe jullie verder gaan. Ik heb grote bewondering hoe je ermee omgaat, hoe zwaar het ook is. Sterkte!

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mijn God wat een zorgen toch....:'( Ik snap dat je het soms niet meer weet en je machteloos voelt. Ik kan niets anders doen dan je sterkte wensen. Ik hoop zo dat Bentley gaat opknappen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Is er al een scopie gemaakt van zijn maag en darmen? Ik vind het vreselijk voor jouw en Bentley, op 3-jarige leeftijd wordt je hond plots ziek, en na 5 weken is er nog steeds geen antwoord op al je vragen... wat heeft je arme jongen toch :'( :'(

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Kunnen ze hem niet aan een infuus leggen met voedsel, dan krijgt de maag even rust en krijgt hij toch via infuus wat binnen of is dit een domme vraag?
Hij is nog zo jong, als hij nu ouder was dan zou ik het ook opgeven maar dit dier, ..... zo jong.
Maar meid, .... genoeg is genoeg, jij kent je hondje!!!
Heel veel sterkte en hopen op toch een verbetering!

Anoniem (Gast)

Wat een nare tijd heb je toch. 
Ik kan je het advies geven wat al eerder gegeven is, ga alsjeblieft pancreaspoeder geven, Zymoral heet dit. Baadt het niet dan schaadt het niet. En misschien geef je het al maar AD van Hills of recovery van RC is in ditgeval heel goed voer. Je kan hier ook makkelijk mee dwangvoeren mocht dit nodig zijn.


Heel veel sterkte!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Roos ,jammer dat je zo reageert op mijn verzoek. Je gaat niet alleen naar een da voor pijnstillers, medicijnen of onderzoek maar ook voor overleg. Ik kan ten alle tijden met mijn da overleggen. Je hoeft dit niet alleen te doen ,dat bedoel ik er mee.Maar ik denk niet dat je moet uitstellen tot dinsdag.Verder wens ik jou en vooral Bentley heel veel sterkte en zal ik een kaarsje branden voor zijn beterschap.

honden page profiel LiekeLieke

Is er al gedacht aan een ernstige voedingsallergie/intolerantie? Is vergezocht, maar dit verhaal en ziektebeeld doet me erg denken aan een hondje waarbij ook geen concrete oorzaak gevonden kon worden door een internist en steeds maar achteruitging. Heb dit van heel dichtbij meegemaakt, hondje was erg ziek en internist wist niet waarom, inslapen kwam ook al ter sprake. Uiteindelijk is dit hondje gered door een eliminatiedieet, kon alleen maar puur paardenvlees van trovet unique protein verteren, de rest lukte niet en raakte ze enorm van aan de diaree. Uiteindelijk heeft ze dit een paar weken gegeten en heel langzaam is dit uitgebouwd tot een volledige voeding waar ze het nu goed op doet. De internist staat nog steeds voor een raadsel en tot nu toe is niet bekend wat de onderliggende oorzaak is geweest, maar dankzij dit eliminatiedieet en langzaam opbouwen van voedingsstoffen is haar leven gered en doet ze het nu eindelijk goed.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Harrie; je kunt idd een zak glucose 5% geven.
geeft energie.

Deze uitdraai is wel erg triest...

Ik zou ook even bellen voor overleg, dat mag ook op zondag.

pagina 8 van 12 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^