Hond uit opslag: Solo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Wat super dat je dit doet voor Solo, Margje! 
Vind het ook een prachtige hond die zeker een gouden mandje verdient.
Het is dat ik hier al een pup heb lopen en dat ik niet op mezelf woon anders had ik er zeker over nagedacht of ik Solo het juiste mandje kon geven.. 

Moet trouwens zeggen dat het voor Bull Terrier honden moeilijk is om te lossen. Mijn stafford in haar jonge jaren kon ook heel moeilijk dingen loslaten vooral als ze in een "drive modus" zat. Ik wachtte dan maar gewoon tot de kaken ontspande en dan kon ze lossen. Vooral door die spanning en adrenaline die door dat lijf giert gaan die kaken op slot. 

Er waren inderdaad al goede tips gegeven over de takken obsessie, en als je het linkt aan die obsessie zou dat goed te maken kunnen hebben met die aanval op die postbode. Ook waren er kinderen bij toch? Misschien dat de postbode een onverwachte beweging maakte en Solo dit zag als dreiging. Zulk soort honden zijn erg beschermend voor kinderen. Dit zou ook verklaren waarom de kinderen nooit gebeten zijn maar postbode wel.

En nogmaals ik vind het super wat je doet voor hem! Met de vooruitgang die hij nu maakt moet het wel goedkomen met hem!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Wij ervaren altijd hetzelfde, Gorby loopt in bepaalde situaties ALTIJD met een GL om, dit zal ook nooit anders meer zijn.
Niet omdat wij continu verwachten dat hij iets vreselijks zal doen, maar omdat we heel zeker weten dat er een bepaald potentieel in de hond zit, die hij kan !! gebruiken.

Vreemd genoeg reageerden mensen negatief (in 1e instantie) want ... dan was die grote ruwharige zwarte hond "zeker gevaarlijk".... maar langzamerhand hebben we een hoop mensen mogen uitleggen wat een GL doet, waarom Gorby hem om heeft en voor ons is dat simpel ; wij willen nog geen 1% risico nemen met de veiligheid van de mensen dicht om ons heen, en aangezien Gorby dus in het verleden specifiek gedrag aangeleerd heeft, die die veiligheid wel in het geding zou kunnen brengen, en hij ook mentaal en fysiek dat makkelijk kan uitvoeren........., en ook nog dat ik niet uitga van dat Gorby altijd alles nu zo lief en schattig bedoeld... zit die GL er op, Gorby deert het niet en het is geeft veiligheid en rust.

Nu veel mensen weten hoe het zit, draait het zich om, dat is wel heel positief.
Ze spreken hun waardering uit, ontspannen in de omgeving van ons en de hond (wat weer heel positief werkt natuurlijk, want mensen die angstig in de ogen van je hond staan te staren maken het niet makkelijker je hond ze te laten negeren).

Maar evengoed, het is veel en veel veiliger en toch maakt het mensen banger, heel vreemd.

Goed zeg, hoe je die wandeling hebt aangepakt, moet Solo wel extreem frustreren, want als die drive tot dat gedrag zo groot is en het kan nu niet door de muilkorf..... hebben jullie toch nog wel een hele trainingsweg te gaan.

Wat betrift de drift en het vasthouden, dit probleem komt bij alle honden voor die een focus hebben, dat kan dus niet loslaten zijn, maar bv ook met jachtgedrag, de drift is dan zo groot dat al het andere wegvalt, en de hond bijna niet anders meer kan.

Gorby kan in het werk ook heel rustig lijken !!!, maar als je hem goed kent, of je weet waarje naar kijken moet, zie je dat dat niet zo is, hij is 100% gefocused en zal dan ook uitvoeren wat hij denkt dat uitgevoerd moet worden, lossen kan dus dan bij hem op zijn belonings-staafje een lastige zijn. Onze trainer echter weigert dat als probleem te zien, maar van een logisch gevolg van wat te veel spanning op de spieren, de "fout" zit dan dus niet in de spanning/focus, maar in het feit dat we tijdens het trainen niet genoeg gedoseerd hebben. Lossen is bij veel honden een probleem als ze te "fel"worden.

Dat Solo geen plezier uitstraalt, vind ik een echte lastige, eerlijk gezegd zou ik er denk ik voor kiezen om het gedrag helemaal te proberen te laten uitdoven, ik kan me niet voorstellen (mede door eigen ervaring dan) dat dat 100% om te buigen is naar iets leuks, daar zit al te veel negatiefs voor verbonden aan het gedrag, terugval is dan heen snel gebeurd, sneller dan dat je het gedrag laat uitdoven, en bovendien staat hij stijf van de adrenaline, en dat duurt soms wel 3 dagen voor al die stresshormonen weer uit de hond zijn, maar dan heeft hij alweer stress gehad en zo blijf je dan bezig.

Ben wel benieuwd  voor welke aanpak je definitief kiest.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik zoek ook eigenlijk iets wat dat hangen in takken kan vervangen voor hem.
Maar ik denk dat dit heel lastig gaat worden.
Vanochtend weer geoefend. Nu hij een muilkorf om heeft, kan ik zelf ook meer.
Want als je die enorme drift ziet en dat bijten en hangen in die tak, dan was ik wel bang om hem dichter bij zijn halsband aan de riem vast te pakken.. die takken bewegen doordat hij er zo in gaat hangen, als hij mis hapt of heel gefrustreerd raakt dat ik hem wel wil halen en hij hangt in mijn arm, dan is het wel wat meer dan een schram ben ik bang.
Vanochtend had hij weer lekker veel energie om even flink tegen een omgewaaide grote tak tekeer te gaan. Hij jankt dan echt alsof hij geslacht wordt (dat was ook zonder muilkorf als hij wel vast kon grijpen). Na vijf minuten heb ik hem vastgepakt bij de tak weggehaald en hem op een paar meter afstand laten zitten. Dat ik hem weghaalde vond hij natuurlijk niet leuk, tegen stribbelen, maar geen uithalen of happen of grommen. Toen hij een beetje bijgekomen was, zat hij klaar te wachten tot hij weer mocht. Dat mocht dus niet.. Toen ging ik twijfelen of het dan toch onder commando te zetten is. (en of ik dat wel wil)
Ik zoek ook nog een beetje de juiste weg: of het resoluut verbieden vanaf nu, of hem uit laten razen zonder succes: hij kan de tak niet pakken.
Verbieden dan blijft die drang denk ik, hij wil wel, maar hij mag niet. Bij geen succes zou zijn gedrag uit moeten doven, maar zit er niet al een belonende component in het proberen? En de stress loopt uiteraard ook behoorlijk op, hoger dan ik zou willen. Ik zoek nog een beetje wat nou het beste past bij hem en wat voor nieuwe eigenaren het makkelijkst op te volgen is.

Verder doet hij het super! Hij volgt al netjes, zijn bezig met de 'weave' (werken voor eten doen we aan ;-)) hij gaat af en plat, blijf zit er aardig in. Hij maakt nieuwe vriendjes zowel honden als mensen. Ik ben dik tevreden over hem!

honden page profiel Stefanie90Stefanie90 3 doggies

honden foto van Stefanie90

Wat een prachtige hond! Veel succes.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady draagt ook een muilkorf..dan krijg je inderdaad vaak rare blikken.. op het begin vond ik dat storend/vervelend.. Maar tegenwoordig boeit het me niet echt wat ze denken. Heb wel onlangs een lichblauwe baskerville aangeschaft, dat ziet er wel net iets leuker uit dan zo'n zwarte muilkorf (zeker op een hond die voornamelijk wit is)..
Vandaag kwam er een jongetje aan mijn vriend vragen waarom onze hond 'blauw van de voorkant was' hahaha.. Dan zeggen we maar dat ons hondje niet alle honden even leuk vind..of we zeggen iets als dat ze anders allemaal rommel op eet van de stoep..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik ben weer even bijgelezen hier...

lastig, dat takkenprobleem...je zou denken dat ie misschien een beetje weinig heeft gedaan en zn enig vertier was dat ie van baasje in takken mocht hangen?
snel van 0 naar 100, ja dat hoort er een beetje bij, maar echt obsessief is nooit goed en een beetje beheersing is wel gewenst natuurlijk :-)

ik zou aan 2 dingen denken, lekker langs de bomen en oefenen met afleiden..een clicker bv? met een voertje of balletje als beloning??
en misschien is flirtpolen wel een leuke bezigheid om met hem te doen, wel erg intensief. maar ik merk hier bv dat dat echt meer om het najagen gaat en iets minder de focus op bijten en niet lossen...
ook zou ik daarna om het even te bekoelen en rust erin te krijgen en zoals al genoemd lekker kort speuren of zoeken en er dus een duidelijke klaar van maken, en weer rust...

is zijn kruising bekend??
als ik het zo zie dacht ik aan een pitbullachtige met een rhodesian ridgeback...

aanvulling;
had je post op vorige pagina over solo nog niet gelezen, toch al wat vooruitgang met de takken, muilkorf is misschien idd wel een goed idee :-)


honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

" Ja, is hardstikke leuk om te doen :-) En ook perfect voor honden die snel overprikkeld of gespannen zijn..naar mijn idee werkt het vaak averechts om met zulke honden 'actieve/drukke' sporten te gaan doen (fietsen, tuggen, behendigheid etc) waarbij veel adrenaline vrijkomt..
Vroeger gingen we altijd fietsen en balletjes gooien met Lady..sinds we dat niet meer doen en over zijn gegaan op zoek/speurspellen is ze echt heel erg veranderd.. veel relaxter geworden en ze zit beter in haar vel.. "


.Daar heb je helemaal gelijk in. Zo werkt dat bij mijn hond ook. Ik ging vaak met hem tuggen, maar ben daar mee gestopt, hij raakt zwaar over de zeik.
Zijn gedrag verergerde ineens erg snel. Nu doen we ook veel speur spelletjes, en hij is daarna zo heerlijk rustig.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Het erge was dat op het begin ik dacht dat het bij Lady lag aan een tekort aan beweging.. dat ze zo druk/gespannen was.. Dus ging alleen maar meer fietsen, wandelen en balletjes gooien.. Dan was ze daarna wel een uur rustig..maar zodra ze weer op adem kwam werd ze gelijk druk en onrustig.. 
Met speurspellen heeft ze duidelijk niet meer van die hoge pieken er tussen zitten en krijgt ze ook niet zo'n terugval nadat ze uitgerust is :-)

Tuggen zou ook echt niks voor Lady zijn..die zou daar ook gespannen van worden en voor haar zou het denk ik geen 'spelletje' meer zijn..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Even een andere kant wat misschien ook wel eens verfrissend is. Niet alle boom-hangende honden doen dat voor hun baas hoor. Ik kan me tenminste niet herrineren dat ik het Flex toen ooit aangeleerd heb of het überhaupt leuk vond maar hij deed het wel. In eerste instantie altijd om spanning af te reageren maar goed dat slaat al snel om in een deze boom moet kapot obsessie natuurlijk.

Wegtrekken, aanlijnen, doorlopen. Iedere keer weer. Op een gegeven moment hebben ze dat snel door. (Als hij me dan aan zag komen peerde die hem snel haha.)

Ik snap eerlijk gezegd ook niet wat hem nou zo eng maakt omdat hij dit doet. Sommige honden hebben hetzelfde op hele andere gebieden (zwemmen, ballen, andere honden, voedsel) en dan is het ineens normaal?

Net als met postbodes. Hoe cliché?

Eerlijk gezegd denk ik dat dit een onwijs lieve en leuke hond is. Als mijn situatie het had toegelaten had ie zelfs mogen komen. Vanuit een opslag ineens weer op straat en dan ook direct zo aan het werk moeten. Ik vind eigenlijk dat het heel goed gaat. Super bezig weer Margje!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat het stokken slopen opzich niet zo'n probleem is..maar wel het obsessieve/fixerende gedrag dat er achter zit.. Zo kon het bij Lady ook niet kwaad dat ze graag achter balletjes aan ging.. Maar ze was te obsessief, te gefixeerd en dat uitte zich in haar gedrag bij andere dingen..
Dus net als met zwemmen, andere honden, voer etc.. als het TE is..dan moet zoiets in mijn ogen zoveel mogelijk vermeden worden..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Solo zit natuurlijk aan de lijn, maar doorlopen is er niet bij, hij laat gewoon echt niet los. Ik stond ruim vijf minuten te wachten en dan hoor je een soort oergeluid, een soort gejank, ogen helemaal groot en rond. Spieren helemaal gespannen en maar trekken. Ik vind het er wel eng uit zien, die hele spanning.
Misschien vind ik het wel enger dit eigelijk voor het eerst is dat het zo voor mn neus gebeurt en zo lang ook! Wel eerder honden op cursus gehad die het leuk vonden om in een boom te hangen of in stokken, maar zo lang en dan met dat geluid erbij.. dat niet eerder.

Ik vind ook echt dat Solo het supergoed doet. Het is eigenlijk een heel evenwichtig dier, op de takken na dan :-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Zou het niet verstandig zijn deze hond een keer te laten observeren door een ervaren trainer ??

Eventueel via film materiaal, uit ervaring (wederom) weet ik, dat daar soms heel verrassende observaties van kunnen komen, hoef je niet direct overal in mee te gaan, maar het breidt je spectrum uit.

Kijk, ergens voor gaan is prima, maar iets als obsessie hebben, daar echt van door het lint gaan, dat is voor de hond ook heel erg, want daardoor staat al het andere stil.

Wij hebben toen ook hulp gezocht (ben ik geen GT zoals jij natuurlijk) en dat gaf toch wel een inzicht wat wij deels echt gemist hadden, ook signalen die wij (omdat je er zelf toch dicht op zit letterlijk) gemist hadden, wat er eigenlijk gebeurd en waarom.

Het fijn dat de rest zo goed gaat, maar ik neem toch aan dat hij met dit gedrag zo onplaatsbaar is, want inderdaad, wee degene die hem uit dit gedrag wil halen en die het recht niet heeft..... want ook dat gaat op een bepaald moment een rol spelen, tenminste bij ons wel. ik mocht eerst (maand of 3) heel veel bij Gorby, toen begon ik mee te tellen in zijn optiek en werd het toch net een beetje anders.

bijzondere hond, met een bijzonder probleem.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik denk dat deze rassen wel een slag apart zijn, en je echt een rassenkenner nodig hebt...

mensen beoordelen namelijk al gauw een hoop verkeerd...

een beetje pit en drive, en helemaal met spelletjes als takhangen enz...juist gewenst...of in ieder geval ok...een trainer die weinig van zo'n ras snapt zou dat als snel naar en raar vinden...

overigens klinkt nu alsof ik het goedkeur, takkenhangen niet hoor, zulke spelletjes wel, maar dan gebruik je je eigen spullen en geen levende bomen...

ik denk namelijk dat iemand net als goja zegt, dit als obsessie zou bestempelen terwijl dit eigenlijk niet eens het geval is...

en idd, Sammy haalt toch wel een mooi punt aan...het is een beetje wat ze doen...net als een drijver zal drijven en retrievers de sloten en plassen in willen en graag apporteren...hoeft niet direct verkeerd te zijn...


honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Daar kan je best een punt hebben!
Schreef het net al, daarom omschrijf ik het hier ook, ik hoop op meer input van kenners.
En misschien dat er wel een kenner of kenners zijn die eens met me mee willen op wandeling? :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

sorry, ik had even over deze reactie heen gelezen :-)

tja, het klinkt soms een beetje arrogant...en in de meeste gevallen zijn deze rassen ook gewoon hond, en moet je ze gewoon als hond zien en behandelen...maar met sommige gevallen is het toch meer een ras-dingetje en moet je dat toch even apart bekijken en niet gewoon onder "hond" rekenen..
althans, dat is mijn bescheiden mening...want dan ga je ze dingen vragen die je niet moet verwachten..

als ik iets kan doen om te helpen, ben ik best bereid...graag :-)
maar ik ben geen expert en kenner...deze rassen liggen me, ik weer er wat van...maar ben verre van een echte kenner, insider...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou graag :-)
Misschien wil je een keer mee wandelen?

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

sluit me helemaal bij je aan jeroen! hier hangen ze aan dummys ,wat bij ons de hangtime  word genoemt, en ja sommige hondjes gillen als speenvarkens....   en met t sporten wat we doen zie je  in veel hondjes het vuur in de oogjes, de bekende drive bij de staff/pit kenner. als je hier goed gecontroleerd mee omgaat is er niks aan de hand.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dat is ook eigenlijk wel waarom ik dit soort dingen op het forum deel. Om meer input te krijgen.
Ik zou het fijn vinden als meerdere trainers mee zouden kijken en tips zouden geven.
Als ze dat gratis doen tenminste :-D

Filmen is een beetje lastig, dan moet ik even iemand vragen dat te doen. Ik ben altijd alleen eigenlijk.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

hmm, ik denk dat ik wel een trainer weet en Margje weet wel wie ik bedoel
die persoon kijkt niet naar rassen, het gaat hem puur om het gedrag
en de motivatie tot het gedrag

ieder ras heeft zo zijn eigen dingen, maar een goede gt, met ervaring, kan daar wel
om of doorheen kijken.

ik bestempel trouwens niets als obsessie: het LEEST als een obsessie
en als een hond bepaald gedrag gewoon niet laten kan en door het lint gaat als hij het niet uit kan voeren, maar ook door het lint gaat als hij het wel uit mag voeren...... lijkt het
niet meer op iets leuks of spel, maar op een ......... obsessie??

Mijn hond heeft ook zeer rastypische eigenschappen, maar er zit verschil in drive en niet niet meer te bereiken, doorschieten, janken etc.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" ik denk namelijk dat iemand net als goja zegt, dit als obsessie zou bestempelen terwijl dit eigenlijk niet eens het geval is...

"


sorry, maar wat is precies de strekking van deze opmerking ??
mensen als ik.........  en dat wil zeggen dat...........???

rare opmerking


als mijn hond hysterisch perse boven op mensen wil springen uit waakzaamheid
en niet meer tot rede is te brengen, dit gedrag niet op commando/verzoek
uitvoert, en als hij het niet mag, ook helemaal gek wordt...
heb ik misschien wel een rastypische hond, maar evengoed een heel groot probleem

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"

sorry, maar wat is precies de strekking van deze opmerking ??
mensen als ik.........  en dat wil zeggen dat...........???

rare opmerking "


Volgens mij zegt hij dat hij het met je eens is .

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

helemaal geen rare opmerking, en ik was het ook niet met je eens...alleen rare zinsbouw O-)

ik bedoel dus niet "iemand als goja"
maar ik bedoelde dat iemand misschien kan denken, net als goja, want die noemde daarvoor dat obsessie verhaaltje waar ik op inhaakte...

dus ik sprak je in zekere zin wel tegen, maar bedoelde het niet persoonlijk

sorry voor de verwarring :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Overigens kan Solo niet met katten..
Tweede keer in huis vandaag met katten. Zitten ze stil dan vind hij ze leuk, maar rennen ze rond... dan zijn ze prooi.
Lang leve de muilkorf.
Hij accepteerde het overigens volledig dat ik hem zo van mijn kat afplukte. Geen redirectie ofzo, geen happen in mij. De katten zijn nu wel extra interessant. Dus moet hij blijven liggen aan mijn voeten..

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Gelukkig heb je de muilkorf dan!
wel fijn dat je dat nu weet. Handig voor zijn toekomstige baasje :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ja zeker!
Hij ligt nu braaf te slapen en er lopen hier vier katten rond.. maar zijn interesse is verscherpt en hij duikt wel meteen met zijn snuit op de rug met een erg gespannen houding. Dus ik geloof niet dat zijn intenties goed zijn.
Hij reageert goed op mijn correctie, maar je kunt niet de hele dag met argusogen de hond in de gaten houden en 1 seconde is genoeg.
Dus plaatsen bij katten lijkt me niet zo'n goed idee.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

misschien heeft het even nodig...is natuurlijk even wennen als een hond geen katten is gewend

gelukkig was de muilkorf om :-)

maar al met al, klinkt het toch best positief allemaal..een fijne hond

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Thanx voor de uitleg Jeroen :-)
Niet eens zijn is prima, van verschillende input leren we allemaal denk ik.
Het stond er alleen zo raar...maar opgelost :-)

Enne Margje, ik wil met alle liefde en plezier voor je filmen...graag zelfs.
Leerzaam en het mooie van filmopnames is dat je dan van enige afstand het hele beeld wat de hond laat zien kan vangen.

Wij hebben er toen ook van geleerd, als je zelf aan die lijn zit is je beeld toch wat beperkt.

Jammer van de katten.
Wel goed dat dit nu zo en bij jou naar voren komt. Zo waardevol dat al deze observaties nu bij jou zijn en niet later bij een eventueele nieuwe baas.

Je roept maar dus en ik wordt camaravrouw :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou graag :-)
Dat takhangen is wel te filmen, maar je moet ook om je heen kijken :-)
En ik wil dat hier ook niet openbaar op het forum zetten.. de hond komt natuurlijk bij Justitie vandaan.. en ik wil geen 'belastend bewijs' op internet zetten.

honden page profiel D&DD&D 3 doggies

honden foto van D&D

Hoe is hij verder bij je thuis?
is hij gespannen bij jou of je kinderen?
en kan hij zijn rust goed vinden?

en nog een vraag :-)
is het de bedoeling dat jij hem opvangt als ''gastgezin'' of train jij hem en gaat hij dan naar een gastgezin of nieuw baasje?
en na hoe lang breng je hem dan weer terug naar het asiel? istie echt de hele dag bij jou en slaapt hij daar? of breng je hem na een paar uur weer terug?

Sorry voor mijn vragen hoor , maar ik vind het interessant wat je doet. :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Bij mij in huis is hij heel ontspannen. Hij gaat ook echt liggen slapen.
Hij is alleen nog in huis geweest toen de kinderen er niet waren (logeren of op school).
Buiten reageert hij niet op kinderen of kwispelt ernaar. Hij is opgegroeid in een huis met jonge kinderen.
Hij loopt me wel de hele tijd achterna in huis, maar dat is ook wel logisch. Als ik even naar de gang ga, springt hij de deur open, dat kan hij dus :-)
Maar het is duidelijk een huishond.
Hij zit normaal hele dagen in het pension en ik neem hem dan twee a drie keer per dag een uur of een paar uur mee. De hele ochtend is hij met mij mee, in de middag anderhalf a twee uur en 's avonds heel kort, alleen om uit te laten. Het pension is een kleine 20 minuten rijden bij mij vandaan. Hij is zindelijk in de kennel en tussendoor mag hij op het speelveld in het pension. Hij is namelijk ook heel vriendelijk tegen het personeel.
Ik vang hem dus niet op als gastgezin. Daar ben ik het niet over eens geworden met vriendlief :-) We hebben twee kinderen van 6 en 8, vier katten en opvangkatjes (moederloze kittens).
Mijn rol is eigenlijk het observeren van de hond uit de opslag, hem dus ophalen en kijken wat de problemen zijn. Dan training starten en dan eigenlijk wil ik de hond in een gastgezin of definitief gezin plaatsen en daar verdere training geven.
Helaas hebben we voor Solo alleen nog geen gezin gevonden. En de volgende hond komt er ook al weer aan..
Dus het is wel erg druk.
Ik zoek ook nog vrijwilligers die willen helpen verzorgen en trainen :-) Dus als je in de buurt van Dordrecht woont... of (gast) gezin wil worden... ;-)O-)

pagina 5 van 9 12 3 4 56 7 8 9
Volgende forumvraag: Afleren boven slapen: idee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^