hoe krijg ik mijn hond rustig tijdens uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amyamy

Hallo,

Ik heb nogal een probleem met uitlaten van mijn hond. Ik laat haar ook niet graag meer uit Door die reden.  Altijd als wij andere honden tegen komen gaat lilo helemaal Door het lint ze gaat alle kanten op en word erg agressief Ik heb al zoveel geprobeerd om haar te kalmeren maar het lukt niet.  Ook als ik verder met haar loop dan blijft ze kijken echt geobsedeerd Door andere hond.  Ik heb ook al geprobeerd om haar bij de honden te laten maar dan bijt ze . Zodra ze buiten komt staan de haren al recht,  ook voordat wij naar buiten gaan zorg ik dat ze zit en rustig is , ze loopt ook achter mijn de deur uit maar zodra we de straat op gaan loopt ze altijd half naast half voor,   en gaat ze direct focussen op andere honden die blaffen achter het raam of deuren.  Ik probeer haar te corrigeren  ze reageert wel op maar ze heeft gewoon een eigenwijs karakter.  Weet iemand wat ik kan doen. Ik heb al zoveel gekeken naar cesar milaan en heeft me met veel geholpen behalve dit!

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Wat vervelend, voor jou, maar ook voor de hond.
Ik zou beginnen met de wandelingen kort en 'saai' te houden, dan valt er al een deel spanning vanaf.

Mijn hondje viel ook erg uit en ik ben toen met grote bochten om honden heen gaan lopen, net zo groot tot hij dat gedrag niet meer vertoonde. Vanaf die plek ben ik aandachtsoefeningen gaan doen. Ik geef zelf het commando: Kijk. Als ik dat commando geef moet hij mij aankijken en daar beloon ik hem voor. Ik ben dat commando steeds langer uit gaan rekken en begon het commando te geven VOOR hij de vreemde hond in het visier kreeg. Dit werkt erg goed.

Als tweede stap gingen we steeds met een iets kleinere bocht om de honden heen en tijdens die bocht, de aandacht vast blijven houden. Nu kunnen we vrijwel alle honden normaal passeren.

Het fijne hiervan is, is dat er geen straf bij komt kijken. De hond heeft namelijk al veel stress, en straffen brengt alleen maar meer stress met zich mee en dat kan het gedrag gaan verergeren. Uitvallen lijkt vaak een teken van 'bazig zijn', maar vaak is de hond juist erg onzeker en wilt hij afstand creeren.

Probeer ook aan jezelf te werken. Dus als je een hond ziet niet denken: Ooh nee, een hond, ik moet oppassen. Maar gewoon net zo kalm blijven als dat er geen hond is. Gewoon lekker de ruimte nemen, des noods de straatkant oversteken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt :-) .

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Weet je wat ik altijd jammer vind, is dat Cesar 'werkt' met ingewikkelde probleemhonden en je ziet vaak maar een fractie van het werk dat er in zit. Cesar is vaak een laatste redding waarbij er met grote intimidatie wordt bereikt dat een hond onderdanig wordt en zich rustiger gedraagt.
Als jij deze 'methodes' op jouw gewone kleine hondje loslaat kan dat helemaal misgaan.

Wat ik denk - echt mijn persoonlijke mening - is dat je beter kunt werken aan een goede band met je hond in plaats van je aan Cesar vast te houden.

Je hondje is waarschijnlijk heel onzeker en heeft het gevoel dat ze voor zichzelf op moet komen. Als jij haar kunt laten zien dat jij te vertrouwen bent als baas dan hoeft ze niet meer voor zichzelf op te komen en vertrouwt ze op jouw beslissingen.

Ik zou ook net als hierboven meer afstand nemen van andere honden. Leer haar dat jij haar niet in gevaar brengt en sterker nog, dat jij degene bent die haar veilig door moeilijke situaties heen helpt :-) Zodat ze meer op jouw gaat vertrouwen en het niet allemaal zelf wil regelen.

Corrigeren in de zin van straffen of boos worden kun je beter niet doen. Hiermee bevestig je alleen maar dat andere honden heel veel narigheid opleveren (jij boos = narigheid) en dat ze andere honden goed op afstand moet houden. Want ja, als er een andere hond komt wordt jij boos, en dat is dus de schuld van die andere hond, dus die moet echt weg.

Je zou kunnen proberen om bij het zien van een hond op grote afstand haar naam te noemen. Wanneer ze daar op reageert en wegkijkt van de hond naar jou kun je dit gelijk belonen. (speeltje/snoepje/stem wat voor haar het beste werkt) Ook kun je dan weglopen van de hond, de andere kant op, zodat jij haar uit de moeilijke situatie haalt.
Zo leert ze dat een hond niet voor een boos baasje zorgt maar dat het baasje helpt om bij de hond weg te komen. Op deze manier kun je haar vertrouwen winnen en zo de afstand heel langzaam verkleinen.

Veel succes

Gr. Alexandra

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Ik heb een dwerg schnauzer en hij is onzeker met andere honden buiten (die hij niet kent) en ook met mensen.  De honden trainer zei toen ook dat het fear agression is, en om die situaties te vermijden.  Dit doen wij door over te steken, of om te draaien (in de andere direction lopen) en dat helpt echt veel.

honden page profiel amyamy

Ik dek niet dat lilo onzeker is ze wilt juist zelf naar de andere honden toe!  En als dat dan niet kan of mag word ze zo gek, en als ik haar erbij laat gaat ze bijten. Al loop ik op 7 meter afstand dan gaat ze al trekken en hijgen om bij die andere hond te komen of wil dat juist zeggen dat ze onzeker is?

Volgende forumvraag: Hoe 'dood' vanaf een zit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^