Renske

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MattieMattie

Hoi allemaal,

Wil met mijn hondje, dat een ernstige voedselallergie heeft over op vers. Ik heb nu Rodi eend/ konijn in de diepvries maar wil eventueel over op Renske. Ze heeft veel last van jeuk en korstjes door het krabben. Onze dierenwinkel verkoopt Duck, Energique en Rodi maar er mag geen graan en geen kip in zitten. Iemand ervaring? Het merk moet wel makkelijk te verkrijgen zijn in winkel of online.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Hoeveel vriesruimte heb je en waar woon je. Dat adviseert wat makkelijker. Heb je weinig tot geen vriesruimte dan is Renske een optie maar weet niet zeker of dat vrij van graan (rijst) en kip is. Als je in het bezorggebied van een webwinkel zit heb je uiteraard veel meer keus.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Als je genoeg vriesruimte hebt en binnen een bezorggebied van een webwinkel zit, zou ik een ander KVV-merk proberen. Van Energique heb ik wel al goede ervaringen van gehoord.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Duck heeft ook een glutenvrije variant, misschien dat eens proberen ? In de nabije toekomst komt een heel nieuw gamma uit, je kan dan fruit en groenten bijgeven om afwisseling te garanderen. Vis kan je goedkoop bij de visboer krijgen, probeer dat ook eens, als je dat in grotere portie klaarmaakt kan je het verdelen over dagporties in je vriezer. Renske is niet glutenvrij, er zit altijd wel rijst in.

honden page profiel MattieMattie

Ik heb een diepvrieslade beschikbaar alleen voor kvv en woon vlakbij Eindhoven. Mijn hondje weegt 6 kg en eet niet heel veel maar reageert niet zo goed op brokken en vindt het ook niet super lekker. Ik heb zelf gekookt voor haar obv vis en aardappel en groente en tofoe masr bakte dat wel in olijfolie. Dat lust ze graag en dan gast het ook goed met haar huid maar dit is menseneten en heel bewerkelijk al doe ik het graag.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De rijst in Renske is bruine rijst, dus die is goed te verdragen. De visversie is helemaal granenvrij ! Ikzelf combineer vers van Lotgering met Renske versvlees.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Volgens mij is Tilburg bij jouw in de buurt. Daar vind je www.lupa-diervoeding.nl Ze verkopen bijvoorbeeld Tinlo. Tinlo is een goed merk om mee te elimineren omdat het geen groente, geen graan en geen premix bevat. Neem de 'de luxe' doos (complete doos) en je hebt ook geen rund of kip.

Renkse vers zou ik niet doen. Rijst = rijst = graan. Niet alle honden reageren erop, maar er zijn wel honden die erop reageren. Daarnaast zitten er toevoegingen in Renske vers die afkomstig zijn van oa een kip en waar je hond dus alsnog op kan reageren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Kivo bevat rijst en een premix.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hier vind je een aantal merken overzichtelijk bij elkaar:

http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Rodi en Duck bevatten ook rijst, toch?

Als je inderdaad in Tilburg woont.. De Pet's Place op de Westermarkt verkoopt Tinlo BARFmenu, da's graanvrij en ze hebben kip-vrije varianten. Bij de Animal Center in Kaatsheuvel hebben ze Alaska, da's ook graanvrij en ook zij hebben kip-vrije varianten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Alaska zegt graanvrij te zijn, maar is dit niet doordat er magen met inhoud mee gemalen worden.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Oooh, dat wist ik niet! Excuus! :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Geeft niet, dat kon je niet weten ;-)

Ik moest erachter komen toen mijn 13 jaar oude hond met granen allergie ernstig ziek was. Ik kon er maar neit achter komen waar hij op reageerde. Pas toen het te laat was ontving ik van de fabrikant een mail dat er granen-magen mee gemalen (kunnen) worden.

De fabrikant en Pey's zelf weten het beiden en beloven al 3 tot 4 maanden lang om niet meer te adverteren met 'glutenvrij', maar toch blijven ze er tot de dag van vandaag mee adverteren. Dat merk is voor mij dan ook een absolute no-go geworden. Ze zijn oneerlijk, onverantwoordelijk en onbetrouwbaar.

honden page profiel MattieMattie

Weten jullie een merk waar alleen gemalen vlees, geen kip of kipproducten of rijst en graan, in zit en wat eruit ziet als gemalen gehakt.

honden page profiel MattieMattie

Er mag wel groente in zitten maar verder geen toevoegingen zoals ruwe as enz.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ruwe as zit overal in.. Dat haal je uit de analyse vandaan ;-) Zie: http://www.voerwijzer.com/forum/ruwe

Maar het geen dat ik eerder al noemde: Tinlo de luxe doos.

Degomeat enkelvoudig (dus niet de compleet) kun je ook nemen. Je neemt dan niet de versies met rund of kip en ook niet de fazant en eend versie, maar met degomeat moet je wel opletten dat je genoeg orgaan voert.

honden page profiel MattieMattie

Tinlo ziet er inderdaad goed uit alleen zit er in de luxe doos dacht ik te zien ook 2 rollen kip en aangezien mijn hondje daar sterk op reageert kan ik die niet geven.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bevat:

2 x BARFmenu – PAARD *Premium*,
2 x BARFmenu – LAM *Premium*,
2 x BARFmenu – VIS *Premium*,
2 x BARFmenu – KONIJN *Premium*,
2 x BARFmenu – EEND *Premium*.

Alles verpakt in één overzichtelijke doos.
De BARFmenu – DeLUXE doos bevat absoluut géén Kip en géén rund.
TinLo BARFmenu’s *Premium* worden gemaakt van uitsluitend vers rauw vlees, verse organen, verse vleesbotten en een verrijking van dierlijke vezels.

Uit onderzoek is gebleken dat dierlijke vezels een positieve invloed hebben op het verteringsproces. Dit proces wordt vertraagd waardoor de hond minder snel honger heeft. Tevens reduceert het de ontlasting door optimale vertering.

Bevat van nature een zeer hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen en mineralen.

Géén chemische toevoegingen!

Géén rijst of granen – dus glutenvrij!


Bron: http://tinlo.nl/honden/

honden page profiel MattieMattie

Dank je! Deze ga ik meteen bestellen.

honden page profiel MattieMattie

Roosje, bestel jij het en haal je het dan af of laat je het thuisbezorgen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Toen ik nog bij lupa bestelde, liet ik het bezorgen. Ik woon namelijk aan de andere kant van NL ;-)

Je kan ook op www.tinlo.nl kijken voor een dichtere verkooppunt. Bij mij word het in het tuincentrum en bij pets place verkocht. Het kan zijn dat ze de deluxe pakket niet op voorraad hebben en dus moeten bestellen voor je.

Volgende forumvraag: Hele eendennek doorgeslikt!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^