Puppy hartstikke ziek :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Hallo allemaal, 

Ik heb een pup, old english bulldog, van 3 maanden oud. Hij was een vrolijke bullen pup maar opeens kreeg hij een bolle buik en werd hij lusteloos. Ik ben diezelfde dag nog naar de dierenarts gegaan waar hij een spuitje kreeg om windjes te laten. Er bleek veel gas in zijn darmen te zitten. Hij had echter geen koorts en zijn ontlasting was ook normaal. 
Afgelopen zaterdag werd mn puppy zieker en het buikje bleef bol. Ben toen weer naar de dierenarts gegaan waar hij weer geen koorts had. Voor de zekerheid toch een antibiotica injectie gehad en pijnstilling. Ook een flinke wormkuur om wormen uit te sluiten. Er zijn ook nog foto`s gemaakt van zijn buikje en ook hier was niks bijzonders op te zien, alleen veel gas in zijn darmen, aldus de dierenarts.
Vandaag is het nog niks beter alleen erger. Wederom terug naar de dierenarts, weer een antibiotica spuit gehad, spuit voor winden en een kuur pillen mee naar huis. Moet 3 pillen in een keer geven gedurende een week. Mijn hondje is inmiddels nog niks opgeknapt, slaapt alleen maar en eet helemaal niks meer en heeft een enorme bolle buik. Heb nu wel recovery (astronauten voeding) meegekregen en hier smeer ik steeds wat van in zijn mond zodat hij tenminste ietsje binnen krijgt. Hij drinkt verder wel maar ook niet zoveel als normaliter. 
Morgen moet ik weer naar de dierenarts en gaan we weer verder kijken want hij snapt er ook helemaal niks van. Er hebben 2 dierenarten gekeken naar mijn pup vd zelfde praktijk maar we komen er niet achter wat het is. 
Kortom hij wordt alleen zieker en ik zit met mijn handen in het haar. Heeft iemand hier tips, suggesties of wat dan ook?? Alvast bedankt!!! 

Groetjes Helena

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy hartstikke ziek :( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 2 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Helaas geen wijze raad voor je maar wel even een upje zodat wellicht iemand met meer ervaring id medische hoek je topic leest en je kan adviseren.

Is het mogenlijk dat hij iets (oneetbaars) gegeten heeft?.....knuffel, sok ed.

In ieder geval sterkte en beterschap':-)

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Nee hij heeft ook niks raars gegeten, misschien de binnenvoering van een knuffel (had hij namelijk te pakken gekregen stiekem) maar dan had dit op de fotos te zien moeten zijn. En had hij waarschijnlijk niet meer kunnen poepen vanwege verstopping. 
Dank je :-)

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 2 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik heb geen idee wat dit zou kunnen zijn maar ik wil je de raad geven om als ze geen oplossing vinden bij deze praktijk, naar een andere praktijk te gaan. Misschien naar een dierenklinkiek.

Heel veel beterschap voor je hondje, ik hoop dat jullie er uit geraken!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 2 doggies

honden foto van Sem en yinz

Waar heb jij je pup vandaan gehaald? Bij een erkende fokker? Moeder hond gezien?
Bij mij zullen er snel belletjes gaan rinkelen naar een broodfokker.
Nu wil ik je niet meteen veroordelen dat jij naar een slechte fokker bent gegaan.
Maar ik ken je niet, dus ik wil het je toch even vragen.
Van de dierenarts vind ik het niet zo'n goede zaak een pupje een zware wormenkuur te geven als hij niet zeker weet of je hond wormen heeft.
Ik zou eerst een mestonderzoek doen.
Wormenkuren zijn namelijk erg slecht voor honden. Het is giftig spul en je moet dat niet preventief geven.. Alleen als je er zeker van bent dat hij echt wormen heeft.
Preventief wormenkuren geven heeft geen enkele zin, honden kunnen daar erg ziek van worden en het geeft een hele aanslag op de werking van de darmen.
Verder heb ik geen idee wat je hondje kan hebben.
Ik wens je veel beterschap, en ik hoop voor je dat iemand raad voor je weet!
Sterkte!

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

De bedoeling is om morgen een verwijzing te krijgen naar een internist. Dit hebben we vandaag afgesproken bij de dierenarts. 
Bedankt voor het meedenken iig!

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

@Sem, Ik heb mijn pup niet bij een erkende fokker gehaald maar bij een gezin die eenmalig een nestje puppys hebben gehad met hun eigen honden. Ik heb de moederhond en de vaderhond gezien en die waren beiden gezond. Ook zijn de overige puppy verder gezond.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 2 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Heel veel sterkte! Laat je weten wat de internist zegt? Hopelijk komt de kleine er snel bovenop!

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Ja dat doe ik. Bedankt!

honden page profiel SallySally 2 doggies

honden foto van Sally

Jeetje wat heftig om je pupje zo te zien en mee te maken...

Is er alleen een foto gemaakt of hebben ze ook een buik echo gemaakt?
Op een foto is mogelijk niet alles goed te zien....
Ik neem aan dat ze buik verder ook goed nagevoeld hebben?
Heeft je pup ook pijn of buik krampen?

Ik hoop dat ze de oorzaak gaan vinden en dat je pup snel geholpen kan worden met de juiste middelen....

Edit is het trouwens een reu of een teef?

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Ja zeker heel heftig, vind het vreselijk omdat ik machteloos sta toe te kijken. Ik ben geen minuut van zijn zijde en probeer hem zoveel mogelijk te ondersteunen. Ze hebben wel heel goed gevoelt maar nog geen echo gemaakt. Ik verwacht dat ze dit morgen gaan doen. 
Ik ga er vanuit dat hij pijn heeft, als je eraan zit piept hij licht. (toen de dierenarts voelde) Valentine is een reutje. 
Ik hoop ook echt dat ze het snel vinden.

honden page profiel DreamteamDreamteam 2 doggies

honden foto van Dreamteam

Wat heftig dat je dit al moet meemaken met je pup! Ik heb helaas ook een raad voor je maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen! Misschien een klein ideetje om je dierenarts naar andere praktijken te laten bellen om te vragen of zei iets weten of zelf naar een ander praktijk gaan. Misschien ook een idee om deze vraag op Facebook te zetten.

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Dank je...... Ik heb het al op facebook gezet, maar niemand weet iets. Ik moet morgen om half 12 bij mn eigen dierenarts zijn en die verwijst me door naar de internist, ondertussen maak ik een afspraak bij een andere dierenarts om te laten kijken. 
Verder is het afwachten maar hartverscheurend om mn kleintje zo te zien. Het was een forse pup en is nu vel over been, met een bolle buik.

honden page profiel SallySally 2 doggies

honden foto van Sally

Ik me helemaal voorstellen hoe machteloos jij je moet voelen... maar je doet wat je kan!
Heeft hij nog steeds wel goede ontlasting ondanks dat hij zo weinig eet?
Als hij wel recovery lust, zou ik dat gewoon lekker geven hoor...
Heb je het idee dat hij meer windjes laat of gebeurt er helemaal niets ondanks de medicatie die hij gehad heeft?

Konden ze ook niets afwijkend vinden tijdens het voelen (bijv vocht in de buik, een navelbreuk o.i.d.) ?
Hart/longen enz klonken ook goed?
Geen braakneiging?

honden page profiel DreamteamDreamteam 2 doggies

honden foto van Dreamteam

Kan je misschien de link van fb hier op het forum zetten dan vraag ik ook nog even rond aan mensen en dan deel ik hem gelijk;-)

 ik weet wel een beetje hoe je je voelt. Mijn jongste hondje kira die bruine langorige chiweenie op mijn profielfoto (is nu 3 maanden)heb ik laatst naar de dierenarts gebracht omdat ze last had van diaree. toen we daar in de wachtkamer zaten begon ze op eens heel raar te bewegen op de grond.Ik dacht eerst dat het epilepsie was omdat Turbo dat ook heeft (zwarte chihuahua). Uiteindelijk bleek het daar niet om te gaan maar wist de dierenarts niet wat het wel was. Ik met volle moed wachten in de wachtkamer en het duurde echt lang. De dierenarts kwam naar me toe en zei dat het echt heel slecht met haar ging. Hij zei dat hij dan rond zou vragen bij een ander praktijk of zei misschien wisten wat het kon zijn. En of wij naar Utrecht moesten en dat ze daar verder moesten kijken. Hij zei ook dat we maar na moesten denken over euthenasi omdat het er zo slecht voor haar uitzag. Ze gingen nog 1 ding testen en wij gingen even naar huis om de hondjes thuis uit te laten want die zaten dus al die tijd alleen. Weer terug bij de dierenklieniek was ze weer helemaal beter! Ik was zo opgelucht! Ik dacht dat echt dat ik haar kwijt ging raken en in eens was ze spring levend! Nouja, spring levend, haha. Ze was nog wel suffy maar ze keek me al echt aan met een gezonde blik. Waar zat het probleem? De voedingsstoffen en suiker.. Ze had een telaag suiker en ze had niet genoeg voedings stoffen binnen gekregen daarbij was ze ook nog onderkoelt door alles. Ze moest nog wel even een dagje in een couveuse gelegen maar die zelfde avond kon ze weer mee naar huis! Ik moet haar nu nog wel heel erg goed in de gaten houden want het is nog niet zo lang geleden. 


Hoe dit kwam?
Kira is nooit echt een goeie eter geweest met brokken dus wij gaven haar veel blikvoer van pedigree bij de brokken, niet wetend dat er meer water in zit dan voedingsstoffen. Dom natuurlijk, ik had beter moeten weten maar het is gebeurd ik kan het niet terug draaien.


Waarom vertel ik dit?
Omdat ik echt hoop dat jou beestje dit ook overwint en er uiteindelijk weer sterker uitkomt.
Ik vertel dit ook omdat ik het even kwijt moest. Ik heb het wel vaker lichtjes hier op het forum over gehad maar niet zo in details als nu. Maar vooral ook om je even op te beuren met dat het echt wel goed kan komen! ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 2 doggies

honden foto van Doberkiki

Is er op de foto niks te zien?

Een invaginatie (inklemming van een stuk darm)

Test op parasieten.

Laat het verloop hier weten he!

beterschap alvast

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 2 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik hoop dat je uitsluitsel krijgt morgen en zou iig wel morgen om die echo vragen. Heb je die knuffel vulling er wel ad andere kant uit zien gaan? Zo niet zou ik dat toch ook even melden ad DA morgen.':-)

Hoop dat jullie nog een beetje nachtrust krijgen.

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Vandaag heeft hij helemaal niet gepoept, gisteren wel en de laatste keer was wat lichte diarree. Ik geef alles door aan de dierenarts wat ik weet. 
Op de foto niks te zien dus daarom morgen maar echo voor de zekerheid. Recovery blijf ik ook doorgeven zo krijgt hij tenminste wat binnen
Van nachtrust is het weekend niks terecht van gekomen, zal nu ook wel niet het geval zijn. het is hier al 2 dagen een tranendal. Ik wilde eigenlijk geen hondje meer omdat mijn vorige hond 4 maanden geleden is gestorven en ik het hier enorm moeilijk mee had/heb maar de kinderen wilden zo graag een puppy en het is ook hartstikke leuk. En nu dit, kan er absoluut niet tegen en wil het hele land wel aflopen voor hulp. 
Ik hou jullie allemaal op de hoogte en allemaal hartstikke bedankt!

honden page profiel SallySally 2 doggies

honden foto van Sally

Nog helemaal geen ontlasting.... das niet veel..... nog steeds wel een even dikke buik?
De lichtere ontlasting? Bedoel je toch geen "witte/grijze" kleurige ontlasting mee, hoop ik?
Heb je na die flinke ontworming ook wormen in de ontlasting ontdekt?
(ontworming werkt binnen 24 uur)

Een spoelworm ziet eruit als een soort spagetti sliert en een lintworm is ziet er uit als een platte lange "lint", lintworm eitje zie je soms rond de anus zitten en ziet er een beetje uit alsof er rijstkorrels aan de billen geplakt zitten...

Moeilijk hoor... ik hoop dat ze er morgen snel achter komen.

honden page profiel MaartjeMaartje 2 doggies

honden foto van Maartje

Jee wat 'n zorgen Helena, wat 'n machteloos gevoel is dat hè.

Wilde je heel veel sterkte wensen en hoop dat je morgen wat uitsluitsel krijgt en je pupseltje heel snel weer wat opknapt!!

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 2 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

Hoop echt dat je morgen wat meer weet, wat een ellende zeg!
Wens je veel succes en heb je pbtje gestuurd.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 2 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Ach gossie wat zielig voor het beestje en voor jullie natuurlijk.
Hoe is het vannacht gegaan. Hopelijk vinden ze snel wat er aan de hand is.
Beterschap

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb het net gelezen Helene. je doet er goed aan om een internist in te schakelen, en nu hopen dat hij wat kan vinden wat de oorzaak is. niet langer wachten en niet meer naar een andere dierenarts gaan.

internist, je gaat vandaag ? hoop dat er snel wat uit komt, want het is erg om je pup zo te zien en niet te weten wat er aan de hand is.

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

Allereerst bedankt voor jullie reacties. 

Nu even een update, heb vanochtend een dierenkliniek gebeld en een afspraak gemaakt na de afspraak bij mijn eigen dierenarts. Ik werd na 3 minuten terug gebeld door de kliniek en ze vroegen mij zo snel mogelijk te komen want ze vertrouwden het niet. 
Ik ben meteen de auto ingesprongen met Valenintine en naar de kliniek gereden. Daar aangekomen schrokken de assistentes van zijn enorme ballonnen buikje.  Hij is daar onderzocht en moest hem daar laten voor verdere onderzoek (rontgen en echo). Ik zou worden gebeld wanneer er iets bekend zal zijn. 
Ben net gebeld en er blijkt geen gas in zijn buikje te zitten maar vocht, zijn hele buik zit dus vol vocht. Hij is aan het infuus gelegd en ze gaan verder onderzoeken waar het vandaan kan komen. Ik word vanmiddag dus weer gebeld. 
Ik vind het niet normaal dat mijn eigen dierenarts na zoveel bezoeken het vocht niet heeft opgemerkt maar vast bleef houden aan gas. 
Ik hoop zo dat alles goed komt met mn bulletje. Zo ziek dat hij ook is als hij een van ons ziet begint hij meteen te kwispelen, vannacht lag hij naast me in bed. Ik werd vanochtend wakker, lag hij met zn hoofdje bijna tegen mijn gezicht aan en het eerste wat ie deed is kwispelen. 
Ik hou jullie op de hoogte! 

Groetjes, Helena

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 2 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Jeetje Helena, er is een hoop gebeurt. Goed dat ze zo snel handelen! 
Inderdaad vreemd dat je eigen dierenarts het vocht niet opmerkte. Ik zou toch eens aan de mensen in de kliniek vragen of het een fout is van je dierenarts of dat het verschil echt moeilijk te zien is.
Heel veel sterkte! Ik duim voor je kleine man!

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 2 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Jee!!! dat is nog al wat,ik hoop dat het allemaal goed gaat komen.
En als je ooit nog een speciale bullenkliniek zoekt dan zit ie in sleeuwijk,
voor ingrepen enz gingen wij altijd daar naar toe,zijn in bullen gespecialiseerd.
Je kan elke operatie achter glas meekijken,en je mag na afloop na een ingreep mee naar de uitslaapkamer waar je dan heerlijk bij je hond blijft zodat ze jou als eerste zien als ze wakker worden,en de dagen erna krijg je elke dag telefoon of alles goed gaat,ik hoop dat je het nooit meer nodig zal hebben maar wou het toch tegen je zeggen,

heel veel beterschap met de kleine en jullie ook sterkte ermee.

honden page profiel MaartjeMaartje 2 doggies

honden foto van Maartje

Jee Helena, wat heftig zeg maar wel super dat je zo snel kon komen en ze gelijk iets voor 'm konden doen.

Hou dat beeld vast hè meis, dat kwispelende staartje is zo lief!!
Hoop dat je snel wat hoort en heel veel sterkte gewenst!!

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Grote zorgen om jouw Valentine.
De andere dierenarts heeft gelukkig wel adequaat gehandeld door je met spoed te laten komen met Valentine.
Neem aan dat ze ook zijn hart controleren. Honden met hartproblemen kunnen nl. ook vocht in de buik vasthouden.
Ik hoop dat er snel verbetering komt.
Sterkte.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 2 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

" Jee!!! dat is nog al wat,ik hoop dat het allemaal goed gaat komen.
En als je ooit nog een speciale bullenkliniek zoekt dan zit ie in sleeuwijk,
voor ingrepen enz gingen wij altijd daar naar toe,zijn in bullen gespecialiseerd.
Je kan elke operatie achter glas meekijken,en je mag na afloop na een ingreep mee naar de uitslaapkamer waar je dan heerlijk bij je hond blijft zodat ze jou als eerste zien als ze wakker worden,en de dagen erna krijg je elke dag telefoon of alles goed gaat,ik hoop dat je het nooit meer nodig zal hebben maar wou het toch tegen je zeggen,

heel veel beterschap met de kleine en jullie ook sterkte ermee. "

Ben ik ook wel eens geweest, zeker hele fijne kliniek!
Wij hebben toen ook meegekeken met de operatie van de hond van mijn zus.
Geen Bulldog maar Duitse Dog, maar ook met dat ras zijn ze erg goed.

Wens je veel succes vandaag Helena, hoop dat het goed gaat komen!
Hij is in ieder geval in goede handen.
.

honden page profiel Helena en Valentine Helena en Valentine

honden foto van Helena en Valentine

In tranen, ben net gebeld en het ziet er slecht uit............. hij gaat nu de OK in..... Het is erop of eronder..........

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy hartstikke ziek :( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^