Kom er even niet uit !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Goedemiddag,

Ik ben aan het twijfelen tussen een aantal brokken.
namelijk:

Orijen Adult
Orijen puppy large breed
Acana puppy large breed
Acana Wild prairie

Ik heb een rottweiler pup van 6maanden, die tot nu toe Dog lover passion heeft gehad. Dit eet hij gewoon op en het gaat verder goed.
Voordat ik verder ga schrijven wil ik even iets kwijt. Ik weet dat hij het goed doet op het huidige voer maar ik ben aldoor op internet aan het lezen en mezelf gek aan het maken.
Dus toch maar een graanvrije brok proberen.
Ik heb afgelopen week een klein zakje orijen puppy large breed en een zakje acana wild prairie gehaald, hij at ze allebei maar vond de wild prairie beduidend lekkerder.
Nu wil ik wild prairie bestellen maar op de website staat voor honden vanaf 1 jaar -_-, moet ik dan de acana large breed (met granen)voeren tot 1 jaar ? Of zal ik voor orijen puppy large breed gaan dan?

dank voor de antwoorden :-)

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hoi!

Ik weet te weinig van deze brokken om je raad te geven.
Zelf wil ik voor Pooh overstappen naar orijen, maargoed, Pooh is erg groot en ook alweer 14 maanden, dus das toch weer anders....

Dus bij deze een upje, want iemand moet hier toch een goed antwoord op kunnen geven!?

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Hier hebben ze orijen gehad, ben toen overgestapt op tast of the wild (graan vrij). Deze hebben geen pupversie, maar volgens mij da maakt dit niet uit en kan het ook een hoop ellende besparen (ivm problemen met de gewrichten). Anaca ken ik niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Echt advies kan ik je niet geven vrees ik. Toen Mellow net bij ons was kreeg ze de gewone DLG, toen was ze ook een maand of 5, 6.

Ik heb wel eens gelezen dat puppybrokken niet echt noodzakelijk zijn (of juist alleen voor hele grote honden), maar hoe dat nou precies zit, dat weet een ander vast beter dan ik.

Het jezelf gek maken herken ik trouwens maar al te goed, daar had (en heb) ik zelf ook last van. Heb uiteindelijk gewoon 8 zakjes van een kilo Wolfsblut besteld, anders blijf ik de rest van het jaar zoeken en vergelijken en twijfelen ;-)

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

Orijen adult,waarom beide worden door dezelfde fabrikant gemaakt Acana is de wat afgeslankte en goedkopere variant van Orijen maar voor die paar euro minder scheelt geloof ik 9 euro per zak maar van  acana wild prairie moet je wel iets meer geven dan van orijen.
zit je verder met de prijs in reken dan eens uit wat je per dag/maand kwijt bent.
oja en met dergelijke brok is puppy voer niet echt noodzakelijk zeker op 6 maand niet meer,in de adult  zit meer dan voldoende in voor  pups.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik ben zelf voor mijn hond overgestapt op vers vlees. Dit bevalt heel goed. Veel minder ontlasting, mooie vacht en een veel fittere energiekere hond. Verder weet ik niets van deze brokken....Ik heb laatst een artikel gelezen waarvan ik enorm schrok over wat ze allemaal in en met brokken doen....Daarna ben ik direct overgestapt.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Waarom zou  je overstappen op een andere brok als hij het hier goed op doet. Je zegt,  toch maar een graanvrije brok geven. DLG passion is graanvrij. Je moet het zelf weten hoor maar je moet je zelf niet gek maken. :-D

honden page profiel LukaLuka 3 doggies

" Ik ben zelf voor mijn hond overgestapt op vers vlees. Dit bevalt heel goed. Veel minder ontlasting, mooie vacht en een veel fittere energiekere hond. Verder weet ik niets van deze brokken....Ik heb laatst een artikel gelezen waarvan ik enorm schrok over wat ze allemaal in en met brokken doen....Daarna ben ik direct overgestapt. "


.Als ik nu een artikel geef over wat voor gekloot er allemaal gaande is de laatste jaren met vlees in de eu
ga je dan ook stoppen met vers voeren?nu ben zelf ook voorstander van vers voeren maar daar ging de vraag niet over.en verder er zijn brok merken en brok merken zoals je zelf aangeeft ken je deze merken niet maar je smijt ze wel onder dezelfde noemer als al die andere merken

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mike,
Je schrijft:

quote
Dus toch maar een graanvrije brok proberen.
unquote

waarom een andere brok proberen?

DLG Passion is graanvrij en je hond doet het hier goed op.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik heb ooit eens Orijen Adult en Orijen Puppy met elkaar vergeleken. Ondanks vrijwel dezelfde ingredienten vond mijn hond Puppy veel en veel lekkerder dan Adult. Er zit vrijwel geen verschil in. Ze was allang geen pup meer toen ik nog Orijen Puppy voerde. Dat kan ALLEEN als er geen verschil in zit.  In principe vind ik Puppybrokken onzin. Omdat je pup er te snel van groeit kan die groeipijn krijgen.

In mijn geval moest er eten in mijn hond, die at vrijwel niets, dus dan geef je wat ze het best eten. In jouw geval zou ik dus ook gaan voor de brok die je hond beduidend lekkerder vindt.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Waarom met een jonge hond die het goed doet gaan rotzooien om er een andere brok in te gooien.
Kan goed gaan, maar je kan ook maag en darmen in de hobbel brengen.

Je zegt jou hond eet goed, doet het goed, waarom iets wat goed is veranderen??

Ik denk altijd, wat goed is moet goed blijven :-D
Vindt hij het ooit eens niet mee lekker, kan je altijd nog voor een andere brok kiezen.

Tja en wat het graanvrij voeren betreft, er zijn zelfs honden bekend die het zonder graan niet goed doen.
Granen prikkelen soms de darmen en soms hebben sommige darmen graan zelfs nodig!

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Even tussendoor, wat een faal zeg van mij haha. DLG passion is graanvrij. Zal ook wel de reden zijn dat ik een half jaar terug dlg passion als brok had gekozen.
De reden waarom ik wil experimenteren is omdat mijn hond stront vreet, op de cursus is mij gezegd dat het misschien aan het voer kan liggen (waarop ik al mijn hoop heb gevestigd;-)). Bij nader inzien eet hij alles op van straat waar een luchtje aanzit  0_0, zal wel de leeftijd zijn.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Stront vreten doet elke jonge hond op een gegeven moment!
Het is aan jou om deze dat af te leren, dat moet je gaan voorkomen en als hij eens niets pakt omdat jij nee zegt, dan goed belonen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

.Als ik nu een artikel geef over wat voor gekloot er allemaal gaande is de laatste jaren met vlees in de eu
ga je dan ook stoppen met vers voeren?nu ben zelf ook voorstander van vers voeren maar daar ging de vraag niet over.en verder er zijn brok merken en brok merken zoals je zelf aangeeft ken je deze merken niet maar je smijt ze wel onder dezelfde noemer als al die andere merken "


.Je hebt natuurlijk wel gelijk dat er zowizo al enorm met vlees geknoeit wordt en je weet eigenlijk in dat opzicht nooit wat zeer goed is...Wat de EU vaak goedkeurt sla je ook stijl van achtgerover...Iedereen wil graag het beste voor zijn eigen dieren.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als het je alleen gaat om het niet meer poep eten, dan kun je nog wel 300 soorten brok proberen vrees ik ;-)

Mellow at ook poep, een periode gingen er bij elke wandeling minstens 3 naar binnen (tot grote ergernis van mij...) Hoe meer ik erop gefocust was, hoe meer zij het ging doen (althans, zo leek het).
Ik trok haar bij voorbaat al weg als ze in de buurt van een drol kwam. Voor haar hét teken dat dat vast iets héél lekkers moest zijn.
De meest ranzige, oranje, zachte hopen slurpte ze naar binnen, weg ontspannen wandeling!

Tot ik besloot er iets relaxter mee om te gaan: ze mocht best even snuffelen, waarbij ik dan zei "is bah he, kom je mee?" en klaar. Soms een plas er overheen, soms ook niet. Wat een verademing!
Heel soms ging er nog wel eens wat naar binnen, maar een ferm "LOS!" en dan liet ze hem vallen. En wat er wel naar binnen ging, nou ja, dat 'zag' ik dan maar even niet. Kon me eraan irriteren, maar dat schoot toch niks op.

Nu wil ze alleen nog wel eens zwichten voor een kattendrol (waar ik dus laatst ook weer vol in graaide met mijn vingers omdat ik dacht dat ze wat anders te pakken had en het niet los wilde laten...)

Heel soms ligt het aan het soort voer, maar vaker is het gewoon de leeftijd. Het mag niet en dus is het leuk. En daarna krijg je ook nog eens aandacht van het baasje, nóg leuker dus! ;-)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Die van mij vreet ook stront. Gelukkig eet ie geen honden stront maar geloof me kattenstront is net zo vies. Ik ben nu begonnen met sanofor geven,heb ik als tip gekregen. Die van mij krijgt ook de DLG passion. Maar goed die van mij is ook jong nu. 8 maanden. Is misschien wel de leeftijd en anders heb ik pech en hem goed in de gaten houden.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

pup voer en junior voer is dikke onzin. En stront vreten? tsja smerig maar hier heeft 1 tje het ook weleens gedaan. Voor de rest doet geen van beide het, omdat wij het niet willen hebben en omdat ze goede voeding krijgen.

Volgende forumvraag: Wanneer over gaan op adult voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^