Yorkshire terrier aangereden :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bobbiebobbie

Mijn hond is eergister avond overgereden door een scooter nadat dit gebeurde zijn we volgas naar de dierenarts net buiten ons dorp gereden daar kwamen wij toeterend aan, ik sprong uit de auto om aan te kloppen, schreeuwen, aanbellen en hij deed gewoon niet open terwijl alle lichten aanstonden en hij naast de praktijk woonde. Toen snel beslist dat we de dierenarts in de stad moesten proberen daar deed de dierenarts gelukkig wel open. Hij checkte de botten en organen van de hond, rontgen foto, wat spuitjes, de wond aan het hoofd en de pootje gehecht (lees geniet)

De dierenarts zag op de foto dat de hond een hernia aan zijn rug heeft (niet door het ongeluk veroorzaakt) en zij dat de hond een zware hersenschudding had.

Nu 2 dagen later kan de hond nog steeds niet zijn achterpoten bewegen en het enigste waar ik bang voor ben is dat de pootjes verlamt zijn terwijl ik eerder nog voor zijn leven vreesde.. Hij heeft gelukkig wel gedronken en ham/bacon gegeten met daartussen brokjes.

Plassen heeft hij ook gedaan poepen geloof ik nog niet. Iemand zij dat ik me hond moet laten inslapen maar dat wil ik absoluut niet doen, ik ga niet me maatje in laten slapen terwijl hij nog een hond met veel leefde vreugde en energie was.

Zijn hier mensen met soortgelijke verhalen? Hoe hebben jullie het opgelost, wat hebben julie kunnen doen bij wie, wat, waar en voor hoeveel?

Ik hoor graag alles, ik wil zo snel mogelijk alles op een rijtje hebben word langzaam gek

Zat al rond te kijken voor een hondenrolstoel dus dat is een mogelijk mocht hij dus verlamt zijn.. Maar ik zag ook vaag ergens op het forum dat mensen van de verlamming van hun hond zijn afgekomen, daar wil ik graag meer van weten.

Ik hoop dat het normaal is dat hij niet kan lopen (tijdelijk) door zo'n ongeluk aangezien hij pijn aan zijn rug heeft, pootje, hersenschudding.. Maar heb nog geen een reactie in zijn pootjes gezien..

Trieste groet D.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Tjeeeezzz, dat is niet niks zeg.

Ga even proberen mee te denken.
Als hij is overreden, dan kan het zijn dat er zenuwen beschadigd zijn, zoiets neemt veel tijd in beslag om te genezen.

Vertrouw je het niet, ga dan voor een verwijzing en naar Utrecht.
Een rolstoel kan altijd nog, nu is eerst een gedegen onderzoek nodig om een eventuele revalidatie op te baseren en goed medicatie/ingrijpen via een operatie.

Heel veel sterkte voor jullie en jullie lieverd!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Een kennis haar Duitse herder is ook omver gereden (door een bus). Zij zijn ook meteen naar de dierenarts gegaan, maar deze heeft hen doorverwezen naar het ziekenhuis. Door het ongeluk was haar poot open tot op het bot, er waren enkele pezen gescheurd, haar blaas was helemaal verschoven, 2 ingeklapte longen en een gescheurde slagader. De Duitse herder heeft 12 dagen in het ziekenhuis gelegen, en daarna mocht ze naar huis om verder te recupereren. 
Met haar hond is het echt wel goed aan het komen. Ze hebben aan haar conditie gewerkt, en nu is ze nog wel mager omdat ze slecht eet maar voor de rest vecht ze zich erdoor. 
Zij hebben haar toen wel in een box moeten leggen aangezien ze niet veel mocht bewegen en zodat de andere 2 honden haar ook rust konden geven. 

Geef je hondje dus een beetje tijd. Het is van eergisteren geleden. En eventueel heb je wel reflexen die je kan testen, maar ik weet niet of dat zo'n goed idee is (als je hondje pijn heeft in de poot is dat niet aan te raden). Overleg je bezorgdheden zeker met je dierenarts, want het is belangrijk dat je de gezondheid goed opvolgt als er zoiets gebeurt is.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Heeft de DA dan niets gezegd over de hernia? Een hernia in de rug kan uitval van de achterhand geven...

Ik zou eerst met de DA overleggen wat je het beste kunt doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

In het buitenland eens een hond gevonden die sleepte met zijn achterlichaam, was ook vanachter verlamd.vgs de dokter was het een trauma en zou het over gaan.
 We hebben de hond in asiel ginder twee weken kunnen opvolgen,en inderdaad de hond is beginnen lopenna enkele dagen........vraag me niet wat er dan eerst scheelde, ik vertel je alleen onze ervaring. Dus ik duim dat het bij jullie yorkje ook terug goed komt. ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wow Anny, wat goed van jullie. En wat fijn dat je dat goede nieuws mocht vernemen.

honden page profiel bobbiebobbie

Bedankt voor de reacties doet me goed om te lezen. De DA zij dat we het een paar dagen moesten geven. Maar zijn pootjes hebben geen reactie niks daar maak ik me dus zorgen over. De doctor had na het ongeluk wel een spuit gegeven om vocht in de wervels (of iets in die trant) te voorkomen. Me ouders zijn morgen dus op vakantie dus dan moet ik in me eentje voor me maatje zorgen dus wil nu alvast alle informatie die ik kan vinden vinden.

Moet je het beestje geforceerd voeren / laten drinken? Ik bedoel hij moet wel eten, laatste keer was gister avond/nacht, drinken heeft hij vannochtend wel gedaan misschien vanmiddag ook maar dat weet ik niet zeker. Hoe kan je het het beste doen met plassen etc? En is het handig om hem te wassen aangezien hij niet kan opstaan?

Ik heb hem nu in me kamer gedaan, bedje gemaakt van dekens en handdoeken zodat ik hem s'nachts in de gaten kan houden en gerust kan stellen al hij pijn heeft, is dit een goed plekje om hem te laten?

Zoveel vragen, kom zowat tijd te kort.

honden page profiel bobbiebobbie

@ anny, daar word ik nou vrolijk van. Kon het beeste helemaal zijn pootjes niet meer gebruiken en lagen ze ook op een onnatuurlijke manier?
@ silvia Mijn hond heeft een hersenschudding en een hernia en die is er slecht aan toe, die herder moet dan wel een taaie zijn wilt hij die waslijst met gruwelijkheden hebben overleeft
@ Rita Zenuwen kunnen wel gewoon herstellen?

Bedankt voor de reacties!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

De pootjes waren net lam, hij sleepte zich alleen door kracht op zijn voorpoten, en was beslist aangereden zei de da. Het zat m bij dat hondje tussen zijn oren vgs de da, en hij had gelijk. ':-)
Je moet blijven hopen meisje........

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je kan misschien een handdoek vouwen en hem erin leggen met zijn buikje, en de beide uiteinden zelf vasthouden en zo lopen met hem zodat hij kan plassen ? 
Wat vind ik het vreselijk, heb thuis zelf zo een yorkje.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hondje is zinderlijk lees ik ? gewoon nog geplast , nog niet gepoept dat kan nog komen, ja het kan herstellen, geef het even een paar dagen de tijd, en de dierenarts waar je geweest bent wat was zijn indruk hiervan ?

heeft hij nog wat gezegd dan ? moet je het een paar dagen de tijd geven ? wat heb je gekregen voor medicatie ?

en geef de moed niet op hoor, je schrijft, hij eet zijn eten op, goed teken hoor.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit zou ik even de tijd geven. Zenuwen die geraakt zijn kunnen inderdaad met het nodige geduld en rust herstellen. De hernia kan mogelijk voor een tijdelijke verlamming van de achterhand zorgen, door de uitstulping wordt er op de zenuwbanen naar de achterpootjes gedrukt en dit zorgt voor sterk verminderde spieractiviteit. De dokter zal je hondje waarschijnlijk rust voorgeschreven hebben, respecteer dat en wacht even af. Vertroetel je hondje maar flink een paar dagen...rustig baasje geeft een rustig hondje ;-)Duimen dat alles vlug genezen mag ;-)

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Eventjes rustig afwachten, zenuwen kunnen inderdaad herstellen, bij mensen en ook bij dieren! Ik hoop dat alles goed komt! Vertroetel je schat en geef hem voldoende rust!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Als je hond zichzelf niet kan verplaatsen of op een andere manier kan neerleggen, dan zou ik dat voor je hond doen. Dit zodat hij geen decubitus/doorligwonde krijgt. Ook zorgen voor een zachte ondergrond dus. 
En voor het plassen zou ik eigenlijk het ritme van een pup weer aannemen. Dus na het eten en na het slapen zet je hem eens buiten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij weten niet precies wat je hondje nu is overkomen, je dierenarts zal je zeker bijstaan, en je krijgt zeker goede adviezen van je dierenarts, maar misschien is het een optie om hydro therapie toe te passen in een zwembad voor honden, zodat tie zijn pootjes onbelast kan gaan gebruiken, het is maar een idee, vind het verschrikkelijk wat jou en je hondje is overkomen, en ik hoop echt op herstel.

honden page profiel bobbiebobbie

Wow mensen eerste keer in die paar dagen dat ik gerust gesteld ben en wat rustiger kan nadenken, overlijden van het beestje, in slapen zit de hele tijd in me hoofd. Heb nergens zin in vaak ook lopen huilen.

@anny Ben trouwens een jongen ;-)zijn lieve beestjes die yorkies, het treurige is onze eerste bobbie ook een yorkshire was echt een ongelofelijk lief beest en is voor ons huis doodgereden lever was denk ik gescheurd de rest van het verhaal wil ik jullie maar vooral mezelf besparen, het was heel erg bruut in de negatieve zin. En deze is ook op dezelfde plek aangereden. Hopen dat het tussen zijn oortjes zit inderdaad.

@ Willemijn, hij is al meer dan een decennia oud, hij is oud maar heeft energie voor tien, geen klachten nooit niet, altijd vrolijk soms beetje gestoord maar na de rontgon foto denk ik dat hij altijd last had van reuma en daardoor gromde als je hem wou optillen dus eigenlijk is het een onbegrepen lieve hond! Hij plaste wel eens in huis maar meer omdat hij dominant was.
@ Lut ;-) Geweldige zulke reacties en ook van de andere! Gaat echt een pak van me hart als ik dit soort dingen lees.

@ Lupi Vertroetelen doen we zowiezo!

@ silvia we hebben hem nu weer naar beneden gebracht in zijn mandje, dat hij ook wat rechter zit en kan drinken eten, heb vannacht geen oog dicht kunnen doen omdat hij pijn had en liep te hijgen net of hij het warm had ging ik hem aaien even gerust stellen, nu is dat gelukkig gestopt maar ik denk dat ik hem gewoon rust moet geven kan verder niks voor hem doen snachts en heb alleen mezelf ermee als ik de hele dag gaar ben, kan ik beter me energie overdags voor gebruiken.

Echt mensen kan het niet vaak genoeg zeggen, dit doet mij zeer goed deze serieuze en goed uitgedachte reacties, ben blij dat ik dit forum heb geprobeerd. Echt een stress reliever dit ;-)
edit: kan ik aan deze site doneren? Zou graag een bijdrage willen leveren.

honden page profiel VidaVida

honden foto van Vida

Och wat zielig!

Wat ik zou doen is het hondje zo veel mogelijk rust geven, waarschijnlijk is hij/zij nog in schok van wat er is gebeurd en misschien de pijn. En zelf ook rustig aan doen zodat je alles rustig kunt bekijken ;-)

Wacht het zoals de dierenarts aanraad even af, wie weet beweegt ze de achterkant ineens weer wat!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik hoop van harte dat er verbetering optreedt.

Probeer hem wel wat te laten eten. Omdat je hond pijn heeft en niet makkelijk vast voer zal eten, zou ik hem het makkelijk te verteren Renske Vers (verpakt per 395 gram) geven. Dit is gestoomd voer en bestaat voor 80% uit vlees. Met een vork prakken. Je zieke hond hoeft weinig moeite te doen om dit te eten. Hij zal ook waarschijnlijk hoodpijn hebben; waardoor alle moeite om bijv. te kauwen hem zwaar kan vallen. Renske VVV kan je bij een dierenwinkel kopen. Maak er kleine porties van. Deze kan je invriezen.

Water drinken is nog belangrijker i.v.m. uitdroging; desnoods water met een pipet geven als hij zelf niet voldoende kan drinken.

Omdat je je hond door verlamming (hopelijk tijdelijk) niet uit kan laten en er zeker ongelukjes zullen gebeuren; kan je gebruik maken van incontinentie onderleggers te koop bij drogist (ook bijv. Kruidvat). Kan hij op zijn pootjes staan? Kan je hem naar een plekje in de tuin brengen om zijn behoeften te doen? Of is dat te veel voor hem? Ook kan je hem evt. in een krat met kranten zetten om zijn behoeften te doen.

Sommige van mijn suggesties zijn misschien niet toepasbaar, maar ik probeer mee te denken.

Heel veel beterschap en jij heel veel sterkte om hier mee om te gaan.
Heet je hondje Bobbie?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Je kan doneren ja, helemaal onderaan staat  "Vriend worden van de HondenPage".

En wat Willemijn zei, hyrdotherapie, dat zou ik je ook wel kunnen aanraden ja. Wel eerst vragen aan de dierenarts wanneer je daarmee mag beginnen, want aangezien hij een wonde heeft en de nietjes er nog inzitten denk ik niet dat dat nu een goed idee is. Waar woon je ergens? Misschien kunnen we je helpen met een goed hydrotherapiecenter te zoeken.
Ik ben blij dat we je wat goede moed in kunnen spreken hebben. Op zulke momenten is dat juist hetgene wat je overeind houdt. Nog veel beterschap voor Bobbie, en ik wens jullie allebei nog heel veel sterkte!

honden page profiel bobbiebobbie

Vandaag is hij naar de dierenarts geweest hij heeft een spuit prednoral gekregen (of iets wat er op lijkt) en tabletten prednoral 5 mg waarvan wij er anderhalf per dag moeten geven.

Verder hebben we voor de zekerheid een muilkorf gekocht, heb ik een manier gevonden om hem pijnloos op te tillen (zijn oksels, voorpoten zeg maar), we hebben hem lekker even gedouched honden parfum opgedaan zodat de casanova zich wat stoerder voelt en wat katten voer voor hem gekocht, vlees etc wat voor zieke en drachtige katten is bomvol calorien dus dat zal hij wel nodig hebben.

De dierenarts heeft ook nog van die plas dekens meegegeven die altijd op de operatie tafel ligt dat is ook wel handig.

Dus heb het meeste advies opgevolgd.

"Ik ben blij dat we je wat goede moed in kunnen spreken hebben. Op zulke momenten is dat juist hetgene wat je overeind houdt. Nog veel beterschap voor Bobbie, en ik wens jullie allebei nog heel veel sterkte!"

Dat hebben jullie goed gedaan. Dankjewel.

"Waar woon je ergens? Misschien kunnen we je helpen met een goed hydrotherapiecenter te zoeken."

Tussen Schagen en Alkmaar.

Zijn er mensen die ervaring hebben met prednoral?

Oja, donatie gedaan ;-) klein bedrag doneren mag

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bobbie....... door hier mooi te blijven en mee te forummen, en laten horen hoe het met de kleine gaat is al meer dan voldoende.

wij allen hier hebben een hond, zelfs meerderen, is er onze hond wat overkomen, kunnen we verdriet en blijdschap hier kwijt. daar is dit forum voor. :-D

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zie dat je een donatie gedaan hebt, je hebt een hartje bij je naam gekregen! :-D ;-)
Mochten jullie hem nu al douchen dan? Aangezien die wonde toch niet helemaal genezen is lijkt me.
Die plasdekens zijn wel handig inderdaad, fijn dat jullie die meegekregen hebben. 
Heeft de dierenarts ook gezegd waar de Prednoral voor gegeven wordt? Ik heb deze bijsluiter gevonden, en blijkbaar kan het dus voor veel dingen gebruikt worden. 
Voor Blackie haar hernia geven wij Synoquin, in de vorm van snoepjes. Alleen is zij een moeilijke eter en ruikt ze dat het geen echt snoepje is.. Maar met Prednoral heb ik dus geen ervaring.
Hoe gaat het met het eten en drinken, wil dat een beetje lukken?

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ach, die arme.. en wat spijtig dat die ene DA niet open deed... Maar ja, misschien heb je nu dus "toevallig" een betere :-)

Goed te lezen dat je hondje eet en plast. Heeft het ook al gepoept ?

Als het kan genezen heeft het wel z'n tijd nodig en zullen jullie er je zorgen wel een poosje mee hebben. Maar dat is het dan wel waard... Dus zeker proberen.

Heel veel geluk en beterschap gewenst en nog liever, een volledig herstel.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Vandaag is hij naar de dierenarts geweest hij heeft een spuit prednoral gekregen (of iets wat er op lijkt) en tabletten prednoral 5 mg waarvan wij er anderhalf per dag moeten geven.

Verder hebben we voor de zekerheid een muilkorf gekocht, heb ik een manier gevonden om hem pijnloos op te tillen (zijn oksels, voorpoten zeg maar), we hebben hem lekker even gedouched honden parfum opgedaan zodat de casanova zich wat stoerder voelt en wat katten voer voor hem gekocht, vlees etc wat voor zieke en drachtige katten is bomvol calorien dus dat zal hij wel nodig hebben.

De dierenarts heeft ook nog van die plas dekens meegegeven die altijd op de operatie tafel ligt dat is ook wel handig.

Dus heb het meeste advies opgevolgd.

"Ik ben blij dat we je wat goede moed in kunnen spreken hebben. Op zulke momenten is dat juist hetgene wat je overeind houdt. Nog veel beterschap voor Bobbie, en ik wens jullie allebei nog heel veel sterkte!"

Dat hebben jullie goed gedaan. Dankjewel.

"Waar woon je ergens? Misschien kunnen we je helpen met een goed hydrotherapiecenter te zoeken."

Tussen Schagen en Alkmaar.

Zijn er mensen die ervaring hebben met prednoral?

Oja, donatie gedaan ;-) klein bedrag doneren mag "


Is dierenarts Willig in Schagen toevallig de behandelend dierenarts?

Hydrotherapie doen ze bij Zuiderkaag in Schagen: http://www.dierenkliniek-schagen.nl/index.php/specialiteiten/hydrotherapie

Ik heb zelf een youtube video gezien van een hond die niet meer kon lopen en na een homeopatische behandeling weer alles kon. Ilja van dit forum was daar erg in thuis, maar zit helaas niet meer op dit forum.

honden page profiel bobbiebobbie

@ willemijn Daar is dit forum perfect voor, vooral positieve ervaringen zijn goed. Vooral als je je erin kan vinden.

@ Silvia Geen idee, maar hij had geen pijn het beestje heeft natuurlijk wonden die aan het genezen zijn dus als je dan uitwerpselen en urine in de buurt hebt dan is het een broednest voor bacteriën, een infectie kan er niet nog bij, aangezien zijn immuum systeem niet tiptop zal zijn op het moment heeft een infectie vrij spel.

De prednoral word voor de hernia gegeven dat is wat ik heb meegekregen.
Ik zie bij de bijsluiter dat het een cortico steroïde is, vreemd genoeg krijg ik ook een cortico steroïde voor een auto imuum ziekte die het haar aantast, ben er zelf nog niet helemaal achter wat een cortico steroïde is.
Honden zijn beslist niet dom dus die hebben wel door als jij ze een incognito snoepje voert.
Het drinken en eten gaat, vandaag 2 verschillende soorten kattenvoer gegeven door elkaar, dat at hij in de eerste instantie niet maar na een half uur was het bordje leeg.


@kylie Ja we hebben nu zeker een betere, vind het niet kunnen dat je niet opendoet als dat de enigste plek is waar je beestje in levensgevaar geholpen kan worden.. Ik was witheet het is dat het beestje direct hulp nodig had anders was ik zelf wel naar binnen gegaan om verhaal te halen.
Hij heeft gelukkig wel gepoept, beetje een rommeltje maar dat was zo opgelost. Ben allang blij dat het eruit kwam want als het binnen blijft zitten en hard word ben je verder van huis.
Hoop dat het goedkomt het punt is dat je het liefst gelijk al of de dag erna verwacht te zien dat je maatje het goed maakt.. Maar een hernia en een zware schudding is al foute boel bij een mens laat staan voor zo'n beestje, hij weet niet wat hem overkomt. Dus geduld is een schone zaak.

'Heel veel geluk en beterschap gewenst en nog liever, een volledig herstel. '
Ja dankjewel! Als ik het beestje wankelend een paar stappen zie zetten dan mag hij mooi weer de oren van kop af blaffen :-) En dan mag ik de dierenarts op me blote knietjes danken.

@Roosje Hole in one voor jou madam, dat is inderdaad de held van een arts waar bobbie behandeld word. Bedankt voor de link zal daar wel even kijken, toch dichterbij huis dan ik in de eerste instantie had gedacht. Had zelf het idee dat ik ergens aan de andere kant van Nederland zou moeten zijn.
Kan een dokter daar zien of het nog te maken is allemaal of moet je je portomonee legen en hopen dat het goedkomt?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zit ook bij Willig, mijn ouders ook. Super dierenarts! Hij weet echt heel veel en kiest voor het dier en niet (zoals sommige da's wel doen) voor hun portemonnee.
Hij lijkt ook wel 24/7 aan het werk te zijn, echt super!! Maar daarom was het dus niet moeilijk om te gokken dat hij open deed haha ;-)

De Zuiderkaag is gewoon een dierenartsen praktijk met een fysiotherapeut. Het is geen specialist of iets. Ik heb zelf geen ervaring met de Zuiderkaag, maar wist toevallig dat ze hydrotherapie doen omdat ik jaren terug met mijn herder ernaar gekeken heb ivm heup en rug problemen. Ik heb hun toen wel gebeld en kreeg telefonisch goede adviezen die ik met succes opgevolgd heb, maar ik heb destijds dus geen hydrotherapie gedaan (hij bleek uiteindelijk een voedsel allergie te hebben die alles veroorzaakte, ik zat toen dus nog niet bij Willig haha).
Mijn ouders hebben altijd gezegd dat de Zuiderkaag vooral erg duur is.

Bij een specialist denk ik dat je in Utrecht of iets moet zijn, maar ik zou op Willig vertrouwen. Je zou wel kunnen vragen aan hem of hij denkt de hydrotherapie of een specialist wat zou zijn. Hij zal je zeker weten een eerlijk advies geven.
Vraag het niet aan de assistenten, want die hebben niet de kennis die Willig wel heeft.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Heel goed dat hij zijn bordje leeg gegeten heeft! Dat is toch een goed teken :-D Het heeft dan wel een half uurtje geduurd, maar je ziet geduld is een schone zaak zoals ze zeggen :-D
En goh ja, corticosteroïden, ik weet dat ze door de hypofyse geproduceerd worden en dat het inderdaad iets met immuunsysteem te maken heeft.. maar verder weet ik er ook niets (meer) van. Schandalig eigenlijk, heb het vorig schooljaar nog moeten studeren :-D

En hydrotherapie kan wel duur oplopen inderdaad. Ik ben bij 1 hydrotherapiecenter langs geweest om te kijken, en daar was het 25euro per beurt. Maar die mensen deden het eerder als parttime job, en die zeiden ook dat ze wel wat van hun prijs afdeden als mensen vaak langskwamen. Maar dat is dus eigenlijk al redelijk aan de goedkope kant, want ik ken er waar je 50euro voor een beurt betaalt. Achteraf worden ze meestal nog gewassen (aangezien ze chloor in het water doen), en worden ze met de droger drooggeblazen. Zo heb je toch een beeld waar je je aan kan verwachten.

honden page profiel bobbiebobbie

Het is inderdaad een goeie dierenarts wij kwamen al ruim na sluitingstijd aan en toen stond hij nog rustig in zijn kliniek, veel verstand van zaken die kerel, heel begrijpend. Dat is wel een foute boel als je hond door een voedsel allergie mank word.. Ik zal dit inderdaad nog wel aankijken en zal ook met hem praten over die hydrotherapie, denk dat hij er wel meer over kan vertellen.
"Vraag het niet aan de assistenten, want die hebben niet de kennis die Willig wel heeft."
Das een goeie, zal het in me achterhoofd houden.

Even een kleine update, ik liep daarstraks in de keuken om wat drinken te halen en ik zag zijn staart bewegen, helemaal blij natuurlijk maar toen ik ging kijken lag daar een drol máár bij de dierenarts poepte hij ook en toen bewoog zijn staart niet. Enfin, even in de gaten gehouden en toen zijn staart gecheckt en daar staat gewoon spanning op, dus al hij ligt op zijn zij en ik trek hem omhoog gaat hij gewoon weer naar beneden dus het is geen bungelend touwtje.

honden page profiel bobbiebobbie

@silvia, hij heeft zich meerdere keren door de keuken 'ge-kontwalked' flinke afstand voor zijn doen (met zijn aandoening), dus het 'powervoer' slaat gelukkig wel aan want zonder energie ga jij je niet van een comfortabele plek op de vloer liggen onder de tafel.
Ik vind 25 euro voor een sessie niet bepaald veel, had eerder gedacht aan het tienvoudige als ik eerlijk bent, het is alsnog wel wat geld maar niet wat ik in gedachte had.
Maargoed ik denk dat de dierenarts wel weet of dat zin heeft of niet dus dat moet ik even bespreken als ik volgende week langs ga. Morgen voor het eerst zo'n pilletje voeren, iemand nog ideeën? Moet ik het forceren in zijn mond of..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het is inderdaad een goeie dierenarts wij kwamen al ruim na sluitingstijd aan en toen stond hij nog rustig in zijn kliniek, veel verstand van zaken die kerel, heel begrijpend. Dat is wel een foute boel als je hond door een voedsel allergie mank word.. Ik zal dit inderdaad nog wel aankijken en zal ook met hem praten over die hydrotherapie, denk dat hij er wel meer over kan vertellen.
"Vraag het niet aan de assistenten, want die hebben niet de kennis die Willig wel heeft."
Das een goeie, zal het in me achterhoofd houden.

Even een kleine update, ik liep daarstraks in de keuken om wat drinken te halen en ik zag zijn staart bewegen, helemaal blij natuurlijk maar toen ik ging kijken lag daar een drol máár bij de dierenarts poepte hij ook en toen bewoog zijn staart niet. Enfin, even in de gaten gehouden en toen zijn staart gecheckt en daar staat gewoon spanning op, dus al hij ligt op zijn zij en ik trek hem omhoog gaat hij gewoon weer naar beneden dus het is geen bungelend touwtje. "


Dat van die allergie over het hoofd zien kwam niet door Willig hoor!! Dat ik bij Willig kwam, was ik er al zelfstandig achter gekomen ;-)

Het is een goed teken dat hij zijn staart beweegd! Dat er een drol lag is wat minder, maar ik heb goede hoop! Als de zenuw echt helemaal kapot zou zijn, dan zou zijn staart ook niet meer bewegen.

Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat die hydro kost. Ik vond het destijds wel veel geld omdat ik meerdere malen per week heen zou moeten toen ik nog niet wist dat het door een allergie kwam. Het was toen zomers en dus ben ik zelf met hem door het water gelopen (was dus ook het advies van Zuiderkaag).

Ik denk dat je in dit geval niet te snel moet willen. Ik weet dat na een trauma de zenuwen geblokkeerd kunnen worden door zwellingen. Nou heeft hij daar wel wat voor gehad, maar wie weet is het alsnog wat opgezwollen en is dat nu langzaam aan weer aan het slinken. Ik zou hem vooral zijn rust gunnen denk ik (ik ben geen da).

Voor het pilletje. Heb je niet toevallig een kuipje vlees, rauwe vlees of Renske vers in huis? Daar kun je het pilletje in stoppen.
Ik hoorde vandaag wat gesmoes over dat het morgen koopzondag in Schagen is. Ik weet niet wat daar van waar is en welke winkels mee doen, maar mss dat 1 van de dierenwinkels open zijn of het tuincentrum. In bijna elke dierenwinkel/tuincentrum vind je Renske vers. Ik moet de eerste hond nog tegen komen die het niet eten wil ;-) Mijn ouders gebruiken het ook bij een moeilijke pillen eter (momenteel zowiezo een slechte eter, maar Renske vers moet hij wel haha).
Ik weet niet of jouw hond een allergie heeft, maar in elke versie zit kip en schaaldieren.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^