Stafford Pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Hallo,

Aangezien ik niet goed kan vinden wat nou de juiste manier is om dat bijten af te leren en of het geen agressie is plaats ik toch maar eens wat op een forum. Ik hoop op antwoorden.

Wij hebben een stafford (kruising amerikaans/engels) puppy van 8,5 week in huis. Het is een schatje maar hij bijt zo veel. Niet doorbijten maar ik heb toch geregeld schrammen op mn voeten/handen etc. Hij gromt bij het spelen, en hapt dan soms naar je hand. Als ik op de bank zit en hij probeert erop te springen (wat niet mag) negeer ik hem, maar als mijn hand dan binnen bereik is hapt hij er wel eens naar. Hij heeft me nog nooit te pakken gekregen dus of dit nou spelen of echt bijten is weet ik dus niet.

De een zegt hard NEE zeggen, de ander zegt negeren... Wie heeft tips???

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Zodra hij in je handen wil bijten zeg je NEE, je trekt je handen terug en geef hem iets waarin hij wel mag bijten een kauwbotje, kwauwstaafje of iets dergelijks. Op een gegeven moment gaat het over. Dat heeft bij Quincy goed geholpen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Heerlijk die fijne scherpe puppen tandjes O-)

Het is normaal puppen gedrag! Hoeft zeker geen agressie te zijn, dan zouden ze wel doorbijten;-) Vergelijk het net als bij een baby die alles in zijn mond stopt.

Het afleren kan op vele manieren en je zult moeten kijken wat jij prettig vind en wat werkt bij je pup. Het kunnen vrij koppige hondjes zijn, dus je zult soms flink wat geduld moeten opbrengen.

Als ie gaat happen tijdens spel of aaien, stop je daarmee en negeert hem. Gaat ie in iets hangen wat niet de bedoeling is (bank,stoel enz) geef je hem iets waar ie wel op mag bijten (zelf altijd flostouwen gebruikt).

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Haha thanks voor de reacties! Grappig dat ik op een aantal sites de plantenspuit die staan maar die hier niet echt terug kan vinden...

Het is zeker een koppig hondje, maar heb genoeg geduld ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

In onze puppy-tijd zat ik regelmatig vol met pleisters en liep in huis met hoge laarzen aan ;-) 

Het is puppy eigen. Zeker geen agressie, maar ja, wel hele scherpe tandjes. Als je de kans hebt om te negeren is dat het beste. Dan levert het hem niets op en zal hij zelf iets leukers verkiezen.
En zeker wanneer je hem uitbundig beloond wanneer hij op een speeltje bijt dan wordt dàt speeltje leuker om in te bijten dan in jou.
Als negeren niet lukt dan kun je hem ook gelijk een eigen speeltje aanbieden, zodat hij daar in kan bijten. Het bijten in DIT speeltje dan ook weer uitbundig prijzen.

Blijft hij bijten dan kan het ook overprikkeling zijn. Dan is het net even teveel van het goede zeg maar. Dan zou ik het spel stoppen en hem wat tot rust te laten komen. En de volgende keer proberen iets korter te spelen of iets rustiger spel.
Ikzelf deed altijd 2 of 3 keer afleiden en wanneer dit niet hielp dan was het spel over en negeren.
Soms bleef ze terugkomen en nam ze zelf geen rust, dan was het even verplichte rust. Gewoon zonder boos te worden even in de bench, met wat lekkers want rust is geen straf.

Nee roepen, wegduwen en dat soort dingen moedigd je hond vaak onbedoeld meer aan. Hij weet nog helemaal niet wat nee betekent en kan het zien als een leuke reactie. Ook wegduwen is soms een onbedoelde leuke reactie voor je hond waardoor je het bijten dus beloond.

Je hebt kans dat het eerst wat minder wordt, maar weer erger wordt wanneer je pupje gaat wisselen. Dat is zo ong. vanaf 4 maanden (3 tot 5 maanden). Dus zorg voor die tijd voor voldoende kauwspeeltjes :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Hoi hoi,

Bedankt voor alle reacties... Ik wil zoveel mogelijk informatie omdat ik heel onzeker wordt van zijn gedrag soms. Hij hangt maar in mn broekspijpen en gromt er soms ook nog bij.. Iemand hier ervaring mee?

Gister de stafford van mijn schoonouders weer gezien, en dat is echt een schat van een hond maar hierdoor realiseer ik wel dat ik het echt op de goede manier wil doen. Die beer wil ik namelijk niet in mn broekspijpen hebben hangen, denk dat ik dan verder van huis ben.

Groetjes Janneke

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ook dat grommen is normaal, hondje ziet het gewoon als spel! Kies een methode om het af te leren en hou je er aan, bij mijn pup heeft het wel 2 maanden geduurd voordat ze door had dat dat niet mag.. Maar als je methodes gaat wisselen raakt je pup in de war en valt het kwartje nog later. Vooral volhouden dus! Het komt vanzelf goed.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Loes hing ook altijd in mijn broekspijpen. Dat gaat wel over. Ik heb het voornamelijk genegeerd. Zorg dat je je hond wel voldoende afleiding bezorgt, zodat hij zijn energie kwijt kan.
Ik heb dat bij Loes echt moeten leren. Onze vorige hond was veel rustiger dan Loes. Wij keken dus echt wel op!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe is je dagindeling voor de pup?
Belangrijk is dat hij een goede balans tussen aktiviteiten en rust krijgt. Een pup moet nog veel leren, krijgt veel indrukken en heeft tijd nodig om alles te verwerken. Vaak wordt de verhouding aangehouden van  1 uur aktiviteiten 2 uur rust, zo nodig verplicht als hij zelf zijn rust niet neemt.

Zelf zou ik geen nee zeggen, ook niet negeren maar het gaan begeleiden, en het liefst helemaal voor zijn dat de pup zich zo gedraagt.

Als ik op de bank zit en hij probeert erop te springen (wat niet mag) negeer ik hem 

Hier zou ik hem zelf niet negeren maar even kalmeren, misschien een klein spelletje even doen en dan klaar. Misschien kan er een kleedje bij de bank liggen waar hij op mag? Een bench naast de bank is misschien ook een idee.


Blijf in elk geval altijd kalm en positief in zowel stem als houding. Doe veel leuke dingen met hem zoals denkspelletjes, zoekspelletjes.  Laat hem ook in alle rust eten.

Het allerbelangrijkste is dat de pup leert dat jij iemand bent bij wie hij zich veilig kan voelen.

Hier nog een paar leuke intressante links over hondentaal en pups.

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Fijn dat er zo snel gereageerd wordt..

Zijn dagindeling bestaat uit slapen-wandelen-spelen-eten-slapen, en dat de hele dag door. Ik heb hem nu net in de bench gelegd met zijn kauwstaaf om tot rust te komen want hij was weer erg aan het bijten en grommen. Nu heeft hij zich neergegeven en ligt lekker te slapen.

Hieruit kan ik opmaken dat hij dus gewoon moe was?

Thanks voor de sites, ga gelijk kijken.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ja, je pup is dan moe en overprikkeld. Gebeurd wel vaker. Wij deden het op deze manier: Als Nova beet, dan zei ik nee en gaf haar een kauwspeeltje, deed ze het dan nog eens, dan was het slaaptijd. Om haar rust te bewaren, maar ook de mijne, haha. Voor mij was het ook heel belangrijk om kalm en positief te blijven, heb mezelf regelmatig rustig staan praten (dankzij een tip hier op HP) en dat hielp ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het lijkt erop dat hij idd gewoon moe was,':-)

bijten is wel normaal puppengedrag, ze willen alles met die tandjes onderzoeken. Maar vaak is het ook overprikkeld zijn door alle nieuwe dingen en dan is genoeg rust inbouwen een simpele oplossing. Het is ook heel wat om uit het warme veilige nest met moeder en broertjes en zusjes, naar een heel andere omgeving te moeten gaan.

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Ja daar hebben jullie ook gelijk in. Ik ga dit de komende weken proberen, en ik hoop dat het dan beter wordt. Het is absoluut niet het geval dat ik geen geduld heb oid, maar wil het heel graag goed doen dus bedankt dat iedereen zo positief is.

Was namelijk al bang dat ik nou net dat agressieve pupje had gekozen :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

;-)


hou ons op de hoogte hoe het gaat met de kleine':-)

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

de ander zegt negeren

Negeren is geen optie. Als je hem negeert, dan denkt hij dat het mag, en gaat hij gewoon door.
Dus als hij wil bijten, dan kun je het beste al, net als Gina al zei, nee roepen, en geef je hem iets anders om op te knauwen. Het hondje moet leren, dat zijn huisgenoten dat niet leuk vinden. O-)

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Maar zacht bijten, en grommen is speels gedrag. Maar als hij echt doorbijt, roep je gewoon nee.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" de ander zegt negeren

Negeren is geen optie. Als je hem negeert, dan denkt hij dat het mag, en gaat hij gewoon door.
Dus als hij wil bijten, dan kun je het beste al, net als Gina al zei, nee roepen, en geef je hem iets anders om op te knauwen. Het hondje moet leren, dat zijn huisgenoten dat niet leuk vinden. O-) "


Nee? .. kun je net zo goed heel hard SOEPKIP tegen je pup roepen ;-)
Het pupje weet nog helemaal nog niet wat nee betekent. (hij is 9 weken!)

Als hij doorbijt..? Bijten waarbij er een scherp tandje door je vel prikt is geen doorbijten, wel een ongelukkige beet. Maar ook dat is bij zo'n pupje zelden als echt agressief bedoelt. Goed zorgen dat er altijd overal speeltjes slingeren zodat je gelijk een speeltje kan pakken en dit voor hem kunt houden. Speeltje bewegen, hand stil, dan zal de pup echt wel voor het speeltje gaan.

Kijk doet het echt zeer trek je automatisch wel terug, maar ook hierbij zo stil mogelijk en zorgen dat je niet gelijk weer met je handen in de buurt komt om herhaling te voorkomen. :-) Een speeltje weggooien /-schoppen kan ook voor wat meer ruimte zorgen.

Wanneer je de pup zelf voor een alternatief laat kiezen dat hem meer oplevert, zal hij dit gedrag herhalen en dat zal dan veeel duidelijker zijn en beter helpen.

Bijten in broek/hand =  geen reactie (negeren)
Bijten in speeltje = meer spelen, blije baas, jippie jippie jippie dat moeten we vaker doen.

Dus een volgende keer wil je pupje aandacht en bijt in je broek/hand. Gebeurt er weer niets. Dan 'weet' hij nog hoeveel leuks er gebeurde toen hij in het speeltje beet. Hij bijt in het speeltje en ja, inderdaad, hele leuke blije baas.. Na een aantal keer zal hij de broek veel minder interessant vinden en eerder voor het speeltje gaan.

Over het Nee:
Je kan op 2 manier Nee aanleren.
De eerste manier, die helaas door veel mensen gebruikt wordt, is door het Nee te koppelen aan iets heel negatiefs. Hij zal het niet direct begrijpen, maar hij zal door negatieve ervaringen bij het woord Nee weglopen van de situatie. Echt begrijpen dat hij iets niet mag is er dan minder, maar hij ziet een boze baas en vlucht. (om het maar even heel zwart-wit te zeggen!) Ook niet heel fijn voor een mooie vertrouwens band.

Je kan ook Nee aanleren op een manier waarbij er geen sprake is van echte straf, maar onthouding. Even in het kort: Je neemt een klein brokje in je hand en wanneer je hond deze wil pakken zeg je rustig nee, sluit je hand en je hond krijgt het brokje niet.
Dit is ook heel kort door de bocht hoor, en wanneer je een puppycursus gaat volgen zal je dit uitgelegd worden en in een periode van weken, kun je zo op een gecontroleerde manier het woord Nee aanleren, zonder dat er dan sprake is van straf of een boze baas.

Dus negeren is in dit geval helemaal zo raar niet. Pas als hij heeft geleerd wat Nee betekent kun je dit op een effectieve manier inzetten, maar dat is nu gewoon nog helemaal niet het geval.

Kleine aanvulling: Een baby van 1 jaar oud pakt je trui vast en trekt hier heel hard aan. Zeg je dan ook heel hard Nee, net zolang tot het loslaat? Of reageer je gewoon heel rustig en geef je het kindje iets anders wat hij vast kan houden. ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Wat jou pup doet dat deed de mijne ook. Ik heb een rottweiler pup van 6maand nu en het bijten is vanzelf overgegaan na tandjes wisselen.
Wat ik heb gezien bij mijn hond is dat er 2 soorten bijten waren. Eerste soort was spelen en aandacht vragen, ik kon hem niet langer dan 3sec aaien want dan begon hij al te happen alsof mij hand een speeltje was. In mijn broek hangen gebeurde ook vaak, mn sokken + tenen vermorzelen etc.
Daarnaast was er nog bijten in de zin van buiten zinnen zijn en happen in alles wat er om hem heen is waaronder mij. Dit is simpelweg gewoon overprikkeld, hij was moe maar wou niet rusten uit zichzelf en dan krijg je terror pup.

Al dat gebijt is met de weken sterk verminderd en nu volledig weg (afkloppen).  tips zijn er al gegeven, gewoon volhouden!

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Haha nogmaals bedankt voor alle reacties! 

Mike ik ben ook erg blij met jou verhaal want dit is dus precies wat er bij onze Nero gebeurd...

Om jullie een update te geven, ik doe hem nu telkens bij overdreven maf gedrag in de bench en hij geeft zich dan vrijwel gelijk neer.. Zie die scherpe tanden nu meer als een teken van; ohh ik ben zo moe maar ben te stoer om te slapen haha.

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Fijn die scherpe pup tandjes... Ik zat ook helemaal onder de krassen. Hangen in broekspijp en rokken/jurken was hier ook favoriet;-).  Negatieve aandacht is ook aandacht (negeren heeft geen zin het word vanzelf een trekspelletje). Broekspijpen gingen in de sokken en wanneer ik een rok of jurk aan had, deed ik deze meteen uit wanneer ik thuis kwam. Na een paar weken had ze de neiging niet meer en was het goed...

De regel 1uur op - 2 uur rust werkte hier perfect.

Probeer een beetje van de pup tijd te genieten...

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Haha ja das een goede laatste zin, voel me soms net een politie agent! Komt goed :-)

honden page profiel Janneke BoorsmaJanneke Boorsma

honden foto van Janneke Boorsma

Hello iedereen,

Voor degene die het leuk vind, hier even een update over mijn kleine monster Nero. Het gaat al stukken beter met bijten! ik doe hem tegenwoordig gelijk in de bench als ie door het dolle heen is (lees: keihard rennen door de kamer en bijten in alles wat ie ziet), en dan gaat ie vrijwel altijd slapen. Natuurlijk bijt hij nog wel wat, maar heb zeker wat aan jullie tips gehad.

Maandag met hem naar puppycursus voor de puntjes op de i ;-)

Nogmaals bedankt iedereen!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat bijten hoort echt bij puppy onze Sadi is nu 14 weken en het begint nu duidelijk te minderen maar af en toe doet ze het nog. Elke keer als ze happerig is naar je handen een speeltje aanbieden waar ze wel in mag kauwen, verder hebben wij daarnaast het nergeren toegepast en een aantal kalmerende signalen beschreven in het boek van turid rugaas, als ze echt niet wilde stoppen gingen we bijvoorbeeld ons hoofd weg draaien, met de tong meermalen je bovenlip aanraken uitgebreid gapen, als we dit even volhielden droop Sadi zelf af om ergens te gaan spelen of te gaan liggen.
Ze doet het nu alleen nog als ze overprikkeld is, als ze overprikkeld is en niet haar rust neemt en blijft stuiteren en happen bieden we haar kauwmateriaal aan. Daar leefde ze zich dan even op uit om erna in slaap te vallen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Leuk puppycursus zijn wij ook mee bezig ;-)en super dat het al beter gaat.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft dat ook verschrikkelijk veel gedaan. Af en toe werd je er echt helemaal gek van. Al dat gehap.. en die puppytandjes zo scherp dat ik een broek aanhad me wegdraaide van hem en er een hele scheur in de broek kwam.
Nu doet ie het niet meer in die zin, hij bijt nu alleen als hij gefrustreerd is of overprikkeld... Hij is nu 7 maanden.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Fijn dat het beter gaat :-D ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat komt vaak voor hoor dus agressie is het niet

Bij Max deed ik het zo :

Als ie beet hard Aa roepen en weggaan dus het spel stoppen

De hond niet meer aankijken of dergelijke 

Succes met je pupje!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

super Janneke, veel succes op de hondeschool, maar vooral veel plezier ;-)

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Yep! Puppycursus is een goed idee! Ik ga ook met mijn engelse stafford pup, op puppycursus! Ik krijg hem eind oktober! ;-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik kan geen extra tips meer geven, omdat alles wat ik weet al hierboven gezegd is :-Dmaar ik wil nog even toevoegen dat de mijne in het begin ook héél veel beet en dat nu zo goed als afgeleerd heeft ;-) enkel als ze héél opgewonden is durft ze af en toe nog eens te happen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^