wespen steek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

hallo forummers,

Ten is tijdens de wandeling gestoken door een wesp(?). Het was op de terugweg en dus al dicht bij huis. Omdat Ten altijd verontwaardigd en 'spastisch' doet zodra er een (vliegend)insekt in de buurt komt hadden we thuis pas door dat hij daadwerkelijk gestoken was. Landen op Ten is een zware opdracht voor menig insekt maar deze keer trok Ten letterlijk en figuurlijk ah kortste eind.

Ik heb de angel eruit kunnen halen en het plekje ontsmet. Heb er ook voor zolang hij het toeliet een ijsklontje tegenaan gehouden. Het is een hitte kanon dus gelukkig werd hij er niet echt van. Een ijsklontje  snacken wou hij wel erna. De zwelling is tot nog toe klein en een beetje rood.

Hebben jullie nog 'huis tuin en keuken' tips voor evt. verlichting vd pijn/irritatie?

Alvast bedankt!':-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Waar is ie gestoken?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Aan de binnenkant van zijn linkervoorpoot iets boven zijn elleboog.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Met een beetje water met azijn deppen. Azaron kan ook, maar beter niet als ie dat er af kan likken.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja tuurlijk azijn! ......helemaal niet aan gedacht. Hij ligt nu samen met Loco te tukken. Maar was wel even een beetje uit zijn doen toen we net thuis kwamen. En zette zijn poot ook af en toe niet geheel neer. Ten is wat dat betreft een 'echte man' als hij wat heeft, het tegenovergestelde van Loco die daar echt 'hond' in is en niks laat merken.;-)

Had na de angel eruitgehaald te hebben ook gelijk de DA gebeld (die is wel gewend me voor iedere scheet ad lijn te hebben....hahaha) wat hij verder aanraadde heb ik niet in huis en mocht het te bont worden sta ik alsnog voor zijn deur.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Oei, dat is geen pretje. Hopelijk reageert hij niet allergisch.
Thuis werden wespensteken altijd met azijn gedept; later gelukkig niet meer gestoken.
Mijn Kooikerhondje was destijds in zijn bek gestoken, terwijl ik dat niet gezien had en dit pas kon concluderen toen hij zich had teruggetrokken en zich verstopt had. 's Middags was ik al bij een dierenarts geweest en die had ondanks dat ik aangaf dat mijn hond dikke wangen had, ook niet in de gaten dat het een wespensteek was. Mijn Kooiker was ook misselijk en gaf over. Toen ik hem vond  rolden zijn ogen er bijna uit. Vreselijk; 's avonds laat nog een cortizon spuit laten geven en de volgende dag was het gelukkig over.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Dat is niet fijn nee!

Ik was ook een beetje bang voor een allergische reactie hoor vandaan dat ik gelijk de DA ook gebeld had zodat ik weet waar op te letten en hij er gewoon iig ook al van op de hoogte is.

Ik zit er uiteraard met mijn haviksogen bovenop (soms tot ergernis van mijn manO-)). We waren net terug van een fikse wandeling en het was buiten nog best benauwd dus was hij ah hijgen. In mijn ogen natuurlijk meer dan normaal...kon zijn draai niet vinden waar te liggen...en zette af en toe zijn poot niet echt neer.......maar vooralsnog ziet het er goed uit.

Ze staan net beide op en hij gebruikte zijn poot normaal;-) en begint nu zelfs Loco uit te dagen.......dat zit wel goed dus. Kan ik nu met een gerust hart boven weer verder freubelen.;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Normaal gezien trekt de zwelling vanzelf weer weg, en is er na een paar uur niks meer aan de hand.
Nukka is als pup in haar lip gestoken door een wesp. Meteen een dikke kop. Stonden we daar op een parking langs de autosnelweg in Duitsland. Dus ja, maar even blijven zitten en afwachten of ze ademhalingsproblemen zou krijgen (zwelling tong of keel). Dat was niet het geval, ze had alleen een enorme neus en dicht oog. Na een half uurtje zag je dat de zwelling afnam en een paar uur later was alles weer normaal.
Niet dat ze er wat van geleerd heeft... ze blijft wespen nog steeds interessant vinden.

Dus: snel weer beter worden, Ten! Kan je baasje opgelucht ademhalen!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ten heeft toen hij net bij ons was (tweede of derde avond) ook een keer een allergische reactie gehad id vorm van een dik oog. Ik sliep toen nog beneden op de bank en daar stond hij opeens met zijn voorpoten op de bank me zielig aan te kijken met zijn ene oog. Het was al een uur of 12- 1 's nachts dus toen heb ik het ook eerst aangekeken. Gelukkig was verder alles goed en is het vanzelf weggetrokken. Ik gok erop dat hij tijdens zijn laatste plas dmv van een plant of insekt die reactie had.

Als hij in zijn kop was gestoken dan was ik linea recta naar mijn DA gegaan. (ergens langs de snelweg in DL is dat natuurlijk een ander verhaal) Nu hebben we met onze eerste reu Sasha die ik voor Ten en Loco had op een enkele allergische reactie na nooit met de DA te maken gehad. Dat waren de jaarlijkse entingen met standaard controle en nog minimaal 2 x per jaar standaard controle voor de gezondheidsverklaring om te kunnen reizen. Dus ja ik raak nogal snel in paniek aangezien het me gelukkig aan dit soort ervaringen ontbreekt.;-)

Ik geef liever 180 euro voor niks uit ad noodarts als dat ik er iets anders van doe. Van die 180 euro wordt ik echt niet gelukkiger als er iets met mijn kerels is.

Nu vraag ik telefonisch advies ipv. gelijk (onnodig) een afspraak te maken........en daar is mijn man eigenlijk wel blij mee;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook een hond die gestoken is door vele wespen, ziekenhuis ....

wesp daar zal je niet snel een angel van hebben, hommel of bij die wel. het is al gezegd, azijn.

wij hadden er niets aan, Bamse heeft toendertijd drie volle dagen aan het infuus gelegen, haar hele voorkant was gestoken, een nest wat verstoord werd door een grasmaaier, er was een hittegolf van drie weken, een nest in de grond gebeurt niet veel.

nog steeds als er wespen zijn of wat ook, schiet ik van kleur. :'(

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja ben niet echt thuis id insekten wereld net zoals Ten wil ik ze op (grote) afstand.;-)

Ik heb er dus wel een angel (met nog iets eraan?) uitgehaald. Net op de valreep want mijn man zat al met zijn kolenschoppen over zijn poot te wrijven. Hommel of bij dan dus.

Ik heb zelf ook niet gezien wat er was, mijn man liep voorop met Ten ik stond een 'boodschap' van Loco op te ruimen.O-) Hij heeft waarschijnlijk nog geluk gehad want hij stond waarschijnlijk tegen/naast het nest te plassen alvorens het gebeurde volgens mijn man.

Ik moet zeggen dat ik hier in Engeland waar wij zitten wel vaak nesten in de grond zie of zoals deze bij/in de stronk(wortels) van een boom......(volgens manlief)

3 dagen infuus....die arme Bamse! Dan konden ze mij van schrik waarschijnlijk ook ah infuus leggen;-)

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Ik heb een mechelaar gehad, en die was allergisch voor wespensteken. Hij was in de tuin aan het spelen, toen ik naar hem toe ging was zijn hele kop opgezwollen, hij zag er niet uit, toen zag ik een dode wesp naast hem liggen, snel naar de da gegaan, waren we net op tijd, de binnenkant van zijn keel was ook aan het opzwellen, en als we niet op tijd waren geweest was hij gestikt. Ik let nu voortaan goed op, maar voorkomen kun je zoiets niet.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee dat is waar. Een ongeluk zit in een klein hoekje al doe je je best het te voorkomen. Lijkt me vreselijk om je hond in ademnood te zien. Als er iets met Ten is, is hij wel altijd met mijn man terwijl ik 9 vd 10 keer met hem loop..........mhhhhh typisch hoor......(bedenk ik me net)

Ach ja we houden elkaar in balans, hij onverschrokken en ik van alle gevaren bewust hahaha.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier hadden wij het vandaag ook met Bayco, hij werd in zijn lip gestoken en dat zette heel snel op.
Ben snel naar de kliniek gereden, hij heeft een injectie gehad en nu merk je er al niets meer van, ook de bult is weg.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Gelukkig dat het bij jullie ook snel goed gekomen is! Zal wel in de lucht gehangen hebben vandaag.

Hier ook alles okee, straks even goed checken maar volgens mij is er niks meer van te zien. Hij is weer helemaal de oude en gedraagt zich ook niet meer 'ziek, zwak en misselijk'.

De DA was al ah lachen toen ik hem ad telefoon zei dat ik hem uit zijn bed zou lichten mocht het nodig zijn.;-)

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Zo zag Ziva eruit na een wespensteek,



gelukkig geen allergische reactie

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Is wel een verschil met dat bekkie van haar op je profielfoto! Die zal wel blij zijn geweest toen het weer geslonken was.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Bij een wespensteek blijft er geen angel achter, enkel een portie gif.

Bij wespen gebruik je azijn,

Bij bijensteken; ammoniak.

(verdund!)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja had al begrepen dat het idd. geen wesp was. Thanks! Dan maar weer eens ammoniak in huis halen mocht het weer eens nodig zijn.......hopenlijk niet dus.

.......of Loco er een plasje overheen laten doen?........moest even aan een aflevering van Friends denken.......;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wespen tijd komt er aan, zit maar buiten en de wespen krioelen om je heen, niet leuk, zeker niet als er een hond naar gaat happen, blijf alert, is het echt zo dat er vele wespen in de tuin zijn bijen of hommels, hou je hond ten tijde dat je zelf niet erbij bent even binnen.

Volgende forumvraag: Bamses update. !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^