Voedselallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MattieMattie

Ik wil graag jullie kijk en mening lezen over het volgende,
Ik heb sinds maart een hondje uit het asiel, kruising Jack Russel, Cavalier van 9 jaar.
Toen ze bij ons kwam was ze mager en had kale plekken en krabde de hele dag. Ik ben toen naar onze dierenarts gegaan en die constateerde een voedselallergie. Ik duur voer gekocht bij de da. Dit hielp aanvankelijk wel iets maar na 4 maanden at ze het niet meer en ze krabde weer erger. Ik overgestapt op ander voer, daar werd het nog erger mee, nu ook met rode oksels, liezen en wondjes. Ik ander voer gekocht bij de da maar ook nu krabt ze nog erg veel. Ik ben er zelf veel over gaan lezen en denk dat ze wel een voedselallergie heeft voor graan en kip/gevogelte maar oom dat ze allergisch is voor iets in de lucht of voor grassen in het bos waar we wandelen. Ik ben zelf gaan koken volgens het zelfkookdieet van de da, hielp niet. Ik heb haar op kvv gehad op basis van eend en konijn, hielp niet. Nu zei de da vanmorgen dat ze ook een allergie kan ontwikkelen voor voer dat je langere tijd geeft en dat ik eventueel weer over kan stappen op iets anders. Helaas heb ik geen geldboom in de tuin maar het kost mij zo een vermogen om uit te zoeken welk voer goed is voor haar. Hebben jullie tips, het moet 100 % hypo allergeen zijn, geen graan of graansoort bevatten en liefst ook geen rijst. Help want baas en hond worden gek van de jeuk en prednison is geen optie voor mij. Vind ik zo slecht voor haar.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Waarom geen allergie test?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Mattie ik weet wat het is en het is lastig uit te zoeken wat voor jou hond het beste is.Steeds wisselen van voer geeft je niet het resultaat dat je wilt zien.Maar je schrijft dat ze uit het asiel komt,heeft ze geen schimmels of bacterien.Hoe heeft je da bepaald dat het een voedsel allergie is? om zo maar te stellen dat het daar aan ligt vind ik een beetje kort door de bocht,of heeft ze al een allergie test gedaan.lijkt me dat je dat als eerste moet gaan doen want anders blijf je aan de gang.
Weet niet of je ook rund geeft , dat kan nl. ook een reactie geven.Heeft ze alleen jeuk, is al erg genoeg hoor, of heeft ze ook diarree.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Dogloversgold is een goed brokken merk.
Zitten goede voedingstoffen in, en geen graan, suiker, zout en dergelijke.
Word erg aangeraden vooral voor honden met alergien.
Vers vlees is eigenlijk het beste, maar aangezien jou hond er niet goed tegen kan.

honden page profiel MattieMattie

Ze heeft alleen jeuk en zelden tot nooit diarree en dat terwijl ik in een 7 tal maanden al 4 keer van voer ben gewisseld en nu stelt de da dus dat ze ook na een aantal maanden bepaald merk te hebben gegeven een allergie kan ontwikkelen voor dat voer zodat ik dan weer moet overstappen op iets anders. Ja, dan is het natuurlijk wachten tot ze nergens meer tegen kan en wat moet dat hondje dan eten? Terwijl ik duidelijk hetbidee heb dat het van grassen komt want als we 2 weken aan het strand op vakantie zijn en ze dus alleen op zand loopt met water dan is het bijna over.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het is nog niet echt bewezen, maar jij denkt dat ze allergisch/gevoelig is voor kip/gevogelte. Dan is het niet vreemd dat ze ook niet goed op de kvv reageerde, want dat was op basis van eend en konijn. Eend valt ook onder gevogelte.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Zelfkook dieet van de da? Met aardappels? Niet gek dat dat niet goed ging.
Kvv op basis van eend en konijn lijkt me ook niet handig als je gevogelte allergie vermoed.
Neem dan een kvv van enkel konijn tinlo barfmenu en all animal hebben dat zeker.
Geef het vervolgens 6 weken lang en verder niks dus ook geen koekjes of kauwstaven!
De klachten kunnen in het begin zelfs erger worden omdat het lichaam alle afvalstoffen eruit aan het werken is dus echt 6 weken lang volhouden zonder iets anders te geven!
Zijn de klachten na 6 weken niet minder dan zoek je een enkelvoudige kvv met een ander diersoort wel weer 1 die 1 diersoort gebruikt en weer niks anders geven.

Daarnaast lijkt een allergie test geen overbodige luxe, allergie voor huisstofmijt etc zijn niet op te lossen met voeding. Misschien een holistische DA zoeken, die kunnen je ook goed helpen zonder prednison voor te schrijven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zou Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato wat voor je hondje kunnen zijn?
Brokken zijn graanvrij en hypoallergeen. Op de site van DLG vind je ook de verkoopadressen.
Ik gebruik deze brokken momenteel voor mijn hondje, hoewel hij geen allergie heeft.
Zijn ontlasting is mooi stevig.

http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/product-f.html

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik sluit me aan bij Chantal, maar wil nog even aanvullen dat vooral 1 bepaald merk de fout maakt om te zeggen dat de voeding 'glutenvrij' is, terwijl er magen met granen inhoud mee gemalen word. Het voer is dan dus niet glutenvrij.

Verder maak je zelf de fout door uit te gaan van 'hypoallergeen'. Hypoallergeen is alleen maar een verkoop benaming. Er zijn geen regels wanneer men dit woord nu wel of niet mag gebruiken. In feite kan dus al het voer 'hypoallergeen' genoemd worden. Je schiet hier dus niets mee op.

Het enigste wat je kunt doen is tot in den treure de ingredienten lijsten af speuren. Als je hond bijvoorbeeld een kip allergie heeft, kun je geen brok voeren met 'gevogelte vet', 'pluimvee vet' en dat soort dingen. Vooral daarmee maakt men veel fouten.

Het makkelijkste is de manier van Chantal. Tinlo Konijn voor minimaal 8 weken voeren. Ik vermoed dat het in jouw geval wel langer gevoerd moet worden. Ik vermoed namelijk dat de klachten van jouw hond aardig richting de klachten van mijn (inmiddels overleden) hond gaan en ook langer spelen als een paar maanden. Bij mijn hond heeft het 6 maanden geduurd voordat ik duidelijk verschil zag. In het begin werd het alleen maar erger (ontgiften noemen ze dat).

Succes.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoe is de voedselallergie geconstateerd?

honden page profiel MattieMattie

Door middel van een eliminatiedieet. Toen ging het maanden goed, nu eet ze de brokken niet meer en als ze toch eet van dat merk krabt ze weer. De da zegt dat zij waarschijnlijk voor een van de ingredienten van dit voer een allergie heeft opgebouwd.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij hebben hetzelfde probleem gehad en onze hond kreeg KVV. Ik heb uiteindelijk een allergie test laten doen ondanks dat de dierenarts zei dat dat niks zou uitmaken. Ik moest beginnen met een eliminatie dieet. Maar het is wel heel verstandig om te weten waar de hond allergisch voor is voordat er van alles wordt uitgeprobeerd. Onze hond krijgt nu brokken van Orijen. Kost wat maar hij doet het er perfect op.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zijn er ook afkrabsels ed gemaakt?

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ik heb een allergie test laten doen door een natuurgeneeskundige. Ik heb haar gegevens nog als je meer wil weten. De kosten lagen ook niet zo hoog en het gaf toch duidelijkheid over wat de hond wel niet kan hebben. Bij onze hond bleek dat hij voor heel veel allergisch/gevoelig is. Wij moesten vooral gaan kijken ook naar de beloningen en snoepjes die we gaven. Daar reageerde hij erg op.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Mijn Daisy (Shih Tzu) is allergisch voor heel veel dingen waar onder kip, rund, graan, rijst, konijn, lam enz.
Ik ben met haar een eliminatie dieet gaan doen, eind vorig jaar ben ik begonnen met een soort enkelvoudig kvv (in mijn geval Haaks Barf paard) en dat een aantal weken gedaan.
Ik zag haar opknappen, ze krabte zich niet meer tot bloedens toe open en at haar pootjes niet meer op enz.
Toen steeds één diersoort er bij en we kwam er achter dat er meer is waar ze niet  tegen kan dan waar ze wel tegen kan.
Nu krijgt zij kvv van Naturis en Haaks Barf en dan paard, hert, kangoeroe en lama.
Het valt niet mee want in de meeste kvv's zit toch wel kip of rijst enz.
Ook droog ik zelf vlees om snacks te maken voor ze en onze Daisy is een heel ander hondje geworden.
Helaas liet mijn vriend van de week een stukje kip vallen wat zij als eerste had en natuurlijk meteen doorslikte en ja hoor het is meteen weer mis....
Wil je geen kvv maar liever brokken proberen, bij zooplus hebben ze Exclusion en daar kan Daisy ook heel goed tegen, zij krijgt de paard versie.
Geef de moed niet op, ik ben met Daisy heel lang bezig geweest en zo veel tegenslagen als ze weer ergens op reageerde en ik weer opnieuw kon beginnen, maar nu (bijna een jaar later) heb ik toch een aardig gevarieerd dieet voor haar, heel veel succes en sterkte.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb een allergie test laten doen door een natuurgeneeskundige. Ik heb haar gegevens nog als je meer wil weten. De kosten lagen ook niet zo hoog en het gaf toch duidelijkheid over wat de hond wel niet kan hebben. Bij onze hond bleek dat hij voor heel veel allergisch/gevoelig is. Wij moesten vooral gaan kijken ook naar de beloningen en snoepjes die we gaven. Daar reageerde hij erg op. "


Als dat de haren test is, bij mij klopte het niet helemaal..

honden page profiel MattieMattie

Ik heb inmiddels brokken gekocht van Wolfsblut op basis van kangoeroe en rendiervlees. Afwachten maar, nu geef ik nog Specific zalm hypo allergeen, al weet ik inmiddels dat dat niet altijd iets zegt.

Annek (Gast)

" Mijn Daisy (Shih Tzu) is allergisch voor heel veel dingen waar onder kip, rund, graan, rijst, konijn, lam enz.
Ik ben met haar een eliminatie dieet gaan doen, eind vorig jaar ben ik begonnen met een soort enkelvoudig kvv (in mijn geval Haaks Barf paard) en dat een aantal weken gedaan.
Ik zag haar opknappen, ze krabte zich niet meer tot bloedens toe open en at haar pootjes niet meer op enz.
Toen steeds één diersoort er bij en we kwam er achter dat er meer is waar ze niet  tegen kan dan waar ze wel tegen kan.
Nu krijgt zij kvv van Naturis en Haaks Barf en dan paard, hert, kangoeroe en lama.
Het valt niet mee want in de meeste kvv's zit toch wel kip of rijst enz.
Ook droog ik zelf vlees om snacks te maken voor ze en onze Daisy is een heel ander hondje geworden.
Helaas liet mijn vriend van de week een stukje kip vallen wat zij als eerste had en natuurlijk meteen doorslikte en ja hoor het is meteen weer mis....
Wil je geen kvv maar liever brokken proberen, bij zooplus hebben ze Exclusion en daar kan Daisy ook heel goed tegen, zij krijgt de paard versie.
Geef de moed niet op, ik ben met Daisy heel lang bezig geweest en zo veel tegenslagen als ze weer ergens op reageerde en ik weer opnieuw kon beginnen, maar nu (bijna een jaar later) heb ik toch een aardig gevarieerd dieet voor haar, heel veel succes en sterkte. "

Beste baasje van daisy,

Wij hebben ook een shih tzu, hebben ook al banalers geprobeerd.
Heeft ook een allergie voor kip,rijst,tarwe enz.
We hebben haar ook op vers vlees gezet KVV maar weigerd het te eten.
Allerlei brokken al geprobeerd en blijft jeuken, haar pootjes onder haak oksels en buikje is zo rood roze van het jeuken, het is zo zielig.
Heb jij ervaringen met orijen of een ander merk brokken?
Of misschien verder goeie tips?
Ik hoor het graag, Gr. Annek

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Hey Mattie wat vervelend dat het niet wil lukken, ik weet wat het is. 

Dit is een gewoon een gedachte die door me heen gaat dus schrijf ik het ook op.
Dat is wel zo eerlijk, want eromheen kletsen heeft geen enkele nut.

Mijn gedachte is:  ben je niet te snel met alles.
Thibo doet het SUPER op de Cavom lam/rijst, maar dat wist je al.
Hij is nu na anderhalve maand helemaal een nieuwe hond geworden.
Jij schreef dat ze het niet lekker vindt, maar ben je niet te snel met die conclusie.

Een suiker patiënt mag geen suikers, maar vind de suikers wel heel erg lekker.
Soms moet of mag iets wel of niet, maar dat is dan soms ook het beste.

Als ik bijv. een andere brok neer zet die veel en veel lekkerder is.
Maar ik weet ook dat deze problemen gaat geven dan krijgen ze deze absoluut niet.
Ik heb liever een hond die wat moet wennen aan het voer.
Dan een hond met dag en nacht jeuk en ellende. en wondjes prut.

Ik denk dus ook dat je wat om moet schakelen wat betreft de smaak.
Voor de rest heb ik er geen idee van, wel hoop ik het beste voor jou en je schatje.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Annek, het valt niet mee he.
Orijen heb ik ook geprobeerd, is een hele goede brok maar ook hier kon Daisy niet tegen.
Zij krijgt nu alleen de brokjes van Exclusion (paard en hert) en kvv van Naturis.
Hier doet ze het goed op en deze brokjes kun je online bij zooplus bestellen.
Verder kijk ik met wassen uit wat voor shampoo ik gebruik want haar huidje reageert heel snel op dingen.
Het is helaas een kwestie van uitproberen waar jouw lieverd wel tegen kan en het kan een hele tijd duren voor je iets gevonden hebt, zeker met brokken valt het niet mee want bijna overal zit wel rijst, granen of kip, rund enz. in.
Heel erg veel sterkte en een knuffel voor jouw Shih Tzu, wat zijn het toch een heerlijke hondjes he.

Mattie, die brokken van Wolfsblut, hoe heten die precies?
Klinkt als iets wat ik bij Daisy ook wel kan proberen, mits er geen rijst enzo in zit.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Annek,
Kijk ook eens naar de brokjes van Dog Lovers Gold en dan de hypoallergene versie

Passion Ocean Fish & Sweet Potato.; graanvrij
Info en verkoopadressen staan bij deze link; daar hebben ze meestal ook kleine proefzakjes.
Mocht je interesse hebben, bel het verkoopadres bij jou in de buurt eerst even op of ze een proefzakje hebben.
http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/product-f.html

Ik geef mijn jonge poedel al enkele maanden deze brokjes en ben er zeer tevreden over.
Hij heeft geen allergie; doch de samenstelling van deze brokjes sprak mij aan.
In het verleden gaf ik mijn vorige hond DLG Original.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Mattie hoe is de stand van zaken  ?

honden page profiel MattieMattie

Hoi Bianca,

Inmiddels gaat het erg goed met Bonny. Ze krabt niet meer en staat inmiddels op Wolfsblut brokken Red Rock en soms Renske lam of vis maar dat is maar zelden. Inmiddels heb ik ook Polar Night en Wide Plain in huis van Wolfsblut. Ik kan nu alleen maar heel tevreden zijn. Ze heeft ook meer energie en is vrolijker. Haar vacht glanst en is heel zacht en de kale plekken zijn weg en haar huid is mooi genezen.:-D
Ik tweifel nog wel om bij Wolfsblut te blijven omdat er natrium seleniet in zit wat, las ik hier, ook slecht is en in bijv. Orijen, zit dit niet. Alleen ben ik bang dat ze dan weer terugvalt.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

" Ik tweifel nog wel om bij Wolfsblut te blijven omdat er natrium seleniet in zit wat, las ik hier, ook slecht is en in bijv. Orijen, zit dit niet. Alleen ben ik bang dat ze dan weer terugvalt. "

Ga nou niet weer te snel overstappen ... wacht dit nou eerst is af !
Nu gaat het goed dus verdiep je er eerst is in voordat je zomaar iets gelooft.
Vraag hier van hoe/wat en waarom het slecht is etc.
Jeuk, krabben en kale plekken zit je ook niet op te wachten ...

Ik ben blij dat je Bonny nu goed gaat ... :-D

honden page profiel MattieMattie

Nee, je hebt gelijk. Eerst lekker op Wolfsblut en zoveel natrium seleniet zit er niet in, al verschilt het wel per smaak. Best lastig hoor, ik heb toch wel de neiging om bij Wolfsblut te blijven. Het gaat nu zoooo goed!

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Verstandig ... O-)

Volgende forumvraag: bench mat/kleed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^