Radeloos! Mijn bejaarde Newfy kan opeens niet meer lopen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Helaas een hart probleem,
Ik hoor het hier vaak (dierencrematorium) daarom dacht ik er ook meteen aan.
Heb je plas pillen gekregen om het vocht af te voeren of nog niet.
Ik hoop dat je nog een mooie tijd met hem hebt.

sterkte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het weer is ook niet prettig, 18 graden is te doen, petflessen om je hond wat af te koelen. ook hier is de warmte soms een drama.

hou je lieverd goed in de gaten, en hoop dat er maandag wat uitkomt. zodat tie nog wat bij je kan verblijven.

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

goed dat je iemand anders raadpleegde
hier zei mijn da ook dat alles in orde was ,tot sloeber ineens niet meer at niet meerdronk en niet meer wilde stappen
toen vlug naar de kliniek met hem en wat bleek hij had een ernstige hartkwaal,een lekkende hartklep en zijn longen zaten vol water!ik heb hem nog een tijdje kunnen houden ,maar was veel te laat aan de medicatie begonnen ,dat dankzij die rot dierenarts die zei dat er niet aan de hand was
dus ,gelukkig neem je een twee opinie

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Goeiemorgen allemaal. Al weer een week voorbij sinds de gewraakte boswandeling vorige week zondag. Bandit heeft net met veel smaak zijn bak voer leeggepeuzeld en ligt nu buiten.
Gisteren heeft hij de hele dag vrijwel niet gehijgd, wel versnelde ademhaling, maar met zijn bek dicht. Hij loopt af en toe weer wat door het huis, en het zitten (zodat ik hem over zijn borst kan kriebelen) gaat hem ook weer wat beter af. Ik kreeg zelfs een grote poot van hem om vooral door te gaan met kriebelen. Zijn favoriete chihuahuavriendinnetje werd vanochtend weer door hem terugbegroet en werd lekker afgelebberd.

Dus na een zenuwslopende week, gisteren voor het eerst een relatief rustige dag. Wel gaat het me aan het hart als ie me met smekende ogen aankijkt bij de voordeur voor zijn wandelingetje. Helaas, moet ie rust houden, dus dat zit er niet in. Dat hij eergisteren zo slecht was, is denk ik te wijten aan de (warme) rit in de auto naar de dierenarts en de paar meter die hij moest lopen bij de dierenarts. Ik heb zelf het idee dat na inspanning er later op de dag een enorme terugval komt, het blijft dus nu strikte rust. Dus ook niet in de tuin en prikkelvrij. Hij loopt me binnenshuis nu wat minder achterna. Zijn borstelbeurtjes doe ik liggend, en daar geniet hij nog steeds van. +Zijn manier van lopen binnenshuis lijkt ook weer normaal (dit zijn maar een paar stappen, maar toch). Zijn blik en gedrag blijft levendig en alert, dus na een week denk ik dat er geen toeval of iets dergelijks is geweest, maar dat hij van uitputting gewoon niet meer verder kon. Verders komt ie nog steeds supermakkelijk overeind en ook gaan liggen kost hem geen moeite. Als de deurbel gaat, is ie even snel bij de voordeur als ik zelf. Gisteren ging ie zelfs even op zoek naar mijn pantoffels en had ie dus weer zin om te spelen. Niet toegestaan natuurlijk.

Al met al, als ik het vergelijk met de wanhopige situatie een week geleden, dan zie ik nu toch wel veel vooruitgang. Waarschijnlijk door de rust. Het is eigenlijk al een mirakel dat ie deze hete zomer zonder problemen is doorgekomen. Door 'snachts deuren en ramen open te houden, en overdag alles potdicht,  is het gistermiddag niet boven de 23 graden in huis geweest.

Dat zijn hart de boosdoener is, lijkt me nu toch wel het meest waarschijnlijk. Toch blijf ik het vreemd vinden. Cardiomyoptathie is iets wat geleidelijk door de jaren heen ontstaat en is niet iets, wat zich acuut manifesteert. Verders is 8 april dit jaar (dus 4 en halve maand terug) onder lichte narcose nog geholpen aan aan een hardnekkig abcesje in zijn bovenste ooglid. Daar liep hij al een jaar mee en omdat hij zo sterk en gezond oogde nam ik het risico. Ik ging er vanuit dat Bandit nog wel 5 jaar zou kunnen leven, zo sterk en gezond oogde hij. Iedereen die hem ziet, zelfs de dierenarts, valt van zijn kruk als ik zeg dat hij al 11 jaar is. Zijn vacht glanst prachtig, hij heeft alleen wat grijs om de snoet. Hij heeft totaal geen last gehad van de narcose of van de ingreep. Twee uren na de ingreep zat ie al weer lekker te eten.

Hoe dan ook, het blijft afwachten wat er morgen uit de echo komt. Ik heb zelf ook flink kunnen bijslapen en zie het allemaal weer wat positiever in. Ik zal Bandit zo weer naar binnen halen, voordat de temperatuur buiten weer begint op te lopen. Hier binnen is het nu 17,5 graad, dus lekker koel. Hopelijk komt ie vandaag ook de dag weer goed door.

Jullie meelevende berichtjes en tips doen me enorm goed. Wordt zeer gewaardeerd.

Groetjes Helena

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn te lezen dat het beter gaat.

Aan de ene kant is het natuurlijk minder leuk dat hij niet mag gaan wandelen terwijl hij er zin in heeft.. maar aan de andere kant... als rusten hem weer beter doet worden...

Succes... en laat die 5 jaren er nog maar bij komen ;-)

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

hopelijk komt alles terug een beetje goed zodat jullie nog een tijd samen kunnen genieten,en hier in belgie aan de kust is het alweer heel warm,hopelijk als het binnenkort wat koeler word ,dat het dan ook wat beter gaat met hem
duimen dat doen we zeker

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is mooi en goed nieuws, dat hij wat rustiger aan doet heel normaal met dit weer, hier ook een newfoundlander, die het rustig aan doet met warmte.

er wordt dan gezwommen, maar daar zou ik ook even mee wachten tot je het nieuws krijgt dat je hond dat weer mag.

zelf een newfoundlander gehad die moeite had met de warmte kwijt raken, ook al een hoge leeftijd, daar is de buik kaal gemaakt, van plasser tot hals, niet te zien aan de buitenkant, gemilimeterd, dat was een hele verademing, en heb het zo gelaten, in de winter iets langer, maar zodra het zomer werd, voorjaar dan weer gemilimeterd, je zag de hond opfleuren. als de newfy wat ouder wordt, boven de tien jaar, hebben ze met warmte moeite om hun warmte kwijt te raken. misschien een optie voor je ? aan de zijkanten het haar laten zitten, alleen de buik vanaf de plasser tot aan de hals milimeteren... de rest blijft er aan, natuurlijk in het voorjaar de onderwol eruit, zodat de hond het niet te gek warm heeft.

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Dank je Willemijn, voor de tip over het buikscheren. Zal ik zeker doen. Momenteel ben ik vol spanning over morgen. Ik hoop dat zijn lichaam nog niet op is. Ik hoop dat ik vannacht wat kan slapen. Voelt als een loodzware last over de beslissing die ik eventueel morgen moet nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaag een best wel spannende ochtend, hoop toch zo dat je goed nieuws krijgt en er nog wat aan gedaan kan worden zodat je nog even mag en kan genieten van je beer.

wat buik betreft over kaalscheren, milimeteren, zodat er wat op blijft staan, niet echt bloot maken, maar flink milimeteren, scheelt echt een jas. :-D

voor straks , laat het ons maar weten.

honden foto van Kim & Peet met Cooper & Quiero

Ik volg dit mee. Veel moed, ook voor je Newfy!!!

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Sterkte vandaag! Hier draaien de duimen voor jullie!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Goh ik lees dit topic nu pas lees dat je heel wat hebt meegemaakt inmiddels.
Uit ervaring weet ik nogal wat van hartproblemen en hoop dat jullie vandaag wat wijzer worden.
Vergis je niet in de temperaturen. Het zijn niet de graden direct die problemen veroorzaken,  bij hart en longproblemen, maar de luchtvochtigheid in combinatie met warmte. Benauwd.
Als er dan ook nog vocht achter de longen en of in het hartzakje zit kunnen deze door de druk niet volledig uitzetten en is de capaciteit een stuk minder. Dit word door het lichaam zelf aangemaakt om het hart tijdelijk juist te ondersteunen, maar als het niet verdwijnt komen er  problemen.
De hartkwaal kan aanwezig zijn, maar het vocht en de zuurstof armere lucht kan de boel ineens drastisch verergeren.
Ik hoop dat jullie duidelijkheid krijgen en er nog opties zijn, om de kwaliteit van het leven een stuk te verbeteren.

Sterkte

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Bandit is still alive and kicking!:-D

Vanochtend meegekeken met de echo. Deze duurde slechts 5 minuten, rechterharthelft pompt vrijwel niet meer. Linker harthelft functioneert nog wel. Dit betekent dat er niet voldoende bloed en dus zuurstof naar organen en ledematen wordt getransporteerd. Zijn hartslag was weer veel te hoog (om meer bloed rond te pompen), en zal naarmate de dag vordert, alleen maar verder stijgen. De rechter harthelft doet echter bijna niks meer, er wordt dus alleen maar energie verspilt.

Dierenarts vond dat ik het in ieder geval nog moet proberen met hartmedicatie. Binnen een week moet er dan zichtbaar verbetering optreden, zo niet dan wordt het alsnog laten inslapen. Voor mijzelf heb ik de grens getrokken dat wanneer hij niet meer zijn dagelijkse wandelingetjes kan doen (al is het maar 10 minuutjes), zonder dat ie erbij neervalt, het voor mij een bekeken zaak is. Het is dus weer afwachten, maar ik ben zo opgelucht dat ie er nog is. Dit had ik een week geleden niet durven hopen.

Bandit is zo wie zo aardig opgeknapt. De rust heeft hem goed gedaan: Binnenshuis vrijwel geen gehijg (ondanks warme weer), hij kan weer (kort) staan, zitten en lopen en toont overal interesse in. Zijn eetust is onverminderd goed, en das toch heel positief allemaal. Dus ik ben zeker hoopvol, maar toch voorzichtig optimistisch.

Dierenarts gaat er vanuit dat Bandit waarschijnlijk wel pijn heeft (gehad) en dus onverminderd pijnstillers slikken. Maar dit keer halve dosis ivm mogelijke maagrisico's in combinatie met prednison. Ädvies is om prednison te halveren. Hij krijgt nu voor het hart Vetmedin, 2 maal daags 10 mg capsules. Helaas heb ik er geen bijsluiter bij gekregen, dus straks maar even googlen of morgen telefonisch digitale bijsluiter opvragen. Plastabletten zijn niet nodig, met buikvocht valt het wel mee.

Tsja, dus weer afwachten deze week. Het blijft spannend allemaal. De medicatie zal niet meteen merkbaar zijn. Dus in het weekend zal ik weer voorzichtig met hem naar buiten gaan, voorlopig houdt ie huisarrest.

Groetjes Helena

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Vetmedin moet het hart versterken en de bloedcirculatie vergemakkelijken. Deze medicatie word gegeven bij de eerdere gestelde diagnose volgens mij.
Verder zou de reactie van mij dezelfde zijn als die van jou, wat betreft de grens die je trekt.

Ik hoop dat Bandit er baat bij zal hebben en nog een tijdje bij jullie kan zijn.
Heel veel sterkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik hoop dat de hartmedicatie zijn werk gaat doen.
Hopelijk kan Bandit nog een tijdje bij jullie zijn; waarbij je een grens voor ogen hebt.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik wens je toe dat je nog een hele poos van Bandit mag genieten... en Bandit van z'n leventje :-)

Waarschijnlijk hebben we er zo maar één als dit ... dus als het nog leuk en doenbaar is :-)

Maar als we erge pijn hebben en geen positieve vooruitzichten meer dan zouden we ook liever blijven slapen...

Aan jullie om het een beetje in te schatten, wat niet makkelijk is. Hou dus je kanjer in het oog en probeer in te schatten wat hij voelt.

Nog een wandeling kunnen doen, lekker eten... rustig slapen... genieten van zijn baasjes en niet aangaven dat de pijn zwaar valt... Dan moet het nog te doen zijn denk ik.

Sterkte, goede moed en met de kundigheid van je DA... datgene wat je zelf aanvoelt en datgene wat je hond laat zien zullen jullie de juiste beslissingen wel nemen :-)

Maar een beetje geluk erbij mag altijd wel. Dat wens ik je toe :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch wat goed nieuws, en waar jij de grens trekt, mooi, zolang er lekker wordt gewandeld, nog goed gegeten en niet te veel gehijgd, dan kan jouw beer nog een poosje bij je blijven. :-D

blijf je hier nog doorgeven hoe het gaat ? en hopen dat de medicaite zijn werk zal doen. :-D

Bandit heeft genoeg aan de rustige kleine rondes, niets forceren.

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Wij hopen dat de medicijnen hun werk zullen doen, veel sterkte met je beer ':-)

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Dank jullie wel voor jullie berichtjes.

Als het komende zondag niet te warm is, wil ik een ommetje met Bandit maken van een minuut of 10. En dan maar kijken hoe hij daar de rest van de dag op reageert. Als dat goed gaat kan ik het aantal wandelingetjes in de toekomst wat uitbreiden en misschien ook wat langer met hem wandelen. Juiste dosering beweging zien te krijgen.

Binnenshuis merk ik eigenlijk niks meer bijzonders. Hij is weer de oude Bandit. Maar goed er wordt op dit moment absoluut niet met hem gewandeld en hij doet achter op de plaats zijn behoeften. Hij mag niet in de grote tuin en ik blijf dus zelf ook binnen, anders is het wel erg zielig voor hem. Het risico op een hartstilstand is natuurlijk nog steeds aanwezig.

Hij lijkt geen last te hebben van de warmte en naar mijn idee heeft ie geen pijn, maar ik blijf hem toch maar pijnstillers geven, op advies van dierenarts. Het speciale voer JD van Hills ben ik weer mee gestopt, want hij kreeg weer wat jeuk en huidschilfers, terwijl het al 2 jaar goed gegaan was. Dus toch maar weer op Cavom.

Zelf ben ik weer vrolijk en hoop dat ik nog een mooi jaartje met Bandit tegemoet ga. Het is wel erg sneu allemaal; ik had vorige woensdag een ienie mienie tourcaravannetje met voortent gekocht om ook eens een weekendje te gaan kamperen bij het drentsfriese wold, dit is een bos waar de honden nog los mogen lopen. De caravan staat startklaar voor de deur, maar ik ben bang dat Bandit het kampeerplezier niet meer mee gaat maken. Ook nog gedacht aan een hondenbuggy tot 80 kg, maar ja, een hond wil snuffelen met zijn neus over de grond en spannende geuren opsnuiven en dan is een rolstoel toch niet een echt alternatief. Tsja en 70 kg hond neem ik ook niet even op mijn nek.

Het is niet anders. De mooie wandelingen en fijne momenten die we wel samen hebben kunnen maken, blijven in mijn herinnering. Ik weet dat het afscheid van Bandit een stuk dichterbij is gekomen dan verwacht. Hopelijk krijgt ie nog een goeie ouwe dag, zonder teveel aftakeling. En als het moment van afscheid nemen daar is, dan zal ik er zeker vrede mee hebben.

Ik blijf jullie op de hoogt houden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Misschien knapt hij toch nog wat op als het minder warm is en de lucht anders door regen en wind. Hopelijk houd hij het nog een hele poos goed.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Helena, ik hoop dat Bandit  goed mag reageren op de medicatie en dat jullie nog mogen genieten van de tijd die er is.

sterkte

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik lees ook even mee, maar ik hoop zo dat Bandit weer opknapt en nog lekker even kan genieten van zijn oude dag.

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Hallo allemaal. Na genoeg moed verzameld te hebben, vandaag voor het eerst weer gewandeld met Bandit. Het viel me behoorlijk mee. Binnenshuis heb ik niet veel verandering gezien afgelopen week, af en toe wel hijgerig. Maar nu buitenshuis was er toch wel duidelijke vooruitgang. De heenweg had ie een normaal wandeltempo, op de terugweg had ie wat meer moeite. De laatste 50 meter waren weer duidelijk een krachtsinspanning voor hem (maar hij heeft dan ook 2 weken niet meer gewandeld).  Hij ligt nu, direct na de wandeling, weer hevig te hijgen. Het is nu afwachten hoe hij de rest van de dag doorkomt. Als hij blijft hijgen en er vanavond een verergering optreedt, dan is het dudelijk dat een normale wandeling er niet meer in zit voor hem. 
Geestelijk zit er nog steeds genoeg levenslust bij hem in. Ik denk dat zijn geliefde wandelingetje hem ook tussen zijn oren goed doet. Eergisteren probeerde hij weer met mijn pantoffels te spelen en ze dood te schudden. Dat lukte niet helemaal, Bambi ging dus in spagaat en speelde daarna liggend verder met de pantoffels. Toch een teken dat ie vrolijk is.

Vanavond laat ik jullie nog weten hoe het de rest van de dag met hem gegaan is.

Groetjes Helena

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Even komen kijken hoe de zondagwandeling was :-)

Kon slechter he :-) Nu hopen dat hij weer helemaal "op adem komt"... Als er dan nog zulke vebeteringen komen dan is er toch nog hoop dat jullie nog een poos van elkaar kunnen genieten :-)

Benieuwd !

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Fijn te lezen dat de wandeling best goed ging..., als stiekumme volger was ik zo benieuwd hoe het gegaan was, maar het klinkt allemaal een stuk beter als twee weken geleden ;-)

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Dank je wel Kylie. Bandit hijgt nu vrijwel niet meer, dus dat lijkt goed. Ik denk dat wanneer ik het wandelingetje met een derde inkort, dat beter is voor hem. Als  hij voor de rest zo blijft als nu, dan zal ik morgenvroeg kort met hem wandelen, en dan morgenavond nog eens. Beweging stimuleert de bloedomloop en de doorbloeding van de spieren, dus dat is denk ik wel aan te bevelen.
En dan tussendoor kan ie de grote tuin in, lekker op het gras en mijn bullebak kennende zal ie wel weer bovenop mijn plantjes gaan liggen, maar dat neem ik op de koop toe. Hopelijk knapt ie dan nog verder op.

Groetjes Helena

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Oh, fijn... En het is zoals met alles en in dit geval ook nog rekening houdend met de conditie en leeftijd : Wel trainen... niet verslijten ! ;-)

Ik hoop dat jullie nog lang wandelingetjes kunnen doen, al zijn ht geen lange tochten !

honden page profiel Helena van der WeideHelena van der Weide

Ja, Ina, ziet er zeker een stuk beter uit als 2 weken terug. Had toen niet verwacht dat ie ooit nog een stap zou zetten. Bandit zal geen lange boswandelingen meer kunnen doen, maar met enkele korte wandelingetjes per dag, krijgt ie ook voldoende beweging en blijft zijn bespiering hopelijk voldoende. Ik ben in ieder geval hoopvol gestemd.

Groetjes Helena

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helena. fijn om te lezen dat het stukken beter gaat met Bandit. :-D het is nog vrij warm weer, vergis je daar niet in, hier ook een hond die het nog erg warm heeft.

en cavom is beter dan Hills, minder granen , dus minder ballast. :-D

op de goede weg als ik het lees, mooi zo. houden zo Helena. laten horen hoor hoe het verder gaat.

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Fijn dat Bandit weer wat heeft kunnen wandelen ;-)

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^