Dexter is gezond verklaard!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Het valt mij op dat de linker voorpoot van Dexter heel erg naar buiten staat, hij is nu 29 weken oud en zijn een paar weken terug nog bij de dierenarts geweest i.v.m. manklopen. Dit kwam door groeipijnen. Moesten het wat rustiger aan doen. Hij heeft toen verder niks gezegd over de voorpoot. Maar ik vraag me nu toch af of het wel goed is?!

Heb wat gezocht op internet en kwam verschillende verhalen tegen, dat dit komt door te snelle groei. En dat je dit nog kan ''herstellen'' door ander voer te geven.

Wie heeft hier verstand van?! Dexter krijgt nu Proplan puppy Zalm/rijst en is absoluut niet te dik of iets. Hij is nu 11,5 kilo en mooi slank.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Als hij nog niet altijd goed loopt, zou ik terug naar de dierenarts
Te makkelijk wordt zoiets groeipijn of een tijdelijke blessure genoemd.

De hond draait de poot naar buiten om de poot te ontlasten, vaak gaat het dan om het ellenboog gewricht.
Groeipijn/ongelijke groei van ellepijp-spaakbeen kan makkelijk leiden tot oa LPC, googel er maar eens op als je wilt, daar wordt je een hoop wijzer van.

En als je het niet vertrouwd...... retour dierenarts, als de voeding goed is, en de groei rustig verloopt, zou ik zelf nooit lang wachten, hoe eerder ingegrepen hoe minder schade.........

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex


Op deze foto zie je het wel een beetje maar niet heel goed!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

als ze ontlasten zie je dat vaak bv als ze staan te eten, of ergens snuffelen, ze zetten de poot dan of wat naar voren met een knikje erin of naar buiten toe, en eigenlijk leunen ze er nauwelijks op, maar gebruiken de poot alleen om evenwicht te houden.

loopt de hond verder "als een zonnetje" ......... is er niet zoveel aan de hand, maar is dat niet zo, dan zou ik naar de da.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Nou hij liep mank, maar het was iedere keer weer een andere poot vandaar dat de dierenarts groeipijn zei ook omdat alle vier de poten gevoelig waren. Nu is dexter wel afgelopen weken weer heel erg gegroeid. En we hebben sinds we bij de dierenarts zijn geweest het heel rustig aan gedaan met wandelingen. En nu gaat het veeeeel beter...maar het gaat me nu meer om de stand van zijn poot!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Mijn ervaring is dat ze de poot scheef wegzetten om hem te ontlasten.
Maar dan is het wel telkens als hij ergens stil staat, op andere momenten zou je dan moeten zien
dat de poot op zichzelf gezien wel recht is.

Maar uiteraard kan alleen een da bepalen, wat er precies aan de hand is.
De poot zou natuurlijk ook überhaupt scheef aan het groeien zijn.

Ik heb zelf nog nooit een hond met groeipijnen gehad, dus in die zin geen ervaring.
Wel met honden die iets aan hun poten (gaan) mankeren, en daar kan je beter een keer te veel als
te weinig voor naar een goede dierenarts gaan. Het "potenwerk" moeten ze levenslang mee doen en is best erg belangrijk.

Geen mens die dat door een pc heen kan zien, daar zal voor gevoeld en geobserveerd moeten worden
En/of eventueel een foto voor controle.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex



Dit is een duidelijkere foto, van vanmiddag! Het gaat om de linker poot...

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Dat hoort ook een klein beetje bij de corgi. Omdat bij een corgi de schouders netjes horen aan te sluiten op de ribbenkast zijn de botten in de voorpoten(onderarm) een beetje krom. Een beetje dit idee: ( maar dan niet zo overdreven. Nu kan het zijn dat een hond de schouders anders heeft staan, waardoor de poten dat gaan compenseren.
Sommige honden krijgen dus naar buiten staande voeten, in meer of mindere maten. Clooney gaat bijvoorbeeld wat wijd van voren. Zijn schouders sluiten mooi aan, maar bij hem is blijkbaar die kromming in de botten minder en zijn voetjes staan recht. Dus compenseert hij dat door wijd te gaan.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Dus jij vind zijn linkerpoot niet zo raar staan Nathalie?! Deze poot gebruikt hij ook wel eens wat minder, maargoed dat heeft hij met meerdere poten.

Wat voor voer heef Clooney gehad dan?! Ik zit nu te kijken naar Eukanuba...hij krijgt nu namelijk proplan...

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Nee, zo op te zien op de foto vind ik het wel meevallen. Vooral omdat rechts ook naar buiten gedraaid staat. Maar als je je zorgen maakt, zal ik zeker even langs de dierenarts gaan. Vooral als hij raar blijft lopen.
Maar ik zie het wel vaker bij corgi's dat de voorpootjes naar buiten draaien. Een broertje van Clooney heeft dat ook.

Clooney krijgt 1x per dag Carnibest kvv en 1x per dag brokken van Meadowfield.
Zijn fokker had de carnibest aangeraden juist omdat ze daar minder last hebben van groeispurten en daardoor ook minder last van groeipijn.
En omdat hij het er zo goed op doet blijven we dit ook voeren:-)

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Maar Kvv komt meestal uit de vriezer toch?! Want ik heb echt een super klein vriezertje dus dat is heel lastig, ik heb er ook wel naar zitten kijken. Heb nu brokken besteld van Eukanuba, hopelijk gaat het daar wat beter op. Lees er goede verhalen over!

Maak me ook veel te snel zorgen om alles hoor, maar het is echt mn kindje!!! Zijn maar met zn tweetjes dus heb nooit iemand die even zegt ahjoh maak je nie zo'n zorgen!

Ik kijk het even aan, idd staat zijn rechterpootje ook wat naar buiten en zie het wel vaker bij corgi's ja maar toch staat de linker wat meer naar buiten

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Kvv komt inderdaad uit de vriezer. Maar onze vriezer is ook niet zo groot, maar er passen toch 15 rollen van 500gram in 1 lade.
Hopelijk doet hij het op de Eukaneuba beter. Maar wat ik begrepen heb is dat ook geen goede brok, vanwege het hoge graan gehalte. Maar het belangrijkste is gewoon dat de hond het er goed op doet. Clooney krijgt Meadowfield, daar vind ik vaak niet eens info over, maar dat kreeg hij al bij de fokker en hij doet het goed dus zijn wij het blijven voeren.

Ik maak me ook zo snel zorgen hoor! Is ook helemaal niet erg. Beter een keer te vaak naar de dierenarts dan te weinig. Zeker als je denkt dat hij last heeft van zijn pootje. Dat kunnen wij natuurlijk niet zien vanaf een foto:-)

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Ja ik heb alleen zo'n klein vriesvakje dus dat wil dan niet echt met KVV...het klinkt namelijk wel heel erg goed wat ik er over gelezen heb! Ik heb een zak van 2,5 kilo besteld van Eukanuba dus eerst maar eens kijken hoe goed dat gaat, het is zo lastig vind ik, want van alle soort voeren en merken hoor je goede EN slechte dingen...dus het blijft gewoon lastig. Onze hond thuis bij mijn ouders heeft nog nooit wat gehad en is inmiddels bijna 8...en hij kreeg gewoon supermarktvoer, inmiddels krijgt hij dan farmfood, das ook wel een hele goede heb ik begrepen... maar het is toch wel hoe meer je je er in gaat verdiepen hoe moeilijker het wordt, maargoed dat laat natuurlijk niet weg dat je het beste wilt voor je hond...ik tenminste dan!

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hihi, nee dan gaat kvv niet passen.
Maar je hebt gelijk hoor.er zijn zo ontzettend veel soorten voer dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.
Het enige wat ik weet is dat er in veel soorten brok granen zitten en dat honden dit niet nodig hebben.
Daarom dat de broksoorten met een hoog vleespercentage goed staan aangeschreven. Hoe het zit met de andere ingrediënten weet ik ook niet zo goed.
Daar heb ik me ook niet genoeg in verdiept. Clooney doet het gewoon goed op zijn brok en zo lang dat zo is blijft hij daar op staan.
Waarschijnlijk dat we in de toekomst wel nog over gaan op alleen kvv(barf wilt mijn vriend absoluut niet aan), maar dan moet ik me daar eerst eens meer in gaan verdiepen.
Inderdaad je wilt gewoon het beste voor je hond!! En dat is het belangrijkste toch! ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik maak me zorgen: een vriendin van mij heeft ook Corgi's. Een ervan (een adoptie uit het buitenland) had twee voorpoten met een dergelijke stand, maar iets erger dan jou hond. Die hond is, toen hij uitgegroeid was, aan beide voorpoten geopereerd. Dat was nodig, want de hond had er veel last van. Na de operatie bloeide hij helemaal op en kon veel beter lopen en rennen. Hij had wel wat slijtage schade in voeten en ellebogen eraan overgehouden en dat op een jonge leeftijd.
Wanneer je hond hier last van houdt kun je je laten doorverwijzen naar een specialist.
Heb je de hond via een erkende fokker? Dan zou ik in ieder geval om raad vragen. Het kan zijn dat het een erfelijke stand is en een goede fokker wil graag weten hoe het de pups vergaat. Misschien heeft de rasvereniging nog tips voor eventueel ander voer, bewegingsadviezen, of weten zij een specialist of een fysiotherapeut.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

als je je zorgen maakt, dan kun je toch eens een rx laten maken?

In Utrecht of Merelbeke, Gent
misschien kan je da het ook.(of doorverwijzen)

beterschap!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.



Een foto van onze pup ,ik denk 3 maanden.
Het val me op dat een hond die zit de pootje iets naar buiten zetten, ik zie het op veel foto's.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.



Je ziet aan deze foto dat het een pup is. Ik zou me geen zorgen maken. Heel veel puppy's hebben het. Als je een paar maanden verder bent staat hij/zij ook steviger op de pootjes.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik denk dat dit een volwassen corgi is. Bovendien is dit een Pembroke. De hond waar het om gaat is een Cardigan. En die hebben een nog meer rasgebonden franse stand dan de Pembroke.
Maar tijdens de groei kan nog vanalles gebeuren. Het kan erger worden, maar ook iets beter.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Dit is inderdaad geen pup, maar een volwassen Pembroke, net als wat Marijke zegt.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Je kan beter een brok als dog lovers gold of wolfsblut nemen. En geen puppybrokken! Die bevatten veel te fosfor en calcium . gewoon volwassen brokken. Dus als je doe zal eukaneuba op hebt niet meer bestellen, this echt troep.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er kan sprake zijn van radius curvus syndroom waarbij een van de botten in het onderarm te kort is tov van het andere bot. Afhankelijk van de ernst kan het leiden tot kreupelheid en later via artrose alsnog tot kreupelheid.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Vrijdag naar de dierenarts met Dexter, blijf mij zorgen maken om zijn linkerpoot en wil toch liever het zekere voor het onzekere nemen...

Zijn eukanuba brokken zijn bijna op en dan bestel ik volwassenbrokken voor hem.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Doe je goed aan, zeker als je je zorgen maakt! Laat je weten wat hij zegt?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Die van mij heeft het ook, hoort bij het ras.



Zolang ze er geen last van hebben, schijnt het niet erg te zijn. Kobus heeft er overduidelijk geen last van en als Dexter dat ook niet heeft, zou ik me niet al te veel zorgen maken hoor... Als hij echter raar loopt moet je het inderdaad even in de gaten houden! En voor de zekerheid even naar de DA kan nooit kwaad natuurlijk.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wil even reageren op de brokken, ga af van de Eukanuba brokken. Gewoon troep, zoek een brok waar relatief veel vlees in zit en weinig tot geen graan.Al die granen is alleen maar toevoeging van de fabrikant maar is voor jou hond alleen maar extra koolhydraten die hij niet nodig heeft. Wil je wel advies geven over een goede brok maar ik denk dat er genoeg andere zijn die je dat ook kunnen vertellen.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

De labrador van mijn broertje deed het ook (pootjes schreef zetten, soms manken, alle poten gaven evenveel weerstand). Zou ook groeipijn zijn, maar helaas aan beide voorpoten een afwijking en een dure operatie.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

@ Helene & Tibor, advies is altijd welkom, wat zou jij adviseren?! Dexter kreeg tot een week geleden ProPlan, na lezen op internet werd Eukanuba weer aangegeven beter te zijn doordat er minder fosfor enzo in zat. Dus een probeerzakje besteld. Maar hoor van vele dat het verstandiger is sowieso geen puppybrokken meer te geven.

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Ik hoop ook dat het niks is, maar liever het zekere voor het onzekere. Ik lees veel over RCS. Dit lijkt wel overeen te komen maargoed ik ben geen dierenarts. Ik hoop natuurlijk dat het niks is en ik gewoon overbezorgd ben voor niks!

Ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Vanavond bij de dierenarts geweest met Dexter en helaas kwam hier niet veel goeds uit. Ik ben er heel verdrietig van en hoop zooooo dat het uiteindelijk allemaal gaat meevallen maar probeer mezelf wel op het ergste voor te bereiden.

De dierenarts was vrij geschokt van de stand van zijn pootje en constateerde dat zijn andere poot ook niet ''normaal'' stond maar dan wel in vele mindere mate. Hij bevestigde inderdaad wat ik al op internet had gevonden over het Radius Curves Syndroom (RCS). Hij dacht hier ook gelijk aan, wij zijn nu doorverwezen naar een orthopeed in Utrecht om het daar verder te laten beoordelen en foto's te laten maken.

Het nieuws nu even laten bezinken....

To be continued...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: maagbloeding !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^