Ren Charlie ren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Sinds 21 augustus is Charlie bij ons maar nu vind Lilly van 3 die kleine maar een druktemaker.
Inmiddels zit Lilly steeds hoog op de bank en zodra ze eraf komt vliegt Charlie haar naar de oren en wil spelen.
Ze rennen als idioten door de kamer, Lilly op de vlucht en Charlie erachteraan.



Wat moet ik hier nu mee? Ik heb het gevoel dat Lilly zelf moet aangeven dat Charlie moet stoppen of heb ik het nu verkeerd?
Heeft iemand tips?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik zou het als baasje voor Lilly opnemen. Het is duidelijk dat ze dat zelf (nog) niet doet/kan, maar jij bent de "roedelleider", en je hoort je "roedel" dan ook te beschermen. Lilly vindt het overduidelijk niet fijn (ze zit niet voor niks te schuilen op de bank en gaat vervolgens, als ze er van af is, op de vlucht) en Charlie  is zo te lezen overdreven druk.

Ik zou Charlie een time out geven als hij zo doet. Hij moet leren dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt en dat Lilly niet achterna gezeten hoeft te worden, ze mag wel met wat meer respect behandeld worden. Het is nog een pup, dus hij weet nog niet beter, maar dat moet jij hem dus juist leren :-) Misschien is ie ook wel een beetje overprikkeld op dat moment.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik zou Lilly steunen en Charlie stoppen. Dit is geen doen voor Lilly.. Het is al heel erg wennen als er een nieuw hondje in huis komt, maar dat is helemaal erg als die nieuwe hond je ook nog eens overal achterna jaagt. Jij bent de baas dus jij bepaalt hoe er met elkaar om wordt gegaan

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ok helder, Lilly is heel zacht van karakter en geeft Charlie niet echt op zijn donder.
En ik maar denken dat Lilly het zelf moest doen arm beest!

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Jij zult het voor Lilli op moeten nemen want anders heeft zij geen leven met zo'n drukke doerak.
Zeker omdat Lilli zo zachtaardig is en niet van zich af zal bijten moet jij het heft in handen nemen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier dezelfde situatie...., Misty van 4 heeft er dankzij ons een ongeleid projectiel bij gekregen omdat wij het zo leuk vonden.

Aysa kon niet langs Misty lopen zonder in haar nek, oren, poten of wat er ook maar voor haar bek kwam, te bijten.

Omdat Misty ook absoluut niet aan gaf tot hoever zij het wel zou accepteren, treden wij op, vooral ook omdat Aysa geen kleine pup is en gewoon een stuk opvoeding heeft gemist, kent (kende) ze gewoon totaal geen grenzen.

Spelen mag, terroriseren niet, wij zien heel goed aan Misty tot hoever ze het leuk vind..., op het moment dat Aysa door stuitert zonder met een ander rekening te houden, leiden we haar af, gooien een speeltje waar ze zich dan op stort, geven haar even een rustige massage of knuffel, zodat de focus er af is.

Nu na een aantal maanden is het misschien nog 1 keer per dag dat we haar even tot de orde moeten roepen en begint ze te begrijpen wanneer ze maar beter in haar eentje een rondje door het huis kan rennen met een knuffel in haar bek, in plaats van proberen de oren van Misty nog langer te trekken ':-)

Dus gewoon gaan afleiden, consequent vol houden..., uiteindelijk valt het kwartje wel :-D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^