Labrador pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

De Lab staat bij veel mensen bekend als een lieve,grote,luie lobbes,die lief is voor alles en iedereen,goed luistert en snel leert.
Dat kan idd,maar is niet per definitie zo bij iedere Lab en voordat ze zo worden als omschreven wordt,is daar nog wel wat voor nodig..
De meesten zijn wel goedaardig van zichzelf maar het zijn ook levende wezens,ieder met eigen karakter en aard dus er kunnen ook Labjes zijn die misschien wat min der gesteld zijn
op andere honden en mensen!
Daarnaast zijn de meesten alles behalve lui!
Een hond luistert niet zomaar goed naar je en leert niet altijd even snel,dat is afhankelijk van meerdere factoren,ten eerste om te luisteren moet je een klik hebben met de hond,een goede vertrouwensband hebben en heel interessant voor de hond,dit alles gaat niet zomaar!
Een Lab krijg je niet al in geprogammeerd,zeg maar!

Het zijn hele energieke en enthousiaste honden,kunnen heel druk en lomp zijn,zijn lang jong,dus lang energiek,enthousiast en druk!
De meeste honden zijn zo ongeveer rond 2 jaar volwassen,bij een Lab duurt dat misschien gemiddeld nog wel een jaar, anderhalf jaar langer! :-)
Dat moet je van te voren wel weten denk ik,rekening mee houden en kunnen accepteren!
Daarbij komt dus ook kijken dat je langer,dan gemiddeld bij een hond,moet blijven trainen,consequent blijven,volhouden en de lol ervan moet in blijven zien!

Labjes zijn ontzettend leuke honden! :-)
Als.. je ze geeft waar ze behoefte aan hebben,ten eerste een goede basis opbouwen door een goede hondenschool te zoeken,in de puptijd veel samen ondernemen,spelletjes doen,de pup uitdaging geven,wel gedoseerd natuurlijk want een pup moet ook nog veel slapen,op wat latere leeftijd kunnen er dan ook andere dingen gedaan worden,zoals speuren,jachttraining oid!
Een Lab is een werkhond en wil graag iets te doen hebben,heeft dat nodig,want het zijn honden met heel veel energie!
Krijgt hij dit niet niet,is er een grote kans dat hij zichzelf wel gaat vermaken,mogelijk in de zin van,slopen,weglopen,vervelend zijn etc..

En dat is iets wat je niet wilt!

honden page profiel lisalisa

Isha, ik snap je erg goed! We hebben hier enorm goed over na gedacht. We gaan zeker weten puppycursus doen en waarschijnlijk ook nog vervolg.
Later agility, en ongeveer 2,5 uur wandelen per dag. 3x per week naar het bos of meer (losloopgebieden) en we blijven consequent!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Misschien heb je geluk maar het kan ook zijn dat je het met wandelen(blokje om,los in het bos oid) en een x agility in de week,niet redt..
Een Lab moet je veel bezig houden,moet echt wat te doen hebben!
Dus bv veel zoekspelletjes doen,laten speuren,hersens laten werken dmv denkspelletjes doen etc,daar gaat wel tijd in zitten!
Het is over het algemeen geen ras voor een paar x wandelen,1 avond cursus,kroelen en klaar!
Dan zou je idd misschien beter naar een ander ras kunnen gaan kijken!

Wel super goed trouwens dat jullie hier info komen vragen!

:-) ;-)

honden page profiel lisalisa

Ik vraag me af wat voor een beweging een labrador dan wel nodig zou moeten hebben?

honden page profiel lisalisa

Mmmm... is ongeveer 3 uur per dag een blokje om? sowieso een wandel van een uur

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het gaat niet alleen om de lichamelijke beweging/activiteit maar ook om geestelijke activiteit,een Lab is graag bezig met zn koppie,nadenken en werken voor iets dus,heeft dat ook nodig!
Ik denk bij een volwassen Lab,misschien s ochtends 30min tot een uur en s avonds ook ongeveer een uur,dat in elk geval,tussendoor natuurlijk ook wat kortere wandelingen,daarnaast,tussendoor wat mentale activiteiten!

honden page profiel lisalisa

Oke, handige informatie! Daar gaan we zeker wat mee doen, valt dingen zoeken en denkspelletjes hier ook onder? Mijn vader werkt thuis en 's avonds dus overdag hebben we alle tijd voor hem, 's avonds ook hoor maar wat minder. Hij hoeft in ieder geval niet alleen te zijn

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Ja zeker denkspelletjes en dingen zoeken. De training oefeningen. Het socialiseren opzich, constant nieuwe plekken nieuwe dingen dat put zijn geest allemaal uit maar hier moet je wel elke dag mee bezig zijn. 

Super dat je hier komt vragen om advies en veel plezier met het hondje in de toekomst

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

denk dat het zeker goed is!zoekspelletjes,geuren opsporen enz geeft veel voldoening in dat kopje!qua beweging redden jullie het zeker! ;-)

honden page profiel lisalisa

Mooi! Alles voor de hond om het zo maar te zeggen:-) we zijn nu ook lid van de nlv en krijgen binnenkort dus ook een boek over de labrador daar staat vast meer in!
Ja we vonden het zelf wel handig om hondeneigenaren om advies te vragen zij weten er immers meer van dan wij.
Misschien is speur cursus ook nog wel wat voor onze toekomstige hond.
Hebben jullie nog advies voor teef of reu? we dachten zelf aan een reutje

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Leuk een lab een heerlijke hond! Hebben idd hun beweging nodig en zijn alles behalve lui! Verharen ja dat doen ze...

Maar een pup nooit trap laten lopen vindt ik onzin en erg overdreven. Trap leren lopen hoort bij de opvoeding. Masr ze moeten trapLOPEN. Niet stormen. Dus netjes rustig naast j. Gecontroleerde bewegingen en echt met mate. Du tillen ja en af en toe rustig laten lopen.

98% van de labradors zijn showlijnen. Fokkers van een werk ijn vindt je niet vel in Nederland. En als je er een wil moet je aan hel hoge eisen voldoen wil je er een krijgen van de fokker. Dus dit raad ik je af..

Zoek een goede fokker en ga lekker op cursus. Labs willen dolgraag leren en zijn zeer slim ( al duurt t oms even hoor ze iets doorhebben..) masr ze willen dolgraag voor je werken! Heerlijk ik wil niet sneer meer dan een lab!

honden page profiel lisalisa

Oke fijn dat je ook zo weg bent van de labrador!
Toen mijn vader thuis ging werken en ging scheiden van mijn moeder had hij een droom: een hond!
Het kon eerst niet omdat we steeds dingen aan ons hoofd hadden als het huis verkopen en de scheiding regelen. Maar dit is het juiste moment denken we. Hij werkt dus thuis en wij (mijn broertjes en ik) zijn niet erg vaak daar dus hij zoekt gewoon een maatje.
De keuze qua ras was niet erg moeilijk. Eerst sprak de Boulab ons erg aan(kruising berner sennen en labrador) maar de mensen die dit ras fokken (zijn er maar erg weinig) waren allemaal onaardig en we vertrouwden een hondje voor 400 euro gewoon niet.

Dan dus maar de labrador, misschien ook wel beter. Niet al dat geknoei met verschillende ras maar gewoon een puur natuur labrador. Mijn vader heeft vroeger 2 x een labje gehad en Max en Sharon waren geweldige honden volgens hem. Hij was toen een kind (net als mij) dus we zijn nog een soort van beginner wel heb ik ervaring met uitlaten.
Ik laat de berner sennen en de herder van de buren regelmatig uit, en een sharpei.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Geslacht: Mannetje
Gevaccineerd:Ja
Chip/Tatoe:Ja
Ras: Chocoladekleurige Labrador - jong
Vacht: Kortharig
Kleur: Chocoladekleurig
Grootte: Standaard
Kan met katten: Ja
Kan met honden: Ja
Kan met kinderen (+10jr): Ja
Kan in auto: Ja
Kan alleen zijn: Onbekend
Bruno is een Labradorpupje van 4 maandjes jong. Hij voldeed voor zijn eigenaar niet aan de maat gezien zijn leeftijd en werd daarom dan maar afgedankt en bij ons gedropt. Geen nood, Bruno - er zijn ook kleine mensen ;-).
Nog even een aandachtspuntje voor elke adoptant: De meeste honden bij ons hebben al een 'leven' geleefd voordat zij bij Dieren zonder Dak terecht kwamen. Het ene leven was mooier of minder mooi dan het andere, derhalve rekenen wij op uw begrip voor onze honden en hun bagage. Wij herplaatsen geen kant en klare aangepaste honden, U zult bereid moeten zijn geduld en liefde te investeren in de hond van uw keuze ! Wij plaatsen onze honden uitsluitend voor IN huis en niet voor buiten. Alle honden zijn gechipt, in het bezit van een Europees paspoort en volledig gevaccineerd, ook voor rabiës. Daarnaast zijn in de meeste gevallen hun tandjes gesaneerd en zijn de reutjes gecastreerd, mits niet te jong. Wij vragen een vergoeding voor onze dieren bij plaatsing. Voor meer info kunt u uitsluitend bellen met de verantwoordelijke voor adopties: Tabitha - tel. (+32) (0) 495 38 .19 .71 en/of (+32) (0) 495 36 .19 .68. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur, ook in het weekeinde.. Gelieve te bellen, wij zijn zeer moeilijk te bereiken via e-mail. U kunt bij ons niet pinnen.....Dit hondje ziet er zo ongelukkig uit :'( eslacht: Vrouwtje
Gevaccineerd:Ja
Chip/Tatoe:Ja
Ras: Labrador - chocoladekleurig
Vacht: Kortharig
Kleur: Chocokleur
Grootte: Standaard
Kan met katten: Ja
Kan met honden: Ja
Kan met kinderen (+10jr): Ja
Kan in auto: Ja
Kan alleen zijn: Onbekend
Marjorie is een mooie naam voor een mooie dame. Dit chocokleurige Labradorteefje van 2,5 jaar is samen met haar kindje afgestaan. Zij kan met alles en iedereen goed overweg maar is in het begin nog vrij timide. Men moet haar dus de tijd en de mogelijkheid geven om aan haar nieuwe omgeving en haar nieuwe baasjes te wennen en niet meteen hoge eisen aan Marjorie stellen.

Nog even een aandachtspuntje voor elke adoptant: De meeste honden bij ons hebben al een 'leven' geleefd voordat zij bij Dieren zonder Dak terecht kwamen. Het ene leven was mooier of minder mooi dan het andere, derhalve rekenen wij op uw begrip voor onze honden en hun bagage. Wij herplaatsen geen kant en klare aangepaste honden, U zult bereid moeten zijn geduld en liefde te investeren in de hond van uw keuze ! Wij plaatsen onze honden uitsluitend voor IN huis en niet voor buiten. Alle honden zijn gechipt, in het bezit van een Europees paspoort en volledig gevaccineerd, ook voor rabiës. Daarnaast zijn in de meeste gevallen hun tandjes gesaneerd en zijn de reutjes gecastreerd, mits niet te jong. Wij vragen een vergoeding voor onze dieren bij plaatsing. Voor meer info kunt u uitsluitend bellen met de verantwoordelijke voor adopties: Tabitha - tel. (+32) (0) 495 38 .19 .71 en/of (+32) (0) 495 36 .19 .68. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8 en 20 uur, ook in het weekeinde.. Gelieve te bellen, wij zijn zeer moeilijk te bereiken via e-mail. U kunt bij ons niet pinnen.....


Geslacht: Mannetje
Gevaccineerd:Ja
Chip/Tatoe:Ja
Ras: pup labrador
Vacht: Kortharig
Kleur: Kleur (zie foto)
Grootte: Groot
Kan met katten: Onbekend
Kan met honden: Ja
Kan met kinderen (+10jr): Ja
Zindelijk: Nog onbekend
ACE: Boris
We werden gebeld met de vraag of we hun hond wilde binnennemen want ze konden niet langer voor hem zorgen...dus op maandagmorgen stond mevrouw met Boris voor de poort. Een jonge, blije hond.
Deze knappe kerel loopt hier nu op zijn gemak rond, wil graag spelen en is blij met wat aandacht en een knuffel. Met andere honden gaat het ook prima. Boris is een hond die veel beweging nodig heeft en graag wandelt, dus een ideale kandidaat voor een sportief baasje.
Jong als hij is, kan hij nog makkelijk veel aanleren, alles is nog best mogelijk met Boris.
Welke fan van het Labrador-ras ontfermt zich gauw over Boris en wil hem graag een gelukzalig leven bieden ? Fun verzekerd !


Boris op youtube
Boris is een mannetje van ca. 7 maanden oud.

Boris is een grote hond (Labrador): hij is ca. 60 cm hoog en weegt ca. 23 kg.
Wat dacht je van deze lieverds? ;-)

honden page profiel lisalisa

Ze zien er allemaal fantastisch uit maar we zijn nu net ingeschreven bij de nlv
Komen deze honden trouwens uit belgie? We vinden het zelf namelijk niet zo prettig om een hond uit Belgie te nemen omdat je dan niet even snel naar de fokker/asiel kunt gaan.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper komt ook uit belgie. Dan moet je alleen rekening houden met ern St. Hubertus stamboom. Alles gaat net even iets anders maar komt op t zelfde neer. Ik zou een fokker doeken waar je je goed bijvoelt. Dan maakt de afstand minder uit.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Oke fijn dat je ook zo weg bent van de labrador!
Toen mijn vader thuis ging werken en ging scheiden van mijn moeder had hij een droom: een hond!
Het kon eerst niet omdat we steeds dingen aan ons hoofd hadden als het huis verkopen en de scheiding regelen. Maar dit is het juiste moment denken we. Hij werkt dus thuis en wij (mijn broertjes en ik) zijn niet erg vaak daar dus hij zoekt gewoon een maatje.
De keuze qua ras was niet erg moeilijk. Eerst sprak de Boulab ons erg aan(kruising berner sennen en labrador) maar de mensen die dit ras fokken (zijn er maar erg weinig) waren allemaal onaardig en we vertrouwden een hondje voor 400 euro gewoon niet.

Dan dus maar de labrador, misschien ook wel beter. Niet al dat geknoei met verschillende ras maar gewoon een puur natuur labrador. Mijn vader heeft vroeger 2 x een labje gehad en Max en Sharon waren geweldige honden volgens hem. Hij was toen een kind (net als mij) dus we zijn nog een soort van beginner wel heb ik ervaring met uitlaten.
Ik laat de berner sennen en de herder van de buren regelmatig uit, en een sharpei. "


Nou ik denk dat je pa en toekomstige hond het heerlijk naar de zin gaan hebben! En jullie het af en toe spijtig zullen vinden dat je na het weekend weer gaat.;-)':-)

Ze zijn behoorlijk energiek tijdens de pup en puber fase (dat geldt uiteraard voor de meeste rassen) maar als je dat in die periodes in goede banen leidt door de juiste begeleiding heb je een wereldhond waar je alle kanten mee uit kunt.

Altijd klaar voor actie zonder hyper te zijn en je van je 'kont af te kijken'. Heerlijk samen luieren maar net zo makkelijk de hele dag met je op pad en ah werk indien gewenst. Zolang je ze tussentijds de gewenste mentale stimulatie geeft is het wat mij betreft één groot feest om met een Labrador je leven te delen. Met mijn Locootje in ieder geval wel!:-D;-)

Ben benieuwd naar je verhalen naar de verdere zoektocht en het uiteindelijke resultaat!':-)

honden page profiel H.van TuijlH.van Tuijl

Hallo wij zijn nu met onze 2e Labrador na eerder achtereenvolgens 3 Afgaanse windhonden te hebben gehad. Labradors zijn ontzettend lief, gehoorzaam en intelligent. De eerste twee afgaanen  hadden wij van "gewoone" fokkers, de laatste van een  top-kennel (oranje manege) Dat heeft ons overtuigd van het qualiteitsverschil met gewone fokkers, uitzonderingen daargelaten. Dus onze Labrador bij een Top-kennel?(v h Oosterhuis  Ria Vosman)
uit een koppel Europees en Nederlands kampioen. Perfecte en zeer mooie hond, super actief en een blinkende gitzwarte vacht. Ondanks alle goede HD,ED en ogen waarden, kreeg hij na 8 jaar toch HD !!! Wij hebben hem met  liefde speciale voeding en dure medicatie nog 3,4 jaar bij ons mogen hebben. Maar nu komt het kardinale punt"; hoe kon hij dit krijgen terwijl er in de bloedlijn en familie geen HD,ED voorkomt? Wij zijn destijds al snel flink gaan wandelen met dit actief baasje. We gingen vaak naar het water waar hij zolang het kon ging rennen spelen met andere honden en zwemmen als een vis. Dit allemaal va 5 maanden. Hij was ook gek op boomtakken zelfs van fors kaliber. Alles zo fout als het maar kon voor een jonge Labrador. Een Gulden regel bij top-kennels voor het eerste jaar; 5 min regel, wandelen per keer, elke maand ouder 5 min langer wandelen, Zeker geen traplopen of tot hoge uitzondering, en veeeel slapen! Niet te veel met andere honden spelen af balletjes gooien. Dit allemaal het eerste jaar. Dus puppy cursus  va 5-6 maanden onzin, je kunt ze zelf al heel veel bij brengen. Na een Jaar is het kraakbeen van de gewrichten dusdanig verhard dat je volop met je hond los kan. Bij alle voorgenoemde activiteiten bestaat de mogelijkheid dat er "ruimte" ontstaat in de gewrichten en na verharding krijgt de hond geheid last van HD/ED na enkele jaren. Zo is met onze hond gebeurd na conclusie van enkele dierenartsen en de Fokker.
Onze nieuwe pup, inmiddels 16 weken, wordt nu volgens deze regels opgevoed. Het gaat prima, speelt veel maakt 3x daags korte tripjes is super actief. Ik stuur dit verhaal als waarschuwing voor alle zware honden dat het eerste jaar cruciaal is ter voorkoming van HD/ED ondanks het feit dat het niet in de bloedlijn voorkomt.

honden page profiel lisalisa

Bedankt voor de tips! Heel erg handig dat je hierop dus kunt letten.
Wij wonen boven een winkelcentrum en tsja dat word het eerste jaar tillen dus

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Dat gaat je je rug kosten. Ik bedoel je moet het zelf weten hoor maar mijn pup is nu 8 maanden en ongeveer 28 kilo en helemaal niks te zwaar nou is die vrij groot voor een lab maar ik krijg hem met moeite de auto in. Ik til ze voor poten op en dan de achterkant maar laat staan een hele trap.

honden page profiel lisalisa

Trap word momenteel verbouwd, is over een maand klaar. zijn 8 treden.
Ik ben ook niet degene die hem moet tillen met mijn 40 kilo, mijn vader doet dat.
We nemen trouwens ook een wat kleinere labrador. De ouderdieren van onze toekomstige hond zijn dan ook wat kleiner.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Weten jullie al waar,bij welke fokker vandaan,jullie pup tzt gaat komen??

Het is nooit met zekerheid te zeggen,te garanderen,dat een pup van kleinere ouders,ook klein zal zijn en blijven!
Het formaat,de grootte,kan ook bepaald worden door voorouders,hoe groot/zwaar een hond gaat worden is nooit 100% van te voren te zeggen!
Dus daar op blind staren is niet zo handig denk ik!


honden page profiel lisalisa

Oh nee dat weten we ook wel! Alleen de honden (de hele familie van die honden) zijn wat kleiner. Maar we rekenen er op dat de hond natuurlijk ook veel groter kan worden.

Ja, mijn vader heeft een mail gestuurd en we gaan binnenkort langs. In oktober word het nestje geboren.
Ik weet de naam niet maar ik zal het binnenkort vragen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Op zoek naar een goede fokker!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^