Hond bijt kleuter, vreselijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

"Mocht het ooit fout gaan, dat ze een kind ernstig verwonden, dan heb ik mijn verantwoording als baas niet goed genoeg genomen, dan is het of inslapen of naar een sledehonden kennel in Verweggistan waar geen kinderen komen, want als ik het een keer niet kan voorkomen, kan ik dat een tweede keer ook niet. Punt."

Mee eens.

Ik heb niet alle negen pagina's door gelezen.  Dus excuus als ik in herhaling val.
Voor het kindje vind ik het vreselijk en haar/zijn lijdensweg moet verschrikkelijk zijn.
Mijn hart gaat naar de kleine uit.

Buiten kijf staat voor mij, als mijn hond ooit zoiets zou doen, ik hem laat inslapen.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik denk toch ook dat ik alle drama's voor zou willen zijn.. hierbij denkend aan inbeslagname, in de opslag, gedragstesten... ik krijg er de rillingen van! 

Let wel een verblijf in de opslag (wat geregeld 'eenzame opsluiting' betekend) heeft al voor vele honden meer dan een jaar geduurd!
Ik vind dat een vreselijke gedachte en heb geen vertrouwen in het huidige systeem!
Nee, dan stem ik er liever direct mee in mijn geliefde makker naar de Hemel te sturen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"

Did I do that ??? "

Nee ik had het over het rare spelletje van D&D.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Alles gelezen..en met mijn ervaring geen commentaar gegeven.

Ik pik er even iets uit.

Er was eens een RAD..die is nu niet meer van kracht.
Mensen zijn bang voor een nieuwe invoering van deze maatregel.

Of deze maatregel terecht is..laat ik in het midden, ik heb mijn eigen ervaring en lees, de ras beschrijving.

Mijn vraag komt direkt op:
Waarom worden de mensen die het niet zo hebben op een pit achtige zo veroordeeld, door de mensen die een liefhebber zijn van het ras.

Ik zou zegen..misschien heel simpel: Spreek de baasjes aan die met dit ras lopen, en onverantwoord ermee omgaan. Spreek de fokkers aan die deze honden bij baasjes plaatsen, screen de baasjes...dan pas ben je echt bezig met je ras.

Verder ben ik geen liefhebber van dit ras..en ga ze uit de weg.

Over de politie....ook bij mijn incident..hond met hond, waren ze ter plaatse, maar wisten niet wat ze moesten doen...ik had het als enige onder controle. Daar zat heel wat tijd tussen..De honden brigade dienst kwam en heeft geholpen, en toen was het oke. Later aan de tel. heeft de brigadier me verteld dat mijn hond geluk heeft gehad, omdat de hond hem vast had in zijn kop. En niet in zijn nek, of bij een ader. Maar ja..de papieren klopte....

Ben je wel eens door zo'n incident in paniek geweest? Gelukkig ben ik op dat moment heel koel..maar als ik de omstanders en baasje zag..ik heb zelf huilend de hond gesmeekt om los te laten......Denk je dat zo'n incident bij andere mensen die dit hebben gezien, gelukkig geen kinderen..en machteloos proberen te helpen, niets achter blijft. We zijn toch mensen?

Als ik dan de ras beschrijving lees, en ook de reacties in andere topics, dat die kloppen, dan trek ik toch mijn wenkbrauwen wel op.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

natuurlijk moet er geen RAD net als de vorige meer komen. ik denk dat heel wat mensen niet beseffen wat het inhoud als een hond inbeslag wordt genomen, hoe verwaarloosd en ongelukkig ze zijn omdat er op hun hok een label 'gevaarlijk' staat en ze dus amper of niet uit hun hok komen voor maanden, maanden zien ze enkel heel af en toe een gezicht dat hun eten brengt of hok schoon maakt.
onder het vorige RAD werden ook heel wat honden inbeslag genomen en afgemaakt enkel omdat ze de stamboom niet hadden. daar zaten evengoed perfecte gezinshonden tussen die wel met andere honden konden en nog geen vlieg kwaad deden. als je jezelf hondenliefhebber noemt dan ben je hier tegen!

ik veroordeel mensen niet omdat ze het niet kunnen vinden met mijn raskeuze. als mensen willen werken aan hun angst dan staat mijn deur open, wie informatie vraagt daar antwoord ik eerlijk op. wie mijn honden gewoon wil negeren... fijn, geen probleem. zolang je respect voor mekaar hebt is dat geen probleem.
ik sta er echter niet op te wachten dat mensen het ras de grond inboren en vanalles gaan roepen alsof het een feit is zonder te weten waar ze het eigentlijk over hebben. roepen dat het ras gevaarlijk is voor kinderen is gewoon een keiharde leugen. laatst iemand die me dat zei en erbij zei dat ik beter voor een labrador kon kiezen heeft het wel mogen aanhoren, want dat laat ik me niet zomaar zeggen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

De RAD kunnen we erg makkelijk over klaar zijn. De hoeveelheid bijtincidenten is onder de RAD niet toe- of afgenomen. Ook sinds de afschaffing van de RAD zijn er geen noemenswaardige toe- of afnames geweest in de hoeveelheden bijtincidenten, opnames en dergelijke.

De conclusie dat een regelgeving die gericht is op specifieke rassen zinvol is is daarmee en daardoor onhoudbaar. Hoe spijtig het ook is, waar dieren en mensen samen leven gebeuren ongelukken. Niet alleen met honden hoor, ook met paarden, katten, koeien en ga zo maar door.

Elk incident is er één te veel, laat dat duidelijk zijn maar een incident als deze ligt niet aan een specifiek ras, of dat nu een Stafford, een Herder of een Chihuahua is. Het gebeurt nu eenmaal.

Daarom juist erger ik me zo aan berichtgeving over dit soort incidenten. Regelgeving werkt niet, dat is al bewezen. Wat wel werkt is bewustwording en preventie. Gedegen toezicht bij honden en kinderen. Weten aan wie je je hond afgeeft bij een vakantie, je eigen hond kennen en je verantwoordelijkheden daarin nemen. En dan maakt het echt niet uit wat je aan de riem hebt want er gebeuren incidenten met alle rassen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik kan niet waarderen, dus dan maar zo...

Ik kan niet anders als het geheel met je eens zijn! Het is jammer dat vele de opgeklopte media verhalen voor zoete koek slikken en de honden de schuld geven voor de te kort komingen van de mens.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

goed gepost Frank

ik zag laatst een artikel, was dat ook hier?
over honden met kinderen, en daarop altijd toezicht houden. het blijkt dat mensen dit heus wel weten, en ook doen. maar op hun beurt geen saus van hondentaal weten en het alsnog misgaat..maarrrr, de ouders stonden er wel met de neus bovenop, dat dan wel!

mensen weten het wel, doen het ook... maar toch loopt het spaak, dan zit het probleem dus in zorgen dat je hondentaal kent...

dus pap en mam staan erbij te kijken als hun kind de hond knuffelt, en hond likt zn bek af, verstart, doet zn mond dicht...en bam, het gaat mis. de bedoeling was goed, ze zijn erbij, maar weten vervolgens net niet genoeg om het alsnog in goede banen te leiden

buiten dat, heb je natuurlijk altijd incidenten die uit het niets komen, en heb je altijd "gekke honden" die niet normaal zijn, geen pijl op te trekken en gebeuren deze dingen wel eens..dat is "gewoon" spijtig, en dat kan soms een helderziende nog niet aan zien komen

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Ik wou het eerst niet plaatsen maar na zoveel reacties op dit onderwerp zal ik
toch mijn gebeurtenis neer zetten.

31 jaar geleden hadden wij een doberman,had nog geen kinderen.
Toen na 2 jaar werd onze dochter geboren,hond overal bij betrokken,de nageboorte gegeven,erbij als kind werd verschoont,in bad ging,mee wandelen,laten kijken als het de fles kreeg,enz
Ze groeide met hem op en waar zij was was ook de doberman,we lieten haar NOOIT alleen met hem.
Op een dag waren we met zijn drieën in de woonkamer,ik gaf de planten water,hond lag in zijn mand en mijn dochter was met speelgoed aan het spelen en liep er mee in de rondte.Ze liep er alleen maar mee te spelen en geen rare omstandigheden,dus geen rare beweging naar hond toe.
Ze was toen 2 jaar oud.
Ze liep toen langs de hondenmand op een goede 2 meter afstand,hond vloog eruit en beet haar ook in het gezicht,zag het gebeuren,hond liet wel na 1 hap los maar had toch flink schade aangericht,heb haar direct meegenomen en naar een arts gereden,ze werd gehecht bij oor en onder de kaak.Hij heeft nooit slecht gedrag naar haar laten zien en andersom ook niet want daar hamerde we altijd op,en we hielden als ze samen in 1 ruimte waren altijd beide in de gaten.
Heb haar daarna bij mijn moeder gebracht,ben om de hond gegaan na de da gebeld te hebbe  en heb hem in laten slapen,zelfs met goedkeuring van de da want hij zei als ze dit eenmaal hebben gedaan thuis dat je op de tweede keer kan wachten,heb er geen minuut over nagedacht verder en de hond inlaten slapen.
We zijn nu 28 jaar verder,mijn dochter heeft nog steeds littekens in het gezicht en is het nooit vergeten,is heel voorzichtig naar honden ondanks dat ze er zelf later ook graag 1 wilt hebben maar het gebeuren nog in haar achterhoofd houd.
Dus bij mij gaan toch echt mijn kinderen voor,ook al was de hond mijn grote lieveling,
maar in zo,n situatie was dat in 1 klap verdwenen. "


goh erg zeg :'(

Ik denk dat bij sommige honden soms ook gewoon een steekje los komt te zitten op een bepaald moment helaas... Je kan met een hond ook geen gesprek voeren, van kijk dit gaan we niet meer doen, hierom en daarom... Ja moeilijk.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Even een heel klein iets van mijn kant nog. Is het niet zo dat al die mensen die het opnemen voor de hond misschien vreselijk teleurgesteld zijn in de mensen. Dat kan ik overigens wel begrijpen maar gelukkig heb ik daar zelf geen last van. Nogmaals het gaat om een onschuldig kind van 4 en net als bij mensen waar gekken voor komen zal je dat ook zeker bij andere dieren hebben

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik ben vooral realistisch, ik neem het niet op voor de hond. het is gewoon niet juist om de schuld bij de hond te leggen, als het baasje of de vader dat doen dan hebben ze hier niets van geleert.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" ik ben vooral realistisch, ik neem het niet op voor de hond. het is gewoon niet juist om de schuld bij de hond te leggen, als het baasje of de vader dat doen dan hebben ze hier niets van geleert. "


.Gaat het nu echt om de schuld? Volgens mij meer om de gevolgen. 
Stel dat de vader of het baasje de schuld hebben, wat dan?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Schuldvraag is absoluut niet aan de orde!

Wat deed, het kind... wat deed de hond?
Wie van de 2 was er nu eigenlijk stout?

Nee, dan verlies je een correct, heldere kijk op de zaken! 

''Hey knulletje, jammer hoor... dat je nu een brok neus mist! maar ja, je was wel een beetje aan het klieren tegen mijn hond he'? Tja, en dan wordt mijn hond boos hoor! Moet je maar nooit meer doen, wordt je ook vast nooit meer gebeten''


Excuus voor de cynische ondertoon!
Maar ik begrijp niet waarom een hond die een kind voor het leven verminkt, in een serie rehabilitatie projecten terecht moet komen! 
Mij persoonlijk gaat dat echt te ver en wordt de hond ook nog eens als slachtoffer aangeduid.

Ik vind dat overigens wel een eigen cultuurtje worden in Europa. De moordenaar wordt slachtoffer... want, hij heeft zo veel narigheid meegemaakt en daarom...

Kan toch niet!?
Bepaalde gevaren of 'de kans op' die kun je niet voor lief nemen. Dat gaat prima op een onbewoond eiland.. niet in onze maatschappy, die we nu eenmaal 'met elkaar' moeten delen!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik zeg nergens dat het kind ook maar eenige schuld treft! het kind is hier het 1ige echte slachtoffer!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

zoals ik al zei kan je pas van je fouten leren als je ze inziet. als je dan de fout naar een ander weerlegt maak jij zo weer de zelfde fout.
het gaat niet om echt iemand met de schuldige vinger te wijzen of aan de schandpaal te hangen maar om te voorkomen dat incidenten als deze zich herhalen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Schuldvraag is absoluut niet aan de orde!

Wat deed, het kind... wat deed de hond?
Wie van de 2 was er nu eigenlijk stout?

Nee, dan verlies je een correct, heldere kijk op de zaken! 

''Hey knulletje, jammer hoor... dat je nu een brok neus mist! maar ja, je was wel een beetje aan het klieren tegen mijn hond he'? Tja, en dan wordt mijn hond boos hoor! Moet je maar nooit meer doen, wordt je ook vast nooit meer gebeten''


Excuus voor de cynische ondertoon!
Maar ik begrijp niet waarom een hond die een kind voor het leven verminkt, in een serie rehabilitatie projecten terecht moet komen! 
Mij persoonlijk gaat dat echt te ver en wordt de hond ook nog eens als slachtoffer aangeduid.

Ik vind dat overigens wel een eigen cultuurtje worden in Europa. De moordenaar wordt slachtoffer... want, hij heeft zo veel narigheid meegemaakt en daarom...

Kan toch niet!?
Bepaalde gevaren of 'de kans op' die kun je niet voor lief nemen. Dat gaat prima op een onbewoond eiland.. niet in onze maatschappy, die we nu eenmaal 'met elkaar' moeten delen! "


.Helemaal eens Suzan ;-).
Een beetje cynisch, ja... Maar dit topic gaat ook wel alle kanten op.

En dan maakt het niet uit welk ras het was!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Schuldvraag is absoluut niet aan de orde!

Wat deed, het kind... wat deed de hond?
Wie van de 2 was er nu eigenlijk stout?

Nee, dan verlies je een correct, heldere kijk op de zaken! 

''Hey knulletje, jammer hoor... dat je nu een brok neus mist! maar ja, je was wel een beetje aan het klieren tegen mijn hond he'? Tja, en dan wordt mijn hond boos hoor! Moet je maar nooit meer doen, wordt je ook vast nooit meer gebeten''


Excuus voor de cynische ondertoon!
Maar ik begrijp niet waarom een hond die een kind voor het leven verminkt, in een serie rehabilitatie projecten terecht moet komen! 
Mij persoonlijk gaat dat echt te ver en wordt de hond ook nog eens als slachtoffer aangeduid.

Ik vind dat overigens wel een eigen cultuurtje worden in Europa. De moordenaar wordt slachtoffer... want, hij heeft zo veel narigheid meegemaakt en daarom...

Kan toch niet!?
Bepaalde gevaren of 'de kans op' die kun je niet voor lief nemen. Dat gaat prima op een onbewoond eiland.. niet in onze maatschappy, die we nu eenmaal 'met elkaar' moeten delen! "


.wie weet is het wel niemand zijn schuld? 
Ik ben als kleuter gebeten door een hond in mijn gezicht. Niemand zijn schuld... gewoon een ongeluk hond haalde uit het niets uit .. ouders waren in de buurt.. hond was van mijn bompa en had een normalr opvoeding gehad.. was een soort poedel achtige hond ... ik deed niets fout buiten dat ik over de grond kroop...

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

De schuldvraag is ook niet belangrijk, denk ik.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

dat schreef ik al.. ;-)

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" De RAD kunnen we erg makkelijk over klaar zijn. De hoeveelheid bijtincidenten is onder de RAD niet toe- of afgenomen. Ook sinds de afschaffing van de RAD zijn er geen noemenswaardige toe- of afnames geweest in de hoeveelheden bijtincidenten, opnames en dergelijke.

De conclusie dat een regelgeving die gericht is op specifieke rassen zinvol is is daarmee en daardoor onhoudbaar. Hoe spijtig het ook is, waar dieren en mensen samen leven gebeuren ongelukken. Niet alleen met honden hoor, ook met paarden, katten, koeien en ga zo maar door.

Elk incident is er één te veel, laat dat duidelijk zijn maar een incident als deze ligt niet aan een specifiek ras, of dat nu een Stafford, een Herder of een Chihuahua is. Het gebeurt nu eenmaal.

Daarom juist erger ik me zo aan berichtgeving over dit soort incidenten. Regelgeving werkt niet, dat is al bewezen. Wat wel werkt is bewustwording en preventie. Gedegen toezicht bij honden en kinderen. Weten aan wie je je hond afgeeft bij een vakantie, je eigen hond kennen en je verantwoordelijkheden daarin nemen. En dan maakt het echt niet uit wat je aan de riem hebt want er gebeuren incidenten met alle rassen. "


Ik denk dat de RAD niet alleen afhankelijk is van bijt incidenten. Maar wel waar het ras toe in staat is als er, zoals jij zegt, als er nu eenmaal een bijtincident gebeurt. Nogmaals, ik ben een mens die elk dier alles gunt.
Sommige reacties vind ik dan wel weer "te luchtig" gesteld.

Ik kan alleen maar hopen, dat elke baas op de hoogte is en kennis heeft van het ras....ik alleen van lezen. Misschien iets humaner naar mensen toe die ze uit de weg gaan, en ook een begrip op brengen van de reacties, je weet nl. zelf "wat er kan gebeuren".
Het gaat me over het algemeen..en niet de stelling, dat er wel gekke honden lopen, of honden die niet sporen om wat voor reden dan ook. Zeker niet als je weet waar toe ze in staat zijn...dat zijn dingen die jullie in andere topics trouwens beamen.

.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

een beetje controle op deze rassen, niets mis mee...

maar de RAD, ze konden dus gewoon je hond op komen halen ZONDER dat er ook maar een incident was...dus het kan maarzo dat de grootste goedzakken in beslag genomen werden, zonder ook maar enige aanleiding, gewoon omdat die hond aan een bepaald beeld voldoet, en geen stamboom had...dat gaat eignelijk nergens over toch!!?

nu ben ik helemaal niet pro-stamboomloze honden...maar het is op zn minst, rare, aparte regelgeving te noemen

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Daar ben ik het helemaal mee eens.

Daarom hoeft voor mij een RAD ook niet.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ah, daarmee is mijn vraag van die andere post beantwoord :-DDank

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ''Hey knulletje, jammer hoor... dat je nu een brok neus mist! maar ja, je was wel een beetje aan het klieren tegen mijn hond he'? Tja, en dan wordt mijn hond boos hoor! Moet je maar nooit meer doen, wordt je ook vast nooit meer gebeten''
"


Niemand heeft hier deze houding aangenomen, ik heb nergens bij iemand gelezen dat ie het NIET erg vindt voor het kind, dus zie ik ook niet in waarom je zo spottend uit de hoek zou komen. 
Het is niet omdat je hart ook uitgaat naar de hond, dat je niet meeleeft met het kind. Het ene sluit het andere niet uit, dit is geen geval: je bent voor me of je bent tegen me. Soms is een mensenhart groot genoeg voor mededogen naar meerderen, en gelukkig maar.
Ook ten tijde van oorlog kan je treuren om het verlies en verdriet bij beide partijen. 
Daar hoef je niet spottend om te doen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

-verwijderd-

Dank voor je uitleg eerder Hannah.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" een beetje controle op deze rassen, niets mis mee...

maar de RAD, ze konden dus gewoon je hond op komen halen ZONDER dat er ook maar een incident was...dus het kan maarzo dat de grootste goedzakken in beslag genomen werden, zonder ook maar enige aanleiding, gewoon omdat die hond aan een bepaald beeld voldoet, en geen stamboom had...dat gaat eignelijk nergens over toch!!?

nu ben ik helemaal niet pro-stamboomloze honden...maar het is op zn minst, rare, aparte regelgeving te noemen

"

Honden over een kam scheren, niet eerlijk. Maar rekening houden met risico's, ook niets mis mee, toch?

RAD, weet niet wat het , maar klinkt niet eerlijk....

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik denk dat wanneer iedere baas de volle verantwoording neemt voor de daden van zijn hond en daar naar durft te handelen, dat zou dus ook euthanasie kunnen betekenen.. ook wanneer het om een ontspoorde mini hond gaat dus!!  dan is een RAD nooit meer nodig! 
Terug naar die tijd.. dat moet echt 'niemand' ooit nog willen. 

Moet je voorstellen dat je een brief op de mat krijgt dat binnen 5 dagen jouw hond in beslag genomen wordt en naar destructie gaat. Punt!

Waarom? De buren hebben naar de politie gebeld dat je een Pitbull hebt.. heeft ie wat gedaan? nee, maar deze honden worden nu eenmaal verwijdert.

Maar ik heb geen Pitbull, het is een Stafford-kruising!!!

Aan te tonen? nee, geen papieren.. jammer dan.. neemt U maar alvast afscheidt van Uw hond.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

tuurlijk..
maar dan wel op een goede manier..

dit is honden afstraffen op daden van andere honden...

pietje jat een appel, en thuis komen ze jantje ophalen en wegvoeren...
ok, een hele rare vergelijking...maar om maar even te geven, het gaat nergens over.

dat ze de fok van deze honden onder controle en toezicht willen houden, misschien alleen maar goed. proberen te voorkomen dat mensen deze honden zonder stambomen nemen, alleen maar goed..
ik snap dat er best een ok gedachte achter zit, maar doe het in godsnaam anders...je kunt niet gewoon honden bij mensen gaan ophalen wegvoeren, zonder enige reden

je kunt RAD, regeling agressieve dieren gewoon googelen, was een regelgeving op honden met een bepaald uiterlijk, alle pitbullachtigen vielen daar onder...en bestaat niet meer sinds 2008 geloof ik??

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Jammer dat dit zo off-topic is geraaakt
en wederom een discussie/gesprek  of RAD en/of staffords geworden is

topic titel is HOND bijt kleuter
en voor mij is het topic nooit anders geweest
ik ga er vanuit dat iedere hond kan bijten, die hoektanden zitten er niet voor niets
anders hadden ze wel platte kiezen gehad en gras gegeten

het ging mij ook niet om de schuldvraag (de "schuld" ligt uiteraard bij de mensen die erbij waren en/of deze hond hebben opgevoed) het ging mij om de consequenties die uit zo'n gebeuren voort vloeien.
bij mij is dat dus het laten inslapen van de hond, ongeacht het ras, want dat interesseert me totaal niet, ook niet als het mijn "eigen" ras was of mn eigen hond.

als dit verhaal echt is (en laten we zeggen dat het een hypothetisch verhaal is, van een HOND die zo een kind bijt) is voor mij onbestaanbaar dat deze hond ooit nog bij kinderen in de buurt kan komen, en aangezien onze maatschappij druk is, en (gelukkig) ook vol kinderen....... en er een slachtoffer is met een trauma en veel schade, is het ook een vorm van genoegdoening naar het slachtoffer( en zijn familie)  dat de hond er niet meer is.

wij hebben zelf (mijn moeder dan, ze heeft er een week door in het ziekenhuis gelegen, ze was zo diep in shock dat haar hart stopte met kloppen) een accefietje gehad met een HOND, het herstel kwam pas echt toen we hoorden dat de HOND niet meer leefde, dat het domweg niet meer gebeuren kon, en nog slaat haar hart aantoonbaar op hol als ze een bepaald soort blaf/grom hoort....
en eerlijk is eerlijk, ik was ook blij, sterker nog, ik ben degene geweest die in de bres ben gesprongen en er tussen heeft gestaan en ook ik was opgelucht te horen dat het dier er niet meer was, niet omdat ik niet iedere hond een heerlijk leven gun, maar omdat deze hond lijnen was overgegaan (tuurlijk, de schuld van de baas, die er ook niet ongeschonden afgekomen is trouwens bij justitie) waarvan wat mij betreft het de uiterste lijnen zijn.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Triest Goja! Helemaal voor je moeder!

pagina 10 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14
Volgende forumvraag: Grote honden issue
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^