Slecht plan, Juno naar mand snachts....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedenavond,

Hier weer een vraag van iemand die nu beneden op de bank zit omdat haar hond voor de tweede nacht op rij van het pad is....

Juno is bijna anderhalf en is binnen ondertussen heel chill. Hij heeft een mand waar hij gek op is, en snachts en overdag een aantal uur doen we hem in de bench. Nooit een probleem.

Vorige week kwam ik met het briljante idee om hem snachts gewoon in zijn mand te gaan laten. Ik vond het een spannend experiment maar hij deed het perfect. Niet rondgelopen, gewoon liggen maffen als een os tot ik sochtends beneden kwam (en voor dat spektakel kwam hij ook echt zijn mand niet uit!).

Anyway, ochtend 4 was hij vroeg wakker, en stond hij om half 7 bij de trap en kwam hij naar boven. Uiteraard leek dat ons geen goede ontwikkeling dus we stuurde hem de trap af met de woorden 'ga nog maar ff lekker naar je mand'. En zowaar, hij plofte beneden weer in zijn mand en sliep verder.

Gisterennacht was hij ineens onrustig. We lieten hem relaxed achter in zijn mand rond 11 uur maar rond 12 uur hoorde we hem duidelijk over het laminaat stiefelen. Heel relaxed. Na een rondje gelopen te hebben ging hij weer liggen. Dit herhaalde zich echter meerdere keren en hond en baasjes werden er onrustig van. Dus om 4 uur ben ik naar beneden gegaan, en heb ik hem in de bench gedaan. Wederom geen enkel punt. Hij liep naar binnen en plofte neer. Bench dichtgedaan en naar boven gegaan. Een uur later werd hij weer wakker en het stond hem niet aan. Hij begon te graven en te piepen. We hebben het genegeerd en ook dit herhaalde zich elk half uur tot een uur.

Dus deze nacht helaas hetzelfde. Om half 11 naar bed, Juno in zijn mand. Om 1 uur had hij al een aantal rondjes huis achter de rug dus wederom in zijn bench gedaan. Nu weer elk uur ongeveer een 'ik wil eruit' aanval. Echt balen want dit heeft hij nog nooit gehad, ben een beetje bang dat de bench 'verpest' is.

Nu ik hier op de bank zit gaat hij wel elke keer slapen maar ik moet zeggen dat ik hem nog steeds onrustig vind... Even krabben, zuchten, op zijn zij, op zijn buik enz enz.

Er vliegt hier ook wel een irritante zoem mug rond, zal dat het zijn?

IK heb echt geen idee maar dit is knap irritant.
Ideeën?

Ik ga zo weer naar boven, kijken hoe hij de rest van de nacht doet.....

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En de tussendeur dicht doen zodat jullie hem niet horen lopen? 
Maar is geen optie als de trap in de huiskamer is natuurlijk  ;-)

Hier ging het eigenlijk gelijk goed, soms blaft ze maar dan hoort ze buiten iets (de buurman die om 0:30 uur een lading pallets bij de buurvrouw in de tuin deponeert...), maar verder is ze altijd stil.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik denk dat hij grote mooeite heeft met de veel grotere ruimte waar hij opeens "verantwoordelijk" voor is, dat maakt hem onzeker en dus gaat hij aandacht trekken, zodat jullie hem kunnen vertellen wat hij moet. 

Hij kan het gewoon niet aan, is het niet gewend, en dit is een beetje te veel ineens.

Ik zou of zijn ruimte beperken, tussendeur dicht en zeker een traphekje ervoor
Of gewoon weer in de bench, heel duidelijk zijn, er NIET uit halen, ik denk dat je als je dat goed doorzet, relatief snel weer door breekt.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" En de tussendeur dicht doen zodat jullie hem niet horen lopen? 
Maar is geen optie als de trap in de huiskamer is natuurlijk  ;-)

Hier ging het eigenlijk gelijk goed, soms blaft ze maar dan hoort ze buiten iets (de buurman die om 0:30 uur een lading pallets bij de buurvrouw in de tuin deponeert...), maar verder is ze altijd stil. "


Onze tussendeur is prachtig plastic, dus hem NIET horen is onmogelijk... haha. We hadden de tussendeur bewust open, zodat hij ONS ook zou horen. Meestal zolang hij ons maar hoort af en toe is alles prima.

Het rare is dus dat het hier dus ook echt perfect ging de eerste paar dagen. Ik denk toch dat het vanacht wellicht de muggen waren want ik werd al een paar keer geprikt terwijl ik mijn bericht poste.

Daarna heb ik allemaal dekentjes over de bench gehangen en hebben we hem ook niet meer gehoord.

Naja voorlopig maar weer even in de bench snachts, we doen later nog wel weer een poging als dit vergeven en vergeten is ;-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Ik denk dat hij grote mooeite heeft met de veel grotere ruimte waar hij opeens "verantwoordelijk" voor is, dat maakt hem onzeker en dus gaat hij aandacht trekken, zodat jullie hem kunnen vertellen wat hij moet. 

Hij kan het gewoon niet aan, is het niet gewend, en dit is een beetje te veel ineens.

Ik zou of zijn ruimte beperken, tussendeur dicht en zeker een traphekje ervoor
Of gewoon weer in de bench, heel duidelijk zijn, er NIET uit halen, ik denk dat je als je dat goed doorzet, relatief snel weer door breekt. "


Het zou kunnen hoor dat de grote ruimte hem onzeker maakt. Het is een hond die graag gestuurd wordt. Dan nog is het toch gek dat dat pas op nacht 4 komt of niet? Ruimte beperken is lastig. De tussendeur naar de trap kan zeker dicht, maar behalve dat en onze wc is ons huis een verdieping (open keuken).

Uiteraard komt Juno nooit zijn bench uit als hij zich misdraagt. Vanacht hebben we uiteraard ook gewacht tot hij weer lag te slapen, en toen ben ik eruit gegaan (moeilijk is dat want eigenlijk denk je dan ook 'mooi hij is weer stil, slapen!!'.. haha).

Hij gaat gewoon weer in de bench voorlopig
. O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Sommige honden vinden de bench ook gewoon fijn. Mellow vond het ook nooit erg, liep er al in als ik het keukenkastje open deed voor haar blokje schapenvet.
Maar wat was ik blij toen bleek dat ze gewoon lekker ging slapen terwijl het benchdeurtje open bleef (op de bank, dat wel, maar dat mag ook ;-))

honden page profiel karibokaribo 3 doggies

Chap vond de bench nooit erg maar hij gedraagde zich zo goed met een uurtje niet in de bench als we even weg waren dat we hem een nachtje in de woonkamer lieten slapen. de deur open. de eerste paar nachten ging hij op de voordeurmat liggen maar na 3 of 4 nachten ging hij in zijn mand liggen. we hadden wel de benchdeur open laten staan zodat als hij wou er gewoon in kon. we hebben hem geeneen keer de bench in horen gaan dus na een week weggehaalt. nu ging hij 2 nachten op de plek slapen waar eerst zijn bench stond. de 3de nacht had hij zijn mand naar de oude plek van de bench gesleept en er toen in gaan liggen. ik denk dat hij die plek gewoon fijn vond want hij kon alles in de gaten houden : de gang, keuken, eetkamer en achterdeur. zijn mand hadden we daar laten staan. We hebben ik denk 2 weken geleden een nieuwe  mand gekocht. (zijn eerste mand was nog van onze eerdere golden retriever) hij houd van zijn nieuwe mand en ligt er dan ook graag in. soms als we aan het eten zijn sleept hij zijn mand mee naar de eetkamer en gaat erbij liggen. hij mist zijn mand totaal niet. ik denk dat als hij snachts onrustig word je hem niet in de bench moet doen of naar beneden moet gaan. zo bevorder je het gedrag!! maar wel de benchdeur open. hij kan zo in de bench maar ook gewoon in de woonkamer!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Nou ons exemplaar ligt nu weer rustig in zijn bench snachts. Hij kan op het moment nog steeds niet goed alleen in zijn mand achterblijven. Met douchen etc. was het voorheen nooit een probleem maar nu gaat hij toch ook weer rondlopen.
Geen probleem verder hoor, maar hij is dus niet zo rustig als we zouden hopen.

Over een paar maanden nog weer eens proberen, maar dan inderdaad opbouwen vanuit de bench, kijken hoe dat gaat.

honden page profiel karibokaribo

veel succes!

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Koda is nu 4 en die is pas met 3 's-nachts uit zijn bench gegaan. Is ook een hond die zijn bench gewoon erg fijn vond, lekker beschermd.

Hij slaapt nu prima 's-nachts.

Volgende forumvraag: vraagje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^