Labrador pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

Hee,
Wij zijn van plan een labrador puppy aan te schaffen.
Alleen zijn er een paar dingen waar wij nog wat vraagjes over hebben.
Allereerst, hoe lang kun je een puppy alleen laten? Wij wonen boven de winkels en mijn vader werkt thuis alleen bij bijv. de tandarts kan het hondje niet mee en zal dan toch alleen moeten blijven.
Vanaf welke leeftijd mag een hond traplopen? Aangezien wij dus boven de winkels wonen moet het hondje kunnen traplopen. Wanneer het een pup is tillen we hem/haar gewoon op omdat het dus nog erg slecht is al ze een puppy zijn. 
Zijn labradors geschikt voor ons huis (redelijk groot) boven de winkels. We kunnen zo'n 3 uur per dag met hem lopen. We zitten dicht bij een bos, meer en een groot park.
Ik heb nog 2 jongere broertjes van 10 en 12 en mijn vader werkt dus thuis.

De reden dat we een puppy willen is niet omdat ie zo schattig is maar meer omdat de asielhonden die we bezocht hadden bijna allemaal een naar verleden hebben gehad, en ik gun ze absoluut een nieuwe kans. Maar aangezien wij geen ervaring hebben met honden vinden we dat wat moeilijk.
Ook willen we zelf de opvoeding doen, we gaan uiteraard op cursus met de pup.

Hopelijk hebben jullie hier antwoord op.
Groetjes, Lisa

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Oh wat leuk, kijk wel goed uit naar een fokker labradors moeten op HD/ED en ogen getest worden. (Als ik het goed heb). Kijk via de rasvereniging naar een fokker die hierop test. Een pup moet je leren alleen te zijn. Dat kan je steeds verder uitbreiden. Maar het is niet de bedoeling om een hond 8 uur per dag alleen te laten. Ik weet niet hoe AT&T bij jullie zit.
Traplopen mag pas vanaf 1 jaar maar hoor ook steeds vaker als je ze goed laat trap lopen dit geen probleem kan zijn maar ik kan je verder daar geen advies over geven.
De grootste hond kan nog in een mini flat zolang je er maar genoeg mee doet. 3 uur per dag is wel goed maar let op dat je dit rustig op moet bouwen. 
Leuk en verstandig dat jullie circussen willen doen. Ook al nagedacht of jullie in de toekomst willen sporten met de hond?

Labradors zijn hartstikke lieve leuke honden die graag wat willen leren.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Leuk en verstandig dat jullie circussen willen doen. "

Hihi, circussen? ;-)

---

Fijn dat je vader thuiswerkt, zo kunnen jullie de pup rustig aan laten wennen aan het feit dat hij/zij soms alleen moet zijn.
Ondanks dat je vader thuis werkt zou ik het alleen zijn zeker wel aan gaan leren. Is gewoon fijn als je hond ook alleen thuis kan blijven.

Wat betreft traplopen heb ik ook gehoord als je het rustig opbouwt en de hond niet keihard naar boven en beneden laat rennen, dat het dan ook kan als ze jonger zijn. Alles met beleid natuurlijk.
Wij hebben het bewust niet aangeleerd, tot ze ineens halverwege de trap stond... En ja, dan laat ik haar niet keren op zo'n klein stukje, dus heb haar met lieve woordjes naar boven gelokt.
Naar boven is minder eng dan naar beneden (getuige het feit dat ze wel alleen naar boven kon, maar niet meer naar beneden durfde ;-)), dus daarmee zeker voorzichtig zijn.
Nog beter om jullie pupje de eerste tijd gewoon lekker te dragen.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ja rot ipad

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik zou een labrador NOOIT voor zijn eerste jaar een hele trap laten lopen, omdat de kans op HD/ED flink verergerd! Ja, trap leren lopen moet je wel doen, maar echt niet meer dan 5 treden ofzo, geen hele trappen.

Dat betekend dus het gehele eerste jaar tillen, en oef, die worden zwaar, en snel. En tijdens de zindelijkheidstraining zou die heel vaak naar buiten moeten. Het aanschaffen van dit ras lijkt mij dus niet verstandig. 

Vergis je niet, een labrador is flink sterk en zul je goed moeten leren naast te lopen. Heel erg is dit niet want dit pikken ze vaak snel op, maar toch denk ik dat je broertjes echt te jong zijn om met deze hond te lopen. Want stel, hij ziet een mooi meertje en wilt daar heel graag in, dan gaat een tien jarig kindje hem daar echt niet uit houden...

Ook zul je er veel mee moeten doen, ze sporten heel graag. Maar hierbij is ook het eerste jaar de sporten vermijden. Gewoon wandelen, socialiseren. Niet achter balletjes laten rennen.

Verder moet je inderdaad alleen zijn trainen, pak eens een puppyboek op, er is meer dan genoeg informatie te vinden over hoe je dit leert (en heel veel andere belangrijke en leuke dingen zijn hier uit te halen).

Als je toch nog een oudere hond zou willen nemen (want die kan wel trap lopen) kijk dan ipv in het asiel eens naar herplaatsers via de vereniging. Deze hebben vaak helemaal geen naar verleden, maar gaan weg omdat de baasjes ze niet meer kunnen onderhouden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

beetje overdreven om je pup nooit te laten traplopen. Een pup koet leren traplopen. Rustig en gecontroleerd traplopen daar krijg je geen HD van. De trap af stormen wat de meeste doen dat is slecht voor heupen en ellebogen. Zolang je t rustig aan doet aan de lijn en met MATE is er niks mis mee.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Als je goed leest zie je ook dat ik zeg dat een hond (ook een pup)  het wel moet leren.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ja maar NOOIT laten traplopen omdat dat HD verergert is gewoon niet waar. En tillen tot een jaar is onmogelijk. Dus mits die paar trapjes heel rustig genomen worden is er niksaan de hand hoor.

Een pup is nu ook weer niet van suiker...

Ik denk juist dat voor dit gezin een labrador een heel erg leuke hond is. En vergis je niet in HD/ed of andere erflijkheden bij andere rassen...

honden page profiel lisalisa

Bedankt voor alle reacties!
Mijn broertjes mogen ook absoluut niet alleen met de hond lopen! 
Alleen mijn vader en ik mogen alleen met de hond lopen maar zij mogen wel mee enzo.
Het alleen thuis blijven leren wij ook aan maar de hond zou nooit langer dan 4 uur alleen moeten zijn.
Er is wel een voordeel, onze trappen zijn drie kleine trapjes.
Het zijn drie kleine trapjes van ongever 7 a 8 treden en dan steeds een stuk gelijkvloers.
De hond kan erg snel naar buitenhoor tijdens de zindelijkheids training:-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Tsja,  je moet het helemaal zelf weten, maar ik vind drie trappen te veel (ookal zijn ze klein, vormt samen toch 1 lange trap). Mijn pup (dan wel geen labrador, maar heb ik wel gehad) laat ik eens per week een klein trapje lopen van 4 treden om het te oefenen, maar echt niet meer.

HD / ED is bij zo'n grote hond zo vaak voorkomend en doet zo'n pijn.. En dan nog de medische kosten die daarbij komen... Probeer alles te doen om dat te vermijden.

Om te beginnen dus bij een fokker aanschaffen die test op HD en ED.

Ik geloof wel dat je hond snel buiten zal zijn, maar ik raad absoluut aan om het hele eerste jaar te tillen, en een labje is toch al redelijk snel over de 30 kilo. Mijn rug doet er spontaan pijn van ;-)! En als je dus tilt, zou je dat sowieso iedere twee uur moeten doen in het begin, en dan nog na elke maaltijd, na het drinken, na het spelen, na het slapen... Heel wat trapjes lopen dus. Stel dat je een pup hebt die wat langzamer is voor het zindelijk worden, en je met een half jaar dit nog moet doen, en dan nog tillen.. Tsja. Ik zou dan voor een leuke volwassen hond gaan. Of een ander ras, er zijn namelijk zat kleinere rassen die een gelijk karakter hebben. Zou je daar misschien meer over willen weten?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Onze labrador liep ook vanaf een maand of zes? onder onze begeleiding zelf de trap op en af. Gewoon goed aanleren als het zover is. En als je een eigen balkon hebt is die ook goed te gebruiken voor de zindelijkheidstraining. Zonder zou ik het persoonlijk niet zo zien zitten....

honden page profiel lisalisa

Ja wij hebben gewoon een balkon! Ja dat van die trappen is inderdaad een nadeel, maar bij ons op het rijtje zijn er toch twee andere mensen die allebei een labrador hebben, eentje van 12 jaar (hebben ze sinds puppy) en de andere van 5 jaar.
Die honden mankeert niks. Mijn vader is redelijk sterk dus dat lukt wel. We letten inderdaad heel erg goed op HD / ED want dat is inderdaad erg belangrijk.
Een oudere hond is inderdaad een goede optie maar ook die kunnen niet altijd traplopen. 
We denken er in ieder geval erg goed over na, en nemen zeker geen overhaaste beslissingen want zo'n beestje word toch een jaar of 12.


Ik ben inderdaad wel benieuwd naar kleinere rassen die ook zo'n karakter hebben. Wel hebben die vaak minder uithoudingsvermogen, en wij houden er dan ook van om in het weekend een flinke wandeling te maken. Dit kan natuurlijk nog niet als het een pup is, maar later gaan we dit zeker doen.

hebben jullie misschien nog goede sites voor herplaatsingen (nlv heb ik al gekeken, maar daar zit momenteel alleen eentje van 12 jaar)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik ben niet zo goed in het vertellen van rassen, maar vergis je niet, er zijn veel rassen met een groot uithoudingsvermogen die niet zo heel groot zijn.

Open anders een topic met de vraag "Welk ras past bij ons?" daar krijg je de leukste reacties op! Ik heb er laatst voor de lol één geopend, ik wilde weten welk kleiner ras er bij onze hond (witte herder - grote hond veel energie) zou passen, en ik hoorde rassen waar ik nog nooit van had gehoord. Maar bij het doorlezen van de beschrijving: zulke leuke honden! En ik kwam direct met een aantal goede fokkers in aanraking.

Overigens, als andere mensen een hond hebben die traplopen en het gaat goed, ja dat zegt niet dat het altijd goed gaat. Mijn opa heeft ook tot zijn dood door gerookt, maar dat maakt het niet gezond ;-).

Je zou de Nederlandse Labrador Vereniging kunnen bellen, niet altijd worden herplaatsers gelijk op de site gezet. Via bellen of e-mailen kom je meer te weten. Ook zou je kunnen kijken naar fokkers. Dat is sowieso handig, lees je eens lekker in over genetische aandoeningen en waarop getest moet worden volgens de vereniging, dan kun je gelijk kijken welke fokker je aanspreekt voor een pup (wil je trouwens showlijn of werklijn?), en bij die fokkers zou je ook kunnen vragen voor herplaatsers. Sommige fokkers zoeken ook gastgezinnen bijvoorbeeld, voor honden waarmee ze willen fokken maar die niet bij hun in huis kunnen blijven. Misschien is dat wat?


Balkon is trouwens echt heel handig om gebruik van te maken bij zindelijkheidstraining. Je kunt bijvoorbeeld een bakje maken met puppypads er in. Zodat de hond daar op kan als de nood erg hoog is en hij/zij de weg naar beneden niet meer haalt.

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Je kan een hond laten traplopen maar gewoon niet te vaak een labrador heeft sneller kans op HD dus probeer hem/haar zolang je hem nog kan dragen gewoon de trap op te dragen en daarna rustig te proberen met hem de trap op te lopen.

honden page profiel lisalisa

Oke! Heel erg bedankt voor alle reacties en ik hoor zeker dingen waarvan ik dacht: o ja, daar heb ik nog niet eens aan gedacht.
Wij zijn niet echt van plan shows te gaan lopen en zoeken eigenlijk gewoon een lekkere actieve hond.
Dat van het balkon gaan we zeker doen, hartstikke handig.
En inderdaad even bellen met de nlv is ook handig. Het vinden van een goede fokker kost nou eenmaal veel tijd en we willen absoluut geen overhaaste beslissing nemen.

Het traplopen is inderdaad, we blijven hem zo lang mogelijk tillen en pas na een leeftijd van 1 jaar beginnen we (rustig) met het aanleren van traplopen. Gewoon in het begin de halve trap (of minder) en dan later steeds wat meer.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Goed dat jullie er zo goed mee bezig zijn!
ennuhh.... kleine hondjes vaak minder uithoudingsvermogen ik wil je graag kennis laten maken met mijn houdinies of hoe je dat ook schrijft. haha.

honden page profiel lisalisa

Oke, ik ga even op dat ras googelen. Het is natuurlijk ook best belangrijk dat het hondenras goed met kinderen om kan gaan, i.v.m. met mijn broertjes. 
Ik vind het zelf in ieder geval erg belangrijk om alles te weten voor je een hond koopt, straks heb je er een in huis en ontdek je dat je nog van alles vergeten bent te vragen aan bijv. de fokker, of dat je nog van alles in huis moet halen.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat dachten jullie van een Engelse of Amerikaanse Cocker?Ook heel actieve honden!Maar wel een maatje kleinder, en handiger te tillen!:-) Zijn ook goed met kinderen als je dit aanleert (zoals bij elke hond).

honden page profiel lisalisa

Wat een leuke honden! Ik heb een zwak voor honden met lang haar alleen mijn vader wilde liever een kortharige hond. i.v.m het trimmen van de vacht.
We denken er nog goed over na in ieder geval!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik zou juist eerder gaan voor een langharige vacht ;-) de korte haartjes van Labrador, Jack Russell, enz..blijven heel erg steken. De lange haren kun je makkelijker bijeen vegen en van jouw kleren afnemen :-).Maar trimmen moet sowieso gebeuren bij deze rassen of je kan het zelf een beetje doen ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik vind niet dat dat geld voor de haren vd Labrador. Loco's haren zuig je zo op en klop je ook vrij makkelijk van je kleding af. De haren van Ten daarentegen die echt kort zijn dat is een heeeeeeeel ander verhaal. Die blijven idd overal insteken.;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Dat van dat lange haar is waar, de mechelse herder die hier af en toe langs komt met stockhaar (kort haar), die haren blijven echt overal in hangen. Maar mijn witte herder pup valt met plukken uit, is zo weg.

honden page profiel lisalisa

Aha! Dat is nog eens handige info, mijn vader kwam namelijk met het excuus dat die langharige honden zo snel verharen.

Ik heb wat rassen die me aanspreken maar misschien hebben jullie zoiets van: dat is absoluut geen beginners hond!

Ik vind kooikerhondjes zelf erg leuk, goed maatje en die zijn tenminste nog te tillen.
De Friese Stabij vind ik ook erg leuk. 
En de Drentsche Patrijshond.

Zijn allemaal net een maatje kleiner dan een labje maar wel lekker actief!
Wat ik me trouwens afvraag: is het voor een net wat minder bekend ras moeilijker om een betrouwbare fokker te vinden, of juist niet?
En o ja! Op internet stond dat de hond(kooikerhond) niet echt geschikt is voor kleine kinderen, maar verstaan ze hier onder: kinderen van een jaar of 3. Of bedoelen ze dat ook kinderen van 10 jaar te jong zijn. Maar in de video zag ik wel wat kids rond die leeftijd voorbij komen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Zolang het een ras hond is met een vereniging erachter is het niet zo lastig een goede fokker te vinden. Maar je moet je vooral verdiepen in de erfelijke ziektes.

Hier kun je erfelijke ziektes per ras vinden. Schrik niet als het er nogal wat zijn, dat betekend gewoon dat je een fokker wilt die op al die dingen test, en dat al die testen positief zijn. Het is wat uitzoekwerk, maar goed, je bent zekerder van een gezonde pup (al kan je altijd pech hebben..)

Waarom ik vroeg van werklijn en showlijn, veel rassen hebben dit, vraag bij de fokker in welke lijn ze fokken. Showlijn fokt vooral op uiterlijk, zijn misschien iets minder gezonde honen. Werklijn fokt op het 'werken' die zijn dus actiever (maar kan ook té actief zijn) maar gezonder (zo zie ik het in ieder geval, het fijne weet ik hier niet van want mijn ras heeft dit niet).

Voor rassen zou je hier in de encyclopedie kijken of op de website van de raad van beheer, daar staat alles op rashonden groep ingedeeld en vind je hoe groot ze worden, hoe zwaar, welk karakter, enzovoorts.

Elke hond verhaard trouwens. Even veel, maar lang haar valt uit in plukken en is dus makkelijker schoon te maken, terwijl kort overal in blijf hangen. Maar, lang moet je wel eens per week een borstel over heen halen. Dat is wel heel erg goed voor de band met je hond ook, misschien vind je dit wel leuk om te doen? Ik raad je aan om bij een trimmer (of een trimmer van deze site) te vragen welke borstels je uiteindelijk nodig zult hebben, zij kunnen je ook vertellen hoe vaak een ras naar de trimsalon moet.

honden page profiel lisalisa

Jeetje wat zijn dat er een hoop bij de labrador!
Ik dacht eigenlijk alleen aan HD/ED dus maar goed dat ik hier eventjes kijk want dit kan natuurlijk ook meespelen in de keuze van het ras.
Het kooikerhondje heeft er gelijk een stuk minder maar op een of andere manier trekt een labrador ons toch wat meer aan, ik weet dus uiteraard ook dat je bij dat ras erg goed moet letten op erfelijke aandoeningen. 
Wij willen geen hond voor shows, maar op een té hyperactieve hond zitten wij ook niet te wachten... dat wordt dus nog een moeilijke.
Jeetje, toen wij begonnen met het idee dat we een hond wilde hadden we meer zoiets van: nou we zoeken een leuke uit op internet.
Maar nu zijn we absoluut van mening dat dat geen goede instelling was. Je moet enorm veel tijd steken in het vinden van een goede fokker.

Nog een dingetje... de auto! Hoe groot moeten de afmetingen van de achterbak zijn? Ik neem aan dat het niet echt een optie is om een maatje labrador tussen twee kinderen op de achterbak te wurmen;p
En zou je in principe de hond in de bench kunnen doen en dan bench in de auto? Of kun je beter een rek nemen en dan gewoon de hele achterbak voor de hond.
Hoe doen jullie dat eigenlijk met vakantie, wij willen de hond graag mee (gewoon in nl op vakantie) maar waar gaan bij jullie de koffers dan?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (wellicht ook een interessant ras voor je om te googlen :-). Zelfde rasgroep, flinke maat kleiner dan de lab, net zo actief, wat gereserveerder naar vreemden en tikkie eigenwijzer). Wij hebben hem vanaf een maand of 5 tot 6 zelf trap laten lopen. We hebben een vrij gladde trap en hem tillen werd echt te gevaarlijk omdat ik bang was met hond en al onderuit zou gaan. Heel voorzichtig aangeleerd en de eerste tijd alleen met tuigje aan naar beneden, op die manier konden we hem ook ondersteunen zodat niet het volle gewicht op zijn heupen terecht zou komen. 

Luan is nu pas 1,5 dus het is lastig te zeggen of hij er iets aan over heeft gehouden, maar we zijn zo voorzichtig geweest dat ik het me amper voor kan stellen.

Goed dat je je zo inleest!

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Wat ik heb gedaan om info te winnen over de labrador. Ik ben gewoon naar een hondenshow gegaan daar kan je met fokkers praten en ook natuurlijk kijken naar welke je honden je aanspreken. Zo ben ik bij mijn fokker gekomen en nu precies een jaar later zit ik hier met mijn droom hond. Ik heb bij haar op de wachtlijst gestaan en een halfjaar later had ik een pup. Uiteraard met stamboom en goeie uitslagen van de ouders. Dat wilde ik zelf ook heel graag. 
Wat ik in een labrador zocht was vooral niet een kleine en hij moet een mooie kop hebben. En een actieve hond, dus ik heb ook echt gevraagd hoe het met de ouders is of ze graag wat voor je willen doen veel of weining energie hebben etc etc. Zo kan je voor jezelf op een rijtje zetten wat je in jou hond zoekt en dan kijk je of die ouders daar ook bij aansluiten. En natuurlijk ligt het ook vooral aan jezelf als je nooit wat met je hond doet ja dan wordt ie vervelend of lui als je leuke dingen onderneemt komt het echt wel goed.

honden page profiel lisalisa

Ach wat is Luan toch een leuk hondje! Ik ga zeker even op dat ras zoeken.
De meningen over trappenlopen zijn toch nog wat verdeeld merk ik, maar het belangrijkste is denk ik dat je het rustig aanleert.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

hier ook alles nog aan het uitzoeken qua fokker,formaat hond,enz.wij willen een klein ras ivm het traplopen,ook kleine auto en ooit de bedoeling om dan met op reis mee te gaan met 2 kids erbij of zo...tja dan moet het een kleintje worden he aangezien in de koffer de valiezen moeten(vriendlief wil geen portebagage op het dak wegens een hond)

honden page profiel lisalisa

Tsja, wij hebben een middelgrote auto, tussen mijn broertjes in op de achterbank is nog plek voor bagage. Voor achterin is nog plek voor de hond in een vervoerbox en daarnaast of er op is nog plek voor een grote koffer. Mijn koffer zou dan in principe tussen mijn broertjes in op de achterbank passen dus het moet geen probleem zijn qua auto

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Op zoek naar een goede fokker!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^