geen drama maar een besluit..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, er zijn zat mensen die een te drukke hond nemen voor hun levensstijl. Dat hoor je maar al te vaak. Na het werk nog een paar uur met de hond aan de slag, en dat niet op kunnen brengen.

Blijkbaar kan het ook andersom, een hond die niet bij jouw bewegings verwachting past. Daar had ik niet bij stil gestaan.

Toen mijn oude hond slechter ging lopen ging ik me een beetje lopen ergeren aan die slome, dus ik kan me goed voorstellen dat een verschillende houding ten opzichte van beweging een reden voor een mis-match kan zijn. Voor een hond die je al 9 jaar hebt (en al 13 is) is het de ouderdom, maar bij een jonge hond... daar zit je dan nog een leven aan vast.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geen drama maar een besluit.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

@chokomelk

jij bent niet de enigste hoor die er zo over denkt

en ik vindt dat jij het heel goed hebt verwoord

ik denk er net zo over

groetjes Jacob

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

dus jullie vinden dat je een hond moet houden,ondanks dat er geen klik is????dat vind ik juist egoistisch,want zo ontneem je de hond de kans op een baas die die klik wel heeft,en waar baas en hond samen super-gelukkig zijn,i.p.v dat de hond alleen verzorgd word

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben het ook helemaal eens met Chocomelk !!

Een hond is geen tafel of stoel die niet meer in je interieur past.

Voor een klik met je hond sta je ook zelf in !! Maar als je altijd negatief tegenover het arme dier staat, is het inderdaad beter om hem te herplaatsen bij een andere liefdevolle baas !

Sorry dat ik nogal kort reageer, maar om deze "reden" komen er ook veel hondjes in ons asiel terecht en ik begrijp dat gewoon niet !

Een hond heeft jou niet gekozen, maar jij hem ! En hij is voor het leven en niet voor heel even !

Daar blijf ik bij !



honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

Ik kan het eerlijk gezegd echt niet begrijpen. Dat je geen klik hebt met een hond of het karakter toch niet helemaal bij je past ok dat kan ik best begrijpen, maar daarom je hondje weg doen?

Ja Chocomelk, ik kan wel achter die reden staan, maar pas nadat ik het zelf meegemaakt heb.Natuurlijk mag zo'n hond nooit in het asiel terrecht komen.

Mijn Ex man en ik hadden beiden een hond. ik had totaal geen enkele klik met zijn boxer. Toen mijn ex wegging liet hij de boxer bij mij. Ik heb dat een paar maanden volgehouden, maar kreeg steeds meer een hekel aan de boxer.(het was wel een vrolijke hond, maar absoluut mijn ras niet)
Ik heb toen besloten om een andere baas voor haar te zoeken, en die had ik gevonden.
Imrah heeft nu een prins(es) heerlijk leventje bij twee baasjes die keigek op haar zijn, totaal anders als dat ik haar ooit had kunnen geven.
Ik prijs dus alsnog de dag dat ik haar weggedaan heb, beter voor haar....beter voor mij!

Ik ben het hierom met bovenstaande reacties dus niet eens.
Lieve groet, Jolanda

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Kben het met Karin eens hoor...

Dus als je geen klik hebt met een hond moet je hem toch houden?
Wie word daar uiteindelijk gelukkig van?
Honden voelen dingen feilloos aan...en dat niet?
Je kunt nog zo een druk ras nemen maar als het uiteindelijk een heel rustig hondje is...en jij HEEL actief...Ja dan kan dat belemmeren..en dan is het ind. beter om hem weg te doen...bij mensen die WEL een rustig hondje zoeken...
het is nu ook niet zo dat Sandra dit al 5x gedaan heeft...
Dat je, je moet inlezen in het karakter oke..maar het kan altijd tegenvallen..
en net als met mensen:
Soms is die klik er gewoon niet...
En daar word zowel hond als jij niet gelukkig van...

Succes met Rosti dan... :-D

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik vind het een beetje dubbel. Van een kant is het wel goed dat er een goed nieuw huisje is gezocht. in dacht opzicht valt er niets te verwijten want er is gezorgd voor goede opvang vanuit het oogpunt dat Boedha het daar beter gaat krijgen dan eerst.

Van de andere kant vind ik wel dat er wel erg snel naar herplaatsing wordt gekeken. Je neemt een pup en die moet gewoon kunnen zijn hoe hij is. Daar pas je dan als eigenaar jouw training en opvoeding op aan. Je moet er aan werken dat je wel die klik gaat krijgen. En is dat niet op het gebied van veel wandelen o.i.d. dan moet je uitzoeken welke kwaliteiten je hond wel heeft om daar iets mee te doen.
Herplaatsen alleen om de reden dat er geen klik is vind ik te kort door de bocht.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

he,niki,wat is dat nou??? we zijn het de laatste tijd wel erg vaak met elkaar eens,het word bijna eng.het word nog wel eens wat met ons :-D

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Haha Karin ind...Kvond het ook al eng..Maar als het zo is mag het gezegd worden toch? O-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Volgens mij is dit een goede beslissing. Een beestje voelt het ook aan als die eigenlijk niet goed op zijn plek zit. Als anderen hem een goed huis kunnen bieden, zal iedereen ervan opluchten, en zal uiteindelijk iedereen, inclusief de overgebleven beestjes, zichzelf beter kunnen ontplooien.

Het blijft een moeilijke keus, maar ik denk heel verstandig! Hopelijk blijft Rosti zich goed houden, en kan hij genieten van jouw uitgebreide en oprechte aandacht!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja zoals ik al zei, ieder zijn mening en dit is dus mijn mening.

Ik vind dat een hond tegenwoordig heel makkelijk en snel herplaatst wordt. Ik heb geen klik met de hond dus mag hij weg, want zo zie ik het.

En zoals ik al zei, ik weet hoe het is om geen klik te hebben met een hond. Maar zoals Maaike al zegt, dan moet je de juiste kwaliteiten eruit gaan pikken en daar wat mee doen.

Jessy en ik hebben nog steeds geen klik, maar ik geloof niet dat ze bij een ander beter af zou zijn. Ze krijgt hier elke dag 2 x een wandeling van minstens een uur, ze krijgt elke dag vers eten, ze krijgt knuffels en we doen spelletjes met haar, ze is zo goed als nooit alleen enz enz...

Jessy is een zenuwleider, ze blaft (vind ik) vrij snel en vrij veel, ze is snel bang, ze rent blaffend en steigerend op bepaalde mensen af enz enz... Ik erger me aan deze eigenschappen, ik zou dus ook nooit meer zo'n type hondje nemen.

Maar na een tijdje proberen hebben jessy en ik toch onze weg kunnen vinden. Nu kijk ik naar de dingen die ik wel leuk vind aan haar. Jessy is heel flexibel, ze kan overal mee naartoe, ze is ontzettend lief voor kinderen, ze houdt van wandelen, ze houdt van balletjes, ze luistert goed enz enz...

Het duurt gewoon een tijdje voordat je de goede eigenschappen kan vinden bij je hondje als je geen klik hebt, maar ik hou toch echt van haar. Dit heb ik ook moeten leren, ik heb geleerd naar haar goede eigenschappen te kijken en zo van haar te houden.

Ik geloof niet dat Jessy ongelukkig is bij mij, waarom zou ze anders dolenthousiast zijn als ik thuis kom van een boodschap, waarom zou ze anders enthousiast haar balletje bij me komen brengen, waarom zou ze anders kwispelend haar koppie tegen mijn hand duwen voor een aai en dan niet meer weg te slaan zijn enz enz....
Ik zie hier geen ongelukkige hond in.

Dus ja ik kan het inderdaad niet begrijpen. Als ik een hond in huis haal dan is dat tot zijn of haar dood. Het is immers mijn keuze om die hond te nemen en dat ik dan geen klik heb is dan een probleem wat we moeten overwinnen om toch samen gelukkig te zijn.

Maargoed dit is hoe ik het zie, ik vind dat er veels te makkelijk gedacht wordt over herplaatsen. Een hond is nou eenmaal niet (altijd) perfect en daar moet je van te voren over nadenken.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

niet perfect zijn,en geen klik hebben,zijn 2 verschillende dingen.kyra was de perfecte hond,maar ik had geen klik met haar.toen ik er achter kwam dat ze nooit weggegeven had mogen worden,omdat ze niet van die man was,was voor mij de keuze makkelijk,en ging ze terug naar de eerste baas.nu is zij heel blij,en die mensen ook.als ik haar had gehouden,was ze nu niet zo gelukkig geweest.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind het prima dat het hondje herplaatst is, als de eigenaresse er geen klik mee heeft, dan is het de beste oplossing. Dat beestje voelt het dondersgoed als hij niet leuk gevonden wordt. Dan liever naar een ander baasje die hem wel leuk vindt.

Maarrr...ik moet toch maar steeds denken aan het begin toen Sandra hem nog maar net had en al totaal niet tevreden erover was. Hij was te rustig en wat me vooral verbaasde...ze vond de stand van de oortjes niet leuk. Hij had staande oren en ze probeerde ze nu te laten hangen, dat was toch leuker. En dan denk ik...je koopt een (kruising of rasechte, dat weet ik niet meer) Schotse terriër...dan weet je toch dat die oren overeind staan? Dus het uiterlijk was ook niet naar wens.

En dan denk ik dus maar...ik hoop dat het beestje heel gelukkig is bij het nieuwe baasje en dat die hem accepteert zoals hij is, rustig, met grote staande oren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nog even over die klik: dit waren Sandra s eigen woorden:

ben er zelfs al aant dneken een tweede te nemen.. zodat het hier wat opfleurd... Ik weet het niet hoor.. Had ik maar niet impulsief een hond gekocht.. het gekke is dat ik maanden gezocht heb... En bij deze had ik zoiets.. dat is um..

Dus in het begin was er wel een klik en later niet meer?

Het hondje was gekocht in een tijd van depressie van Sandra.
Bovendien was het hondje bij een hoogstwaarschijnlijk broodfokker gekocht en was ziek van de wormen toen Sandra hem kreeg. Vandaar dat hij zo rustig was...

Is dit weer een verhaal van een broodfokhondje dat weer de dupe is geworden van mensen die alleen op geld belust waren?
Het hondje was gekocht om Sandra uit een depressie te halen, maar had zelf zorg en aandacht nodig.

Nogmaals ik ben blij dat Boeddha nu bij mensen is die haar wel de rust en aandacht kunnen geven die zij nodig heeft.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja klopt niet perfect zijn en geen klik hebben zijn 2 verschillende dingen. Maar hier ging het wel om een hondje dat ze te sloom vond en daardoor dus geen klik had. Dit is dus een combinatie van niet perfect zijn en geen klik hebben.

Zoals ik al zei ik weet hoe het is om geen klik te hebben met een hond. Nog steeds moet ik mezelf elke x weer herrinderen aan jessy's goede eigenschappen en moet ik tegen mezelf zeggen haar even te negeren op het moment dat ze weer iets doet waar ik dus niet tegen kan en toch weer aan haar andere eigenschappen te denken.

Maargoed, ik heb mezelf volgens mij wel goed uitgelegd en dat er mensen zijn die mijn mening niet delen is prima.

Ik kan het er gewoon niet mee eens zijn en zou er nooit achter kunnen staan.

En niet geheel onbelangrijk: We hebben het hier niet over alle situatie's, we hebben het hier over de situatie van Sandra.

honden page profiel sandra, rösti & mijssandra, rösti & mijs

honden foto van sandra, rösti & mijs

Ik geloof niet dat Jessy ongelukkig is bij mij, waarom zou ze anders dolenthousiast zijn als ik thuis kom van een boodschap, waarom zou ze anders enthousiast haar balletje bij me komen brengen, waarom zou ze anders kwispelend haar koppie tegen mijn hand duwen voor een aai en dan niet meer weg te slaan zijn enz enz....
Ik zie hier geen ongelukkige hond in.



Okey dit is rösti.. Doet dat ook.. Dan moet je je voor stellen dat er een hondje de zaak loopt te stagneren. Aldus er tussen springt loopt te blaffen de bal af gaat pakken? Wat doe je dan?

Je straft het hondje die dit stagneerd? Right? Vervolgens reageerd jessy hierop en wordt bang? Ze voelt zich onzeer of ze er wel goed aan heeft gedaan jou de bal te brengen..


Hoe los je dat op?

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

De dingen die Dobry zegt weet ik dus niet..
Ik heb nog nooit een topic over Boedha gelezen dus ik oordeel alleen dat ze geen klik met hem heeft...

geen klik hebben omdat zijn oren rechtop gaan staan ja daar kan ik dan ook niet goed inkomen..
Dat weet je als je een bepaald soort ras koopt..en wat doet uiteindelijk de oren ertoe?

Nee dan kan ik er ook minder inkomen...
maar nogmaals..ik ken de andere verhalen niet en oordeel dan ook niet meer...
Ik ging ervanuit hij was herplaatst omdat het karakter niet overheen komt..
Uiterlijk ben jezelf bij..
En een hondje kopen om uit je depressie te komen..Ja is het dn geen impuls aankoop?
Uiteindelijk moet je bepaalde dingen ZELF doen..
Tuurlijk kan een hond daarbij helpen zeker..Maar wat als je uit die depressie bent en het normale leven weer zijn gang neemt?

Nou goed..
Hoe dan ook...
Ik ben dan blij dat Boedha eindelijk ergens is waar hij (hopelijk) goed op zijn plaats is..die zijn staande oortjes WEL leuk vinden.. O-)

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Sandra, dit gebeurt bij mij ook hoor. Ik heb 3 honden en ja die willen alledrie aandacht. Ook dit had je je van tevoren kunnen bedenken als je 2 honden in huis haalt.

Hoe los ik dit op, ik geef al mijn honden 1 op 1 aandacht. Ik ga minstens 1 a 2 x per week met alledrie apart zodat ze dus alles krijgen wat ze willen.

Soms gebeurdt dit doordat ik ze 1 voor 1 mee naar buiten neem, soms doordat mijn man 2 honden mee naar buiten neemt en ik er met 1 binnen bezig ben, soms doordat ik naar mijn moeder ga en dan elke x een andere hond mee neem (soms ook alledrie).

Jessy is ook onzeker. Toen ik haar kreeg en bij me riep kwam ze letterlijk, kruipend naar me toe en plaste zichzelf helemaal onder, zo onzeker. En doordat de klik er niet is nog moeilijker om dus met haar te trainen, maar het is me toch gelukt dat ze dit nu niet meer doet. Jij bent de roedelleider die de beslissingen genomen had zoals, een 2de hond nemen, boedha uitkiezen enz enz... Jij hebt dan dus ook de taak op je om beide honden hierbij de juiste begeleiding te bieden en als je dat zelf niet weet dan ga je op zoek naar iemand of iets die je daar bij kan helpen.

Maargoed ik geloof dat ik mijn jessy heel ongelukkig maak en haar maar beter kan gaan herplaatsen als ik dit zo allemaal lees :'(

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

@Sandra. Dat moet je dus trainen.
Dit gebeurd hier ook tussen Hero en Finn. Hero is hoger in rang. Hij is ouder en al langer hier. Als hij dit dus doet t.a.v. Finn ga ik hem nooit straffen want het is gewoon de rang orde tussen die twee.
Wil ik een keer alleen met Finn met de bal spelen om te apporteren dan neem ik of Finn alleen mee zodat Hero niet kan hinderen, of ik neem meerdere ballen mee. Het is goed te trainen om ze alle twee zit en wacht te geven en ieder achter een andere bal aan te laten gaan. Is nog leuk ook en dan heb je dubbel plezier.
Hebben ze te veel mot om 1 speeltje dan grijp ik als roedelleider in en leg het speeltje even weg. Ik negeer ze alle twee op dat moment. Geen van beide krijgt " Straf" behalve dan dat het speeltje weg is.
Is de boel dan weer een tijdje rustig dan leg ik het speeltje weer rustig in de Speelgoed bak.
De laatste tijd gaat het spel tussen Hero en Finn met een speeltje nagenoeg op een leuke stoeiende manier zonder geruzie. Maar daar moet je wel aan (willen) werken.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

idd dat moet je trainen!

Syco komt er ook tussen als we Daena even aaien!
maar dat kun je zeker trainen!

en idd wat Chocomelk zegt de hondjes ook met de hondjes apart dingen gaan doen!

Ik ga vaak na dat we bv naar cursus zijn geweest met Daena heerlijk met Syco over de markt lopen

en je merkt aan je hondjes dat ze het heerlijk vinden om even aandacht van je te hebben zonder het te delen!

maar bij ons is het in ieder geval zo dat ze weer blij zijn om elkaar te zien!

Miss een iets ander verhaal maar wij zijn vanaf het begin ook aan het "tobben" met Daena hoe ze doet tegen honden!
veel mensen hebben tegen ons gezegt
"doe die hond toch weg,heb je niks aan!"

maar dat is nog NOOIT in me opgekomen!
natuurlijk is dit niet het droomhondje
want je gaat er vanuit dat ze lekker in het bos kunnen rennen met zn tweeen lekker los!

dus Daena voldeed NIET aan mijn verwachtingen
maar ik ben van haar gaan houden!

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Aadje, Zo gaat het hier ook. Gaat mijn man met Hero Joggen dan ga ik (sinds kort ivm de leeftijd) met Finn fietsen en anders om.
Geweldig hoe de honden dan kunnen reageren om even met jouw alleen iets te ondernemen. Dan heb je zeker weten een klik. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is.

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

ik vindt dat de klik er is als je hem uitzoekt

altans zo gaat het bij ons

honden page profiel natasjanatasja

honden foto van natasja

hoi

ook ik heb in dezelfde sitautie gezeten :'(
ik heb hope al 4 jaar nu en ik had haar met 6 weken
ik zal haar nooit kwijt willen voor geen goud op de wereld :-D
maar toen.... hebben we staf in huis gehaald een stafford het ging heel goed tussen hope en staf
hope heeft haar eerste en laatste nestje nog gekregen toen staf bij ons was, alles ging perfect staf was de liefste stiefvader ;-)
maar omdat ik en me man relatie problemen kregen ben ik het huis uit gegaan met hope en de pups en mijn kids, staf is bij me man gebleven, na een maand goed gesproken te hebben ben ik terug gegaan naar me man met hope (de pups hadden als een huisje gevonden)
maar opeens wou staf niks meer met hope te maken hebben hij wou dr grijpen :'(
1 keer kon ik hem net weg duwen met me knie want hij had dr bijna in dr zij gebeten alleen omdat ze langs hem liep in de gang... er stond geen eten of botjes in de buurt... hij wou haar gewoon niet meer, dus we hebben ook heel lang over moeten nadenken wat we moetsten doen, en omdat ik hope als pup heb gehad en staf erbij was gekomen omdat hij mishandelt werd door zijn andere baasje was de beslissing dat we staf weg moesten doen :'( hij is gelukkig ook goed terecht gekomen, nu wonen we sins mei in een beneden woning met tuin.. ik wou heel graag een grotere hond erbij maar dan wel als pups af aan zodat hope er aan gewent kon raken en anders om, we hebben nu een golden retriever luna erbij ze was 8 weken toen we dr kregen en de kleine meid is nu 5 maaanden en dikke vriendinnen met hope
dus ik snap je besluit hellemaal hoor, alleen vind ik dat het niet echt hetzelfde is als mij mijn situatie want ik deed het uit veiligheid voor hope en niet omdat staf te druk of te stil was...........


groetjes natasja en hope en luna

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Zo te lezen waren er gewoon een aantal dingen die niet goed zaten.
Dat had getraind kunnen worden, maar 1 van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor training is Motivatie! En als dat er niet is.. kan je trainen tot je een ons weegt..

Uiteindelijk is er denk ik gewoon een goede beslissing genomen en is het voor zowel baasje als Boeddha beter..

honden page profiel Sanne (en Toby)Sanne (en Toby)

honden foto van Sanne (en Toby)

Als je je er goed bij voelt is het toch oke, je andere hond komt er wel over heen, het is dan ook ineens anders he, hij komt bij je als je kleine hondje er al is, en dan ineens is hij alleen.

Persoonlijk kan ik nooit een dier weg doen om wat voor reden dan ook, ze gaan hier de deur uit als het hun tijd is, m.a.w. als ze oud en versleten zijn en overleden.

Je hebt nu tijd voor je twee diertjes en je andere hondje krijgt ook de aandacht, en dat is toch goed!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

ben blij dat ie een goed plekje heeft gevonden,en niet in het asiel is belandt

gr liesbeth

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik denk dat het uiteindelijk beter is voor het hondje en fijn dat je wel de moeite hebt genomen om zelf een ander baasje te vinden, mijn complimenten.. maar dat neemt niet weg dat ik vind dat je meer moeite had moeten nemen toen je hem aanschafte en om de band te versterken. Een hond weg doen omdat hij te rustig was en te traag... sorry maar heb nog nooit zo'n raar excuus gehoord :-) Je geeft aan dat het een leuk klein hondje is maar niet wat ik zocht... als nuchter persoon vraag ik me dan af waarom neem je hem dan in huis ? Je neemt een 2e erbij... 1 die energieker is en nu heb je het erover dat je het zielig vind dat je ze beide geen aandacht kon geven die ze verdiende, dat je handen tekort komt. Ik kan het 1 niet met het ander rijmen :-) Maar misschien heb ik niet alles meegekregen ;-)
Kijk als je 2 honden hebt en ze kunnen echt niet met elkaar opschieten ondanks dat je met beide honden hierin hebt geoefend en getraind en je maakt deze keuze dan zeg ik groot gelijk maar om je hondje weg te doen om de punten die je aangeeft vind ik slappe hap.
Maar dit is mijn mening, 1 van de weinige die je in je keuze niet kan steunen.
Dit is geen ondoordachte reactie trouwens ;-) heb m’n gevoel erover nog netjes verwoord O-)
Moet wel zeggen dat ik wel iemand ben die tot het uiterste gaat, die alles zal doen om wat ze is aangegaan tot een positief iets te brengen ook al heb ik een verkeerde keuze gemaakt en ziet alles er op dat moment negatief uit. Misschien is dat ook wel de reden dat ik me eigen absoluut niet kan vinden in je beweegredenen voor je keuze.
Maar hoe dan ook… ik hoop dat beide hondjes nu de aandacht krijgen die ze verdienen.

Lieve groetjes

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

Hoi Sandra,

Ik ben en blijf bij mijn mening.

Je hebt tijd in Boedha gestoken en het klikte gewoon niet.
Zoals vele mensen denken over een huisdier, net een kind kun je dit ook vergelijken in een huwelijk. Mensen die 25 jr getrouwd zijn en kinderen hebben dumpen elkaar ook....

Moet je dan ook samen blijven omdat je kinderen samen hebt??

Je hebt voor jezelf een keuze gemaakt en jij staat er ahter. Jij hebt een goed gevoel eraan over gelaten en laat je dit niet ontmoedigen door dat anderen hun huisdier net als een kind zien....

Doe ik ook trouwens, maar elk persoon is uniek en anders dan anderen...

Groetjes Corrina

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

jullie zijn zeker nooit depressief geweest?dan reageer je anders dan anders,en denk je over sommige dingen niet goed na.dat is een omstandigheid,geen slechte karakter-trek.ik blijf erbij dat zowel hond als baas beter af zijn zo.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Je kunt niet tegen beter weten in een hond houden...
En ind. als je depressief bent doe je een hele hoop dingen om er maar uit te komen..Je probeert zoveel mogelijk dingen te bedenken waardoor je, je beter gaat voelen..
Andere mensen gaan aan de drugs alcohol..andere kopen een hond om zich beter te voelen...en als het dan niet gaat zoals gehoopt..

buiten het feit dat het uiterlijk je ook niet aansprak(wat ik dan niet snap gezien je hem zelf hebt gekocht)
Maar begrijp ik het wel..
Het is zo belangrijk dat een hond zich gewild voelt..
Dat merk je dan ook terug in zijn karakter..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geen drama maar een besluit.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^