Hoe denken jullie over de Cavalier King Charles Spaniel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb er ook enkel en alleen hele slechte voorgevoelens bij!

Alleen al door wat ik zie gebeuren in mijn omgeving. De consument steekt de kop in het zand!

Bij mijn schoonfamilie..

Cavalier overlijd op jonge leeftijd na meerdere acute hersenbloedingen. Een triest einde en terugkijkend heeft het arme diertje nooit een leuk leven gehad. Altijd moe, futloos en voortdurend snurken.
Ze is nooit gezond geweest!

Binnen een week duikt er een advertentie ergens op over een nestje.. hoppa, meteen er naartoe. Voila, we hebben weer een nieuwe!

Enig vooronderzoek.. nop!

Persoonlijk raak ik haast beroerd van alle amateur nestjes. Ik help in een asiel, dus breek me de bek niet open over pretnestjes en zelf bedachte kruisingen!

Inderdaad, dan wijst men naar buitenlandse zwerfhonden. Ook allemaal kruisingen en vaak beresterk! Klopt, echter zijn zij wel ontstaan zonder bemoeienis van de mens. 

Hulde aan de echte fokkers die zelfs zo met eer en geweten te werk gaan,, dat ze zelfs met hun allermooiste en leukste hond 'niet' zullen fokken als er ook maar 'iets' aan mankeert!
Terwijl bij wijze van de mensen in de rij staan voor een pup!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Helemaal mee eens Suzan..., mooi gesproken !!

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Vechten tegen de natuur.?!
Soms hebben we echt het idee dat alles maakbaar is.
Hoe gek is het om eens op te gaan zoeken waaruit de Cavalier is ontstaan.
En hoe verschrikkelijk is het om dan eens wat andere rassen in te gaan kruisen.
Of hebben een stel pipo's van adel uit de 17de eeuw het alleen recht op het in elkaar sleutelen van rassen.?
Omdat ze toen zo verschrikkelijk veel kennis hadden in genetische wetenschap.?? "

 Weer een prachtige bijdrage!

.Willen we een gezond hondje, of een hond die aan allerlei, soms idiote en ongezonde eisen voldoet? En dan misschien niet aan allerlei ras eigenschappen...

Genetica, daar wist men vroeger niets van. Uiterlijk of werkeigenschappen, daar ging het om, en helaas soms nu nog... (werkeigenschappen prima hoor)

Feit blijft dat allerlei rassen zo door gefokt zijn, dat de gezondheid er ernstige hinder van ondervindt. Sommige rassen hebben zelfs een zeer korte (gemiddelde) levensduur, dat willen we toch niet?

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Veel rassen zijn kapot gefokt helaas!

Ik vind dit zeer spijtig. Vandaag de dag mag je in je handjes knijpen wanneer je een Dobermann hebt die voorbij de 8 jaar geraakt!

Van oorsprong konden deze honden nota bene met gemak 15 a 16 jaar worden... dat is toch vreselijk treurig??!!!!

Maar de Cavaliers van nu? 
Deze beestjes lijden pijn.. helse pijn.. dag in dag uit... en uitzonderingen zullen er altijd blijven, maar over het algemeen... moet je dan nog verder willen met zo een ras!?

Als je je hart laat spreken, de medelij voelt naar deze lieve, arme beestjes ... dan zeg je toch.. nee! stop hier mee!!!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Voor de Cavaliers-fans wil ik nog even het volgende toevoegen.

Interpreteer dit alstublieft 'niet' als een soort van 'haatcampagne- weg ermee' gebeuren!
Helaas proef ik de sfeer wel eens wanneer het honden van een ander kaliber/rasachtige betreft.. maar dat terzijde.

Ik denk dat ik bijna in algemene zin mag spreken wanneer ik zeg: dat eigenlijk iedereen smelt voor een Cavalier!

Zelfs de eigenaren van de grootste, bruutste hondensoorten zullen letterlijk en figuurlijk door de knieen gaan voor een lik en snuffel van deze alleraardigste en zachte diertjes!

Dus eigenlijk is de schreeuw tot stoppen met fokken, puur vanuit een medelijdend en liefdevol hart! 
Niet omdat we het (sorry even plat) k*U*t hondjes vinden.. in tegendeel!

Veel, veel mensen reageerden geschokt en ontdaan toen aan de grote klok gehangen werd hoe dit ras vrijwel voortdurend te lijden heeft onder hoofdpijnen, of erger! Dat willen we gewoon niet.. dat mag niet.

Dan de conclusie dat er geen gezond gen meer te matchen is... wat kun je dan nog???
Hoe zonde ook... en reken maar dat ik het zonde vind.. want wat het zijn potverdikkie toch schandalig lieve en zachte hondjes! 

Maar ik zou dit lijden nooit willen, nog bijdragen aan de kans dat van een nest pups, de helft dit zal moeten doorstaan. Nee, kan niet!

Maar potdomme mensen.. hoe zonde, zooooo zonde!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De geweldig lieve Cavaliers zijn fors de dupe van al decennialang onverantwoord fokken en geen of onvoldoende maatregelen treffen wanneer wetenschappers op ernstige lichamelijke aandoeningen wijzen.

Helaas ben ook ik ervaringsdeskundig en ik kan je vertellen dat het lijden van een Cavalier met Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie er flink inhakt. Je voelt je machteloos; hoewel ik beter op de hoogte was welke medicatie ingezet moest worden en hoe met mijn Cavaliertje om te gaan dan mijn dierenarts. Mijn dierenarts had van mij een copie ontvangen van het medicatieprotocol van dr. Clare Rusbridge; in elke fase moest het medicatiegebruik herzien worden en dan was het weer een kwestie van uitproberen. Elke hond reageert anders op medicatie. Aangezien de veterinaire farmacie niet voldoende middelen voorhanden heeft, moest ook menselijke medicatie worden gebruikt.

Buiten de grote zorgen en verdriet komen ook hoge medische kosten. Alleen al de medicatie voor een Cavalier met CM/SM en lekkende hartklep is meer dan 100 Euro per maand. Niet iedereen kan dit betalen en daarom worden de arme zieke Cavaliers ook op Marktplaats gezet. Het is niet voor niets dat onlangs zowel Proteq als Petplan een rasclausule hebben ingevoerd voor de Cavaliers. Vertellen de fokkers bij de verkoop van een pup, dat de Cavalier bij deze verzekeringsmaatschappijen niet te verzekeren is tegen alle gevolgen van CM/SM of hartproblemen?

De kop in het zand steken gebeurt niet alleen bij de rasvereniging, fokkers, pupkopers, maar ook bij Cavalier eigenaren. Veel gehoorde uitspraak; mijn Cavalier heeft een tic, krabt in de lucht, vangt vliegen die er niet zijn, schuurt met zijn hoofd langs stoelen of banken of zelfs over de grond, mijn Cavalier duikt weg als ik hem/haar over het hoofdje probeer te aaien, mijn Cavalier draait rondjes en maakt vreemde gillende geluiden etc. Maar mijn Cavalier is niet ziek; doet alleen vreemd. Het vreselijke is dat Cavaliers met dergelijke verschijnselen pijn lijden en dat deze dringend minimaal pijnmedicatie nodig hebben.

Het gaat zeker niet om de Cavalier zwart te maken; de Cavalier is een super hondje. Het is een schande dat het welzijn en de gezondheid van dit geweldige hondje door de rasvereniging (=fokkers) op dusdanige wijze is verwoest.

cavalierhealth.org schrijft dan ook: THE LIST GETS LONGER

Dit is diep triest!

citaat

July 7, 2013:
The cavalier King Charles spaniel is pre-disposed to ...

The list gets longer
In the past two months, we have added two more webpages to CavalierHealth.org – kidney disease and pneumocystis pneumonia. Contrary to some breeders’ claims, we hate to do that; we hate to have to increase our list of genetic disorders to which the cavalier King Charles spaniel is pre-disposed. But when dogs are suffering and dying of genetic diseases and their owners don’t know why, we feel the need to continue their education about the extraordinary list of serious genetic problems in our breed.
Chronic kidney disease and pneumocystis pneumonia are killers. The recent deaths of some CKCSs have prompted us to upload these two new webpages. We urge you all to read about them and become aware of their symptoms. You may save your dogs’ lives by recognizing signs which often elude your veterinarians. One of the unfortunate facts about owning cavaliers is that many vets are totally clueless about some of these serious diseases, mainly because they are either unique to our breed or darn close to it.
The cavaliers’ “pre-disposed” list? Here it is:
Mitral valve disease (MVD)
Chiari-like malformation (CM)
Syringomyelia (SM)
Low blood platelets (idiopathic asymptomatic thrombocytopenia)
Cerebellar infarcts – strokes
Chronic pancreatitis
Brachycephalic airway obstruction syndrome (BAOS)
Curly coat syndrome
Deafness – progressive hereditary hearing loss
Intervertebral disk disease (IVDD)
Diabetes mellitus
Dry eye syndrome
Eosinophilic stomatitis
Idiopathic epilepsy
Episodic falling syndrome
Fly catchers syndrome
Primary secretory otitis media (PSOM) – glue ear
Chronic kidney disesase
Masticatory muscle myositis (MMM)
Muscular dystrophy
Obesity
Patellar luxation
Hip dysplasia (HD)
Pneumocystis pneumonia

honden page profiel femke willemsefemke willemse

honden foto van femke willemse

hallo,

caveliers zijn gevoelig voor verschillende dingen het beste kun je bij cavelier club nederland informatie vragen of bij een fokker die de honden voor al die ziektes laat testen.

 fokker: http://anexcellentchoice.nl/

cavelier club nederland: http://www.cavalierclub.nl/

 

succes!

 

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

" hallo,
caveliers zijn gevoelig voor verschillende dingen het beste kun je bij cavelier club nederland informatie vragen of bij een fokker die de honden voor al die ziektes laat testen.
 fokker: http://anexcellentchoice.nl/
cavelier club nederland: http://www.cavalierclub.nl/
 
succes!
  "

Je hoeft hier echt geen reclame te maken voor een cavalierfokker. De meeste lezers op dit forum zijn aardig op de hoogte van alle gezondheidsproblematiek rondom de cavalier. Helaas ook van geteste ouders. 

Misschien moet je bovenstaande reacties eens goed doorlezen.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Het is een schande dat er nog met de Cavalier gefokt mag worden!!!

 

Lees op deze site/forum; www.cavalierinfo.nl

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

@ Femke Willemse

 

Doe even de gigantische gezondheidsproblematiek af met: Cavaliers zijn gevoelig!!!!

Waar heb ik dat meer gehoord en gelezen?

 

De waarheid is dat er geen enkele Cavalier is die geen uitpuilende kleine hersenen door het achterhoofdsgat heeft, met vaak een knik in de hersenstam.

 

Plus: voor het geval je hierover heen gelezen hebt ook in het andere topic wat je naar boven haalde:

 

De tot nu toe bekende percentages van de erfelijke aandoeningen bij de Cavalier:

97% Chiari-achtige Malformatie
62,4% Syringomyelie tengevolge van CM, boven 6 jaar 70%
50% PSOM (glue ear - soort chronische middenoorontsteking)
50% MVD (lekkende hartkleppen) oplopend tot ca. 100% op 10-jarige leeftijd
30% oogaandoeningen
20-30% PL (Patella (knie) Luxatie)
19,1% EFS - Episodic Falling Syndroom
10% HD (Heupdisplasie)
10,8% Curly Coat Syndrome (incl. dry eye)

Er is geen enkel Cavalier fokker die op al deze erfelijke aandoeningen laat testen. Bovendien wordt bij de uitslag van de MRI van beide ouderhonden niet vermeld dat deze Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 (=ernstig) hebben.


n.b. met name Syringomyelie zal per generatie toenemen!

 

Wetenschappelijk onderzoek betreffende de Cavalier door een fokkerij specialist en geneticus, die de kachel aanmaakt met de sprookjes van de Cavalier fokkers.

 

http://www.gencouns.nl/artikelen/2012-12-29_leuvens_cavalierproject.pdf

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Als ik het woord Cavalier ziet staan dan denk ik 'Een hond vol met ziektes' en hoe kan het ook anders?

Deze hondjes hebben een geweldig karakter heb er twee mogen ontmoeten en het zijn echte schatten. Maar omdat ze gewoon de dupe zijn van onverantwoord fokken en niet alleen dit ras maar meerdere rassen zijn er in de jaren hard op achteruit gegaan.

Puur omdat men wilt streven naar het perfecte uiterlijk en niet denkt aan de gezondheid van de hond. Fokkers van de Cavalier laten heus niet hun honden testen op alles wat de Cavalier heeft en kan krijgen want die lijst is zowat gigantisch!

Ik vind het schandalig dat generaties van dit ras gewoon te dupe zijn van ons de mens, allen omdat we willen dat ze een iets perfectere vacht of oren hebben.

Ik zou daarom persoonlijk nooit voor een Cavalier kiezen, puur om het feit dat de het hondje wat je uitkiest wel iets heeft en de medische molen in kan wat je alleen maar verdriet doet en niet alleen naar jezelf maar ook naar de hond.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^