border collie pup. doe ik het goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AbbyAbby

honden foto van Abby

Mijn border collie pup is nu 16 weekjes. Maar word door een aantal mensen om min heen vooral mn eigen ouders erg onzeker over of ik het allemaal goed doe.

Abby krijgt vers vlees verdeelt over 2x. Na het eten heeft ze ff half uurtje verplichte rust. Ze gaat 3-4 x per dag aan de riem voor 20 min wandelen. 1 wandeling kan ze oo het grasveld lekker met de bal rennen. Op maandag heb ik puppycursus en dit gaat erg goed. Ze luistert toppie. Al vind k dat zelf. (Wacht, blijf, zit, af, plaats en balt kent ze inmiddels). Ze sloopt niks in huis af en toe een speelgoed van mn dochtertje een potlood of iets.

Dan het geen waar ik eigelijk best trots op was wat minn ouders totaal niet goed vinden voor leeftijd zinnelijkheid.

Abby weet ze naar buiten moet. ze geeft het aan (haalt je op). Omdat im hoogzwanger ben en oom nog een peuter heb rond lopen gaat ze geen 20x aan de riem maar kan ze naast de wandelingen gewoon achter op het gras. Over het algemeen gaat het altijd goed en poepen heeft ze nog helemaam nooit bin en gedaan.

Ze plast nog wem uit enthousiasme maar met haar ff negeren bij binnen komst van visite gaat het al stuk beter. En als ze erg druk aan het spelen is geweest met mn ouders hond gaat het wel mis met hrt plassen. Ze geeft het dan net te laat aan

Maar goed mn ouders hond (labrador) was volgens hun vroeg zinnelijk. Nu krijg ik elke x opmerkingen je moet het zo en zo doen. Als straks de hond half jaar is en nog steeds nii goed zinnelijk is heb je een problee.. hoe krijg je het uberhoud voor elkaar dat je zoon slim ras in huis heb en nog steeds niet goed zinnelijk is. Er tege. in gaan is gewoon compleet zinloos

Maar nu twijfel im gewoon over of ik het wel goed doe. Ik vind ik het gewoon goed doe. Ze is 16 weken en ik weet een hond pas met ongeveer 8 maand echt goed zinnelijk is.

This ook wel eens fijn te horen dat je goed bezig bent en het kom belangrijk is een ppupals lup lp te groeien en niet als een gedrilde hond van 3. Oh en we hebben zondag een denkspel gekocht. vind ze helemaal geweldig. Na 5 min had ze het door haba

honden page profiel AbbyAbby

honden foto van Abby

Ik bedoel er btw nii mee ddatik niet gedient ben van advies of tips ofzo hoor ook al klinkt dat een beetje zo

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Klinkt alsof je het super doet. En dat je pup nog eens een plasje in huis maakt met 16 weken is echt niet vreemd. Lekker belonen als ze het netjes buiten doet en vooral - laat je niet onzeker maken door je ouders!! :-D

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Wat is Abby toch een dotje. Laat je niet gek maken hoor, volgens mij ben je prima bezig. Super dat ze meestal al zelf aangeeft dat ze een plasje of iets dergelijks moet. Niet alle pups en rassen zijn op hetzelfde moment zindelijk dus laat andere mensen maar zeuren. Zolang jij maar trots bent op je pup ben je goed bezig hoor, Abby heeft nog maar enkele ongelukjes gehad en dat is totaal geen ramp.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Het klinkt juist heel goed!

Mikey van mij begon met 5 maanden pas echt zindelijk te worden. En ja, ook met nog enkele kleine ongelukjes, zeker bij visite en drukke momenten. Kijk ging ik om de 2 uur (bij drukte 1 - 1.5 uur) naar buiten ging het natuurlijk goed, maar ik was ook wel eens te laat en dan zag ik dat ze moest, maar voor ik me schoenen aanhad was het al gebeurd ;-)

Die blijdschapsplasjes heeft Mikey tot zeker 1 jaar gedaan. Ja soms lastig, maar wij hadden gewoon standaard een handdoekje hangen naast de deur. Genegeerd, opgeruimd, ging vanzelf over.

Volgens mij vergeten mensen met een oudere hond wel eens dat hun hond ook jong is geweest. Niet expres hoor, maar het is voor hun al langer geleden. Daar moet je je niet onzeker door laten maken, want wat je schrijft klinkt echt al heel goed voor zo'n jonge hond.

Geniet van je hond! ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Volgens mij doe je het prima! Niet iedere hond is hetzelfde natuurlijk, maar Winter (onze pup) zat met 16 weken precies waar jullie nu ook zijn en nu met 21 weken is hij zindelijk :-) Wij gaan 5x per dag wandelen en als hij tussendoor per ongeluk nog een keer moet (omdat die het soms tijdens het wandelen te druk heeft :-D) heeft die het netjes aan. Ik heb het eigenlijk hetzelfde aangepakt als jij, en hier heeft het dus goed gewerkt :-)!

honden page profiel AbbyAbby

honden foto van Abby

Super bedankt voor de reacties ben blij ik goed bezig en dat is natuurlijk echt fijn te horen:-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Volgens mij doe je het bijna helmaal goed. Ik vind het niet normaal dat een zo jonge pup al zelf aangeeft dat ie naar buiten moet....;-) 
En als je weet dat ie het na het spelen 'vergeet' dan wacht je niet op haar maar dan zet je haar zelf even buiten. 
En ik zou voorzichtig zijn met balletjes gooien, border collies zijn zo fanatiek dat ze meestal niet aangeven wanneer het teveel is. En als het teveel is ben je zowiezo te laat. Stabiliteit van gewricht komt voor een groot deel uit spierkracht, een vermoeide hond zal zich makkelijker verstappen en kleine schade in een groeiend gewricht wordt makkelijker grotere schade.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Zo te lezen is het gewoon een pup van 16 weken.
Heel normaal dat ze eens een keer te laat is met aangeven dat ze naar buiten moet.

Lees ik het nu goed ben je hoogzwanger?

honden page profiel MarijkeMarijke

Je doet het goed! Jullie hebben een prima samenwerking. Soms gaat het mis, omdat de pup even wat moe is. En wat dan nog? Ze is nog zo jong. Bovendien: geen 2 honden zijn hetzelfde. Ze leert het op deze manier echt wel! Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg!

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Klinkt allemaal helemaal normaal voor een pup van 16 weken :-) Blijven volhouden!

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

je doet het toppie hoor ;-)End at een border collie eerder zindelijk hoort te zijn grote onzin, de mijne was pas zindelijk met 6 maanden, ze heeft het gwn nooit aangegeven als ze nr buiten moest ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ziet er prima uit hoor! ;-)

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

mijn ervaring met een jonge pup en zindelijk worden: stug doorgaan en volhouden. Doen wat je kan, en je leven leiden zoals het is. Het knopje zal omgaan, dat weet je, en heb daar vertrouwen in.
;-)

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Naar mijn menig doe je het super hoor!
En dat er af en toe nog ongelukjes zijn is echt niet vreemd, gaat helemaal goed komen.
Gewoon zo volhouden.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Haha no worries hoor! Hier alleen maar border collies in mijn nabije omgeving, en die waren echt niet allemaal zindelijk hoor op 16 weken. Ze hebben gewoon geluk gehad met hun labrador ;-)

Wens je wel heeeeel veel succes met een baby, een peuter, en een pup.. Ik hoop dat je genoeg hulp krijgt :-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik heb ook een border collie en ik vind dat jouw 16 weken oude pupje het super doet en jij ook :-) Casper had toen hij een half jaar was nog wel eens ongelukjes hoor. Dan had ik het niet op tijd door of ging hij na het spelen gewoon direct zitten plassen. Ga zo door meid, komt helemaal goed.

Volgende forumvraag: Herkent iemand dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^