Facebook en mijn dilemma

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnmacknesAnmacknes

honden foto van Anmacknes

Zoals de meeste hier op HP, heb ik ook mijn FB, een keurig rijtje vrienden en dan nog de diverse, hond en ras gerelateerde groepen, zoals de Amerikaanse Hovawart site, Hovawart internationaal, etc etc, ik vind het erg leerzaam en heb ook daaruit vrienden gemaakt,

Steeds meer en vaker komen er de meest gruwelijke foto,s en video,s voorbij met de oproep om te " share" . Ik kijk ( durf eigenlijk niet ) niet meer naar de beelden, maar " share " ook niet omdat m'n zeg maar vrienden die niets met de hondenwereld te maken hebben, deze beelden dan ook op hun bordje krijgen.

Ik doe dus min of meer aan struisvogel politiek, voel me schuldig als ik niet " share" om het dierenleed te stoppen, maar m'n overige vrienden willen er niets mee te maken hebben, maar echt wat ik vanmorgen binnenkreeg aan video,s, hoef ff geen ontbijtje, kan iemand me uitleggen hoe ik dit op FB uit elkaar kan houden, ben nl een groot digibeet

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dierenleed stopt niet doordat mensen die afschuwelijke plaatjes of video's delen.
Dierenleed gaat pas stoppen als mensen er kei en keihard voor afgestraft gaan worden.

Weet je wanneer het van mij wel gedeeld mag worden?
Als er adres gegevens bij staan van diegene die het gedaan heeft.
Zo is er een tijd geleden een foto de ronde gegaan van een overleden hond in een lotto tas die was gedumpt in het bos.
Mensen hadden de hond herkent en op de foto de adres gegevens van diegene van wie die hond was.
Nou je kan dus wel raden hoe dat eruit heeft gezien bij zijn huis O-) Hij is toen geëvacueerd...

Je kan het niet uitzetten via facebook.
Je kan alleen maar de mensen die het delen een berichtje doen en aangeven dat je dat soort berichten liever niet ziet.
Als ze dan toch dat soort dingen blijven delen dan moet je toch gaan bedenken of je deze mensen nog als vrienden op facebook wilt hebben.
Als je dat niet wilt neem je gewoon contact met ze op en zeg je dat je ze verwijderd als vriend vanwege die video's en plaatjes maar dat je verder wel graag vrienden wilt blijven buiten facebook om.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Door een video of plaatje te "share" stopt het dierenleed echt niet... Helaas.
Net als dat arme kindjes geen extra water krijgen bij elke like.

Maar dat terzijde... Ik snap dat je gruwelt van die afbeeldingen. Zelf vind ik het ook verschrikkelijk, maar hoef het niet op mn nieuws overzicht.
Nu weet ik bij vrienden dat je kan uitschakelen dat berichten van hun in je newsfeed komen. Dit doe je door op hun pagina te klikken en dan blokkeren. Daar krijg je meerdere opties zoals persoon blokkeren, of berichten op je newsfeed. Of dit werkt voor pagina's... Geen idee.. Probeer het:-D  Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je er niet uitkomt, zo opgelost, je stuurt een mal naar het facebook team, die helpen je hoe je de instellingen moet veranderen, is mij ook overkomen, en ze helpen je fantastisch, even een mail naar hun sturen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Voor mij hoeft dat ook niet, ik heb dus ook instellingen zoveel mogelijk aangepast om dit, maar ook al die reclame meuk van een ander niet te ontvangen.
En mensen die het echt te gortig maken, verwijder ik zo nodig ;-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Als je naar de pagina van een groep gaat, kan je bovenaan rechts bij 'meldingen' kiezen voor 'uit' en zo ontvang je ook niks meer op jouw startpagina ;-)

honden page profiel AnmacknesAnmacknes

honden foto van Anmacknes

Dank jullie voor de reacties, ga idd eens met behulp van zo,n wiskids proberen het dilemma te tackelen.

Ik weet dat het leed op deze manier niet stopt, maar wil dan graag wel de juiste manier vinden en idd als dat geld door sommige vrienden te blokken dan moet dat maar.

Ik kreeg laatst van een vriend een berichtje waarin stond, " het lijkt wel of mijn FB pagina momenteel verandert in een zoek, vind en stop pagina" hij heeft gelijk, mijn FB pagina begint er ook op te lijken.

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

pff ken t dillema ..
ik deel t wel gewoon..  *(moet eerlijk zeggen dat ik het vaak doe zonder naar de plaatjes/video`s te kijken want daar kan ik echt niet tegen)*
Was helemaal weg van uggs.. kreeg gister een fb doorstuur wat voor dierenleed daar achter schuil gaat :'( Voor mij nooit maar dan ook nooit geen uggs meer.. *(zowel de echte niet omdat je niet wilt weten wat er met die schapen gebeurd, als de neppe waar honden, wasbeerhonden en katten voor worden gebruikt)* dus voor mij hielp zo`n berichtje wel, hopelijk werkt dit voor meerdere zo en hebben de doorstuur berichtjes toch iets nut... maar t blijft n dilemma want niet iedereen wil kan het zien..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik kan dat soort berichten ook niet aan zien, kan er een hele dag naar van zijn. Sommigen weten het nog zo te draaien dat JIJ de slechterik bent als je dit soort dingen niet deelt en daar kan ik zo mogelijk nóg slechter tegen.

Ik deel zulke dingen dan ook niet, wat ik zelf te gruwelijk vind om te zien ga ik ook echt anderen niet aan doen.
Het enige wat ik wel eens deel op mijn eigen tijdlijn zijn leuke foto's, waar iedereen een glimlach van op zijn gezicht krijgt :-)

Ik blokkeer wel eens bepaalde berichten. Zo werd ik ongeveer bestookt met berichten van 1 persoon, zij is verloskundige en postte elke dag wel filmpjes en nieuwsberichten over borstvoeding. Heel interessant, maar ik zit daar niet op te wachten, dus ik heb dat pijltje omlaag aangeklikt en gekozen voor de optie dat ik dit soort berichten niet meer wil zien omdat ik het niet interessant vindt.
Denk dat je dat met die gruwelijke beelden ook kan doen.

En als het écht niet helpt is er maar 1 optie: de betreffende persoon gewoon blokkeren. Iemand die mij dagelijks bestookt met bloederige foto's hoef ik niet in mijn lijstje te hebben.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik heb een hekel aan dat soort plaatjes, net alsof ik, die dieren of wie dan ook er iets aan heeft.
Net als die kinderen die dan verbrand zijn of een ernstige ziekte hebben die je dan moet "liken" voor 1 gebed en "sharen" voor 100, of voor 1 euro, 100 euro.

Ik wordt er naar van, dat kind heeft er niets aan, ik vind het alleen misbruik maken van.
Veel mensen willen gewoon een populair FB account en gaan de HELE dag dat soort plaatjes maken en posten, komen altijd van dezelfde personen, die dan weer duizend keer gedeeld worden etc. etc.

honden page profiel AnmacknesAnmacknes

honden foto van Anmacknes

Oef,,,,,en helaas,,,,ik ben dus niet de enige, die daaraan niet meedoe, ja echt ik kan ook die beelden niet aanzien, vandaar even de vraag hoe of wat.

Het ging dus ,,Natasja,,,,idd om dat welbekende laarzen verhaal, echt of imitatie ik wist het niet ,,,echt ook nooit geweten, nu liep ik al niet op die laarzen maar zie er dagelijks wel enkele voorbij lopen. Ik krijg bijna de neiging om er wat van te zeggen, doe ik ook weer niet want ik vermijd dit soort confrontaties liever, ben verbaal niet sterk genoeg.

Ik ga echt blokkeren, heb sinds kort FB op verzoek van mijn kids, die mij vertelde dat het een stukje extra gezelligheid zou geven, bleef ik meer op de hoogte van wat er wereldwijd afspeelt, ja op de sites van de jeugd ziet het er gezellig uit, zij hebben geen idee van deze ellende, zeggen rustig, ja mam moet je dat maar niet lezen

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Op dit moment heb ik steeds de angst wat er voorbij zal komen uit Roemenië. Ik scrol heel langzaam ben als de dood dat er beelden komen die ik maar niet los kan laten hoe erg ook.
Toen met het songfestival moesten alle straat honden dood geslagen worden ,de verschrikkelijkste beelden kwamen voorbij.
Die persoon die dat steeds doet blokkeer ik.
Ik heb Facebook voor de leuk en niet om andere redenen. Ik wil er plezier aan hebben..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik deel ook niet hoor.. Heb eerlijk gezegt een beetje een hekel aan dat soort filmpjes en dat ze zo massaal gedeeld worden.. Ik vind het echt heel erg hoor, maar delen helpt daar echt niet aan.. Er zijn andere manieren om meer hulpzaam te zijn dan te delen.
net zoals die berichten : deel het aan minstens 10 vrienden anders heb je morgen heel veel ongeluk..
pff wat een onzin..
Dus je niet schuldig voelen hoor..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik deel ook niet, maar kijk wel. Kan dan ook goed tegen dierenleed, heb het vaak genoeg meegemaakt.

Maar de reden dat ik het niet deel, is inderdaad ook dat mijn vrienden er niet op zitten te wachten, daarbij hebben mijn oppaskindjes mij ook op facebook.
Ten slotte helpt het ook niet veel om die plaatjes te delen. Ja, je bereikt veel mensen. Veel mensen weten dan hoe het zit (bijvoorbeeld in Roemenië). Daarna weten mensen niet wat ze kunnen doen, want dat wordt er in de meeste gevallen niet bij gezet.

Volgende forumvraag: Undercover in USA
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^