De producten van spat.nl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaruSaru

Ik lees dat velen bij het fokken van een nestje gebruik maken van o.a. nutridrops, easy welping, druivensuiker, biotine, rubustabletten, en wat er zoal niet meer verkrijgbaar is.

Vraag me af in hoeverre deze toevoegingen noodzakelijk of functioneel zijn? Heb namelijk in het verleden meerdere nestjes langs de zijlijn meegemaakt, waaronder een rottweilernest van 12 forse pups tijdens een koude winter (en dat nest lag niet in huis), en nooit heb ik daarbij gezien dat gebruik werd gemaakt van hulpmiddelen. Alles ging natuurlijk en teef en pups leken niets te kort te komen. Ook de navelstreng doorbijten en het schoonmaken voor de ademhaling deed de teef zelf. Maar bekijk ik de website van spat.nl, dan ga ik bijna denken dat een teef het haast allemaal zelf niet meer kan zonder al deze middelen.

Wie zweert bij welk product en waarom?
En wie vindt al deze hulpmiddelen overbodig?

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Ik denk dat de teef het zelf wel kan, maar als ze het nodig heeft zal ik het haar geven. Ligt er net even aan.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Hier alleen druivensuiker in huis en zelfs dat geven we zelden bij een bevalling. Zelf vind ik het overbodig en tja er is altijd wel iemand die iets uitvind voor consumenten denk ik dan......

Een teefje wat lichamelijk een goede conditie heeft brengt haar puppen probleemloos op de wereld. Uitzonderlijke rassen daar gelaten.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Vanaf de zijlijn is een nest meemaken toch altijd anders dan er zelf daadwerkelijk 24/7 met de neus bovenop zitten.

Ook wij hebben alleen druivensuiker in huis, verder zijn wij aanwezig bij de bevalling en helpen waar nodig. Verder doet de teef het meeste werk.

honden page profiel SaruSaru

Dat is natuurlijk anders inderdaad, maar daardoor vroeg ik me wel af of het inmiddels gebruikelijk is om allerlei supplementen te gebruiken. 
Druivensuiker is dan alleen voor de teef en niet voor de pups, of heb ik het mis?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Vanaf ze zijlijn kan je natuurlijk niet zien wat er gebeurd als je weg bent.


De druivensuiker is puur voor de teef als de bevalling lang duurt en ze eventueel zwakker wordt. Ik heb het nog nooit hoeven gebruiken, mijn teef neemt de rust als dat nodig is voordat ze verder gaat. Maar we hebben het in huis voor de zekerheid.

honden page profiel SaruSaru

Maar met zijlijn bedoel ik dat mijn ouders fokten toen ik een jaar of 12 was ;-) Dus geen geheimen, maar ook nog geen kritische blik.
Ok bedankt!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hier nog nooit wat gebruikt voor/tijdens of na de bevalling.....

Volgende forumvraag: Norbergwaarde
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^