Problemen met wandelen.. rare gewoonte?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aaron , EnyaAaron , Enya

Sinds dat ze een pup is vindt Enya dat ze om de meest vervelendste plaatsen gewoon op haar kont moet gaan zitten bv op stoeppad , bijna thuis  ... Ik snap er echt niks van! Zij is wel echt eigenwijs :-D Als u enige tips heeft zou dat echt fijn zijn

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het kan zijn dat ze het heel erg spannend vind. Pups gaan nog wel eens zitten om prikkels te verwerken. Hoe lang loop je? en loop je in een rustige omgeving? of is het er heel druk met allerlei auto's/ mensen/ fietsers/ honden..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hoe oud is Enya nu? Bij pups is dit vrij gewoon gedrag.. om regelmatig er bij te gaan zitten..

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Vaak is het inderdaad om even de tijd te nemen om alle indrukken op te nemen. Dat gaat lekkerder als je er gewoon bij gaat zitten :-DHet is een echt puppen-ding.
Hoe oud is ze? Het kan namelijk ook zo zijn dat ze gewoon geen zin heeft om naar binnen te gaan, graag nog even langer buiten blijft; daar heeft de onze af en toe ook een handje van... 'nee hoor, ik ga niet naar binnen, ik ga lekker hier zitten, krijg me maar mee! hah!'
Of is het ook tijdens de wandeling zelf? Niet alleen wanneer je weer vlakbij huis komt of op de terugweg bent?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Vaak gaan pupjes zitten om even de situatie te 'verkennen'. Heel herkenbaar en er is eigenlijk niets mis mee :-)
Er zijn ook zoveel nieuwe dingen die ze dan even moet verwerken.

Het enige dat je kan proberen is om er niet te veel aandacht aan te besteden. Als je bijvoorbeeld heel rustig en neutraal bent wanneer ze meeloopt en heel veel aandacht geeft aan het zitten dan heb je kans dat ze gaat zitten omdat dat dan meer aandacht krijgt. Je beloont dan per ongeluk het gedrag:
Lopen = baasje reageert niet veel, er gebeurt niets heel leuks 
Zitten = heel veel reactie (meeroepen, meelokken, uitdagen met een speeltje om mee te lopen enz.)

Beter is dan om heel gezellig te doen tijdens het lopen, belonend toespreken en misschien hele kleine speelmomentjes tussendoor enz.. Als ze dan gaat zitten dan wacht je gewoon rustig en stil tot ze weer opstaat en meeloopt. Eventueel een heel klein beetje aanmoedigen. Maar pas als ze weer meeloopt doe je weer heel gezellig:
Lopen = aandacht, gezellige baas, af en toe een koekje, leuk leuk leuk 
zitten = neutraal.

Ik weet niet hoe oud je pupje is, maar misschien zijn de wandelingen net iets te lang, of met net te veel indrukken. Je zou kunnen proberen om de wandelingetjes iets korter te houden om te kijken of dat beter gaat. Het spannende gaat er vanzelf af, daar is gewoon een beetje geduld voor nodig.

Trekken, meesleuren, boos worden zijn in ieder geval allemaal dingen die je NIET moet doen :-) Daarmee maak je het wandelen helemaal niet leuk meer voor dr en dan duurt het ook langer voordat ze lekker ontspannen meeloopt.

Gr. Alexandra

honden page profiel Aaron , EnyaAaron , Enya

Enya is nu 10 maanden. We wandelen met haar niet zo ver ze is vaak nog lekker fit als we thuis zijn maar dankzij deze tips gaat het al veel beter met enya dank je wel !!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Fijn om te horen! Lekker zo doorgaan dus :-)

Volgende forumvraag: stofzuiger is heeeeeeel spannend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^