Al 3 keer bij de dierenarts geweest. Wat is er toch met hem? :-( (Opgenomen in Utrecht. Update 18-10 naar huis)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Zal het even kort proberen te vertellen.

Maandag werd Bentley niet zo lekker en vond het woensdag wat te lang duren. Vond hem zichzelf niet dus ging ik naar de DA.
Hij dacht aan een griepje en kreeg een prikje dat hij niet meer ging spugen en speciaal licht verteerbaar voer.
Woensdag woog hij 14,4 kg

Woensdag wilde hij niet meer eten in de avond.
Donderdag at hij nog niet. Dus vrijdag ging ik weer naar de dierenarts. Zelfde kliniek andere dierenarts. Ook zij kon niks vinden en vond bloedonderzoek nog niet nodig. Hij kreeg weer een prik cerenia zodat hij niet meer ging spugen en daardoor misschien weer zou willen eten.
Vrijdag woog hij 13.8 kg

Vrijdag avond voelde ik me eigenlijk niet lekker bij dat bezoek. Achteraf dacht ik dat ik misschien wel had moeten zeggen dat ik een bloedonderzoek wilde.
Vanaf gisteren heeft hij bloed bij zijn ontlasting. Komt alleen wat water,bloed en slijm uit want hij heeft natuurlijk al vanaf woensdag niks gegeten.

Vandaag weer bij de DA geweest en nu wel een bloedonderzoek gedaan en daar is gewoon niks uit gekomen! Had dat eigenlijk niet zo verwacht. Ook was hij niet uitgedroogd.
Vandaag woog hij nog maar 13.2 kg

Hij is echt zichzelf niet. Bij Bentley kan je je nog niet omdraaien of je brood is weg. Bij de kinderen probeert hij gewoon uit hun hand te pikken. Maar ik kan nu alles voor zijn neus zetten en dat ontwijkt hij. Hij eet helemaal niks! Geen kaas, worst, brood, kattenvoer, kip, rijst. Hij heeft sinds gisteren 100ml gedronken.
Hij heeft nu antibiotica gekregen en weer een cerenia prik. Ik hoop zo dat ik nu echt snel verbetering zie.

Hij is niet blij/enthousiast, ligt alleen maar op de bank en komt alleen in de tuin of even voor op straat.
'S nachts ga ik tig keer mijn bed uit voor hem.

Ik hoop zo dat hij nu snel gaat opknappen. En zo niet, wat heeft hij dan!? Ik maak me zorgen! Maar er zijn nu 3 dierenartsen geweest die het op het moment "gewoon" op een flinke griep gooien. Mijn gevoel zegt alleen dat dat niet klopt maar het bloed is helemaal goed....

Zo toch een heel verhaal geworden maar ik snap niet dat hij gewoon niet wil eten en daardoor is hij al 1,2 kg afgevallen in 5 dagen tijd. Zoveel reserves heeft een Whippet nou ook weer niet :-(

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Zijn normale gewicht is trouwens 15 kg. Maar laatste keer was een half jaar geleden met wegen. Dus weet niet in hoe lange tijd hij van 15 naar 14,4 kg is gegaan.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Vervelend dat je zo aan het tobben ben met Bentley!

Heeft hij niet iets vreemds gegeten?
Misschien iets gegeten dat niet geschikt is voor honden en wat hem nu dwars zit en irriteert.

En heb je z'n gebit ook al nagekeken?
Misschien wel een zere tand/ kies waardoor hij niet wil eten

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Spuugt hij ook veel? Want misschien heeft hij wat verkeerds gegeten, dat is blijf steken. Ik zou toch ook eens vragen om een foto, gewoon voor de zekerheid.

Onze vorige hond had een eikeltje opgegeten en die was blijven steken in zijn dunne darm. Onze vorige DA zei ook steeds 'Het is een simpel griepje, hier nog een spuit voor het spugen'.

Na één week sukkelen en blijven overgeven en niks meer willen eten, was onze vorige hond helemaal op. Hij kon niet meer staan van de pijn en rilde alleen maar. Wij weer gebeld midden in de nacht en wat hij alleen kon zeggen was 'Kan het niet wachten tot morgen? Ik lig nu te slapen'. Ik was zo kwaad! Volgende dag naar de hoofd kliniek gegaan en daar kwamen ze er achter dat hij iets had opgegeten.

Hij is geopereerd en meteen knapte hij op.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Zijn gebit is helemaal goed.
Het is onwaarschijnlijk (niet onmogelijk) dat er wat dwars zit bij hem. De dierenarts zou dan ook inmiddels verwachten wat te zien in het bloedbeeld. Hij zei wel dat als bentley nog niet opknapt van de antibiotica dan kan er nog een echo gemaakt worden, maar dat vind hij nu echt zonde van ons geld omdat die kans gewoon heeeeel klein is.
Ook zei hij dat honden dan meestal blijven spugen en niet "maar" 2 a 3 keer op een dag.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Misschien ben ik een doemdenker op het moment en moet ik gewoon even afwachten? Maar wat nou als hij gewoon helemaal niet gaat eten? Terwijl zijn bloed goed is, hoe dan verder? Het is al 5 dagen zo en ik zie gewoon helemaal nog 0,0 verbetering bij hem.
Hoop dat de antibiotica wat doet dan.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik zou als ik jouw was maandag gelijk naar de DA gaan en tot actie komen. Het lijkt me niet goed, dat hij niet eet, en bloed, slijm poept. Ik zou zelf de kuur niet afwachten, maar aandringen bij de DA tot meer onderzoek. Ik vind dit zelf eng klinken.

Hoe oud is je hond?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Ik zou als ik jouw was maandag gelijk naar de DA gaan en tot actie komen. Het lijkt me niet goed, dat hij niet eet, en bloed, slijm poept. Ik zou zelf de kuur niet afwachten, maar aandringen bij de DA tot meer onderzoek. Ik vind dit zelf eng klinken. "


Wat voor onderzoeken denk jij dan aan?
De dierenarts zou eventueel alleen nog een echo kunnen doen als volgende stap (maar hij verwacht echt niet dat hij iets geks heeft gegeten)
Als je tips hebt hoor ik het graag. Ik en blijkbaar ook de dierenarts(en) weten het niet meer.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Hij is pas 3 jaar

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

En een hond kan zelfs weken zonder eten. Al vraag ik me af of dat ook voor een whippet geld of als ze zoveel afvallen. Drinken ga ik vanaf nu met een spuitje geven want hij drinkt echt te weinig.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Nee, klinkt niet goed. Heeft hij eikeltjes gegeten? Als ze daar te veel van binnen krijgen kan dat heel schadelijk zijn.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" Nee, klinkt niet goed. Heeft hij eikeltjes gegeten? Als ze daar te veel van binnen krijgen kan dat heel schadelijk zijn. "


Dat heb ik hem nog nooit zien eten

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Hij eet eindelijk iets!!! Sinds 5 dagen is hij nu een soepstengel aan het eten.

*Maar een 2e wil hij niet*

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Mooi! Misschien toch een virus? Hopen maar dat het nu vooruit gaat!

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

"

Wat voor onderzoeken denk jij dan aan?
De dierenarts zou eventueel alleen nog een echo kunnen doen als volgende stap (maar hij verwacht echt niet dat hij iets geks heeft gegeten)
Als je tips hebt hoor ik het graag. Ik en blijkbaar ook de dierenarts(en) weten het niet meer. "


Bek goed na laten kijken? Slokdarm en maag goed na laten kijken? Dmv foto;s zou ik denken.. en Wellicht zijn ontlasting onderzoeken.. Ik weet het ook niet, ben geen arts. Maar zou aandringen bij de arts en niet wachten tot dat de kuur afgelopen is.

wel goed dat hij nu wel wat gegeten heeft. Was dat onder dwang of at hij uit zichzelf de soepstengel?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Hij at het zelf, maar ik legde het wel onder zijn neus. Hij komt er echt niet voor de bank af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet het niet wat je hond hebt maar......

heb jij zelf eens een virus bij je of griep, is niet opeens na een dag over, kan zeker dagen duren eer je weer wat bent opgeknapt. een virus die je hond waarschijnlijk bij zich heeft met een darminfectie kan niet binnen een of twee drie dagen over zijn, je hond heeft antibiotica gehad, prikjes enz. van antibiotica gaan ze niet gelijk eten, is eetlust remmend.

dat tie flink is afgevallen, logisch je hond heeft een poosje niets willen eten.

wat je kan doen...bouillion maken, van vlees, laten trekken, een zoutblokje mag , niet een hele blok erin maar een halve. dat houdt vocht vast, en mag even gebruikt worden, het aftreksel met wat rijst erin, witte, geven , wat kipfile blokjes, meer niet, als je hond drinkt super, en als tie daar wat van opknapt wat stukjes kipfile vlees geven, licht verteerbaar, wie weet gaat tie er van eten en de antibiotica doet zijn werk, rustig aan, en ik hoop heel gauw beterschap.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Willemijn heeft goede tips voor de voeding.

Wat je nog kunt laten onderzoeken is de stoelgang.

Als je dat wilt, dan kun je een aantal dagen de stoelgang bijhouden (geeft ruimer beeld)
en overleg het eerst met de kliniek (dat ze op de hoogte zijn van je voorgenomen actie) dan kun je alles binnenbrengen en laten onderzoeken op parasieten en organismen.

beterschap

ps; hou ons op de hoogte

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk ook dat je nog wat verder geduld moet hebben, een griepvirus of maagdarmontsteking heeft tijd nodig en je hond kan echt wel zonder eten enkele dagen. ':-)
De belangrijkste ziektes zijn al uitgesloten door de versch Dierenartsen. Dus maak jij jezelf nu niet nodeloos ongerust meisje, wacht af. 
Het is toch niet  zo dat je ineens alle specialisten moet gaan consulteren met deze  verschijnselen. Het kán wijzen op ergere dingen maar negen op tien is het dat niet. ':-)
Je mag best medelijden hebben en hem extra vertroetelen en motiveren om te wandelen of te eten, dat zal hem troosten en helpen als hij zich nu rot voelt. 
Ik hoor graag, neen ik duim dat binnen enkele dagen hij terug tip top is. 
En jij.....chillen hoor :-D

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

misschien ben ik een zeur, maar als mijn hond een week niet eet, zou ik me grote zorgen maken
een hond eet instinctief, tis niet zo van "ik was gisteren misselijk laat ik vandaag rustig aan doen"
trek is trek, afkeer is afkeer

zelf zou ik als de hond vandaag nog niet eet, een röntgenfoto willen hebben of er niet ergens iets zit
in maag of darmen, een hond die bloed en slijm poept, totaal zichzelf niet is en walgt van eten........

wat ik hem wel zou laten drinken (als hij drinkt) is water aangelengt met extra zouten.
de da heeft vaak van die zakjes, waarmee je makkelijk in 1x de juiste verhoudingen hebt
zou houdt de hond veel meer kracht en energie, je kan het ook zelf maken,
ff googelen op ORS en dan kom je de verhoudingen wel tegen van suiker en zout

maar de hond is dus nu 10% van zijn gewicht afgevallen in een week tijd, ik vind dat heel erg veel
dus of het moest vandaag mega beter zijn, of ik zat mooi weer bij de da.

beterschap en sterkte !!

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Hoe gaat het nu? 
Volg je gevoel..., jij kent je hond het beste... En soms kun je beter ongelijk hebben, als achteraf gelijk...
Ik volg! Sterkte!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wat vervelend zeg. Gelukkig heeft hij toch iets gegeten.

Je zou ook wat rauwe (lam) pens kunnen geven. Veel honden vinden dat onweerstaanbaar. Yoghurt kan je ook proberen.

Beterschap.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Klinkt raar maar bak een ei zonder boter in een anti aanbakpan een ei wil de eetlust ook nog wel eens opwekken.
Maar ik ga wel met Goja mee het is niet goed als een hond uit het niets zomaar 10 % van zijn totale gewicht afvalt en zou zeker met de DA contact opnemen. En natuurlijk is een echo duur maar als de DA alles op de lange baan schuift wordt het nog veel duurder

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn hond heeft een poos terug iets dergelijks gehad, alleen had hij duidelijk dikke darm diarree (vaak kleine beetjes, persen, niet altijd op kunnen houden). En hij at niet terwijll het normaal een dief is.
Ik heb zakjes ors van de etos genomen en die aangemaakt en er renske/dr clauder blik door gestaafmixerd. Daar bood ik elk uur 100 ml van aan. Ik heb ook met een spuit gedwangvoerd maar moeten stoppen omdat ie zich verslikte. 
De hele toestand heeft twee weken geduurd en hij heeft nog langer "slecht" gegeten. 
Bij hem bleek (echo) een dikke darm ontsteking te spelen. Hij heeft ook een dag aan het infuus gezeten en knapte daar redelijk van op. 
Hij kreeg ook oa pijnstillers (tramadol en buprenorfine) en cerenia en diarstop en puur spijsvertering.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Bentley lijkt langzaam vooruit te gaan. Gisteren heeft hij uit de hand 3 brokjes gegeten en hij neemt nu af en toe een snoepje aan (die kleine botjes) En dat is er ook in gebleven.
Verder wil hij nog niks, maar zijn eetlust lijkt dus wat terug te komen.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik zal weer even een update plaatsen.
Gisteren weer bij de DA geweest. Hij weegt nu nog maar 12.7 kg
Hij heeft veel bloed bij zijn ontlasting. Gisteren over de hele dag verdeeld heeft hij 1 klein blikje A/D op. Vandaag weigert hij alles weer. 's nachts moet hij er heel veel uit.
Hij had medicijnen voor darmzweren gekregen. Daarvan moest het bloeden wel gestopt zijn vandaag en dat is het dus niet.
Ook weer een cerenia prik tegen het overgeven. Die helpt dan inderdaad maar elke keer als die is uitgewerkt gaat hij weer overgeven. Nu werkt hij nog, dus hopelijk gaat hij niet vanmiddag toch weer overgeven als die is uitgewerkt.
Om 11:30 weer naar de DA. Dan gaan ze weer bloed prikken.
Ongeacht de uitslag ga ik een doorverwijzing vragen voor Utrecht. Bentley heeft nu zo goed als niks gegeten afgelopen 7 dagen. De dingetjes die hij gegeten had stelt weinig voor in 7 dagen tijd. Wel drinkt hij gelukkig en zit hij nog niet eens tegen uitdroging aan.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wat een spanning! Goed dat je een doorverwijzing vraagt voor Utrecht.
Beterschap en sterkte!!

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Bentley is opgenomen in Utrecht. Ze hebben geen idee wat hij heeft want uit de echo kwam niks en zijn bloed is ook helemaal goed. Hij weegt nog maar 12.5 kg Hij is in 1 week tijd al 2,5kg kwijt. Hij gaat vannacht aan het infuus en morgen zien we dan weer verder.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos







Niet leuk om hem zo achter te laten

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Wat goed dat je hebt doorgepakt! Hopelijk knapt hij op van het infuus en komen ze er snel achter wat er aan de hand is!

pagina 1 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^