mijn hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

beste mensen

ik maak me een beetje zorgen over mijn hondje cavalier king charles hij is nu 22maanden
ik heb vorige week knopen uit gekamt achter zijn oor want de laatste tijd heeft hij daar inorm veel knopen dus de knopen waren weg maar een dag na dien begon zijn oor te stinken waar ik het geborsteld heb en etter ik ben naar dokter geweest hij moet medicatie nemen voor 10 dagen omdat het een bacterie of een infectie was de stank is nu al weg maar het is gelijk dat het hen verspreid tot een beetje achter de schedel en zo je ziet eigenlijk niet veel gewoon kroeten op de huid kan er iemand mij wat informatie geven die wat meer kennis heeft met die ras

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik het goed begrijp is het niet in het oor maar er buiten, een hotspot ? heeft je dierenarts je dat niet verteld ? achter het oor vele knopen en klitten, misschien toch al wat zitten broeien.

10 dagen medicatie, zorg dat het op de plek de haren wat weg geschoren of geknipt worden zodat het lucht krijgt daar.

Kroeten ?

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

hallo willemijn
neen dokter heeft me daar niks van gezegt inderdaad het is er buiten hij heeft daar ongelooflijk veel klitten het kan zijn dat er daar iets aan bloeien zat maar omdat er altijd zoveel klitten zijn konden we het niet zien en nu mee het eens goed uit te kammen is na een tijdje begonnen medicatie geef ik zo wie zo verder maar ik snap gewoon niet dat verder gaat maar ga zien met die medicatie ja het is ook gelijk korsten op zijn huid

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik weet wel dat als een oor hevig ontstoken is de bacterie naar buiten kan komen en de buitenkant kan aantasten. 
Als het erger word of je weet er niet goed raad mee kun je altijd je dierenarts nog eens bellen om advies.
Oorproblemen komen overigens veel voor bij de Cavalier.
Heeft de dierenarts ook een oorreiniger mee gegeven?

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

hallo roos
bedankt om op mijn bericht te reageren neen dat heb ik niet gehad omdat het achter de oren zijn en daar heeft hij altijd klitten

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Misschien was er al een etterende plek en door er ook nog doorheen te kammen is het groter gaan worden... meer verspreid.

Je hebt medicatie gekregn en kunt die nu ook best die 10 dagen geven.

Ik zou zelf niet teveel gaan knippen of scheren. Dan eerder naar de DA om dat te laten doen.

De plek verzorgen, nadat je je handen heel zuiver gewassen hebt kan door te deppen met een zuiver doekje of gaasje met iso-Betadine Dermicum. (Gele bus met zwarte dop).

Verder niet te veel aan doen. Het is geen plek waar je hondje kan bijten en krabben zal ook wel niet zo makkelijk zijn.

Toch even laten nagaan of je hondje niet allergisch is aan het voer dat hij krijgt of aan het bakje waaruit hij eet (plastic ?). Als het om een hotspot gaat komt dat aan de kop vaak door allergie aan een bepaalde voeding.

Maar je weet niet hoe het ontstaan is, dus het kan ook andere oorzaken hebben zoals een infectie van een opgelopen wondje of op een plaats waar per ongeluk een vastzittende teek zat die "weggekamd" is...

De "kroeten" zijn waarschijnlijk korstjes. Gestold bloed moet die vormen voor de genezing. Daarom : ook niet wegborstelen of beschadigen. Het verdwijnt vanzelf wel mettertijd.

Spoedige beterschap gewenst.



honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

hallo kylie
merci om te reageren het kan best zijn dat hij daar iets had achter zijn oor dat is het hem juist ik weet het niet hij heeft daar inorm veel klitten dat we het niet zagen medicatie geef ik zo wie zo verder wie weet gaat het toch weg maar ik verschiet er alleen van dat hij korstjes bij krijgt scheren enzo dat doet ik ook niet omdat ik niet weet hoe ik eraan moet beginnen dat ga ik nog leren bij een honden trimmer , krabben doet hij wel bijten dat gaat niet , en van eten krijgt hij niks bezonders is nog altijd zelfde voer dan anders ik kan zelf niet na gaan wat zijn ouders hadden van ziektes want hij komt van tsjechie en dat zei de fokker winkel waar van hij kwam ook niet

merci

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heel vervelend voor jou en vooral je jonge Cavaliertje dat hij zulke oorklachten en pijnen heeft.

Dit hondje komt uit de broodfok uit Tsjechië. Waarschuw alle mensen die je kent om nooit maar dan ook nooit een hondje in een dierenwinkel of puppy farm te kopen.

Cavaliers staan al nr. 1 op de lijst van honden met de meeste erfelijke aandoeningen. Als je er dan ook nog een uit Tsjechië koopt, loop je nog meer risico op deze ernstige erfelijke aandoeningen.

Krabt je hondje ook vaak in de lucht? Heeft je Cavaliertje nog meer klachten of vreemde dingen die je niet thuis kunt brengen.
 
Ga niet te hard trekken met een kam of borstelen bij het oor/hoofdje van je Cavalier. Haal de knopen er voorzichtig uit of knip deze af als het niet lukt.
 
Cavaliertjes kunnen zeer gevoelig zijn bij en op hun hoofdje door Chiari-achtige Malformatie (de kleine hersenen zijn te groot voor het achterhoofd en puilen uit door het achterhoofdsgat) En dat hebben de Cavjes helaas allemaal.
 
Als de ontsteking van het middenoor niet onder controle te krijgen is, laat je dierenarts dan ook eens denken aan Primary Secretory Otitis (laatste woord betekent oorontsteking).
 
Dit is een erfelijke aandoening/ontsteking in het middenoor, die bij 50% van de Cavaliers voorkomt. Het wordt ook wel glue ear (lijmoor) genoemd en dit is chronisch. Helaas is PSOM alleen door middel van een MRI vast te stellen.
 
PSOM komt bijna alleen bij Cavaliers voor.
 
http://www.cavalierhealth.org/psom.htm
 
Toen mijn inmiddels overleden cavaliertje ernstige klachten kreeg, die toe te schrijven zouden kunnen zijn aan Chiari-achtige Malformatie en Syringomylie, heb ik een MRI laten maken in Best bij Eindhoven; Dierenkliniek Den Heuvel.
 
Helaas had mijn Cavaliertje alle drie hierboven genoemde erfelijke aandoeningen.
Dus ook PSOM. PSOM kan overigens klachten en pijnen geven die op CM/SM lijken.
Ik heb mijn Cavaliertje in de kliniek Wagenrenk in Wageningen aan haar oor laten opereren. De chirurg heeft toen de slijmprop in beide oren verwijderd. Helaas kwamen de klachten door PSOM binnen 3 maanden weer terug. Dat het terug kon komen, werd mij pas verteld toen ik mijn Cavaliertje terug kreeg vlak na de operatie. Anders had ik haar niet laten opereren.
 
Stuur je dierenarts de link die ik hierboven gegeven heb en laat hem/haar deze materie goed bestuderen.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Loesje heeft het heel goed verwoord hier boven.

Ik raad je aan om wel heel voorzichtig en zacht de oren te kammen/klitten knippen want Cavaliers zijn zeer gevoelig op die plekken rond nek/oren.
Het zijn absoluut geen aanstellers maar dit ras heeft enorm veel problemen op dit gebied. Het feit dat je hondje zo aan de oren krabt zegt genoeg. 
Dit hoeft niet perse jeuk te zijn maar zal ook op pijn duiden.

Hoe is je hondje verder? Zijn er meer dingen die afwijkend zijn?
Als je nog vragen hebt kun je ze hier gerust stellen. Er zijn hier veel ervaringsdeskundigen

.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja, zeker rekening houden met wat Loesje hierboven schrijven. Het zijn niet altijd leuke dingen die je te horen (lezen) zult krijgen.

Maar vergeet niet dat je hondje niet zieker wordt doodat je hier dingen leest. Integendeel. Het is best mogelijk dat je er nog heel veel aan gaat hebben in jullie voordeel.

Ik hoop dat je hondje vlug herstelt en dat je ons nog op de hoogte houdt.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wat je kunt doen om de klitten achter het oor te verminderen en om het nu minder pijnlijk te maken om de klitten er uit te kammen is met de effileerschaar er in te knippen. Je knipt dus in de klit en hierdoor gaat hij makkelijker los. Je kunt er gewoon een aantal keren in knippen. Als alle klitten er uit zijn en het haar begint te groeien dun je het uit met de effileer schaar hierdoor komen er minder klitten en gaat het gelijk minder broeien zodat bacteriën minder kans krijgen.

suc6

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij verergering of onvoldoende verbetering contact met je dierenarts opnemen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou je hondje een keer door een hondentrimster goed laten trimmen en alle klitten weg laten halen.

Volgende forumvraag: Winddichte hondenluik (advies)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^