stofzuiger is heeeeeeel spannend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

hoi allemaal! 
onze border collie Haggis, van inmiddels bijna 7 maanden, doet het hardstikke goed! Ze luistert bijna.... haha, en haalt echte puppenstreken uit ':-). Ze blaft echter heel weinig. Onze buren hebben een mechelse herder, endie gaat  zowat de hele dag door, maar het doet haar helemaal niks. Gelukkig maar. Totdat de stofzuiger tevoorschijn wordt gehaald. Nog voordat die aanstaat gaat ze als een malle tekeer.  Ze blaft zich in dat kwartiertje dat ik het huis doe helemaal schor! Hoe kan ik de stofzuiger minder eng maken?
Er is nooit iets geks gebeurd met haar met de stofzuiger, dus ik kan het ook niet helemaal plaatsen. De herrie kan het ook niet zijn, want ze begint al voordat de stekker erin zit..
tips graag!! Alvast bedankt!

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij hebben dat ook gehad in het begin met onze hond. Wij hebben er toen voor gekozen om de hond standaard met stofzuigen en dweilen in de bench te doen. Onze hond loopt namelijk achter ons aan en dat is niet handig met stofzuigen. Het blaffen (en grommen) bij ons is van de een op de andere dag gestopt. Ik heb er dus niet te veel aandacht aan geschonken en genegeerd.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg, wij hebben geprobeerd de stofzuiger in de woonkamer neer te leggen, snoepjes er op en er om heen te strooien zodat hij leuker werd, ook aangezet en snoepjes maar nee.. ze blijft t maar niets vinden.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik denk dat bijna iedere hond het doet. Ze hebben iets van; Laat die herrie stoppen! Eng machine!

Maar goed, elke keer als je gaat stofzuigen beveel je je hond naar een bepaalde plaats (mand, bench,...) te gaan. Maak dat je hond dat ziet als een veilige plek.

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ja een stofzuiger is natuurlijk niet echt fijn om aan te horen. Misschien naar de bench/mand sturen met wat lekkers als de hond gekalmeerd is?

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Hier nog een angsthaas, dus ik lees mee. Mik blaft/gromt niet maar rent ervoor weg, gaat in een andere kamer zitten. Ook ik ben met snoepjes e.d. bezig geweest maar ze blijft bang. Ik besteed er nu niet veel aandacht meer aan, als ze naar een andere kamer wil, prima.

Overigens is niet iedere hond er bang voor. Punk moest ik soms echt "aan de kant stofzuigen", die bleef gewoon languit liggen terwijl ik een poging deed om om haar heen te stofzuigen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Sadi vind de stofzuiger wel spannend maar voor alsnog gaat ze m rustig zonder te panikeren uit de weg. Die ruimte geven we uiteraard ook gewoon. Ergens heb ik liever dit als dat ze er inderdaad tegen te keer zou gaan of steeds in de stofzuig slang of stang zou gaan hangen.

Beauty vond het destijds ook eng maar eenmaal we die band hadden opgebouwd legde ze zich er bij neer en vertrouwde op haar vertrouwen in ons en bleef ze liggen waar ze lag en als we er dan bij moesten was het een kwestie van Beauty ga even naar de andere kant, en dan ging ze rustig aan de kant.

Wel hebben we Sadi kennis laten maken met een niet aanstaande stofzuiger, stilstand, later een stukje vooruit duwend zodat ze kon zien dat wij hem bewegen, wij bepalen waar de stofzuiger heen gaat. Voor t ding zelf is Sadi niet bang maar ze vind het geluid heel vervelend.

We hebben wel de eerste keren op de laagste stand gezogen zodat ze wat kon wennen (produceert minder lawaai maar zuigt dan ook minder krachtig).

Is je hond aan te leren dat ie op zijn plaats gaat tijdens het stofzuigen? En je daar met een boog omheen gaat dus niet te dicht bij, en dat stuk dan op een gunstiger moment doet of de hond even naar de gang of naar buiten ka zodat je dat laatste stuk kan doen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze Obi is ook (bijna) 7 maanden en sinds kort niet meer bang voor de stofzuiger. Eerst ging hij ook als een malle blaffen. In de bench was het alleen maar erger omdat hij dan vaak alleen het geluid hoorde en niet wist waar het van was.

Ik heb de stofzuiger eerst uitgelaten en er snoepjes rondom gestrooid elke keer. Toen voorzichtig de voet bewogen over de tegelvloer (want dat gekras op de vloer van de stofzuigervoet deed het hem vooral). Elke keer blijven doorgaan met de snoepjes. Toen een keer de stofzuiger aangezet maar er niets mee gedaan. Weer snoepjes gegeven als hij durfde in de buurt te komen van de stofzuiger, later heb ik gewoon wat paté op verschillende onderdelen gesmeerd, zodat hij de stofzuiger ook aan durfde te raken. Na een paar minuten durfde hij dat eraf te likken ook bij de delen waar de lucht uitkomt zeg maar. Toen ben ik voorzichtig gaan stofzuigen ermee en heb hem telkens wat gegeven als hij gewoon in de buurt kwam i.p.v. z'n oren in de nek te gooien en snel weg te rennen. Ik praatte daarbij heel enthousiast naar hem : "Ohhh kijk eens Obi wat meneer de stofzuiger allemaal voor snoepjes heeft!"O-)
Vandaag was het weer stofzuiger-tijd en meneertje schenkt er geen aandacht meer aan.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier geen ervaring met angsthaasjes gelukkig.
Onze pup ziet het als een feestje en probeert boven op de stofzuigen te gaan zitten en mee te liften ;-)

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

dank jullie wel! Ik ga aan de slag met de stofzuigerdelen insmeren met paté of zo. dat lijkt me een goeie. en inderdaad eens op de laagste stand zuigen... had ik ook nog niet aan gedacht! kijken of het helpt. (gelukkig is poetsen niet mn hobby en stofzuig ik niet elke dag ;-) )

Volgende forumvraag: Ons ruwharig teckeltje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^