Nat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Gisteravond regende het. Vannacht regende het. Vanochtend vroeg regende het. Toen ik opstond regende het. Ik kijk op de buienradar en zie: voorlopig gaat dat nog wel even door.

Dus ik me in een oude paardrijbroek gehesen, dikke sokken aan. Wandellaarzen (daar heb ik die dikke sokken voor nodig, anders ga ik schuiven), broek ín de laarzen. Regenbroek óver de laarzen. Vest. Regenjas. Hoed. Het heeft me echt bijna 10 minuten gekost om me klaar te maken voor buiten.

En toen ik na 40 minuten de hond doorweekt zag lopen, had ik zoiets van: laat ik maar verder gaan, dan hoeft hij er voor de beweging niet nog een keer uit vandaag.

Na 1 uur en 20 minuten had Dobby het ook wel gezien. We kwamen bij de flat en hij probeerde bij iedere deur naar binnen te gaan: die van de bergingen, die bij de brievenbussen en ja, toen toch eindelijk de voordeur.

We zijn echt niemand tegen gekomen. Aan het begin van de velden zag ik twee kinderen met twee Staffies lopen, en daarna gewoon helemaal niks meer tot we wee bij de flat liepen. Toen zag ik een Jack Russeltje en verder niets. Geen honden, geen wandelaars, geen scootmobielers, geen brommobielers, geen racefietsers. De kinderboerderij was stil en verlaten. Ook geen kip gezien.

Misschien wordt het nog droog vandaag, maar zo niet: wij hebben ons rondje er op zitten.

Zijn jullie nog door de regen gegaan??

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Erg he? Maar volgens mij hebben jullie het erger dan wij..
Hier ook een doorweekte hond en man, ik mag straks....
Grappig altijd, dat je met regen minder mensen tegenkomt...
Lekker samen drogen en opwarmen voor de kachel Wilma! :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Heerlijk hè, die rust!

Jamie wilde vanochtend ook niet, nou ja dan niet. Dus ik ben alleen met Kiwi op stap geweest, ze heeft lekker de hele weg losgelopen want er was toch niemand te bekennen. Lang zijn we niet weggeweest want dat vindt Kiwi ook niet veel aan in de regen. Ik hoop toch dat het vanmiddag nog droog wordt om lekker een eind te kunnen lopen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

yyup .. 

gisteren avond 4x
deze ochtend 4x ..

nu de honden zijn er niet echt blij mee.. ze willen echt niet naar buiten, maar ze moeten hoor..
enkel bandit vind dat wel leuk :-D
die crost heen en weer tot en met :-D

de andere is snel snel plasje doen kakje doen en weer naar de voordeur trekken .. :-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ik bang dat ik zeehonden tegen ga komen .......

In de paardeweide hier staat het water 20cm hoog,het is echt weer even wennen na maanden van bijna geen regen.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Gisternacht heb ik gelukkig een redelijk droge wandeling kunnen maken.
Maar helaas moet ik er nu echt aan geloven, ben het een beetje aan het uitstellen;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wij gaan er inderdaad ook gewoon door! In het begin kijken twee honden me heel beledigd en zielig aan, maar eens ze doorweekt zijn zien ze het plezier er wel van in :-D Al probeer ik ook meteen een extra lange wandeling te maken zodat de beweging er al op zit ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier voor de lekkere luie zondag gingen we er om 11 uur uit... Pff.. wat een weer.
Heb Mikey eerst maar even laten plassen in de tuin en ben me nu met een bakkie geestelijk aan het voorbereiden om 'lekker' te gaan lopen straks :(

Ben benieuwd.. Mikey houdt er ook niet zo van. Die ging dus als een speer met platte oortjes heel snel plassen en met een speurt weer naar binnen. Nu ligt ze languit op de bank van zo, dat hebben we gehad.. Dus dat zal wel even tegenvallen zo :-)

Gelukkig hebben we gister lang gelopen, getraind en dat soort dingen, dus we kunnen wel rustig aan doen vandaag :-) Misschien wat leuke denkspelletjes vanmiddag, daar is het echt wel een dag voor.

Gr. Alexandra

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier inderdaad hoog water en drassige velden. Ik loop dagelijks over een "dijkje" tussen de weilanden, slootjes aan twee kanten. Er zit een dipje in dat dijkje, en nu stond er dus sloot in die dip.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier gisteren de waterblazer weer tevoorschijn gehaald om Nanook droog te blazen. 

Vanmorgen mzzl regenloos de wandeling kunnen doen maar wel drassige en natte weilanden ed en enige wat aan het soppen was waren mijn zielige voetjes in toch niet helemaal waterdichte schoenen denk dat het nu tijd is voor nieuwe.

Voor Mc, Nanook, Luna en Ziva maakt het niet veel uit regen of niet alleen heeft Ziva een hekel aan plassen daar loopt ze met grote boog omheen, terwijl de anderen er gewoon doorheen jakkeren, maar haar pootjes mogen niet zo nat worden ... gekke spaanse muts is het. 

Zien of we het helemaal droog houden vandaag maar 1 wandeling vast gelukt :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook geen kip op straat..., toen we vertrokken was het redelijk droog (voor zover je van droog kan spreken vandaag O-) ) maar had uit voorzorg toch Aysa haar regenjas maar aangetrokken, mezelf in mijn laarzen gehesen en inderdaad, na 5 minuten buiten viel het weer met bakken uit de lucht.

Misty vind alles best, die loopt gewoon door, maar Aysa vind het toch wat minder die nattigheid dus is een regenjas bij haar echt geen overbodige luxe als je gewoon een lange wandeling wil maken..., anders is ze na 10 minuten zo koud en doorweekt dat het niet meer gezond is.

Nu lekker gelopen en gegraven, door de plassen geraced (want dat is schijnbaar heeeeeel ander water als wat er van boven valt ;-) ) en op de weg terug besloten ze samen dat ze toch wel erg dorst hadden gekregen van al dat lopen en doken dus samen de sloot in...., dahag regenjas...,was ze als nog doorweekt...., dus het laatste stuk maar even in draf naar huis gerend om haar warm te houden.

Maar voor vandaag vind ik het best geweest, nog een paar plasrondjes en verder met de voetjes omhoog op de bank :-D

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

gisteravond hebben we door de regen gewandeld, en eergisterenavond regende het hier ook al.

vandaag ben ik me nog even mentaal aan het voorbereiden. misschien wordt het straks nog droog aan het eind van de middag? O-)
hebben natuurlijk al wel geplast ff snel, maar de lange wandeling.......... en ik wilde nog wel gaan hardlopen met ze vandaag, daar heb ik spontaan ook geen zin meer in :'(

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hier in Eindhoven lopen heul veul mensen vandaag door de regen... 42 km maarliefst..... Zij liever dan ik...

In tegen stelling tot Tico vroeger (als die een poot over de drempel stak en ook maar 1 druppel voelde, was hij NIET meer over die drempel te krijgen), is Pooh zowel gisteravond als vanochtend, na flink lang uitslapen (dat dan weer wel) gewoon met manlief de regen in gegaan.... Bikkels zijn het!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik heb er met regenjas/regenbroek en muts toch na 40 minuten er de brui aan gegeven. Wifs maalt niet om regen, maar baasje had er toch genoeg van!

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ze wilde echt níet. Heb haar uit de auto geknikkerd (sowieso al erg, met auto naar uitlaatplek), zelf nog wat verder gelopen maar mevrouw ging poepen en vervolgens bij de auto staan bibberen :-D dus ze gaat vandaag mee op visite, krijgt ze toch mentale stimulatie van onbekende (droge!) omgeving en nieuwe mensen.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ze zijn vanmorgen uitgeweest , korte wandeling, ze hebben alles gedaan , de rest van de dag laten we ze alleen uit als ze er om vragen ;-) als dat 4 x apart is is dat jammer voor ons ;-)

honden page profiel LoesLoes 3 doggies

honden foto van Loes

Bontjes in de laarzen, regenbroek eroverheen, lekkere warme visserstrui en daar weer een regenjas overheen. En dan een pet op met de capuchon eroverheen en wij waren klaar voor de training. Lekker vanaf 8.00 tot 11.30 in het bos bezig geweest voor de vlakte training van 9 honden.
Ik begin nu weer lekker op te drogen met de laptop op schoot en een kop warme thee en mijn grote ventje op zijn kleed bij de kachel. Lang leve de herfst!

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Hier hebben ze ook een absolute hekel aan combinatie regen en superveel wind :-Dkrijg je echt met geen stokken buiten. Als ik de deur openzet kruipt Lex met staart tussen de poten in haar mand, en Mila kruipt zo ver mogelijk van de deur vandaan :p. Dus ja.. dan maar hier binnen wat trekspelletjes en een knaagbeentje. Doe hun er echt geen plezier mee om hen door dit weer te jagen, enkel buiten dus voor het noodzakelijke plasje en drolletje en daarna spurten ze zo snel mogelijk weer naar de deur :-D
Vrijdag wel in de regen hondenschool gedaan, dat dan weer wel. En gisteren nog een lange boswandeling, was gelukkig droog toen!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Net terug en eigenlijk viel het heel erg mee :-D
Had me skibroek maar aangetrokken, met muts en sjaal en zelfs Mikey vond het helemaal niet zo erg. Die heeft lekker door de plassen gebanjerd en ze vond ook nog een stok waar ze vrolijk mee liep te spelen onderweg.
De sloten staan hier echt een heel stuk hoger nu en normaal heeft ze al wel eens een ''ongelukje'' dat ze er in beland.. dus voor de zekerheid bleef ze wel lekker aan de riem. Maar ondanks dat hebben we lekker gelopen :-)

Gr. Alexandra

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier droog en een zonnetje , zeker anderhalf uur gelopen, wel veel wind, koud en guur, maar geen regen, nu lekker binnen, Bamse buiten, en nu zie ik de zon verdwijnen, wij zijn bofkonten. :-D

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier was het net droog, vanmorgen regende. Dus vanmorgen plassen en rechtsomkeer naar huis.

Vanmiddag lekker een stuk gewandeld, we hadden geluk dat het droog was. Maylo vind de regen niet heel erg maar het vrouwtje wel :-D

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Nou hier begon de dag ook metzon maar binnen vijf minuten is het gaan onweren om 9uur en sinds dien stormt het en is het nog niet droog geweest,het onweert nu weer, de hondjes hebben in de voortuin gepoeopt lobke was slim die deed het onder de tafel die in een hoek stondkon ze droog blijven lodewijk alleen geplast uiteindelijk een krant gepakt heeft hij daar op gepoept vind regen niet erg kan jeje opkleden maar ik zit stil op descoot krijg je ondanks dikke kleding toch koud hoor of het nog droog word hoop van wel moet toch even naar buiten toe.

honden page profiel Sleddog team Akiak TikaaniSleddog team Akiak Tikaani 3 doggies

honden foto van Sleddog team Akiak Tikaani

hier vanmorgen heerlijk door de regen getraind met de hondjes! ;-)

Je kiest voor de sledehondensport, dan moet je niet zeuren over een beetje regen O-)
door en door koud en nat, maar het was toppie! hondjes liepen goed, (had een leenhondje van een vriendin mee) en liggen nu lekker te slapen en te dromen over de avonturen van vanmorgen!
Zelf lekker een warme douche en nu op de bank niksen haha

Koud vriesweer vind ik heerlijk, maar die regen ben je snel moe haha O-) wasmachine draait nu met de tuigjes en mijn jas en broek :p alles onder de modder

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij liepen om een uur of 10 buiten. Mellow was helemaal gelukkig :-)
Ik vind het ook niet zo heel erg eigenlijk, had gewoon mijn joggingbroek en regenjas aan.

Voor haar doen heeft ze lang gelopen, toch wel een kwartiertje (in de wijk he, de wijk die al maanden eng is en waar soms zelfs 5 minuten niet haalbaar was).
Maar 1 of 2 plasjes, een poepje en veel gespeeld met alle blaadjes die ze tegenkwam.

Ook hier niemand tegen gekomen, al zag ik net (toen ik boven aan het strijken was en naar buiten keek) wel een hele dappere jogger :-)
Ik doe het hem met droog weer al niet na, laat staan in de regen ;-)

Straks even naar het Natuurpark, daar kom ik op doordeweekse dagen al weinig mensen tegen (onder werktijd), ik vermoed dat het nu nóg rustiger zal zijn ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Na de korte ochtendwandeling me deze middag dan toch klaargemaakt voor een grote wandeling en het was heerlijk! Maar één hond tegengekomen en verder ook amper voetgangers of fietsers :-D Perdie vond het fantastisch en werd wild van al die plasjes en heerlijke wind. Orga liep er iets minder enthousiast bij. Toen we net terug thuiskwamen zag hij er zo zielig nat uit! Hij wist met zichzelf geen blijf en dan hebben we hem en Perdie maar lekker afgedroogd! Nu heerlijk met een dekentje in de zetel :-D

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Bah, het regent hier echt al héél de dag! Dan maar een lekkere kong klaargemaakt voor straks :-D

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Harley vond het helemaal leuk, nadat ik baldadig werd omdat ik de regen zat was en in plassen begon te stampen begon hij er ook de lol van in te zien.
hij heeft knoeperd hard gerent en achter blaadjes, takjes, en zijn eigen staart aangerend ook met mij gerent en gek gedaan.

moet zeggen dat ik er nu wel klaar mee ben  1x een uur en 1x 20 min.
bij die laatste wandeling vond hij het wel nodig om in de inmiddels diepe plassen te gaan liggen en te gaan graven waardoor ik ook nat werd.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Hier willen ze er ook niet echt uit. Ik denk de combinatie regen en harde wind. De poes zat eerst al voor de deur de mauwen dat ze eruit wilde, maar toen de deur al uit mijn handen sloeg bij het opendoen en wind en regen binnen vielen, hield ze het ook maar voor gezien.
Toch hebben ze op zich geen hekel aan regen. Bobby komt zelfs nog rustig in de stromende regen met een vrolijke snuit met haar balletje aanzetten.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik ben vandaag ziek, dus ik ben al een hele dag aan het wachten tot het droog is (wil niet nog zieker worden). Maar dat droge momentje komt maar niet.. Dus straks zal het toch ingepakt en met paraplutje naar buiten gaan worden. Blackie mag vandaag thuisblijven, die haat toch de regen :-D Zelfs haar plasje in de tuin doen is op zo'n moment te veel.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier regent het nog steeds. Nog even en dan heeft het het klokje rond geregend. Nou ja, zo meteen alleen maar even plasrondjes met de paraplu. Ik heb vanochtend mijn best al gedaan, niet waar?

Volgens verschillende regen radars wordt het zo tegen 19 uur droog. Dan is het al wel donker, helaas. Of in ieder geval bijna donker. Even kijken wat we gaan doen. Zo te zien gaat die krul die we vandaag hebben gehad even hard weer terug komen, gok ik dan hè, ik ben geen meteoroloog (en ook geen meteoriet haha).

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: 3 musketiers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^