Clomicalm: update!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"
 Bedankt voor je reactie. Wij zijn nu al twee weken zo aan het afbouwen en het gaat dus eigenlijk goed. Ik weet niet of het handig is om daar weer van af te wijken? Dit afbouwschema was op advies van de dierenarts. Onze hond kent alle commando's op gebaar. Wij hoeven er geen woorden bij te gebruiken. De bench hebben wij met zo'n speciale benchhoes helemaal afgedekt. Hij slaapt snachts ook in zijn bench met het deurtje open. Joey is wel ontzettend aanhankelijk maar weet niet of massage wat is. Heb je daar ervaring mee? Hij wil toch ook graag wel snel spelen als we hem aaien. Hij heeft echt nog puppy gedrag soms. Het is echt een scheetje hoor. Ik kom net thuis en hij komt lekker bij me knuffelen. Moet nu typen met 1 hand haha. 

Hij heeft verder gewoon veel rust nodig hebben wij gemerkt. Het is geen hond die er op uit wil voor lange wandelingen. Hij is snel overprikkelt. Ik denk voor de komende tijd dus veel rust, duidelijkheid en structuur. Ik probeer veel thuis te zijn voor hem.  Ik merk ook dat hij slecht tegen veranderingen kan. Als we bijvoorbeeld te veel afwijken dan kan hij zich heel druk maken. Ook zijn wij onlangs van vloerkleed gewisseld. Hier reageerde hij slecht op (stress signalen, tegen ons opspringen, gefrustreerd in armen willen bijten). "

Mijn hond was al ouder toen ik begon met massages. Het was nodig om zijn gebit te kunnen schoonmaken met een krabbertje. Dan begon ik met langzaam aaien en massage bewegingen te maken. Na een minuut of 10 was hij dan zo ontspannen dat ik zijn tanden kon schoonmaken. Wanneer hij dit staande of zittende moest ging het niet. Wanneer ik een lip omhoog deed gromde hij. (Was overigens een hond met een verleden.) Met het masseren ging hij uiteindelijk rustig op zijn zij liggen en liet hij het tanden schoonmaken toe.
Ik weet echt niet of het voor jullie hond kan werken. Het was een idee. Misschien kun je het later eens proberen, maar ik denk dat je nu idd je eigen schema en dat van de dierenarts en gedragstherapeut moet volgen.
.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Clomicalm is in 5, 20 en 80 mg tabletten verkrijgbaar. Je kan met je dierenarts en/of apotheker overleggen over suspenderen of speciaal capsules laten maken om een aangepaste dosering mogelijk te maken. 
Lijkt me dat met 5 mg tabletten vrij gladjes kan afbouwen.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Inmiddels zijn we al een aantal weken verder met afbouwen. Ik heb het gevoel dat het goed gaat, op een paar momentjes na. Gister zat ik met de ipad op de bank en Joe lag naast me en ik wilde opstaan en toen kwam volgens mij de ipad te dicht bij zijn gezicht. Hij ging grommen en blaffen. Ik heb me van hem weg gedraaid (zijkant) en heb hem laten merken dat ik niet bang ben of dat het iets met mij doet. Ik ben opgestaan, ben naar de keuken gelopen, heb hem bij me geroepen, even wat commando's uitvoeren en dan even in de bench. Ik probeer het niet te negatief te maken of hem te corrigeren.

De laatste week is hij wat overprikkelt maar is hierin goed te sturen. Wandelingen houden we kort en elke keer hetzelfde rondje. Dit levert het minste stress op. In het bos met andere honden gaat het super goed. 
Verder merk ik dat hij snel blaft als hij een geluid hoort wat niet klopt (gebonk van de buren, harde wind, konijnen stampen etc.). Ik vind hem hierin moeilijk te corrigeren. Meestal leid ik hem af maar vind het nog niet zo goed gaan. Hij kent het commando 'stil' maar dit werkt niet als hij ergens van schrikt.

Wat mij verder opvalt is, dat hij vroeg wakker is. Vanmorgen was hij om 4 uur snachts al wakker en heb ik hem even in de bench gedaan omdat ik zelf nog moest slapen. Om 6.15 uur ben ik met hem gaan wandelen en dat vindt hij dan wel fijn. Hoe zou dat komen dat hij zo vroeg wakker is? Heeft ie eerder niet gedaan.

Het afbouwen gaat wat mij betreft nog wel wat maanden door maar we zijn op de goede weg! Ik hoop dat we het verder goed doen. Ik vind het soms wat lastig. Voorheen was ik bang als hij gromde en op me afsprong maar inmiddels ben ik helemaal niet meer bang. Het is natuurlijk ook zo dat hij mij nog nooit echt gebeten heeft (veel dreigen wel). Ik moet hem gewoon goed ondersteunen en begeleiden in zijn angst.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Bedankt voor je update! Ik lees nog steeds mee, want ik vind het erg interessant. Jammer dat ik verder geen inspiratie voor je heb voor m.n. dat te vroeg wakker worden. Tegelijkertijd wel weer knap van hond en baas om zo met elkaar om te kunnen gaan dat baas toch nog even mag gaan slapen. Is het een idee om nog eens met een gt te praten? Gedrag veranderd wel, maar misschien heeft een gt nog een oplossing extra?
Hebben jullie nog overwogen om een holist op te zoeken?
Heel veel succes!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Bedankt voor je update! Ik lees nog steeds mee, want ik vind het erg interessant. Jammer dat ik verder geen inspiratie voor je heb voor m.n. dat te vroeg wakker worden. Tegelijkertijd wel weer knap van hond en baas om zo met elkaar om te kunnen gaan dat baas toch nog even mag gaan slapen. Is het een idee om nog eens met een gt te praten? Gedrag veranderd wel, maar misschien heeft een gt nog een oplossing extra?
Hebben jullie nog overwogen om een holist op te zoeken?
Heel veel succes! "


Fijn datje nog steeds mee leest! Het is op zich geen ramp dat hij laat weten dat hij wakker is, als hij daarna maar weer gaat slapen haha. Dit is ook niet het grootste probleem hoor. Ik denk dat het wel weer bj trekt. Wij hebben contact met een GT dus die kan ik altijd vragen stellen. We hebben verder niks meer met een holist gedaan. Heb je ervaring met een goede holist? Zo ja, zou ik de gegevens daar van mogen? Wat kan een holist zoal doen met een hond met angst agressie? 

Ik hoop echt heel erg dat het allemaal goed blijft gaan en dat hij uiteindelijk van de medicijnen af kan. Het zal mij benieuwen. Hij is nu wel weer anders dan mt volle dosis clomicalm. Hij is wel energieker en speelt heel lief. Verder is Joey nog steeds heel aanhankelijk en dat willen we zo houden. We zijn echt gek op hem. Het is wel een echte eigenwijze cocker... :-D

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"

Fijn datje nog steeds mee leest! Het is op zich geen ramp dat hij laat weten dat hij wakker is, als hij daarna maar weer gaat slapen haha. Dit is ook niet het grootste probleem hoor. Ik denk dat het wel weer bj trekt. Wij hebben contact met een GT dus die kan ik altijd vragen stellen. We hebben verder niks meer met een holist gedaan. Heb je ervaring met een goede holist? Zo ja, zou ik de gegevens daar van mogen? Wat kan een holist zoal doen met een hond met angst agressie? 

Ik hoop echt heel erg dat het allemaal goed blijft gaan en dat hij uiteindelijk van de medicijnen af kan. Het zal mij benieuwen. Hij is nu wel weer anders dan mt volle dosis clomicalm. Hij is wel energieker en speelt heel lief. Verder is Joey nog steeds heel aanhankelijk en dat willen we zo houden. We zijn echt gek op hem. Het is wel een echte eigenwijze cocker... :-D "

Ik dacht dat ik de vraag over de holist eerder voorbij had zien komen. Vandaar dat ik me afvroeg of je iets dergelijks had geprobeerd.
Ik heb zelf wel een homeopaat bezocht met mijn honden. Voor lichamelijke kwaaltjes kregen ze dan homeopatische druppels/korreltjes. Tijdens de behandeling veranderde het gedrag van de hond soms tijdelijk. De homeopaat waarschuwde daar weleens voor. Het gedrag was dan wel positiever: een wat afstandelijke hond werd dan wat aanhaliger.
.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Helaas... Het is zondag mis gegaan. Het ging zo goed maar Joe liet weer oud gedrag zien. Het is/was zo erg dat we de dierenarts hebben moeten bellen en er is geadviseerd om weer meer clomicalm te geven. Hij heeft alleen maar in de bench gezeten omdat hij gewoon niet normaal kon reageren. Uitvallen om niks, blaffen, grommen.. Pfff.. 
We weten niet goed wat we er mee moeten. We geven hem veel rust, proberen goed te begeleiden en duidelijk te zijn. Verder hebben we het speelgoed en buffelhuid botje weggehaald. We hebben de flexi ook opgeruimd en lopen weer met de gewone korte lijn. Dit geeft voor hem nu meer veiligheid en duidelijkheid.
Echt ontzettend balen en wat een tegen slag :'(. We moeten het even laten bezinken en bedenken wat we gaan doen als Joey weer bijgetrokken is. Het heeft absoluut geen zin om hem onder druk te zetten of extra dingen van hem te vragen. Het enige wat hij doet en graag wil doen, is commando's uitvoeren maar ik heb het idee dat hij dit doet omdat hij met andere dingen niet om kan gaan. 
We weten even niet wat we moeten doen... Iemand nog ideeen? Morgen bel ik zijn eigen dierenarts en zal ik vragen om een lichamelijk onderzoek.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

We zijn ook nog niet zo lang geleden weer gestart met KVV. Dat kan er toch niet mee te maken hebben?

honden page profiel paulinepauline 3 doggies

Hoi  crissy,

Bij toeval zag ik dit onderwerp. Mijn hond slikt al  bijna 3 jaar clomicalm, kan ook echt niet zonder.
Heeft heel veel last van prikkels en heeft clomicalm gekregen na onderzoek in Utrecht.
Ze word in juni 5 jaar. Binnen is het een schat van een hond, erg slim Nina ottoson spelletjes vind ze erg leuk en ze apporteert heel graag de post.
Maar buiten een hele andere hond. Toen ze nog geen medicijnen slikte zag je ook echt een vreemde blik in haar ogen, erg gespannen op andere honden gefocust ,dominant  totaal geen grip op te krijgen, geen contact mee te maken. En bij teveel prikkels ging ze ons bijten, ze wist gewoon niet meer wat ze moest doen.we hebben echt alles geprobeerd, cursussen, gedragstherapie waarbij de therapeut het als eerste opgaf, ander voer, homeopathie allerlei oefeningen om maar haar aandacht te krijgen.
Nu met de clomicalm is het goed te doen. Een ideale hond die los kan lopen word het niet, ze gaat overal achteraan elke prikkel moet ze nog steeds onderzoeken, dus ik hou haar aan de lijn. En vermijdt zoveel mogelijk prikkels, twee honden tegenkomen kan nog maar de derde word wel al erg spannend en reageert ze erg wild op. Wandelen met mijn kinderen en de hond kan niet, dat is dan weer anders en geeft teveel spanning, gaat ze blaffen, springen enz.

Heteroseksuele jaar heeft mijnend ook KVV gegeten, dat werkte bij haar niet goed. Dat het te licht verteerbaar was of zo, waardoor ze niet echt vol zat en lekker ging slapen ik weet het niet. Maar brokken werkte beter. Ze heeft een tijd op hills zd gezeten voor allergieën dat raden ze aan in Utrecht. Omdat ze wat last kreeg van haar gewrichten zit ze nu op hills jd, wat ze erg lekker vind.

Ik heb ook wel eens geprobeerd om te stoppen, maar dan is haar gedrag meteen weer terug.
Ze heeft of een vorm van ADHD ( maar ritalin werkt niet) of en die kans is groter dat ze autistisch is.

Succes ik ben benieuwd of jou hond van de clomicalm af is

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Hoi  crissy,

Bij toeval zag ik dit onderwerp. Mijn hond slikt al  bijna 3 jaar clomicalm, kan ook echt niet zonder.
Heeft heel veel last van prikkels en heeft clomicalm gekregen na onderzoek in Utrecht.
Ze word in juni 5 jaar. Binnen is het een schat van een hond, erg slim Nina ottoson spelletjes vind ze erg leuk en ze apporteert heel graag de post.
Maar buiten een hele andere hond. Toen ze nog geen medicijnen slikte zag je ook echt een vreemde blik in haar ogen, erg gespannen op andere honden gefocust ,dominant  totaal geen grip op te krijgen, geen contact mee te maken. En bij teveel prikkels ging ze ons bijten, ze wist gewoon niet meer wat ze moest doen.we hebben echt alles geprobeerd, cursussen, gedragstherapie waarbij de therapeut het als eerste opgaf, ander voer, homeopathie allerlei oefeningen om maar haar aandacht te krijgen.
Nu met de clomicalm is het goed te doen. Een ideale hond die los kan lopen word het niet, ze gaat overal achteraan elke prikkel moet ze nog steeds onderzoeken, dus ik hou haar aan de lijn. En vermijdt zoveel mogelijk prikkels, twee honden tegenkomen kan nog maar de derde word wel al erg spannend en reageert ze erg wild op. Wandelen met mijn kinderen en de hond kan niet, dat is dan weer anders en geeft teveel spanning, gaat ze blaffen, springen enz.

Heteroseksuele jaar heeft mijnend ook KVV gegeten, dat werkte bij haar niet goed. Dat het te licht verteerbaar was of zo, waardoor ze niet echt vol zat en lekker ging slapen ik weet het niet. Maar brokken werkte beter. Ze heeft een tijd op hills zd gezeten voor allergieën dat raden ze aan in Utrecht. Omdat ze wat last kreeg van haar gewrichten zit ze nu op hills jd, wat ze erg lekker vind.

Ik heb ook wel eens geprobeerd om te stoppen, maar dan is haar gedrag meteen weer terug.
Ze heeft of een vorm van ADHD ( maar ritalin werkt niet) of en die kans is groter dat ze autistisch is.

Succes ik ben benieuwd of jou hond van de clomicalm af is "


Hoi Pauline,

Het is een herkenbaar verhaal wat je schrijft. Wij zitten inmiddels weer op de oude dosering. Het is helemaal niet goed gegaan. Erg jammer.. We hopen volgende week met de gedragstherapeut weer wat te kunnen doen. Wat voor ras is jullie hond? Hoeveel clomicalm krijgt jullie hond en wat weegt hij/zij? Wij twijfelen namelijk aan de dosering omdat joe wat is aangekomen. Is jullie hond gecastreerd?

Groetjes en sterkte!

honden page profiel paulinepauline 3 doggies

Ik heb een oud Duitse herder rond de 35 kilo en krijgt 2 x per dag 60 Mg.
Ze is gesteriliseerd .
Balen joh dat het niet gelukt is.

Silke (Gast)

Hallo, Ook ik heb een kruising mechelse-duitse herder die aan de clomicalm zit. 2x 40 mg per dag. Het is een gecastreerde reu die drie jaar lang in het asiel heeft gezeten en barst van de angsten. Onweer, regen, hoge fluittonen, vuurwerk, het gekrijs van fazanten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook van alles geprobeerd, bachbloesem op maat gemaakt voor hem en met een gedragstherapeute aan de slag gegaan. Het valt me op dat de gewone dierenarts zeer weinig weet over medicatie voor dit soort problemen. Mijn hond krijgt nu op advies van de gt de clomicalm en de angsten blijven, maar hij herstelt veel sneller. Zijn leven is nu duidelijk prettiger voor hem en dus ook voor ons. Mijn vraag aan Pauline: merk je nog iets van bijverschijnselen bij je hond nu ze al drie jaar clomicalm slikt? En wat zegt Utrecht hiervan? Ik durf ook niet af te bouwen van de clomicalm, vooral ook om dat ik ervaar dat mijn hond nu eindelijk van het leven kan genieten en wij zijn van mening dat een goed leven met medicijnen en dan misschien wat korter een beter leven is voor onze hond dan een leven zonder medicatie en dus een leven vol angsten en stress. Laat je je hond nog om de zoveel tijd nakijken, ik denk dan bijvoorbeeld aan haar lever waarden en nieren? Ik hoor graag van je/jullie. Groetjes Silke.

honden page profiel paulinepauline 3 doggies

Hoi Silke,

 

ik merk niets qua bijwerkingen zelfs niet na ruim 3 jaar en heb me erbij neergelegd dat ze dit moet blijven gebruiken.

het enige is dat ze misschien wat meer slaapt, maar ja voor die tijd sliep ze overdag helemaal niet. Dit is een stuk prettiger voor haar, maar ook met medicijnen moet ik teveel prikkels blijven vermijden. Wat ik merk is dat ik beter contact krijg met haar in stress situaties. Ze had anders van die rare ogen, hele grote pupillen. Nu heeft ze normale hondenogen ontspannen .

ik ben het met je eens dat een hond zonder al die stress beter is en ja als het gevolg is dat ze misschien korter leeft maar wel een beter leven heeft dan is dat maar zo.

Ze word in juni 5 jaar en is qua gezondheid prima in orde. Ik laat niet alles extra controleren.

succes met je hond

 

gr PaulinePauline

 

Anoniem (Gast)

Hoi Pauline,   Wat leuk dat je zo snel reageert, had ik niet verwacht. Echt top. Blij om te horen dat het best goed gaat met je hond ondanks dat je te veel prikkels moet vermijden. Hier dus precies zo, maar goed dat is dan maar zo, denken wij. Wat betreft dat beter contact krijgen op momenten van stress, herken ik ook heel erg goed, dat is hier namelijk ook het geval en daardoor bereik ik toch meer met hem. Zo heeft hij vanmorgen drie fazanten en hun gekrijs overleeft en kon ik hem na wat aanmoedigende woorden overhalen om toch lekker verder te wandelen en te spelen. Een hele overwinning en dan ook super trots op. Ik benoem alles wat hij eng vindt, klinkt misschien raar, maar dit op advies van de gedragstherapeute. Een voorbeeldje: hij hoort die krijs van een fazant en gaat er als een haas vandoor in eerste instantie. Ik roep dan heel rustig dat het een vogel is en dat het goed is en dat ik het ook hoor, maar dat het goed is en geen kwaad kan en echt dat werkt op die momenten. Mensen kijken af en toe wel raar naar me, want tijdens een wandeling klets ik dus de oren van zijn kop af. Gelukkig heeft hij hele grote oren ;) Heel veel succes met je hond en ik hoop dat je nog heel lang van haar kan genieten.   Groetjes Silke. ps heel fijn om dit eens te delen met mensen die weten wat het is om zo'n angstige hond te hebben. Doet me goed.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik lees jullie verhalen/reacties net pas. Inmiddels is Joey weer helemaal aan de clomicalm. Helaas niet gelukt om verder af te bouwen en helemaal te stoppen. Ik vind het goed zo. Joey is een stuk vrolijker en ook goed te corrigeren/ondersteunen. Hij is ontzettend knuffelig en reageert redelijk goed op onverwachte situaties. Ik heb het met de dierenarts overlegt en we gaan gewoon door met de clomicalm. Joey wordt volgende week al weer twee jaar en hebben al aardig wat meegemaakt. Het enige wat voor ons belangrijk is, dat hij zich goed voelt en zo min mogelijk stress heeft. De laatste tijd, sinds een paar weken, geniet hij ook weer van de wat langere wandelingen. 

 

Ik merk soms wel dat Joey misselijk is. Hebben jullie honden dit ook? Het is de ene keer duidelijker aanwezig dan de andere keer. 

 

 

honden page profiel paulinepauline 3 doggies

Hoi crissy,

 

nee mijn hond heeft geen last van misselijkheid. Wanneer geef je de pillen?

ik geef het vlak voor het eten met wat smeerleverworst, daarna meteen de brokken. Ze eet wel eens gras maar ja welke hond niet.

mijn hond heeft trouwens ook nog op hypoallergeen voer gezeten. (Hills zd) omdat voer ook nog wel eens een Trigger kan zijn voor hyper gedrag.

op het moment zit ze op hills (want dat voer vind ze nou eenmaal heerlijk) jd omdat ze wat last heeft van haar gewrichten, of dit een bijverschijnsel is weet ik niet, maar met de jd heeft ze geen last meer van haar poten na een lange wandeling.

jammer dat het niet gelukt is met het afbouwen.

 

honden page profiel SilkeSilke 3 doggies

Hoi daar,

Ik ben het helemaal met je eens Crissy, het allerbelangrijkste is dat de hond zich goed voelt en helaas is dat met behulp

van de clomicalm, maar het is niet anders. Beter een fijn leven met medicijnen dan een naar en gestresst leven zonder medicijnen.

Ik geef mijn hond de medicijnen tegelijk met zijn eten. Hij krijgt kvv. En eigenlijk heb ik niets van misselijkheid gemerkt, behalve dan na de allereerste pil, toen kreeg hij braakneigingen, daarna eigenlijk nooit meer.

Pauline nog een vraagje aan jou, jij geeft je hond 2 x 60 gram clomicalm op een dag, ik neem aan dat dit op advies is van de da.

Mijn hond weegt 40 kg en krijgt 2 x 40 gram op een dag, ook op advies van de da, maar die adviseerde dit louter en alleen omdat het in

de bijsluiter stond. Ik las dat jouw hond lichter weegt, merk jij iets van sufheid bij jouw hond of helemaal niets? Ik vind namelijk dat met de hoeveelheid die mijn hond krijgt zijn angsten niet afnemen, maar dat hij sneller herstelt. Zo regende het eergisteren en totale paniek bij de hond ondanks dat het kleine buitjes waren. Nu vraag ik me toch af of hij wel de juiste dosering krijgt. Ik hoop nog iets van je te horen wat betreft de reactie van jouw hond op de medicatie en hoe de da tot deze dosering is gekomen.

Hopelijk ben ik niet te lastig en vraag ik te veel ,maar dan gewoon zeggen hoor.

Crissy en Pauline, allebei heel veel succes met jullie honden.

 

Groetjes weer,

Silke.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik merk niets van misselijkheid met de clomicalm. Ik geef het in een stukje kipworst.

 

Ben aan het afbouwen, haar angst tegen klusjes mannen bleef. Misschien was de dosis niet hoog genoeg.

 

Voor Crissy, beter een goed leven met medicijnen, dan wat je eerst mee maakte met Joey.

ik zelf men al zo lang aan de anti depressiva, gaat erg goed zo, nergens meer last van, net als je hond

honden page profiel paulinepauline 3 doggies

Hoi Silke,

 

ja mijn hond krijgt 2x 60 gram en weegt nu 33 kilo is een oud Duitse herdershond.

dit is op advies van dr schilder DE gedragstherapeut  en Elisabeth van Eijk ook gedragstherapeut (heeft laatst een artikel geschreven in de Telegraaf over zeer drukke honden )van de dierenuniversiteit in Utrecht .

ik heb Quincy daar laten testen, ze heeft eerst op de ritalin gezeten maar dit deed niets, ze heeft een autistische afwijking. Ze is ook heel slim, slimmer dan de honden die ik eerder gehad heb. Alleen kan niet goed tegen prikkels.

 

 

honden page profiel SilkeSilke 3 doggies

Heey Pauline,

Bedankt weer voor je reactie. Ik denk dus na het lezen van jouw stukje dat mijn hond een te lage dosering krijgt.

Vandaar dus dat hij nog steeds erg last heeft van zijn angsten. Zal eens met mijn gedragstherapeute en da overleggen wat

te doen.

Bedankt voor je snelle reactie.

 

Groetjes weer.

Silke.

Anoniem (Gast)

Hoi silke   Je kan anders ook vragen aan je da of ze contact opnemen met utrecht daar weten ze echt meer over dit soort medicijnen en de dosis.

pauline (Gast)

Dat laatste berichtje was van mij maar dat had je wel door denk ik   Gr pauline

honden page profiel SilkeSilke 3 doggies

Heey Pauline,

Dank je wel voor de tip. Tof!! En ja hoor, ik dacht al dat jij het was

 

Lekkere avond verder en bedankt weer voor je reactie.

 

Groetjes,

Silke.

 

 

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Hoi crissy,
 
nee mijn hond heeft geen last van misselijkheid. Wanneer geef je de pillen?
ik geef het vlak voor het eten met wat smeerleverworst, daarna meteen de brokken. Ze eet wel eens gras maar ja welke hond niet.
mijn hond heeft trouwens ook nog op hypoallergeen voer gezeten. (Hills zd) omdat voer ook nog wel eens een Trigger kan zijn voor hyper gedrag.
op het moment zit ze op hills (want dat voer vind ze nou eenmaal heerlijk) jd omdat ze wat last heeft van haar gewrichten, of dit een bijverschijnsel is weet ik niet, maar met de jd heeft ze geen last meer van haar poten na een lange wandeling.
jammer dat het niet gelukt is met het afbouwen.
  "

 

Hoi paulien,

 

Ik moet de pillen door zijn eten geven (smorgens en savonds) anders eet hij het niet. Hij tuft het gewoon uit . Joey krijgt bij ons vers vlees. Hij heeft een allergie voor verschillende dingen waaronder kip (gevogelte) en granen etc. Wij geven hem nu smuldier want daar reageert hij het beste op. Veel variatie zit er niet in maar ik heb me er bij neergelegd. Hij krijgt wel de compleet versie. 

 

Op het moment gaat het erg goed (sinds een week ook echt). Hij is echt wel relaxed, loopt netjes mee aan de lijn, snuffelt wat en knuffelt thuis heel veel. En hij kan heerlijk aan het spelen zijn of op een botje kauwen. Ik merk dat ik ook daardoor goed in mijn vel zit. Als hij zich goed voelt, voel ik me ook goed (of andersom ;)).

 

Joey krijgt hier 2 x 40 mg per dag op advies van de DA. Joey weegt nu iets van 18 kg. Best stevig voor een cocker volgens mij haha. Onze dierenarts heeft goed contact met diergeneeskunde in Utrecht dus ze zullen het daar ook wel te horen hebben gekregen. Ik heb op het internet ook een stuk gevonden over het medicijn. Staat verder niet veel op over clomicalm. 

 

Groetjes Crissy

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Heey Pauline,
Bedankt weer voor je reactie. Ik denk dus na het lezen van jouw stukje dat mijn hond een te lage dosering krijgt.
Vandaar dus dat hij nog steeds erg last heeft van zijn angsten. Zal eens met mijn gedragstherapeute en da overleggen wat
te doen.
Bedankt voor je snelle reactie.
 
Groetjes weer.
Silke. "

 Hoi Silke,

 

Ik zou hier zeker achteraan gaan. Jouw hond krijgt even veel clomicalm als mijn hond. Jouw hond weegt 40 kg en mijn hond 18 kg. Dat is nog al een verschil. Nu moet ik zeggen dat Joey na 20.00 uur moe is en alleen maar wil slapen, kan ook van de clomicalm zijn. Het is zoeken wat de juiste dosering is voor jou hond. Misschien kan je gedragstherapeut contact op nemen met Utrecht. Daar hebben ze ook een gedragspoli. Daar zouden wij eerst heen gaan met Joey... Nog niet gedaan omdat het op de clomicalm goed ging/gaat.

 

groetjes Crissy

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Ik merk niets van misselijkheid met de clomicalm. Ik geef het in een stukje kipworst.
 
Ben aan het afbouwen, haar angst tegen klusjes mannen bleef. Misschien was de dosis niet hoog genoeg.
 
Voor Crissy, beter een goed leven met medicijnen, dan wat je eerst mee maakte met Joey.
ik zelf men al zo lang aan de anti depressiva, gaat erg goed zo, nergens meer last van, net als je hond "

 Bedankt voor je reactie. Dan zal ik er eens op letten. Het is met name smorgens. Wat goed dat je aan het afbouwen bent. Hoeveel mg kreeg je hond en wat weegt zij? Ik ben ook blij dat het medicijn er is. Anders had ik het niet meer geweten.. We hadden al zo veel geprobeerd. We willen allemaal het beste voor onze honden. Heel veel succes met afbouwen! Tip: doe het heeeel rustig aan en met kleine hoeveelheden. 

 

Groetjes Crissy

honden page profiel SilkeSilke

Hoi Crissy,

 

Bedankt voor je reactie en tip. Ook Pauline gaf het advies dat mijn da met Utrecht contact kan

opnemen. Zal hem hierna vragen en hoop dat hij bereid is dit te doen.

Ja, als ik inderdaad lees dat jouw hond die echt veel minder weegt dan de mijne al 2x 40mg krijgt, krijgt

mijn hond inderdaad veel te weinig. Ik ga er achteraan. Vannacht was het weer raak, regen, dus paniek in de tent.

Arm beest, ik hoop echt dat een hogere dosering meer van zijn angsten wegneemt.

Heel veel succes met jouw lieverd en sterkte ook met alles.

 

Groetjes Silke.

honden page profiel paulinepauline

Je hond kan ook misselijk zijn van de honger dat heeft mijn hond ook een tijdje gehad alleen 's morgens.

Ik geef haar voor dat wij gaan slapen 's avonds nog een plakje brood ( of wat brokken, maar de brood werkt beter)

en nu spuugt ze 's morgens vroeg niet want dat was altijd voor haar 1 e maaltijd .

kan het honger zijn bij jou hond?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Luca weegt 18 kilo en kreeg 40 mg per dag. Nu zit ze op 20 mg. Ik twijfel wel om verder af te bouwen. Ze wordt helemaal gek als er hier vreemde klusjes mannen in huis zijn, of mensen buiten ons huis. Met 40 mg was het niet veel minder. Misschien moet ze ook juist een hogere dosis tot dat ik echt merk dat ze minder reageert. Het wel tips van een GT, maar ze krijgt een blinde vlek lijkt. Weet niet of je dit herkent?

Ik ging af bouwen om te kijken of het erger wordt. 

Ze vond klusjes mannen altijd spannend, ging naar ze blaffen en bij ons op de manege heeft een keer een CM figuur haar voor het blaffen op daar donder gegeven en sinds dien haalt ze gelijk uit naar dit soort lui. Was erg jammer. Als we bezoek krijgen die ze niet goed kent heb ik een muilkorf aan, ze vertrouwd ze niet. Mijn GT zei voertjes geven, werkt ook, alleen als mensen opstaat staat ze er weer naast, vandaar muilkorf.

Ik ga mijn GT weer een keertje vragen, maar misschien moet ze een nog hogere dosis. Ik zie dus dat dat wel kan.

 

bedankt voor de tip, ik heb een laar weken gedaan over het afbouwen.

 

lang leven de medicijnen! 

honden page profiel paulinepauline

Altijd in overleg met de dierenarts!! Dat ben ik niet en het zijn natuurlijk toch heftige medicijnen.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Probleemgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^