dikke keel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nancynancy

Bij mijn hond van bijna 7, voelde ik tijdens het aaien een (opgezette) keel precies bij haar strottenhoofd. Ik zou morgen zowiezo naar de DA gaan voor haar jaarlijkse inenting. Waar zitten precies de lymfeklieren in de hals? Ik weet waardat ze onder de kaak zitten maar weet niet precies of het nou opgezette lymfeklieren in de hals zijn wat ik voelen ik kan niet echt een afbeelding vinden met googlenwaar de lymfe zich precies bevinden

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je morgen naar je DA gaat, laat dit dan onderzoeken.
Het is niet aan te raden om de enting te laten geven bij een opgezette keel.
Hopelijk is het niet ernstig en van voorbijgaande aard.

honden page profiel nancynancy

Ik laat het zeker onderzoeken, ze wordt tijdens de jaarlijkse enting altijd helemaal gecontroleerd door DA. Weet je ook waarom het niet aangeraden is om te enten met opgezette keel?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Dan is de afweer verstoord en is de enting op dat moment teveel voor het systeem.

De da zal voelen of de klieren idd opgezet zijn, en dan beslissen of het wel of niet kan.

beterschap!

ps; de lymfeklieren zitten aan weerszijden van het strottenhoofd, dicht tegen de onderkaak. (in de hoek tussen onderkaak en hals)

edit; niet allebei de klieren hoeven even opgezet te zijn, dat kan wisselen.

honden page profiel nancynancy

@ki ki, Wodan,
Bedankt voor je reactie, de kliertjes onder der kaak voelen klein als een boon. Maar ik dacht dat er in de hals ook nog lymfe klieren zitten. Die verdikking voel ik onder (adamsappel) en ik weet niet of dat normaal is, of zit daar de schildklier?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb wel een plaatje gevonden waar de mandibulaire lymfknoop goed te zien is. Het is alleen wel een foto van een preparaat van een hondenhoofd. Mensen die niet tegen dergelijke dingen kunnen kunnen beter niet kijken.
Mandibulaire lymfknoop hond

Volgende forumvraag: klein bultje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^