Dilemma: puppy 13 weken meenemen op reis of thuislaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rubiarubia

Hoi allemaal,

Mijn vriend en ik hebben een golden retriever puppy Rubia van nu 11 weken oud en het is de eerste keer dat wij zelf een pup opvoeden (wel eerder honden gehad). Ik kom graag op dit forum voor de fijne tips en zou graag mijn dilemma aan jullie voorleggen. 

Wij zijn expats in Peru en moeten wegens omstandigheden plotseling 1,5 week naar het land waar wij hiervoor gestationeerd waren, Colombia. Rubia is op dat moment pas 13 weken oud. Ze heeft dan haar vaccinaties gehad en mag naar Colombia reizen, dus we zouden haar in principe mee kunnen nemen. Ze zou dan wel overdag regelmatig bij vrienden van ons moeten verblijven die zelf een volwassen golden hebben, omdat wij zaken moeten afhandelen. De andere optie is dat zij voor 1,5 week gaat logeren bij vrienden in Peru (waar we nu wonen) die twee honden en een puppy hebben. Dan hoeft ze niet te reizen en blijft in een vertrouwde omgeving, maar moet ze wel ons missen. 

Ikzelf zou haar het liefst meenemen, maar misschien denk ik teveel vanuit mijn eigen perspectief ('mijn baby zomaar achterlaten, neeeeee!') en is het voor het welzijn van de hond beter om haar in Peru te laten. Wat denken jullie? Meenemen of thuislaten? 

Alvast bedankt voor jullie hulp!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ik zou haar persoonlijk lekker in Peru laten, bij die vrienden.
Daar heeft ze een andere pup om mee te spelen. En en lange reis naar Colombia met het vliegtuig is heel stressvol voor een jonge pup.
Het is maar voor 1.5 week, dus je ziet haar snel weer. Maar ik snap dat het lastig is om je 'baby' achter te laten.
Succes :-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou haar ook in Peru laten.

Dat vliegen kan toch aardig wat stress met zich meebrengen.
Zolang het niet nodig is zou ik het niet doen.

Succes.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Weet je alle invoereisen van Colombia? Ik kon er zelf niet zo snel iets over vinden namelijk, en het zou nogal zuur zijn als je pup straks niet mee het land in mag...

Daarnaast zou ik de pup ook liever bij vrienden laten. Voor 1,5 week weet ik niet of ik het de stress waard zou vinden. Ik zou het alleen nog overwegen als het een directe vlucht is; overstappen met een hond kan heel lastig zijn, omdat je dan ook weer rekening moet houden met de invoereisen van het land waar je de tussenstop maakt.

honden page profiel rubiarubia

Hoi allemaal, dank voor de snelle reacties! De invoereisen heb ik gecheckt en het kan zonder quarantaine etc en de vlucht is ongeveer 4 uur zonder overstap. Maar ik kan me voorstellen dat het enorm stressvol is voor zo'n klein beestje en ze beter af is in een rustige omgeving met speelkameraadjes.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Weet je alle invoereisen van Colombia? Ik kon er zelf niet zo snel iets over vinden namelijk, en het zou nogal zuur zijn als je pup straks niet mee het land in mag...

Daarnaast zou ik de pup ook liever bij vrienden laten. Voor 1,5 week weet ik niet of ik het de stress waard zou vinden. Ik zou het alleen nog overwegen als het een directe vlucht is; overstappen met een hond kan heel lastig zijn, omdat je dan ook weer rekening moet houden met de invoereisen van het land waar je de tussenstop maakt. "

Of het land weer terug mee uit mag 1 stempeltje of formulier verkeerd en je moet de pup alleen daar achterlaten.
Deze maand eerder op HP voorbij zien komen weliswaar andere landen, maar toch.
Je moet maar zo denken dat je pup in ieder geval al heel vroeg leert om eens uit logeren te gaan, kan handig zijn voor later mocht het eens nodig zijn.

Maar ik kan me voorstellen dat je dit niet voor ogen had bij het in je huis halen van een pup.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als het vertrouwd voor je is dat ze bij vrienden in Peru achter kan blijven, dan zou voor mij deze keuze zijn, ze hebben honden, dus weten ook wat een pup is,ik lees dat ze zelf een pup hebben, het is te overzien die lengte van jullie werkreis.

voor de pup is het niets ergs, maar wel voor jou. :-D
internet daar ? en bij de vrienden, met een webcan ? zodat je toch even de kleine kan zien ?

:-D

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Uit het perspectief van de hond : die is beter af bij de vrienden in Peru, voor Rubia wordt het een leuke 'vakantie' met andere honden.
Als je een bench hebt, neem die dan mee, zodat ze ook haar rust krijgt.

Beter dan zo'n lange vlucht (in het bagage ruim     :'(   ) en verblijven bij vreemde mensen.

En Welkom op het Forum!

honden page profiel rubiarubia

Dank jullie wel allemaal! Ik weet wat me te doen staat! en een keertje met haar skypen vind ik een heel goed idee. Dank ook names rubia

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Hoi Rubia,
Ik zou haar absoluut wel meenemen. Ik zou het juist een heel goed moment vinden om je hond te laten wennen aan reizen. Dus ik zou haar meenemen.
Wat ik lees zijn jullie mensen die vaak reizen en dus is dit juist goed om je hondje ook hieraan te laten wennen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

persoonlijk vind ik dat je een hond niet in een vliegtuig moet laten meereizen, behalve als het echt niet anders kan. Ik zou je pup dus lekker thuis laten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Toen max 5maand oud was is hij mee naar spanje gegaan met het vliegtuig hoj mocht mee aan mijn voeten en dit ging prima. Maar als de hond in het ruim moet zou ik dat nooit doen.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Goed punt, Talia. In het ruim zou ik mijn pup ook niet willen hebben. Als er al een paar keer is gevlogen, dan misschien ok, maar nog niet als ze nog zo klein zijn.

honden page profiel rubiarubia

Hoi allemaal, 

Dank voor alle tips! We hebben uiteindelijk besloten dat mijn man alleen op reis gaat en ik bij de kleine blijf. We vonden haar toch echt te jong en we konden een aantal zaken waar ik voor nodig was (handtekeningen!) gelukkig verzetten naar een later moment. Dan gaan we haar wel bij vrienden laten, maar dan is ze al wat ouder. Dank jullie wel voor het meedenken!!

Saludos!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

;-)
Dat is denk ik wel de fijnste oplossing. Top dat dit ook een mogelijkheid blijkt te zijn.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Prima opgelost zo! 
Veel plezier!

Volgende forumvraag: onrustig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^