Dexter is gezond verklaard!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

He bah wat een rot nieuws! Weet je al wanneer je in Utrecht terecht kan?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

sterkte Leo.

laat het maar even bezinken. Soep wordt nooit zo heet gegeten als ze geserveerd wordt.

schrale troost, weet het.

maar je bent er vroeg bij dus laat de hoop niet varen! ;-)

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Morgen bellen voor een afspraak! Hoop dat we redelijk snel terecht kunnen. En hopen dat het allemaal gaat meevallen, je leest zoveel verhalen op internet....

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik duim voor je dat het allemaal meevalt!! ;-)

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Voor de mensen die het volgen:

Ik had een afspraak gemaakt bij de orthopeed bij de Universiteit van Utrecht. Mijn fokker stelde echter voor om eerst naar haar dierenarts te gaan omdat zij deze erg goed kent en hem ook vertrouwd. Ook hij is gespecialiseerd in orthopedie. Afspraak dus weer afgezegd en een afspraak gemaakt bij haar dierenarts. Ze ging ook met mij mee dat was heel fijn natuurlijk. Wel een hele reis want we moesten naar Waalwijk. (5 kwartier rijden maar we hebben het er voor over)

Wat een mooie kliniek! Het leek wel een dierenziekenhuis. Iedereen heel vriendelijk en de dierenarts kwam erg duidelijk over. (iets wat ik een beetje mis bij mijn dierenarts, waarbij schijnbaar dus ook wat kennis ontbreekt). Helaas lukte het niet om zijn pootjes op de foto te krijgen zonder een roesje, hij was redelijk rustig dat wel maar bewoog nog teveel om een stabiele foto te krijgen! Wat vond ik het zielig om hem zo te zien:( maar zo konden de foto's wel beter gemaakt worden en houd hij er ook geen trauma aan over als iedereen aan hem loopt te trekken om hem in bedwang te houden.

Foto's gemaakt. Gelijk op scherm zichtbaar, Dexter kreeg ondertussen een prikje om hem weer een beetje wakker te maken. Ondertussen werden de foto's besproken...ik vergeet even het voor onderzoek. Want voor de foto's had hij hem al onderzocht, Dexter heeft inderdaad RCS (radius curvus syndroom) alleen wordt dit als ''normaal'' gezien bij sommige kortbenige honden mits het binnen bepaalde grenzen valt (dus geen TE erge kromming) zijn linkerpoot valt binnen de grenzen maar zijn rechterpoot is een twijfelgevalletje. Ellebogen en poten zijn op de foto gezet. Na het bestuderen van de foto blijkt dat Dexter een incongruente elleboog heeft bij zijn rechterpoot. Dit is een vorm van ED (elleboogdysplasie) gelukkig was er nog geen stukje bot afgebroken anders zou hij zondermeer geopereerd moeten worden. De incongruente elleboog betekend dat het ene botje niet goed aansluit op het ellebooggewricht, dit zorgt voor veel pijn (bij mensen te vergelijken met een richeltje onder je voet waardoor je niet lekker loopt en dus pijn krijgt) Het ellebooggewricht is als het ware dus niet soepel. De dierenarts was verbaasd dat hij nog geen pijnstillers kreeg en het zolang heeft volgehouden (nu voel ik me een beetje een slechte mama dat ik dat niet gemerkt heb) Het is nu de bedoeling dat Dexter zes weken pijnstillers krijgt en ander voer met een laag calcium gehalte. Hierdoor hopen ze dat het botje nog beter gaat aansluiten naarmate hij er beter op gaat lopen (in feite is er dus juist druk nodig, wat nu weinig is omdat hij de poot ontlast) d.m.v. pijnstillers zou hij dus beter moeten gaan lopen en zou het botje eventueel weer kunnen gaan aansluiten op het gewricht. Over zes weken nieuwe foto's laten maken als er dan geen verbetering is te zien moet hij helaas toch geopereerd worden en gaan ze het bot doorzagen.

Finger crossed dus! Mijn arme schat :(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

ik snap dat je fokker liever eerst naar de eigen da ging, maar ik had wel de afspraak met de orthopeed gehouden.

Je kunt dan de resultaten van de fokker da, meenemen naar Utrecht.

Nu hoop ik weer mee met je op beterschap!

en laat je niks aanpraten qua pijn; dat is snel gezegd, maar we kennen onze hond best.

Als een hond pijn heeft, is het de baas die het echt als eerste ziet (ook al zouden honden de pijn verbijten)

Als je intens met je hond samenleeft, ontgaat je niks.

beterschap!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Jeetje Leo,wat heftig zeg!
Wat sneu voor Dex,zo jong en dan dit! :'(

Hoe zijn de ouders van Dex op dit gebied,hoe zijn de uitslagen van de heupen en ellebogen?

Nu maar rustig aan met het ventje!
Geen lange wandelingen,ruig spelen,door zand lopen,traplopen,stoelen en banken springen en auto in en uit springen!
Maar dat wist je waarschijnlijk al wel,dat is sowieso belangrijk bij een Corgi pup,jonge,groeiende hond! :-)

Heel veel sterkte en succes!

honden page profiel gojagoja 1 doggies

honden foto van goja

Goed dat je het toch hebt doorgezet.
Ik ga alleen wel met Kiki - Wodan mee, ik had mooi mijn eigen zin ook doorgezet.
Leuk van de fokker, maar zelf zou ik het te eenzijdig vinden.

Ik hoop dat het bijtrekt, wat betreft de ED, het is een utopie te denken dat ze via röntgenfoto's
de werkelijke toestand van de elleboog kunnen zien, lpc, lpa en ocd zijn vrijwel nooit te zien op
röntgenfoto's, tenzij het er al lang zit en er veel artrose is ontstaan.
(btw lpc, lpa, ocd zijn dus benamingen voor het afbreken van stukjes botflap, of het ontstaan
van diepe scheurtjes er vlak onder, en nogmaals dat is NIET te zien op een rontgen)

In die zin vind ik het onderzoek dus niet goed genoeg.
Er is een CT-scan en/of een kijkoperatie nodig om werkelijk te zien hoe het gewricht het "doet".
Als er sprake is van incongruentie, kan je er bijna van uit gaan dat er ook schade zit.

Ik vind zelf 6 weken lang "proberen" of het zichzelf hersteld, met deze info, te lang.

Uiteraard hoop ik van harte dat het zichzelf wel hersteld.
Beterschap !!!

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

De dierenarts waar wij nu zijn geweest is zelf ook gespecialiseerd in orthopedie, dus geen gewone dierenarts. Mijn eigen dierenarts is een eerstelijns vandaar dat hij ons gelijk doorstuurde naar Utrecht, deze dierenarts is tweedelijns. Ik heb dan ook de volste vertrouwen in de kliniek daar. De foto's zijn ook beoordeeld door twee orthopeden. Dus dit zou dan geen verschil moeten maken met als wij in Utrecht waren geweest.

Wat betreft de incongruente elleboog, dit heb je ook weer in verschillende gradaties. Bij Dexter zit er maar heel weinig verschil tussen de botjes, vandaar dat hij hoopt dat het nog met pijnstillers en voeding beter wordt, omdat de groeiplaten nog niet helemaal gesloten waren is daar nog kans op. Als ik het idee had dat het slechter gaat dan moet ik over 4 weken terug komen, anders over 6 weken. Zo kunnen ze goed zien of de ruimte kleiner is geworden. Als dit dan niet het geval is zal hij een ulnectomie uitvoeren waarbij er een stukje bot weggehaald zal worden.

Voor nu dus hopen op het beste, Dexter eet in ieder geval de laatste twee dagen beter sinds hij aan de pijnstillers zit. Hij is iets te slank de laatste tijd, bijna mager. Hopelijk komt hij nu weer wat aan nu hij wat beter eet, de dierenarts hoopte hier ook op, waarschijnlijk toch minder eetlust vanwege pijn.

Ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik duim voor jullie dat het nog verbeterd!! ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Wat fijn dat de fokker zo goed reageerde en precies wist waar je het beste af bent qua da! Dat scheelt in de kosten voor het medisch shoppen.
Even over de pijn: mijn vriendig zegt altijd dat Corgi's een hele hoge pijngrens hebben en dat ze vaak niet merkt dat er iets aan de hand is... Dus heel goed dat er toch pijnstillers zijn voorgeschreven!
Goed dat je ons op de hoogte houdt! Ik ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan en wens je heel veel beterschap!

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Hallo iedereen, kreeg wat vraagjes hoe het met Dexter gaat dus weer even updaten!

Wij zijn 5 december weer bij de dierenarts geweest om nieuwe foto's te laten maken van zijn elleboog. de ruimte tussen de twee botjes wat vorige keer al niet zo groot, vandaar dat de dierenarts dacht dat het met voeding en pijnstillers zou moeten kunnen verbeteren. Helaas nog niet het gewenste resultaat maar wel verbetering. De ruimte was vorige keer 3,5mm en nu 2mm, de arts durfde het aan om nog eens 6 weken door te gaan met de pijnstillers. 16 januari moeten wij dan weer foto's laten maken. Best weer spannend allemaal dus. Als op de volgende foto de ruimte minder dan 1mm is dan gaan we het verder aankijken want dan is het nog maar zo klein! Als het boven de 1mm is dan zal het waarschijnlijk niet meer vanzelf goed komen en moet Dexter geopereerd worden. Voor nu dus weer even in spanning verder wachten!

Met Dexter gaat het naar omstandigheden goed, hij heeft zijn ups and downs. Hij eet veel beter sinds de pijnstillers maar merk wel aan hem dat hij soms dagen het minder heeft. Dan trekt hij zich terug en eet hij weer slecht. Maar het blijft altijd lastig om dit toe te kennen aan pijn die hij heeft. Voor de rest is hij hartstikke actief en speels. Hij is lekker aan het puberen. Verschrikkelijk irritant maar ook grappig hahah hij kan me dan aankijken van ik weet lekker wel wat je bedoeld maar doe het lekker niet! Het is een echte wijsneus. En iedereen is zo gek op hem. Het is zo'n lieverd. Doet geen vlieg kwaad. Dexter is alleen wel aan een tijdje opeens overal bang voor. Op straat voornamelijk. Elk geluidje. Heel apart want hiervoor was hij nergens bang voor en ik kan me ook niks bedenken dat er gebeurd is waar hij opeens bang door is geworden. Probeer er geen aandacht aan te geven als ik merk dat hij angstig is. Maar het is wel vervelend. Zeker omdat ik midden in de binnenstad woon met veel mensen. De ene keer rent hij vrolijk naar iemand toe om te knuffelen en de andere keer is hij zo schuw.

Maarja voor nu dus weer even afwachten! En heel hard blijven duimen!

Groetjes Leonie en een poot van Dexter

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex

Hallo allemaal,

Goed nieuws! Voor diegene die het volgen,

23 januari zijn wij weer in Waalwijk geweest om nieuwe foto's te laten maken van Dexter zijn voorpoot. Wij kregen eind vorig jaar de diagnose elleboogdysplasie (incongruente elleboog) dit werd veroorzaakt door de stand van Dexter zijn poten (radius curvus syndroom).

Op de eerste foto's was dit duidelijk zichtbaar en had Dexter ook veel pijn en liep mank. Hij is toen onmiddellijk gestart met pijnstillers en ander voer met minder calcium. In December mochten we weer terug om nieuwe foto's te laten maken. De incongruentie was iets verminderd. Maar nog steeds niet zoals de dierenarts had gehoopt. Omdat Dexter het zo goed deed op de pijnstillers besloot hij nog een periode van zes weken aan te kijken op pijnstillers in de hoop dat het nog beter werd en dat een operatie niet nodig zou zijn.

Nou GOED NIEUWS....want zijn elleboog was helemaal goed. De dierenarts was heel tevreden. Ook over de manier waarop hij liep. Ik heb hem zelf ook niet meer mank zien lopen maar vond dit natuurlijk niet zo gek omdat hij aan de pijnstillers zat. Maar ik vond hem wel al veel opgewekter en actiever (in vergelijking met aan het begin van de pijnstillers). Wat ben ik ontzettend blij en opgelucht dat er een hoop ellende bespaard is gebleven voor Dexter. Inmiddels is hij bijna anderhalve week van de pijnstillers af en dat gaat hartstikke goed. Ik merk niks aan hem en hij eet ook weer veel meer, daar ben ik helemaal blij mee want hij is een paar weken terug heel erg ziek geweest en ontzettend afgevallen, dit terwijl hij al ontzettend mager was. Gelukkig gaat het nu dus hartstikke goed met hem!

Nooit gedacht dat er een goed einde zou zitten aan dit verhaal!!!

honden page profiel Leo & DexLeo & Dex

honden foto van Leo & Dex



En nog een foto van mijn vrolijke kerel! Volgende maand wordt hij alweer 1!!!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wat fijn dat hij gezond is verklaard! En wat een prachtige kerel is het zeg! Mooie foto!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Net het hele topic gelezen.

Wat een goed nieuws !!!

Fijn voor Dexter :-)  Een pijnloze gezonde verjaardag gewenst volgende maand :-)

En voor jou Leonie.  Dikke knuffel voor je goede zorgen voor Dexter.  Goed gedaan... en ons zo mooi op de hoogte gehouden dat we er echt wat mee zijn als het ooit een hondje in onze buurt overkomt !.

;-);-);-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Super dat hij gezond is verklaard!! Ben echt heel blij voor je!:-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leonie, heb heel je topic gelezen, wat een goed nieuws. :-D

jij gaat ook een mooi jaar tegemoet. geen pijnstilling meer, goed eten, mooi zo, je inzet wordt en is beloond. :-D

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Heb net je hele topic gelezen en echt super fijn dat het nu allemaal weer achter de rug is en Dexter pijn vrij is. Nu lekker genieten! ;-)

Mijn ervaring is ook dat als je toch je twijfels blijft houden je toch maar een keer extra naar de dierenarts kunt gaan. Zo zie je maar weer. Ik ben ook blij dat ik met Denzel toen gewoon lekker eigenwijs heb doorgezet.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

wat een geweldige naam Dexter!!!

buiten dat, hoop ik dat Dexter snel geen pijn meer heeft aan zijn pootje

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

wow super dat die gezond verklaard is en alweer 1 pff wat vliegt de tijd !!! en wat is het ook ene knappe kerel ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik loop wat achter dus ik lees nu pas de update. Wat heerlijk dat het zo goed is afgelopen! Brave Dexter!

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: maagbloeding !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^