Duitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlpiiAlpii

honden foto van Alpii

Beste, 
We wouden graag een duitse herder aankopen. 
Aangezien we geen ervaring hebben met honden zou ik graag hier wat meer informatie willen vragen over de duitse herder..
Zou het erg waarderen als jullie me enkele tips kunnen geven over de duitse herder 
Alvast bedankt :-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wij hebben er vroegah één gehad. Dat was een werklijn Duitse herder dus met een mooie rechte rug. Maar ook met een erg sterk karakter, dus je moest echt stevig in je schoenen staan. Lieve hond was het evengoed hoor. Maar hij was ook wat eenkennig en erg waaks niemand kon zomaar bij ons achter de poort komen. Dat kan een enorm nadeel zijn... Prachthond was het, nog steeds de mooiste die ik ooit gezien heb. 

Ik zou voor een lijn kiezen die past bij wat je van de hond verlangt. Dus goed bedenken wat je allemaal wilt gaan doen of over verlangt van de hond, als je meer een echte huishond zoek b.v. of ééntje om je erf te bewaken. En wat hebben jullie de hond te bieden? Voldoet dat ook aan de eisen van een Duitse herder? Of is misschien een ander ras uiteindelijk toch geschikter? 

Ook heb je de oud Duitse herder nog, die hebben een wat zachter karakter maar (vaak) woestere uitstraling. Als je echt een huishond zoekt zou ik een lijn zoeken die hier geschikt voor is en hierover ook zeker  navraag doen bij de fokker. Ga ook de ouders van de hond bekijken en ervaren hoe zij zijn. 

Zoek een goede fokker! (En ja dat kost wat). Iemand die niet alleen maar pups via marktplaats verkoopt. Zorg dat de honden getest zijn op verschillende erfelijke afwijkingen, want helaas is ook de Duitse herder geen gezond ras. Google de fokker desnoods of doe navraag bij de vereniging. Hier op HP zullen ook wel fokkers zitten, raadpleeg hen anders?

Als je geen ervaring hebt met Duitse herders ga dan eens contact opnemen met eigenaren en spreek met hen af. Dan kun je ervaren hoe ze zijn!

honden page profiel YY

honden foto van Y

Ik weet vrij weinig van herders, maar zou je aanraden om echt een goede fokker te zoeken en daar niet op te bezuinigen..

Ik zie regelmatig herders met zulke vreselijke ruggen..

Of een Oud Duitse inderdaad, die schijnen gezonder te zijn! Persoonlijk vind ik ze ook mooier :-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ken jullie natuurlijk helemaal niet, maar als je geen ervaring met honden hebt kan een herder een verkeerde keus zijn.
Maar de Duitse herder vind ik dan van alle pittige herders niet de slechtste keuze. De Oud Duitse heeft ook mijn voorkeur. Vanwege de rug, maar ik vind ze over het algemeen wat rustiger dan de Duitse herder.
Je moet stevig in je schoenen staan met herdershonden. Verdiep je van te voren in de hondentaal en ga kijken bij mensen die zo'n hond hebben. Bezoek eens een hondenschool om met andere (Oud) Duitse herdershondenbezitters van gedachte te wisselen.
Zoek ook een cursus uit die je met de hond gaat volgen.
Vertel ook de fokker wat je zoekt in een hond en waarom je een voorkeur hebt voor dit ras. Laat de fokker mee denken en helpen kiezen welke pup bij je past.
Misschien is het ook een leuk idee om lid te worden van de rasvereniging. Informatie is altijd leerzaam.
Veel succes!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik sluit mij aan bij de bovenstaande reacties; als jullie besluiten dat een DH qua karakter ook het beste bij jullie past, ga dan alsjeblieft op zoek naar een fokker die verantwoordelijk met zijn dieren om gaat. Ik heb hier een Oud Duitse Herder (waarschijnlijk een kruising, maar sinds ik daar achter ben zie ik er weinig andere rassen in terug) die níet gezond is. Ze heeft MDR1 (kan niet tegen veelgebruikte middelen zoals Advantix en standaard wormkuren). Hoewel daar prima mee te leven is, is het altijd dubbel en dwars uitkijken, en lastig. Ook heeft ze een zeer gevoelige maag, ze kan geen koud of lauw water verdragen - het moet echt warm zijn.
Daarnaast komen er heup en elleboogproblemen voor binnen het ras, en een goede fokker zal de ouderdieren hier altijd op testen - met goede reden!

Verder hangt of een DH dé hond is voor jullie in mijn ogen erg af van wat jullie met hem of haar willen gaan doen. Gaan jullie er mee op cursus, willen jullie een sport met hem gaan beoefenen, hoelang willen/kunnen jullie er op een dag mee wandelen en mentale uitdaging bieden? DH's zijn fantastische honden... als ze tevreden zijn en voldoende uitdaging krijgen. Bied je dat niet, dan gaan ze zelf iets zoeken om te doen... zoals behang van de muren peuteren en de tafel opeten.

Duitse Herders hebben ook een consequente opvoeding nodig, zonder dat dit een 'harde' opvoeding is. Het zijn slimme dingen, en zullen niet direct iets doen zoals gevraagd als zij 'van mening' zijn dat het op een andere manier sneller kan of leuker is.

Als je een DH kan bieden wat hij nodig heeft, dan krijg je er enorm veel voor terug; een hond die het liefst zo dicht mogelijk bij je is, je al zijn liefde wil geven en voor je door het vuur gaat :-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Alpii


Ik kan dit topic niet rijmen met het volgende:


Op 12 september jl. open je een topic (zie link hieronder) met de informatie dat je een hele zieke labrador pup hebt gekocht van een hondenhandelaar; vervolgens horen we daar niets meer over. Volgens je laatste berichtgeving ligt je labrador pup nog doodziek bij de dierenarts. Forumleden hebben met je meegeleefd en de moeite genomen om reacties te schrijven.
 
 
 
Dit is het topic over je zieke labrador pup

http://www.hondenpage.com/hondenforum/166520/epilepsie.php?utm_expid=1508167-1.LDTFi-EMS-iBaen1P1uxdQ.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.hondenpage.com%2Fhondenforum%2F166520%2Fepilepsie.php

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Als ik dat topic lees begrijp ik dat ze pup inmiddels hebben laten inslapen, denk ik?

Maar betreft de hondkeuze.. Kies inderdaad een hond uit een lijn die bij je past.. uit de werklijn zijn vaak honden die meer beweging/uitdaging nodig hebben en passen i.m.o meer bij een actievere levensstijl en mensen die veel tijd hebben om een hond mentaal en fysiek te geven wat hij nodig heeft.. 

En ga naar een erkende fokker, 1 die testen heeft gedaan op erfelijke ziektes, die bezig is geweest met socialisatie etc..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Alpii

Waarom reageer je niet meer?

Ik zou graag weten hoe het met je labrador pup is afgelopen.

Als forumleden je proberen te helpen en ondersteunen bij een vreselijk zieke labrador pup, dan is het niet meer dan fatsoenlijk om dit vorige topic van je van een update te voorzien en niet 5 dagen later met de deur in huis te komen vallen dat je interesse hebt in een Duitse herder.

En weer doen forumleden hun best in dit topic om TS van informatie te voorzien, zonder enige reactie van TS Apii !!

Een en ander komt nu niet bepaald geloofwaardig over.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Typisch geval van aandacht tekort bij de ts denk ik zo ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

TS is inmiddels inactief.

Door de mand gevallen?

Als het verhaal van de doodzieke labrador pup verzonnen zou zijn, vind ik het heel laag om zo met de gevoelens van andere forumleden te spelen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^