Wandelen !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MilaMila

Ik moet ik moet even mijn hart luchten , wij hebben deze schat van een hond mila noemt ze ( stafford . Heeeeeeel lieve brave hond  . Wij gaan dagelijks wandelen met haar , en dagelijks maakt het stigma dat rond dit ras heerst me verdrietig . Bij elke wandeling ist van pas op gevaarlijke hond , of kindjes worden dichter aan de hand gepakt of beginnen te huilen . Dit is enorm vermoeiend

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik heb hier ook een Staffy genaamd Mila :-Den vooroordelen zullen er altijd zijn over dit ras, niets van aantrekken!  en als mensen wat terughoudend zijn, maar wel voor open staan kan je hen tonen dat het een lieve hond is en leren ze ook weer wat bij!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik denk dat kleine kindjes niet perse om een Stafford huilen, maar gewoon omdat het een grotere hond is :-D dus dat moet je niet te persoonlijk nemen! 
En ja, ik begrijp best dat die vooroordelen je verdrietig kunnen maken dan.. Jij weet dat je met zo'n lieve hond loopt en anderen doen net alsof het een monster is. Maar ja, niet aantrekken wat vreemde mensen van jouw hond denken, zolang jij en de mensen die jij kent maar weten wat voor een lieverd je hebt! :-D

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm



Heel gevaarlijk voor kinderen haha ;-)

Niet mijn kind, maar van een vriendin... heeft Storm 3x gezien!

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ik denk dat de vooroordelen komen door het soort mensen dat vaak voor deze hond kiest (bedoel ik jou niet mee!) en tot gevolge de manier van opvoeden en de tijd en energie die erin worden gestoken. Helaas kiezen een aantal mensen deze hond omdat ze stoer zijn en om ermee te pronken. De tijd nemen om er dagelijks voldoende mee te lopen, te spelen en goed op te voeden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedere hond die dit niet krijgt kan uitgroeien tot een misbegrepen of zelfs agressieve hond, al kan het gevolg van een verkeerde reactie bij deze honden groter zijn.
Niet iedereen is het eens met de principes van Cesar Millan maar ik vind echt dat de problemen beginnen bij het baasje!
Zolang jij alles doet wat je kunt en jij kunt laten zien dat jou hond anders is dan de hond waarmee men ze associeert, dan bereik je al dat mensen er anders tegenaan gaan kijken! Iedereen die je van gedachten doet veranderen dankzij Mila is weer iemand. Succes!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nou, dat gebeurt zelfs bij mijn chihuahua hoor. ;-)
Chihuahua's zouden namelijk altijd bijten. Laatst sprong er nog een kindje huilend de bosjes in omdat mijn uiterst brave hondjes 1,5 meter bij haar vandaan liepen.

Trek het je niet aan. Vooroordelen zullen er altijd zijn. Aan jou de eer om te laten zien dat die vooroordelen onzin zijn.
;-)

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ha herkenbaar en ik heb niet eens 1 van de rassen van al de vooroordelen.

Wel een hond die vanuit de verte lijkt op een blonde bouvier. Hoe vaak ik niet hoor als we dichter bij zijn hé dat is helemaal geen bouvier en hup kind of hond gaan weer op de grond. 
Ik reageer maar helemaal niet meer ik weet dat het een schat van een hond is die kinderen die gepest worden helpt hun zelfvertrouwen terug te vinden door middel van stem gebruik, stand van schouders en uitstraling. Hij is hun grootste vriend en leermeester. Het enige wat ik nog denk is wat jammer voor jullie dat jullie deze fantastische hond nooit zullen leren kennen.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Nou, dat gebeurt zelfs bij mijn chihuahua hoor. ;-)
Chihuahua's zouden namelijk altijd bijten. Laatst sprong er nog een kindje huilend de bosjes in omdat mijn uiterst brave hondjes 1,5 meter bij haar vandaan liepen.

Trek het je niet aan. Vooroordelen zullen er altijd zijn. Aan jou de eer om te laten zien dat die vooroordelen onzin zijn.
;-) "


Haha, dat herken ik ook ja :-D Zelfs bij Saffira hebben ze het. Hoe kan je nu bang hebben van zo'n zielig kijkend hondje met van die gigantische flapoortjes :-D Maar ook volwassenen hebben het hoor. Had eens een Marokkaanse vrouw met haar kinderen. Zo he! Net of ze een wilde wolf zagen :-D

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"

Haha, dat herken ik ook ja :-D Zelfs bij Saffira hebben ze het. Hoe kan je nu bang hebben van zo'n zielig kijkend hondje met van die gigantische flapoortjes :-D Maar ook volwassenen hebben het hoor. Had eens een Marokkaanse vrouw met haar kinderen. Zo he! Net of ze een wilde wolf zagen :-D "


Apart hè. Krijg altijd een beetje medelijden met mensen die zo bang zijn voor honden, ze weten niet wat ze missen. ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Niet te veel van aantrekken. Is ook wel lekker rustig. Niet iedereen hoeft mijn hnd leuk te vinden, als ik hem maar leuk vindt :-)

Ik kwam een meisje tegen die ban was van Spot toen hij 10 weken was.. Toen zag hij er zo ongerveer uit..


En vorige week zei nog iemand tegen mij, mijn zoontje is niet bang van honden door de border collie van zijn opa, maar bij jouw honden houd ik hem maar ut de buurt want die zijn gevaarlijk he?
Eh, nou, nee hoor, alleen als je een konijn bent :-).
Advies; voed je hond netjes op dat hij niet blaft en springt tegen vreemden en ga het gesprek aan, dan doe je meer goeds voor je ras dan in de 'ze zijn gemeen tegen mij' manier van doen...

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

wij deze vm nog,
we liepen in het bos en van ver begon al een kindje te schreeuwen dat mijn hondjes los liepen (de honden liepen max 3m van mij vandaan aan de kant te snuffelen)
gelukkig zeiden oma en opa dat die hondjes wel goed zouden luisteren anders lopen die niet los

en ik heel trots Kiara en Domino bij mij geroepen, langs mij laten wandelen tot we gepasseerd waren :-D

iedereen trots

maar ik kan begrijpen dat het voor jou helemaal niet leuk is om dat te horen, ik had het er al moeilijk mee met mijn hondjes O-)

Volgende forumvraag: Op zoek naar..hondenvriendjes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^