Nagels knippen. Hoe vaak doen jullie het? Hoe vindt de hond het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb ook dat tweede nagelknippertje met het oog, vind het wel ok.
Doe het bij Lance misschien eens op de zes maand ? alleen die twee hoge aan de voorpootjes , die hou ik goed in het oog want die krullen anders. Laat het wel goed doen hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nagels knippen. Hoe vaak doen jullie het? Hoe vindt de hond het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik knip alleen de twee duimnagels. Vier keer per jaar ofzo? Heel soms eigenlijk maar, als ik vind dat ze te lang worden. De rest van de nagels slijten vanzelf;-)

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Ik knip 4x per jaar. Omdat ik altijd in het bos loop slijten ze niet zo snel als op steen. Ze vinden het zeker niet leuk, maar ik maak er geen halszaak van en knip ze gewoon. Ik zorg wel dat de tang naar beneden wijst zodat de nagel niet omhoog wordt gedrukt door het mes. Ik heb deze">

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"

Dat gaat dus niet op voor rechtuit groeiende nagels...., inderdaad bij Misty wel, maar bij Aysa kan ik nu een papiertje er onderdoor halen, terwijl ze hoognodig aan een knipbeurt toe zijn. "


Dat is hier inderdaad ook zo. Bij Gaya zal het papier ook niet scheuren want de nagels raken nauwelijks de grond ook al moet ze nodig geknipt worden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow staat soms met platvoeten, beetje doorgezakt (ze kan ook wel normaal staan), dus dat papiertje werkt hier ook niet optimaal.
Zij heeft sowieso rare tenen ;-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

lucky heeft 1 nagel voor aan beide poten die langer is dus die punt ik wat bij, maar verder is het niet nodig. achter staat bijna niks. het heeft vooral met de verdeling van het gewicht en de stand van de poten te maken. hoe ze erop staan en hoe ze lopen. lucky die sloft dus op de achterpoten staat al bijna geen nagels.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Wij lopen met Djyla eigenlijk altijd in het bos en dus erg weinig in de wijk op steen.. Denk dat ik om de 2/3 maanden ofzo denk dat t weer nodig is. hubertusklauw groeit enorm snel!! die doe ik zelf en heel soms de rest. djyla vindt het alleen niet zo fijn en dat is altijd zo'n gevecht.
Om mijn band met djyla niet te schaden en het nagels knippen etc toch gratis is bij de trimsalon, laat ik het daar doen. Sindsdien mag ik ook makkelijker aan dr nageltjes komen.. ze weet toch wel dat ik niet meer haar hele pootjes knip..

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

" Ik knip Joekie zijn nagels nooit zelf, meestal doet de trimster of de dierenarts dat.

Mag ik even vragen welk schaartje jullie gebruiken? "


Uhm, ik heb gewoon even snel een mensen-nagelknipper gebruikt. O-)

honden page profiel Linda HeijneLinda Heijne 3 doggies

honden foto van Linda Heijne

Bij mn kruising moet ik de nagels helaas wel onder handen nemen omdat ze zwart zijn en ik dus niet kan zien waar het leven begint, vijl ik zijn nagels, alleen van de voorpoten, want achter groeien ze niet zo snel. Ik gebruik altijd een zg eeltvijl, zit een steel aan wat het vijlen wel zo makkelijk maakt. Ik vijl elke week op maandag elke nagel 4x en dat is net genoeg om de nagels niet op de grond te laten komen. Hij vindt het niet echt leuk, maar het snoepje wat daarna komt natuurlijk wel. Het is niet anders, knippen is geen optie, want bij de dierenarts is er al een paar keer in het leven geknipt. Moet dan weer dichtgebrand worden, vindt hond helemaal niet leuk. Dus dit is een goed alternatief. Ach, en als je het bijhoudt, is het kleusje zo geklaard. :-)

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Wanneer het nodig is, is verschillend altijd, bij Dino hoef ik nooit te vijlen. Ik knip dus niet, ik gebruik een dremel.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

" Ik knip Joris' nagels zo'n 1 keer in de drie weken. Vreemd genoeg slijten zijn achterpootnagels wel op straat maar die van zijn voorpoten niet. Hij heeft er helemaal geen probleem mee. "


Hier precies hetzelfde. Nala en simba stribbelen allebei wel wat tegen maar ze laten het redelijk toe.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

jeetje moet ik even heel hard nadenken.
Twee keer in t jaar geloof ik bij de trimmer.
Dat klauwtje breek vanzelf af, tijdens die rare sprongen die hij maakt.

Het is wel aan te raden om een speciale honden knipper te gebruiken I.v.m de ronding van de nageltjes, mensen knippers hebben dat niet.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik doe alleen de voorpoten (achterpoten zijn vrij kort)
als ze lang zijn

olly vind het niet leuk... kijkt je zielig aan, maar laat het over zich heen komen.
ik beloon hem met mijn stem, gooi de nageltjes weg en that`s it haha

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Hier ook door de dierenarts of hondenkapster, alleen het duimnageltje is nodig. Ik zou het zelf wel doen, maar bij zwarte nageltjes vind ik het gewoon vies omdat ik het leven niet meer kan zien. Heb te veel schrik dat het mis loopt.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Spikkel is er zo VERSCHRIKKELIJK bang voor. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom. De eerste 4 jaar glipte ze steeds weg en moest iemand haar vasthouden zodat ik kon vijlen. Ze heeft pikzwarte nagels dus daar ga ik niet in knippen. Sinds een paar jaar blijft ze op commando wel liggen maar in zulke gekke houdingen dat ik me in allerlei bochten moet wringen.

Het moet gewoon gebeuren, klaar. Omdat ze hazenvoetjes heeft slijt het ook niet af dus elke 6-8 weken is ze aan de beurt. Had ze maar geen Whippet moeten worden. Diep in mijn hart vind ik het echt heel zielig. Als ik alleen de koffer al pak waar de Dremel in zit rent ze weg om zich ergens te verstoppen. Ik kan het toch moeilijk laten groeien.

honden page profiel HarrietHarriet

honden foto van Harriet

Hier nog zo'n drama geval O-)
Voor Bickel heb ik zo'n snuitje( klein muilkorfje ) moeten aanschaffen, want zijn kleine minitandjes kunnen volgens mij hard bijten, mijn man moet hem goed vasthouden > lees in 'n houdgreep ! en ik knip snel zijn duimnageltjes 1 keer per 4 mnd ongeveer, dan snel zijn muilkorfje af doen en wegrennen haha,Bickel vind het dus echt helemaal niks, hij vertrouwt mijn hierin niet en ik hem ook niet :-D

En dan te bedenken dat ik 3 mechelaars heb gehad die gewoon in hun mand gingen liggen, ik knipte gaf ze een koekje en klaar :-) En ook knip ik de duimnagels van de hondjes in de buurt en van familie, allemaal vinden ze het prima ...maar mijn eigen drama geval niet ;-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nagels knippen. Hoe vaak doen jullie het? Hoe vindt de hond het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^