hulp nodig! hondje van 3,5jr nog steeds niet zindelijk..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Huskywoman; jaa daar had een hondentrainer het ook al over, maar die kon geen tips geven hoe ik dit het beste dan aan kan pakken, is denk ik ook erg lastig! En dat verklaard dan nog niet waarom hij t soms ook doet als we gewoon thuis zijn

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Maar doet hij het ook gewoon als jullie thuis zijn en bij hem zitten?
Of als jullie uit zicht zijn?

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Dankjewel Esther, het kan sowieso geen kwaad om grotere wandelingen te maken dus zal het vanaf nu gaan toepassen, evenals de andere tips :-)

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Hij doet het ook als we thuis zijn, dan zit hij bij ons en loopt dan naar een andere ruimte en plast daar dan.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk een combi van, ik denk dat wat meer regels nodig heeft.
Tijdens het wandelen wat meer van zijn aandacht vragen afgewisselt met momenten dat ie zijn neus even de vrije loop mag geven. 
Ik zou eens wat eerder genoemd wordt de wandelingen iets langer maken, probeer dat gewoon eens een paar dagen of een week en observeer zijn gedrag of er iets verandert.

Qua inteligentie probeer eens een simpele, zo'n bal waar je brokjes of wat honde snoepjes in kunt doen, kijk eens hoe lang het duurt voor hij het door heeft.
Als ie het snel doorheeft, zou het best wel eens goed zijn om m wat uitdaging te geven. Verstop eens wat brokjes en kijk of ie ze vind, zo ja leuk om een spelletje van te maken.

Qua in bed of op bed zijn de meningen verdeeld, mijn mening is bij dominante honden sowieso beter niet, en anders in elk geval zorgen dat jij bepaald wanneer wel wanneer niet en hoe lang. 

Je zegt dat je denkt dat je geen bas kan zijn, niet consequent kunt zijn. Je hoeft niet in een keer alles te veranderen maar je kan wel staps gewijs iets er aan toevoegen. Zodat zowel jij als de hond er aan wennen.

Een paar dingen noemde je zelf zitten en wachten voor het aan lijnen, eerst jullie naar buiten of naar binnen dan pas de hond.

Eerst jullie eten, dan de hond, als je je hond een commando geeft niet erbij laten zitten als ie dat niet niet doet, maar volhouden.

Als ie dingen niet gewend is zal ie vast even nukkig zijn en aan het idee moeten wennen maar duidelijkheid en regels doen een hond goed. Binnen een roedel bestaan ook gedragsregels en duidelijkheid elke hond weet zijn plek binnen de roedel, als er ineens iets veranderd of er is geen duidelijkheid zie je dat ze ander gedrag gaan vertonen, soms ongewenst gedrag. Dat zou ook kunnen gelden voor plassen in huis.

Het zijn vaak zoveel factoren die een oorzaak kunnen zijn maar evengoed kunnen meerdere factoren een rol spelen. Het kunnen zelfs een heleboel kleine dingetjes zijn.

Ga dingen uitproberen bijvoorbeeld zo'n snoepjes bal kijk hoe snel die het doorheeft kan helpen om te zien of ie meer geestelijke uitdaging nodig heeft en of ie er plezier in heeft. 

Verleng zijn wandelingen en observeer of ie er anders op reageert zowel qua plasgedrag als qua gedrag in huis. Raakt ie geprikkeld en wordt ie vervelend, of oogt ie er juist rustiger door.

Inprincipe vallen ze geloof ik onder schoothondjes (meestal?) 
maar ook deze hondjes hebben energie, je zegt samen tv kijken film kijken, gezellig maar als dat alleen een vaste basis is samen tv kijken bank hangen knuffelen, en hij oogt tevreden rustig is ie dan rustig of verveeld, is ie enthousiast? 
kwispelt ie veel? 
Laat ie duidelijk blijken wat ie leuk vind om te doen. 
Is ie blij als jullie gaan wandelen? 
speelt ie met andere honden?

Ik ken de hondjes als vrolijke hondjes die heerlijk op schoot kunnen liggen maar ook best wel hun energieke momenten hebben?

En misschien is het een idee om eens te testen of zijn nierwaardes wel in orde zijn? (n.a.v. de reactie van Wilma) Het komt vaker voor dat nierproblemen de oorzaak zijn van onzindelijkheid. Het is dan dus onmacht. Maar nieren zijn soms te ondersteunen met medicijnen of speciale voeding wat dan ook het plasprobleem zou kunnen oplossen.


Ik hoop dat je uit alle reacties dingen kunt halen die jullie verder kunnen helpen zowel voor jullie als jullie hondje.

honden page profiel bassiebassie

Ik ga met huskywoman mee. Zet eens een camera in huis als je weggaat. Dan kun je zien wat er gebeurt en dan weet je zeker of dat het is. Daarnaast kan het inmiddels gewoon aangeleerd gedrag zijn.

Is het altijd dezelfde ruimte waar hij het doet?

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Hee Bassie, nee niet altijd dezelfde ruimte, we hebben in ons appartement welmaar 3 ruimtes (woonkamer, badkamer, slaapkamer) waar hij altijd toegang tot heeft. Eerst plastte hij voornamelijk dus op t tapijt, toen we dat weghaalde werd t tegen poten van tafels in de woonkamer, en na een tijd ook tegen kasten in de slaapkamer of in de badkamer..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Judith bedankt voor je reactie. Ik ben ook geen voorstander van straffen, maar toch maar toegepast als laatst middel, maar zonder resultaat. Het straffen hebben we ook maar een tijdje gedaan, totdat we inzagen dat het geen goed resultaat gaf. Een half jaartje terug zijn we zoals jij ook al zei opnieuw begonnen, wellicht niet 100% volgehouden, want ook dat gaf niet het gewenste resultaat.. 

Roosje; hij doet het als we niet thuis zijn, of als we niet in dezelfde ruimte zijn (bv als we in de slaapkamer zijn dat hij dan tegen een tafelpoot in de woonkamer plast). We hebben ook gekeken of het mss een dominantie probleem is, maar dat is lastig om te bepalen. We zitten er wel over a te denken om een tijdelijke castratie te doen om te kijken of dat t wellicht is.
Soms plast die ook binnen als we m 15min ervoor nog uitgelaten hebben. "


Als ik het goed begrijp doet hij het dus als jullie uit het zicht zijn. Ik denk dan inderdaad ook eerder aan verlatingsangst..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb nu de rest van het topic ook even door gelezen. Je hebt een giga lastig probleem!!

Ik denk dat het een combinatie van dingen is. Ik denk dat het voor Chico niet duidelijk is wie nu de baas is en wat er nu van hem verlangt word. Ik denk dat dit komt doordat hij daadwerkelijk alles mag en niets moet. Ik denk dus dat je in die hoek zult moeten kijken en mss even tijdelijk niet op de bank en in bed, maar 's nachts gewoon op zijn eigen plaats en overdag op zijn eigen plaats of de vloer.
Heeft hij wel een eigen plaats?
Verder onder het lopen, toch even wat oefeningetjes doen met naast lopen en zit, wacht, blijf etc. De dingen die hij wel kan en hem belonen als hij het goed doet.
In huis kun je ook geur/denk spelletjes met je hond doen, maar laat hem niet overvemoeid of overprikkeld raken.

Verder zou ik het alleen zijn van voor af aan opbouwen, dus even snel de woonkamer deur in en uit en dat dan steeds meer opbouwen op een tempo die de hond zelf aan kan. Wil dus niet te snel!

Verder kan je nog met markeren te maken hebben. Zijn er meer dieren in huis? Heb je wel eens oppas dieren over de vloer? Of misschien in de tuin andere dieren, al dan niet van jou?
Ook kan het zijn dat hij blijft plassen omdat hij daar zijn eigen plas ruikt, maar het kan ook juist zo zijn dat hij plast omdat jij het schoon maakt met een te sterk middel, waardoor hij de behoefte heeft om zijn geur af te zetten.
Verder kan het een gewoonte geworden zijn.

Verder zou je de DAP verdamper kunnen proberen. Prik dat op een plek waar hij het meest alleen is in het stopcontact. Het zou geruststellend moeten werken.

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Hee roosje, bedankt voor al je tips! Het is idd een lastig probleem, vooral omdat t niet overduidelijk 1 oorzaak heeft maar idd meerdere factoren waarschijnlijk. Ik ga iig aan de slag met je tips en alle andere tips!

Wat betreft t markeren zit nu onderhand wel overal zn geur denk ik, we hebben niet vaak andere dieren over de vloer. Het lijkt nu eerder gewoon ee  gewoonte te zijn.
Een DAP verdamper? Nog nooit van gehoord, ik zal t eens googlen!

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" Huskywoman; jaa daar had een hondentrainer het ook al over, maar die kon geen tips geven hoe ik dit het beste dan aan kan pakken, is denk ik ook erg lastig! En dat verklaard dan nog niet waarom hij t soms ook doet als we gewoon thuis zijn "


Een hondentrainer die geen tips kon geven ;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

http://www.youtube.com/watch?v=8PpuTQHw-Rg

geef deze mee als 'extreem' geval.

Niet speciaal voor jou Picochico (bedoel er verder niks mee), maar zat in m'n gedachten na het lezen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Denk dat het ook kan helpen om hem in 1 ruimte te laten als je weg gaat,dan is hij niet alleen in een veel te grote ruimte,dat kan namelijk ook meewerken aan die verlatingsangst.

Hoe ben je ooit begonnen hem alleen thuis te leren zijn?Hoe heb je dat opgebouwd?Is dat toen ook even goed gegaan? Ging hij huilen/janken/blaffen?

En nu..plast hij alleen als jullie weg zijn ,of blaft/huilt/piept hij ook?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik lees wel iets over een bench,in het begin(maanden) ,heeft hij dan maanden gejankt en geblaft in die bench,voordat jullie er aan toe gaven?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Soraya; ik had begrepen dat zelfs als ze thuis waren, dat hij zich dan afzonderde in een andere kamer om zijn behoefte te doen.(als ze het maar niet zagen)
(kan dat ik ergens verkeerd gelezen heb, maar zo had ik het verstaan)

Ik vind het ook moeilijke materie.

honden page profiel picochicopicochico

honden foto van picochico

Op het begin in de bench was t meer blaffen en piepen, al gauw kozen we er toen voor om de bench in de slaapkamer te zetten (vooral omdat kleine puppies dat fijn vinden, ook om af en toe een warme hand te voelen), toen we m uiteindelijk uit zn bench haalden lieten we m eerst alleen in de woonkamer als wij gingen slapen, dan ging die ook piepen en veel krabben aan de deur, daar gaven we dus gauw aan toe. Nu blaft en piept hij nooit meer aangezien hij overal in t appartement kan zijn, als we gaan hoor je m ook niet (nagevraagd aan buren). Hij is wel altijd mega enthousiast als we weer thuis komen, iets TE enthousiast, veel springen en blaffen en minuten lang hyper, zelfs als we maar 10min weggeweest zijn..

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat over enthousiaste zelfs als je maar 10 minuten bent weg geweest had onze beauty ook. beauty ervoer veel stress bij het alleen zijn, en als je langer weg bleef trok ze haar uit van de stress. In principe regelden we meestal oppas en langste wat ze alleen was was een uur (huisarts of tandarts bezoek) sinds ze op ander voer zit trok ze geen haar mee ruit van de stress als ze alleen was maar prettig was vond ze het nog steeds niet, maar Beauty kwam bij ons als een rugzak hond en ja je weet dan nooit zeker wat ze allemaal hebben meegemaakt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Op het begin in de bench was t meer blaffen en piepen, al gauw kozen we er toen voor om de bench in de slaapkamer te zetten (vooral omdat kleine puppies dat fijn vinden, ook om af en toe een warme hand te voelen), toen we m uiteindelijk uit zn bench haalden lieten we m eerst alleen in de woonkamer als wij gingen slapen, dan ging die ook piepen en veel krabben aan de deur, daar gaven we dus gauw aan toe. Nu blaft en piept hij nooit meer aangezien hij overal in t appartement kan zijn, als we gaan hoor je m ook niet (nagevraagd aan buren). Hij is wel altijd mega enthousiast als we weer thuis komen, iets TE enthousiast, veel springen en blaffen en minuten lang hyper, zelfs als we maar 10min weggeweest zijn.. "


Wat is jullie reactie als je weer thuis komt? Doe je druk en enthausiast? Daar zou ze namelijk op kunnen reageren.

Het thuiskomen moet je doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dus niet over enthausiast reageren.

honden page profiel bassiebassie

Zoals ik het zie spelen er meerdere dingen mee. Ik zie er minimaal 3 en het zou zo maar kunnen dat er nog meer dingen zijn. De ene is dat hij niet alleen kan zijn. En het andere is markeren en bij ieder ongewenst gedrag zit ook aangeleerd(door de eigenaar) gedrag. Je kunt dus ook nooit met 1 aanpak het probleem oplossen. Daar zijn dus ook verschillende dingen in aanpak voor nodig. Voor het alleen zijn zul je aan de slag moeten om dat goed aan te leren en voor het markeren zou castratie misschien kunnen werken. Maar aangeleerd gedrag is lastiger om via internet mee helpen. Dat moet je kunnen zien. En zien of er nog meer oorzaken zijn kan ook niet via internet.

Mijn advies is om een goede gt in te schakelen die je hierbij kan helpen. Maar het belangrijkste is dat je alle oorzaken aanpakt anders los je het probleem ook nooit op.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik begrijp uit jouw eerdere reactie dat de dierenarts geen bloedonderzoek en geen urineonderzoeken heeft gedaan.

Dit zou ik toch zeker eerst laten doen!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het eens met de reactie van Bassie. Het zit allemaal met elkaar verweven en daardoor is het lastig dit probleem te gaan takelen via een forum.

Ik zou er in ieder geval iemand bij halen die met je gaat onderzoeken waar het beginpunt ligt van je probleem.

In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij iemand aanbevelen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^